.
Κατηγορία Harley Davidson
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 13:10

Harley Davidson LiveWire 2019 - EICMA

Στην παραγωγή μέσα στο 2019

Το υπέρ-ατού στο περίπτερο της Harley Davidson στην EICMA 2018 ήταν το καλαίσθητο ηλεκτρικό μοντέλο Livewire, το οποίο θα βγει στην παραγωγή μέσα στο 2019. Η αμερικάνικη φίρμα δεσμεύθηκε να ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες, τιμή και διαδικασία προ-παραγγελίας μέσα στον Ιανουάριο του 2019.

hd livewire 2019 12

To Livewire είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της HD, με τους Αμερικανούς να μας επιφυλάσσουν κι άλλα ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής μέχρι το 2022.

Το Livewire είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2014, ως concept, με την Harley Davidson να θέλει να διαπιστώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για να το βγάλει στην παραγωγή. Το ενδιαφέρον ήταν ικανοποιητικό, και το Livewire βγαίνει σύντομα στις αγορές.

hd livewire 2019 28

Ο κινητήρας έχει τοποθετηθεί χαμηλά στη μοτοσυκλέτα, για αντίστοιχα χαμηλό κέντρο βάρους και καλύτερο έλεγχο σε όλες τις ταχύτητες. Ο ήχος του κινητήρα έχει σχεδιαστεί να αυξάνεται όσο τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν, ενώ για την ώρα η HD ανακοινώνει ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά για τη μοτοσυκλέτα.

hd livewire 2019 14

Όπως ανακοινώθηκε, το Livewire θα περιλαμβάνει 7 riding modes, 3 από τα οποία θα μπορεί να παραμετροποιήσει ο αναβάτης.

Ο κινητήρας είναι φέρων τμήμα του αλουμινένιου πλαισίου, ενώ στις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις βρίσκουμε μπροστά ένα SFF-BP (Separate Function Fork-Big Piston) πιρούνι της Showa και πίσω ένα BFRC-lite (Balanced Free Rear Cushion-lite) μονό αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας.

hd livewire 2019 29

Στα φρένα υπεύθυνη είναι η Brembo, με δυο δίσκους 300 mm μπροστά, με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες, και με μονό δίσκο πίσω. Φυσικά η μοτοσυκλέτα διαθέτει ABS, αλλά και Traction Control στον στάνταρ εξοπλισμό.

Τα ελαστικά είναι τα H-D/Michelin Scorcher (180mm πίσω / 120mm μπροστά).

hd livewire 2019 4

Στα όργανα βρίσκουμε μια ψηφιακή οθόνη TFT, με τα όργανα να συνδέονται με το smartphone του αναβάτη και να παρέχουν υπηρεσίες κλήσεων, GPS, μουσικής, κ.α.

Η κύρια μπαταρία είναι ιόντων λιθίου, ενώ υπάρχει και δεύτερη μικρή μπαταρία λιθίου 12V, για τα φώτα, τα χειριστήρια, την κόρνα και την οθόνη των οργάνων.

hd livewire 2019 27

Για τη φόρτιση χρησιμοποιείται ένας φορτιστής επιπέδου 1, που βρίσκεται πάνω στη μοτοσυκλέτα, φορτιστής που συνδέεται με καλώδιο που βρίσκεται κάτω από τη σέλα, με οποιαδήποτε κοινή πρίζα.

Το Livewire μπορεί επίσης να φορτιστεί με φορτιστές ταχείας φόρτισης επιπέδου 2 και 3, ή με DC Fast Charge (DCFC). Όλοι οι dealers που θα πωλούν το Livewire θα έχουν στο κατάστημα τους χώρο φόρτισης.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 13:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon