.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 13:04

TEST - Suzuki GSX-S 750 με επίσημο κιτ της ελληνικής αντιπροσωπείας

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Στις αρχές του 2017 ήμασταν από τους τυχερούς δημοσιογράφους που οδήγησαν το νέο τότε, και πάντα απολαυστικό, GSX-S 750 στην πρώτη ευρωπαϊκή παρουσίαση του, στο Alicante της Ισπανίας. Έκτοτε το streetfighter μοντέλο του Hamamtsu παρέμεινε δίχως αλλαγές, ενώ για το 2020, η ελληνική αντιπροσωπεία φρεσκάρει το ενδιαφέρον του κοινού, προσφέροντας μια έκδοση της γυμνής της μοτοσυκλέτας με ένα καλοδουλεμένο κιτ, που αναδεικνύει τον sport χαρακτήρα και την εμφάνιση της.

Στο BIKEIT έχουμε δοκιμάσει διεξοδικά το Suzuki GSX-S 750, τόσο στην αποστολή στο Alicante που θα βρείτε ΕΔΩ, όσο και κατόπιν στο τεστ επί ελληνικού εδάφους, ΕΔΩ.

Έτσι, στην συγκεκριμένη δοκιμή μας δεν θα μιλήσουμε διεξοδικά για το GSX-S 750, καθώς ότι θέλετε για εκείνο θα το βρείτε στα άρθρα της αποστολής και του τεστ, αλλά αντίθετα θα σταθούμε στην αποτελεσματικότητα των αλλαγών που φέρνει το επίσημο κιτ της ελληνικής αντιπροσωπείας.

suzuki gsxs750 special sfakianakis 25

To GSX-S 750 με το κιτ διαθέτει τα εξής έξτρα:

  • Tελικό εξάτμισης slip on Akrapovic full carbon street legal (ελαφρύτερο κατά 1.5kg)
  • Σετ μαρσπιέ Bonamici Racing ρυθμιζόμενα (3 θέσεις μπροστά-πίσω & 3 θέσεις πάνω-κάτω) ώστε κάθε αναβάτης να φέρει τη θέση στα μέτρα του
  • Φίλτρο αέρα DNA που σε συνδυασμό με την εξάτμιση «άπλωσε» τη δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών
  • Μπλε βίδες ergal στην τάπα του ρεζερβουάρ και αυτοκόλλητο LIMITED

Κάπως έτσι το βάρος της μοτοσυκλέτας έπεσε κατά 1,8kg, ενώ το συνολικό κόστος των παραπάνω αναβαθμίσεων ανέρχεται περίπου στα 1.500€, και η τιμή της μοτοσικλέτας διαμορφώνεται στα 9.995€ εάν ο πελάτης επιλέξει την προσθήκη αυτού του kit αναβαθμίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή της βασικής έκδοσης του GSX-S 750 δίχως το κιτ κοστίζει 9.550 ευρώ. Δηλαδή με 445 ευρώ παραπάνω παίρνει κανείς όλα τα παραπάνω, ενώ όπως θα δείτε παρακάτω η Suzuki έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας με το τελικό και το φίλτρο του κιτ.

Μια εβδομάδα με τον ΚΙΤ

suzuki gsxs750 special sfakianakis 1

Τον θυμάστε τον ΚΙΤ της σειράς Knight Rider; Τι; Δεν είχατε γεννηθεί το 1982; Κι εμείς τι φταίμε για αυτό;

Η εβδομαδιαία συμβίωση μας με το Suzuki GSX-S 750 με το κιτ έγινε σχεδόν 15νθήμερη, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, γεγονός που μπορεί να δυσκόλεψε τη φωτογράφηση, από την άλλη όμως μας βοήθησε να επιβεβαιώσουμε ακόμα πιο εμφατικά την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων της Suzuki.

Ως γνωστόν, αρκετοί αναβάτες μοτοσυκλέτας θέλουν να οδηγούν ένα μοναδικό μοντέλο, με τη μοναδικότητα αυτή να ποικίλει σε μεγάλο εύρος ανάλογα με τον αναβάτη. Κάποιοι ευχαριστιούνται με 2 αυτοκόλλητα, κάποιοι άλλοι δεν αφήνουν τίποτα απείραχτο, ενώ κάποιοι τρίτοι που βρίσκονται στη μέση αισθάνονται ευτυχισμένοι με ορισμένα στρατηγικά αξεσουάρ / εξαρτήματα ή με ένα εργοστασιακό κιτ / κιτ αντιπροσωπείας.

Το κιτ της Suzuki για το GSX-S 750 αφορά στους τρίτους από τις παραπάνω κατηγορίες αναβατών και έρχεται να ολοκληρώσει τη μοτοσυκλέτα με βελτιώσεις σε απόδοση, ήχο, εμφάνιση και ποιότητα.

Πρώτα από όλα, η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki δεν επανέλαβε λάθη του παρελθόντος όπως με το V-Strom 650, όταν είχε εφοδιάσει την 1η έκδοση του με aftermarket τελικό εξάτμισης, δίχως να το ρυθμίσει. Το αποτέλεσμα με το V-Strom ήταν αντί να βελτιωθεί, να χαλάσει η καμπύλη απόδοσης του.

Στην περίπτωση του GSX-S 750, οι άνθρωποι της Σφακιανάκης Α.Ε. όχι μόνο εφοδίασαν τη μοτοσυκλέτα με ένα πανέμορφο Carbon τελικό της Akrapovic, αλλά προίκισαν το μοντέλο τους με ένα κορυφαίο φίλτρο της ελληνικής DNA, με τη μοτοσυκλέτα να έχει ρυθμιστεί ιδανικά και με τη δύναμη να έχει απλώσει σε όλη την καμπύλη της απόδοσης!

Αξιοζήλευτο δούλεμα

suzuki gsxs750 special sfakianakis 16

Τρύπες, βήχας, φταρνίσματα, σκαλώματα, αρρυθμίες… το GS-XS με το κιτ ακούει για αυτά και γελάει με την καρδιά του. Εδώ έχουμε μια υποδειγματικά στρωτή, απίθανα γεμάτη, χορταστική και απολαυστική τετρακύλινδρη απόδοση από το μηδέν μέχρι τον κόφτη, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο της δυναμομέτρησης, με κορυφαία απόδοση 105,61 hp στον τροχό! Δυστυχώς δεν έχουμε δυναμομέτρηση του στοκ μοντέλου, όμως αυτές που βρήκαμε (άλλων ιδιοκτητών) στο ίδιο δυναμόμετρο, ή εκείνες που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο είναι από 101-103 ίππους στον τροχό, κάποια με την προσθήκη aftermarket τελικού.

Καθόλου άσχημη η απόδοση με νούμερα, όμως εκεί που σε κερδίζει η μοτοσυκλέτα είναι στην καθημερινή μετακίνηση. Είτε οδηγείς σε βρεγμένο ή στεγνό οδόστρωμα, είτε θέλεις μια χαλαρή βόλτα ή θέλεις sport οδήγηση, η γραμμική και γεμάτη απόδοση είναι σε κάθε περίπτωση ο τέλειος σύμμαχος. Χάρη σε αυτή έχεις ηρεμία πνεύματος και όση δύναμη θέλεις όποτε τη θέλεις.

Το μουγκρητό από το τελικό της Akrapovic είναι πραγματική μουσική για τα αυτιά όχι μόνο του αναβάτη αλλά όλων, καθώς είναι απολύτως νόμιμο για κίνηση στον δρόμο κι έτσι στο ρελαντί και στην αρχική κλίμακα στροφών έχει χαμηλή στάθμη θορύβου, και δεν ενοχλεί τους άλλους. Ψηλά ο ήχος ανεβάζει ένταση, αλλά και πάλι δεν μιλάμε για μπουμπουνητά που βάζουν σε λειτουργία συναγερμούς αυτοκινήτων σε 2 παρακείμενα τετράγωνα.

Σημειώστε τέλος, πως το Road Legal τελικό ΔΕΝ μπορεί να γίνει ελεύθερο με επέμβαση του αναβάτη. Όταν λέμε νόμιμο, το εννοούμε.

Κερασάκι στην τούρτα του κιτ αποτελεί το σετ των μαρσπιέ Bonamici Racing, μαρσπιέ που ρυθμίζονται σε 3 θέσεις εμπρός-πίσω και σε 3 ακόμα πάνω και κάτω, έτσι ώστε να φέρετε την θέση του GSX-S 750 στα μέτρα σας, αναλόγως και της χρήσης της μοτοσυκλέτας -δρόμος ή track days.

Με ολοκληρωμένο χαρακτήρα

suzuki gsxs750 special sfakianakis 12

Κατά τη διάρκεια του τεστ, το track day ήταν το μόνο που δεν κάναμε (άντε και το χώμα), καθώς οδηγήσαμε το GSX-S 750 με το κιτ σε πόλη και επαρχιακό, σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, καλή και κακή άσφαλτο, σε μποτιλιάρισμα στο κέντρο και σε άδειο αυτοκινητόδρομο, χαμηλά αλλά και στα ορεινά.

Το GSX-S 750 με το κιτ αποδείχτηκε σπάνιος σύντροφος, από εκείνους που δεν σου βγάζουν το λάδι προκαλώντας γκρίνιες και παράπονα, ενώ αποτελούσε εύπλαστη ύλη στα χέρια του αναβάτη, που έπαιρνε ιδανική μορφή σε κάθε χρήση ανάλογα της όρεξης. Βόλτα και μεταφορά; Άψογος μικρομετρικός έλεγχος στο γκάζι, άριστη πληροφόρηση, ιδανική απόδοση ψεκασμού και απόδοσης, και κατά τα υπόλοιπα η γνωστή κορυφαία μοτοσυκλέτα της Suzuki, με τις σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις που δεν πλέουν ούτε και κοπανούν, την άνετη στάση οδήγησης που σε αφήνει να οδηγείς για ώρα δίχως ενοχλήσεις, το άψογο πλαίσιο, τα καλά φρένα, και τα άξια ABS και Traction Control να ανεβάζουν το επίπεδο της ασφάλειας.

Και μην ξεχνάμε 2 ακόμα συστήματα με τα οποία είναι εφοδιασμένο το GSX-S 750, με τα οποία κάνει τη ζωή του αναβάτη του ακόμα πιο εύκολη. Μιλάμε για τη μίζα, που θέλει μόνο στιγμιαία πάτημα για να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι να βάλει μπροστά τον κινητήρα, και για το σύστημα Low RPM Assist που ανεβάζει ελάχιστα τις στροφές του κινητήρα στην απελευθέρωση του συμπλέκτη, ελαχιστοποιώντας τα σβησίματα από κρύο μοτέρ ή από άγαρμπο / αρχάριο αναβάτη.

Το πολύ δυνατό επίπεδο εξοπλισμού αντικατοπτρίζεται και στις αναρτήσεις της KYB, αλλά και στα ελαστικά Bridgestone Battlax Hypersport S21, που βρίσκουν πρόσφυση ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει.

Οικονομική αναβάθμιση με το καλημέρα

suzuki gsxs750 special sfakianakis 31

Το Suzuki GSX-S 750 με το κιτ αποτελεί μια οικονομική αναβάθμιση από επίσημα χέρια που γίνεται… με το καλημέρα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν τη μοτοσυκλέτα κομπλέ με το κιτ. Με ελάχιστα περισσότερα χρήματα από την βασική έκδοση, παίρνεις bonus σε ήχο, απόδοση και εμφάνιση, ενώ διασφαλίζεις παράλληλα και αυξημένη αξία μεταπώλησης.

Και μην ξεχνάμε πως πέρα από το συγκεκριμένο value for money kit, η Suzuki έχει και μια εκτενή σειρά επίσημων αξεσουάρ για το GSX-S750, με πληθώρα carbon κομματιών, tank bag, ζελατίνα, μανιτάρια, ακρόμπαρα, σιρίτι για τις ζάντες, κάλυμμα μονόσελου, ρυθμιζόμενες μανέτες, προστατευτικό ρεζερβουάρ, πιο άνετη σέλα, LED φλας, κ.α., ώστε να προχωρήσετε σε ακόμα μεγαλύτερο customizing, πάντα με την επίσημη σφραγίδα της φίρμας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 13:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST - Suzuki Katana 2019 Test - Suzuki SV 650 (2019) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon