.
Κατηγορία Triumph
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 17:25

TEST - Triumph Street Triple RS 2017

 

Game Changer, ass grabber & shit kicker

 

Κείμενο: Κώστας Γκαζής

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ξύδης

Η Triumph παρουσίασε τη νέα Street Triple του 2017, ως ένα "Game Changer" μοντέλο, δηλαδή μια streetfighter / trackday / high-tech naked sports μοτοσυκλέτα που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού.

Τους όρους του παιχινιδιού; Μάλλον οι Βρεττανοί υπονοούσαν πολλά περισσότερα από όσα αρχικά πιστεύαμε, καθώς όταν παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Street Triple 765 στις 3 εκδόσεις του, σχεδόν κανείς (πέρα από DORNA & Triumph) δεν γνώριζε πως σε λίγους μήνες θα είχαμε ένα κοσμοιστορικό γεγονός, με την DORNA να ανακοινώνει την υιοθέτηση της βρετανικής μοτοσυκλέτας ως βάση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 από το 2019 και μετά! Σημειώστε πως ο κινητήρας του γυμνού Street Triple 765 θα αντικαταστήσει (με αρκετές αλλαγές) εκείνον του Supersport Honda CBR600RR, κάτι που δείχνει την πίστη τόσο της Triumph όσο και του διοργανωτή του MotoGP στις sport ικανότητες του νέου τρικύλινδρου βρετανικού μοτέρ!

Game changer τόσο στον δρόμο λοιπόν, όσο και στις πίστες και μάλιστα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάτω από την ομπρέλα του MotoGP!

Ας δούμε τις αλλαγές που φέρνει για το 2017 το νέο Street Triple, η κορυφαία βρετανική γυμνή sport μοτοσυκλέτα της ιστορίας (και βάση για τις μοτοσυκλέτες του Moto2 από το 2019), με απολαυστική όσο και εθιστική γεύση! Ας δούμε τις αλλαγές που φέρνει για το 2017 το νέο Street Triple.

Αλλάζοντας τους όρους του παιχνιδιού.

Με νέο τρικύλινδρο κινητήρα 765 κ.εκ, βελτιωμένα ηλεκτρονικά, και 3 εκδόσεις με διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, για διαφορετικά βαλάντια. Την S με 111hp, την R με 116hp και την κορυφαία RS με 121hp.

Αναφερόμενη στη νέα Street Triple η Triumph λέει πως αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, με περισσότερη δύναμη και μικρότερο βάρος από το προηγούμενο μοντέλο (που είχε ήδη εδραιωθεί ως ένα από τα πλέον απολαυστικά όσο και "στημένα" fighter bikes της αγοράς), ενώ σαφής στόχος της μοτοσυκλέτας είναι να τα βάλει στα ίσια -σε πωλήσεις- με το Yamaha MT-09.

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε πιο εντυπωσιακά νούμερα ιπποδύναμης, αλλά πριν βιαστούμε ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στη νέα μεσαία streetfighter των Βρετανών.

Το νέο Street Triple είναι φυσικά Euro 4 (κι ας βγήκε η Βρετανία από την Ε.Ε.), ενώ αποτελεί εξέλιξη του 675.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας βασίζεται στον sport κινητήρα του Daytona 675, διαθέτει όμως 80+ νέα εξαρτήματα και μεγαλύτερο κυβισμό. Πλέον παίζει στα 765 κυβικά εκατοστά, με διάμετρο κυλίνδρων 78mm και διαδρομή 53,4mm. Η συμπίεση βρίσκεται στο 12.65:1. Ο κινητήρας διαθέτει 5 Riding Modes (Road, Rain, Sport, Track, και ένα ακόμα mode πλήρως ρυθμιζόμενο στα γούστα του αναβάτη) στην έκδοση RS, ενώ η έκδοση R διαθέτει όλα τα παραπάνω πλην του Track. Το βασικό μοντέλο διαθέτει μόνο τις επιλογές Road και Rain.

Η βασική έκδοση δεν διαθέτει καν συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, ενώ οι 2 ακριβότερες εκδόσεις έχουν slip & assist (περιορισμένης ολίσθησης, και με υποβοήθηση). Το κιβώτιο είναι φυσικά 6τάχυτο.

Η ιπποδύναμη για τις 3 εκδόσεις έχει ως εξής: S με 111hp / 11.250rpm, η R με 116hp / 12.000rpm και η RS με 121hp / 10.800rpm. Αντίστοιχα η ροπή είναι 7,45Kgm / 9.100rpm για την S, 7,85Kgm / 9.400rpm για την R, και 7,85Kgm / 10.800rpm για την RS.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως το πιο δυνατό μοντέλο RS είναι ισχυρότερο κατά 16% από το προηγούμενο Street Triple, με 13% περισσότερη ροπή.

Ένα ακόμη σημείο που τα 2 ακριβότερα μοντέλα διαφέρουν από την βασική έκδοση, είναι στα TFT όργανα, με τη μεγάλη, εντυπωσιακή και έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών.

Νέοι όμως, πιο εργονομικοί, πιο σύγχρονοι, και με joystick είναι και οι διακόπτες.

Το πλαίσιο, που είναι κοινό και για τις 3 εκδόσεις, είναι νέο και 2 κιλά ελαφρύτερο, με τη μοτοσυκλέτα να ζυγίζει 166 κιλά στεγνή σε όλες τις εκδόσεις.

Ελαφρώς διαφορετική όμως είναι και η γεωμετρία στα 2 πιο sport μοντέλα, με άλλη γωνία κάστερ και διαφορετικό ίχνος, για πιο σβέλτες αντιδράσεις -το μεταξόνιο είναι ίδιο στα 1.410mm, ενώ ίδιο είναι και το ρεζερβουάρ που χωράει 17,4 λίτρα καυσίμου.

Στον εξοπλισμό της βασικής έκδοσης ξεχωρίζουν τα εξής: ABS, Traction Control, Ride by Wire, Rain & Road modes, LED φώτα θέσης, LCD οθόνη οργάνων, νέο design πλαστικών, νέο ψαλίδι τύπου “gullwing”, Pirelli Diablo Rosso Corsa ελαστικά, κ.α.

Η R διαθέτει τον εξοπλισμό της S και επιπλέον: ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης, συμπλέκτη slip&assist (μονόδρομος και με υποβοήθηση), TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων 5 ιντσών, 2 επιπλέον Rider Modes (Sport και ρυθμιζόμενο από τον αναβάτη), πληρέστερο trip computer, νέους διακόπτες με joystick, DRL φώτα, φλας που σβήνουν μόνα τους, high-spec λεπτομέρειες, κ.α.

Τέλος η RS διαθέτει ότι και η R και επιπλέον: Quickshifter, επιπρόσθετο Track Rider Mode, χρονόμετρο, καρίνα στα χρώματα της μοτοσυκλέτας, κάλυμμα για μονόσελο, μοναδική βαφή, Pirelli Diablo Supercorsa SP ελαστικά, κ.α.

Διαφορετικές είναι οι αναρτήσεις στα 3 μοντέλα, με την S να φέρει ανάποδο πιρούνι Showa SFF 41mm χωρίς ρυθμίσεις και πίσω αμορτισέρ Showa piggyback με ρύθμιση προφόρτισης. Η R διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι Showa SF-BPF (Big Piston Fork) 41mm και πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ Showa piggyback. Και τέλος η RS διαθέτει το ίδιο πιρούνι μεν με το R, αλλά πίσω φοράει ένα πλήρως ρυθμιζόμενο Ohlins STX40 piggyback.

Διαφορετικά και τα φρένα, με την S να φέρει Nissin 2πίστονες δαγκάνες μπροστά, την R να φέρει Brembo M4.32 4πίστονες δαγκάνες, και την RS να έχει Brembo M50 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες. Όλες οι μοτοσυκλέτες φοράνε μονό δίσκο της Brembo πίσω.

Είναι η νέα Triumph Street Triple όντως “a game-changer”, δηλαδή μια μοτοσυκλέτα που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού; Μπορεί το marketing να ήταν όπως συνήθως ελαφρώς υπερβολικό στα τσιτάτα και τα μότο του, πάντως η νέα μοτοσυκλέτα είναι παντού καλύτερη από την προηγούμενη (που ήταν ήδη κορυφαία), δυνατότερη, ελαφρύτερη, πιο εξελιγμένη και με υπέρ-υψηλή ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος.

Και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού, θα μπορέσει να καλύψει μια εκτενή σειρά από πορτοφόλια.Και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού, θα μπορέσει να καλύψει μια εκτενή σειρά από πορτοφόλια.

Τέλος σημειώστε πως τα επίσημα αξεσουάρ και για τα 3 μοντέλα ξεπερνούν τα 60!

Αδιανόητη προσοχή στη λεπτομέρεια

Από όπου κι αν χαζέψεις στατικά το νέο Street Triple 765 RS, το μήνυμα είναι το ίδιο. Κορυφαία εξαρτήματα, κορυφαία συναρμογή, κορυφαία συνολικά ποιότητα κατασκευής. Ανάγλυφα λογότυπα, κορυφαίο πακέτο πλαισίου, φρένων και αναρτήσεων, πανέμορφο ψαλίδι με κούρμπα (τύπου gull-arm / μπανάνα), ακριβά μαλακά ελαστικά, και προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Δείτε καθρέπτες, δείτε μανέτες, δείτε ραφή σέλας, ζάντες με σιρίτι, εμφανές πανέμορφο υποπλαίσιο, εξάτμιση τοποθετημένη κάτω από τον κινητήρα για συγκέντρωση μαζών… οι λεπτομέρειες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!Από όπου κι αν χαζέψεις στατικά το νέο Street Triple 765 RS, το μήνυμα είναι το ίδιο. Κορυφαία εξαρτήματα, κορυφαία συναρμογή, κορυφαία συνολικά ποιότητα κατασκευής.

Ανάγλυφα λογότυπα, κορυφαίο πακέτο πλαισίου, φρένων και αναρτήσεων, πανέμορφο ψαλίδι με κούρμπα (τύπου gull-arm / μπανάνα), ακριβά μαλακά ελαστικά, και προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Δείτε καθρέπτες, δείτε μανέτες, δείτε ραφή σέλας, ζάντες με σιρίτι, εμφανές πανέμορφο υποπλαίσιο, εξάτμιση τοποθετημένη κάτω από τον κινητήρα για συγκέντρωση μαζών… οι λεπτομέρειες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!

Ποιοτικά είναι ακόμα και τα γκριπ, ενώ διακόπτες και όργανα κάνουν την υπέρβαση. Εκπληκτικό design, φοβερή χρηστικότητα, και έγχρωμη TFT οθόνη με τρομερή ευκρίνεια, καλαισθησία και τεράστιο όγκο πληροφορίας!

Σημειώστε πως ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει την εμφάνιση των ενδείξεων, δίνοντας έμφαση είτε στο κοντέρ είτε στο στροφόμετρο, ενώ ρυθμιζόμενη είναι και η αντίθεση (contrast) στις ενδείξεις (ψηλό contrast, χαμηλό, και auto)! Πανέξυπνη είναι η αλλαγή χρώματος στο στροφόμετρο όσο ανεβάζεις στροφές (πορτοκαλί, και μετά κόκκινο χρώμα, που προειδοποιεί τον αναβάτη να αλλάξει ταχύτητα). Ένας αισθητήρας φωτός αλλάζει αυτόματα χρώμα σε ενδείξεις και φόντο, με λευκό φόντο και μαύρες / έγχρωμες ενδείξεις τη μέρα, και μαύρο φόντο με λευκές ενδείξεις τη νύχτα, ή όταν μπείτε σε τούνελ.

Τα φλας σβήνουν μόνα τους μόλις ο αναβάτης στρίψει, ενώ αν θέλετε μπορείτε ακόμα και να απενεργοποιήσετε αυτή την αυτόματη λειτουργία τους! Πολύ χρήσιμη είναι και η έξοδος ρεύματος USB κάτω από τη σέλα, ώστε να μπορείτε να φορτίζετε GPS και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Μικρό (έως αστείο) παράπονο από τα εργαλεία που είναι σχετικά λιτά για το status και τη γενική προσοχή που έχει πέσει πάνω στο υπόλοιπο RS.

Πέρα από την προηγμένη τεχνολογία και τις μικρολεπτομέρειες όμως, το RS εντυπωσιάζει με το πακέτο που έχει τον πρώτο λόγο στο κράτημα και στις επιδόσεις σε κάθε διαδρομή με στροφές.Μιλάμε για το αλουμινένιο πλαίσιο δυο δοκών (ίδιο με του 675), για το πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι Big Piston Fork της Showa μπροστά, για το επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ STX40 της Ohlins, για τις monoblock ακτινικές δαγκάνες Μ50 της Brembo μπροστά και την ακτινική τρόμπα φρένου, για τα Pirelli Diablo Supercorsa SP και για το νέο και πιο άκαμπτο ψαλίδι.

Επιπλέον  αξίζει να σημειωθεί η «πειραγμένη» γεωμετρία σε σχέση με τον προκάτοχο, για ακόμα πιο ευέλικτη συμπεριφορά.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι άριστο, ακριβές και με μικρές διαδρομές. Οι πρώτες 2 σχέσεις είναι κοντύτερες από το απερχόμενο 675 για ταχύτερες επιταχύνσεις, ο μονόδρομος συμπλέκτης είναι μαλακός στο τράβηγμα (με σύστημα υποβοήθησης), ενώ το RS διαθέτει shifter στον στάνταρ εξοπλισμό για αστραπιαίες αλλαγές.

Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, το Street Triple RS διαθέτει Full Ride-By-Wire στο γκάζι, ABS της Continental -που μπορεί να απενεργοποιηθεί αν θέλετε-, Traction Control 4 επιπέδων της Keihin, και 5 Riding Modes (Road, Rain, Sport, Track και ένα για να προγραμματίσει ο αναβάτης, ενώ μπορείτε να αλλάξετε και τις ρυθμίσεις των πρώτων τεσσάρων). Σημειώστε πως το Sport και το Track επιλέγονται μόνο με τη μοτοσυκλέτα σταματημένη, ενώ όπως μπορείτε να φανταστείτε, για να μάθετε να πλοηγείστε στα πάμπολλα μενού και υπό-μενού θα χρειαστεί λίγη εξάσκηση.

ΑΠΟΛΥΤΟ sport γυμνό πακέτο!

Ανεβαίνοντας στη μοτοσυκλέτα, ο αναβάτης κάθεται επιθετικά μεν, όχι όμως σε ακραίο επίπεδο τύπου Superbike. Οι γωνίες σε πόδια και χέρια είναι άριστες, με sport χαρακτήρα, δίχως όμως να γίνονται άβολες. Η αίσθηση στους επιτόπιους ελιγμούς είναι άνετη, όπως θα έπρεπε να είναι σε μια μαζεμένη μοτοσυκλέτα 166 στεγνών κιλών -κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερα από 200 κιλά με υγρά, λάδια, και γεμάτο ρεζερβουάρ.

Κι όταν ο αναβάτης βάλει μπροστά… τι ήχος είναι αυτός, Θεούλη μου! Ακόμα και με το στάνταρ τελικό, μιλάμε για ένα απίστευτα απολαυστικό μουγκρητό, που σε κάνει να ρίχνεις ξερογκαζιές για να απολαύσεις ξανά και ξανά την ηχητική heavy-metal πανδαισία.

Στην κίνηση στην πόλη το τιμόνι κόβει αρκετά, όμως προσοχή θέλουν στο μποτιλιάρισμα οι καθρέπτες που βιδώνουν στα ακρόμπαρα και μεγαλώνουν το πλάτος του τιμονιού. Επιπλέον οι κραδασμοί του κινητήρα τους κάνουν να θολώνουν σε ορισμένο εύρος στροφών (7-8.000 rpm).Οι επιταχύνσεις είναι φανταστικές (άψογο και γραμμικό το Ride by Wire, άριστος και ο ψεκασμός), με τον κινητήρα να δείχνει τα δόντια του από πολύ χαμηλά, ενώ από τις 8.000rpm και μετά το RS εκτοξεύεται μπροστά.

Προσέξτε, εδώ δεν έχουμε μια μοτοσυκλέτα κανίβαλο, βασιλιά της σούζας, όπως πχ. το Yamaha MT-09. Αντίθετα, το RS βρίσκει πρόσφυση παντού και κρατάει τον μπροστινό τροχό στο έδαφος -ή λίγο πάνω από αυτό- επιταχύνοντας μανιασμένα.

Η επιθυμία και το επίτευγμα των σχεδιαστών, φανερώνονται άμεσα. Sport οδήγηση δίχως δράματα. Οι σούζες κόβουν δευτερόλεπτα από τους χρόνους, και το RS ΘΕΛΕΙ να κάνει καλό χρόνο, είτε οδηγείται σε πίστα, είτε στον δρόμο. Έτσι θα σηκωθεί σούζα με 1η και γκάζι, ενώ σε 2α θέλει την αρωγή του συμπλέκτη, και τη θέληση του αναβάτη για ανάλογο παιχνίδι.

Ο χαρακτήρας του 765 δεν απέχει από εκείνον του 675, και το κορυφαίο της σειράς RS είναι μια από τις κορυφαίες γυμνές sport μοτοσυκλέτες του κόσμου σήμερα, χαρίζοντας αξέχαστες συγκινήσεις στον αναβάτη που θα την οδηγήσει σε πίστα ή δρόμο με στροφές. Παρόλα αυτά, οι σφιχτές αναρτήσεις ΔΕΝ είναι κούτσουρα, και συμπεριφέρονται άριστα και σε καθημερινή οδήγηση, ακόμα και σε κακά και γλιστερά οδοστρώματα.

Κερασάκι στο 765 η αυξημένη ευελιξία, που χωρίς να φτάνει σε νευρικά επίπεδα κάνει τη μοτοσυκλέτα να βουτάει -ελεγχόμενα- πάντα στη στροφή, και να αλλάζει ακαριαία κατεύθυνση, αν έτσι θελήσετε. Ταυτόχρονα, η σταθερότητα της μοτοσυκλέτας πάνω από τα 200 είναι υποδειγματική, με αίσθηση τρένου μέχρι την τελική της, που βρίσκεται κοντά στα 240χλμ/ώρα -στο κοντέρ.

Το ζουμί του Street Triple RS 765 είναι θα λέγαμε ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ έλεγχος, σε συνδυασμό με μια φιλική συμπεριφορά που δεν τρομάζει τον αναβάτη.

Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να περιμένει από 121hp επιταχύνσεις και τελική που να συγκρίνονται με τα σύγχρονα τέρατα των 1000-1300κ.εκ. αλλά όσον αφορά στην κατηγορία 600-900κ.εκ. το RS πραγματικά δεν έχει αντίπαλο στο πόσο ολοκληρωμένο, high-tech και απολαυστικό sport πακέτο προσφέρει. Και στα κατάλληλα χέρια μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε φονέα γιγάντων, ανεξαρτήτων κατηγορίας!

Τα φρένα μπροστά είναι εκπληκτικά σε απόδοση αλλά και σε αίσθηση, με μικρό παράπονο από το πίσω φρένο όσον αφορά στην αίσθηση. Το ABS μπαίνει σε λειτουργία μόνο όταν το θέλει ο αναβάτης, ενώ το Traction Contol λειτουργεί επίσης υποδειγματικά. Μεγάλο προσόν, που αναδεικνύει και τον sport χαρακτήρα του RS είναι και η δυνατότητα απενεργοποίησης όλων των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, χαρίζοντας απόλυτο manual έλεγχο στον αναβάτη.

Η κατανάλωση του Street Triple 765 RS κατά τη διάρκεια του τεστ κυμάνθηκε από 5,2-5,5 λίτρα στα 100 χλμ.Η κατανάλωση του Street Triple 765 RS κατά τη διάρκεια του τεστ κυμάνθηκε από 5,2-5,5 λίτρα στα 100 χλμ.

Για γνώστες που θέλουν ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Στα 12.990 ευρώ, το Street Triple 765 RS δεν είναι φθηνό, μιλώντας για την κατηγορία του. Όμως η τιμή αυτή είναι αντιπροσωπευτική της γραμμής της Triumph όσον αφορά στο ΑΠΟΛΥΤΟ μοντέλο της νέας σειράς Street Triple. Εδώ δεν έγινε καμία προσπάθεια για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Η προσπάθεια αφορούσε στη δημιουργία του καλύτερου sport γυμνού μοντέλου των Βρετανών στην ιστορία -ανεξαρτήτως κυβισμού- και αυτό επετεύχθη.

Μην ξεχνάτε πως ο κινητήρας αυτός θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, σε spec που θα πλησιάζει τους 180hp στον τροχό!

Το Street Triple 675 RS είναι μια ξεχωριστή μοτοσυκλέτα για γνώστες, με ικανότητες Superbike, και με φιλικότητα που δεν θα τρόμαζε ούτε αρχάριο αναβάτη.

Με ΚΟΡΥΦΑΙΟ πακέτο πλαισίου, αναρτήσεων και φρένων, με κινητήρα που ξεσηκώνει σε όλες τις συνθήκες, είναι ένα χειρουργικό εργαλείο σε οποιαδήποτε διαδρομή με στροφές, καταφέρνοντας παράλληλα να αποτελεί άριστο καθημερινό σύντροφο, «φτιάχνοντας» τον αναβάτη του ακόμα και στην πιο κοντινή αστική διαδρομή. Really Sweet.

Το 765 στο Moto2 από το 2019!

Στο GP του Mugellο για το 2017, ανακοινώθηκε επίσημα πως η Triumph αντικαθιστά τη Honda ως προμηθευτής κινητήρων για το Πρωτάθλημα Moto2 από το 2019 -για τρία τουλάχιστον χρόνια. Ο κινητήρας που θα φοράνε όλες οι μοτοσυκλέτες του θεσμού θα είναι ένας τρικύλινδρος 765 κ.εκ. που θα βασίζεται στον κινητήρα του Street Triple.

Είχαμε αναφερθεί στις φήμες που ήθελαν την Triumph να παίρνει τη θέση της Honda ως προμηθευτής κινητήρων του Moto2, και τελικά οι φήμες αυτές επιβεβαιώθηκαν.

Ο αγωνιστικά προετοιμασμένος κινητήρας των 765 κ.εκ. Θα βασίζεται στον τρικύλινδρο κινητήρα του νέου Street Triple, ο οποίος με τη σειρά του βασιζόταν στον δαφνοστεφανωμένο κινητήρα του Daytona 675R που έχει στο παλμαρέ του νίκες στο Isle of Man TT, στη Daytona 200 και στο BSB του 2014 και 2015.

Διαφορές κινητήρα Moto2 από τον τρικύλινδρο παραγωγής

Οι αλλαγές σε σχέση με τον τρικύλινδρο κινητήρα παραγωγής του Street Triple θα είναι οι εξής:

Διαφορετική κυλινδροκεφαλή με διαφορές στους αυλούς εισαγωγής και στην εξαγωγή, για βέλτιστη ροή καύσιμου.Βαλβίδες τιτανίου και πιο σκληρά ελατήρια για αύξηση του ρυθμού των στροφών ανά λεπτό.Νέο κιτ γεννήτριας ρεύματος (χαμηλότερης απόδοσης) για μειωμένη αδράνεια.Μακρύτερη πρώτη ταχύτητα.Αγωνιστικά εξελιγμένος, ρυθμιζόμενος μονόδρομος συμπλέκτης.Αγωνιστική ECU που θα εξελιχθεί με την Magneti Marelli.Διαφορετικά καπάκια κινητήρα για μειωμένο πλάτος κινητήρα.Διαφορετικό κάρτερ για βελτιωμένη διαδρομή πολλαπλής εισαγωγής.

Δηλώσεις

Paul Stroud, Triumph Motorcycles: “Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την Triumph, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική ιστορία μας που μετράει 110 χρόνια, και πατάει πάνω στον νικηφόρο στο ΤΤ και στα Supersport τρικύλινδρο κινητήρα μας. Αναμένουμε να έχουμε μια μακρόχρονη και συναρπαστική σχέση με τη Dorna και τις ομάδες, τους αναβάτες και τους φαν του Moto2.”

Carmelo Ezpeleta, Dorna: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με μια από τις πλέον εμβληματικές εταιρείες μοτοσυκλέτας στον κόσμο. Οι τρικύλινδροι κινητήρες της Triumph είναι ονομαστοί για τη δυνατή, γραμμική και ροπάτη τους απόδοση, και έχουν πολλές επιτυχίες στις πίστες, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για το Πρωτάθλημα Moto2. Ανυπομονούμε για τη σεζόν του 2019, και για την αρχή μιας νέας γενιάς Moto2 σε συνεργασία με την Triumph.”

Herve Poncharal, IRTA: “To Moto2 είναι ένα Πρωτάθλημα που τροφοδοτεί το MotoGP με ταλέντα, και πολλοί από τους κορυφαίους αναβάτες στο MotoGP προέρχονται από τη μεσαία κατηγορία. Η άφιξη της Triumph ως αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων, μαζί με τις νέες ECU στη μεσαία κατηγορία, σηματοδοτούν μια νέα εποχή που θα αποτελέσει ένα ακόμα απίστευτο βήμα στην εξέλιξη της, και θα την εδραιώσει ως την απόλυτη κατηγορία που οδηγεί στο MotoGP.”

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  STREET TRIPLE S STREET TRIPLE R STREET TRIPLE RS
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ      
ΔΥΝΑΜΗ 111hp / 11.250rpm 116hp / 12.000rpm 121hp / 10.800rpm
@ 11,250σαλ @ 12,000σαλ @ 11,700σαλ
ΡΟΠΗ 7,45Kgm / 9.100rpm 7,85Kgm / 9.400rpm 7,85Kgm / 10.800rpm
ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Υγρόψυκτος, 12-βάλβιδος, 2 ΕΕΚ, τρικύλινδρος σε σειρά
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ 765 κεκ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ / ΔΙΑΔΡΟΜΗ 78 x 53.4 χιλ
ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ 12.65:1
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Ηλεκτρονικός ψεκασμός πολλαπλών σημείων με SAI. Ηλεκτρονικός έλεγχος γκαζιού.
ΕΞΑΤΜΙΣΗ Ανοξείδωτη ατσάλινη εξάυμιση 3 σε 1 με ανοξείδωτο ατσάλινο τελικό
ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ Υγρός, πολύδισκος Υγρός, πολύδισκος, υποβοηθούμενος μονόδρομος συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος, υποβοηθούμενος μονόδρομος συμπλέκτης
ΚΙΒΩΤΙΟ 6τάχυτο
ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Αλυσίδα O ring
 ΠΛΑΙΣΙΟ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΦΡΕΝΑ  
  STREET TRIPLE S STREET TRIPLE R STREET TRIPLE RS
ΠΛΑΙΣΙΟ Υβριδικό. Εμπρός – Αλουμινένιο δυο δοκών. Πίσω - 2 κομματιών χυτό υψηλής πίεσης
ΨΑΛΙΔΙ Συμβατικό, χυτό, αλουμινένιο
ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 χιλ με ξεχωριστές λειτουργίες, 110 χιλ διαδρομή Ανεστραμμένο πιρούνι Showa Big Piston Fork 41 χιλ, 115 χιλ διαδρομή. Ρυθμιζόμενη προφόρτιση, επαναφορά και απόσβεση συμπίεσης Ανεστραμμένο πιρούνι Showa Big Piston Fork 41 χιλ, 115 χιλ διαδρομή. Ρυθμιζόμενη προφόρτιση, επαναφορά και απόσβεση συμπίεσης 
ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Αμορτισέρ Showa με ξεχωριστό δοχείο, 124 χιλ διαδρομή. Διαβαθμισμένος ρυθμιστής προφόρτισης Αμορτισέρ Showa με ξεχωριστό δοχείο, 134 χιλ διαδρομή. Ρυθμιζόμενη προφόρτιση  ελατηρίου (lock-rings), επαναφορά και απόσβεση συμπίεσης Αμορτισέρ Öhlins STX40 με ξεχωριστό δοχείο, 131 χιλ διαδρομή. Ρυθμιζόμενη προφόρτιση  ελατηρίου (lock-rings), επαναφορά και απόσβεση συμπίεσης
ΕΜΠΡΟΣ ΦΡΕΝΟ Διπλοί πλευστοί δίσκοι 310 χιλ, διπίστονες δαγκάνες Nissin Διπλοί πλευστοί δίσκοι 310 χιλ, ακτινικές τετραπίστονες μονομπλόκ δαγκάνες Brembo M4.32  Διπλοί πλευστοί δίσκοι 310 χιλ, ακτινικές τετραπίστονες μονομπλόκ δαγκάνες Brembo M50
ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ 120/70 ZR17 Pirelli Diablo Rosso Corsa 120/70 ZR17 Pirelli Diablo Rosso Corsa 120/70 ZR17 Pirelli Diablo Supercorsa SP
ΕΜΠΡΟΣ ΤΡΟΧΟΣ 3.5” x 17” χυτός
ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΟ Μονός σταθερός δίσκος 220 χιλ, μονοπίστονη πλευστή δαγκάνα Brembo
ΠΙΣΩ ΕΛΑΣΤΙΚΟ 180/55 ZR17 Pirelli Diablo Rosso Corsa 180/55 ZR17 Pirelli Diablo Rosso Corsa 180/55 ZR17 Pirelli Diablo Supercorsa SP
ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΣ 5.5” x 17” χυτός
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ      
  STREET TRIPLE S STREET TRIPLE R STREET TRIPLE RS
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 810 mm 825 mm 825 mm
ΥΨΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ) 1,060 mm 1,085 mm 1,085 mm
 
ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ 24.8 μοίρες 23.9 μοίρες 23.9 μοίρες
ΙΧΝΟΣ 104.3 mm 100 mm 100 mm
ΜΗΚΟΣ 2,065 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 1,410 mm
ΒΑΡΟΣ ΣΤΕΓΝΟ 166 kg
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ 17.4 λίτρα

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 12:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon