.
Κατηγορία Benelli
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 13:29

EICMA 2017 – Benelli TRK 502 X 2018

 

Έκδοση "Χ" με πιο "περιπετειώδη" / off-road προσανατολισμό

 

 

Μια νέα έκδοση του πολύ δημοφιλούς TRK 502 παρουσίασε η Benelli στο Μιλάνο. Το TRK 502 X, όπως είναι το όνομα του, φέρει αρκετές αλλαγές σε σχέση με την standard έκδοση, οι οποίες και αποσκοπούν στο να προσδώσουν ένα πιο Adventure χαρακτήρα, τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην πράξη.

Webp.net gifmaker 2
Oι διαφορές μεταξύ του TRK 502 και του νέου TRK 502 X


Αρχίζοντας από τους τροχούς, αυτοί είναι πλέον ακτινωτοί (κατάλληλοι και για tubeless ελαστικά), με διαστάσεις 19” Χ 3,00” και 17” Χ 4,25” μπροστά και πίσω αντιστοίχως, έναντι των 17” Χ 3,50” και 17” Χ 4,50” , χυτών τροχών της standard έκδοσης.

Στις αναρτήσεις, παραμένει το USD πιρούνι με την εντυπωσιακή διάμετρο των 50 χλστ, μπροστά, ωστόσο το πίσω αμορτισέρ έχει αλλάξει, με την τοποθέτηση μιας πλήρως ρυθμιζόμενης μονάδας διαδρομής 50 χλστ., που αντικαθιστά το ρυθμιζόμενο μόνος ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου στέλεχος, με διαδρομή 45 χλστ., της βασικής έκδοσης του TRK.

Αυτές οι αλλαγές (τροχών και αμορτισέρ) επέφεραν και μεταβολή στο ύψος της σέλας, που αυξήθηκε στο “X”, κατά 40 χλστ. (840 από 800 χλστ.), ενώ παράλληλα έχει τοποθετηθεί και ένα ελαφρώς πιο ψηλό τιμόνι, για άνετη λαβή όταν ο οδηγός σηκώνεται όρθιος στα μαρπσιέ.

Συνεχίζοντας, το τελικό της εξάτμισης, από την κάτω από το ψαλίδι θέση που είχε στο TRK 502, έχει μεταφερθεί ψηλά, στο πλάι της μοτοσυκλέτας κάτω από την ουρά, προφανώς για λόγους προστασίας σε off – road διαδρομές. Η σχάρα επίσης, στο TRK 502 X έχει μια πιο heavy-duty κατασκευή από σωλήνες κυκλικής διατομής.

Αλλαγές είχαμε και στα φρένα, όπου την θέση της τετραπίστονης ακτινικής δαγκάνας μπροστά πήρε μια απλή, διπίστονη δαγκάνα, με το ABS βέβαια να παραμένει ως standard εξοπλισμός. Οι δίσκοι έχουν την ίδια διάμετρο, ωστόσο όπως μπορείτε να δείτε και στο gif που παραθέτουμε, η σχεδίαση τους είναι διαφορετική, χωρίς όως να αναφέρονται προς το παρόν λεπτομέρειες σε αυτό το θέμα.

Τέλος, μια ευχάριστη αλλαγή ήταν ότι το “X” παρουσιάζεται ελαφρύτερο σε σχέση με την βασική έκδοση, στα 213 κιλά (έναντι 235 κιλών).Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια, χωρίς να έχουν σημειωθεί άλλες διαφοροποιήσεις. Τιμή και διαθεσιμότητα, ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 13:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 – Benelli 402S 2018 EICMA 2017 – Benelli Leoncino 500 Sport 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon