.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 20:00

TEST – Suzuki GSX-S750 2017

 

Δώστε του στροφές

 

 Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης, Θ.Ξύδης, Suzuki

Ριζικά ανανεωμένο, ισχυρότερο, πιο δυναμικό σχεδιαστικά αλλά και σαφώς πιο σοφιστικέ από το GSR750 που αντικατέστησε, το νέο GSX-S750 είναι μια μοτοσυκλέτα ταμάμ για τους λάτρεις των γυμνών 4κύλινδρων που δίνουν έμφαση τόσο στην εμφάνιση όσο φυσικά και στη δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο.

Διακριτικά δυναμικό και ποιοτικότατο

Παίρνοντας για βάση το πλαίσιο αλλά και τον προερχόμενο από GSX-R κινητήρα του GSR750, οι άνθρωποι της Suzuki δημιούργησαν μαζί με αυτά τα συστατικά μία νέα συνταγή, ικανή να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής αλλά και τις προσδοκίες των φίλων του Ιάπωνα κατασκευαστή και όχι μόνο.

Σίγουρα το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς είναι η σχεδίαση της μοτοσυκλέτας της Suzuki. Μοντέρνες δυναμικές γραμμές, καμπύλες αλλά και έντονες ακμές κάνουν το GSX-S να ξεχωρίζει.

Η σιλουέτα της μοτοσυκλέτας θυμίζει αμυδρά και το μοντέλο που αντικαθιστά, πιο πολύ όμως τον μεγάλο αδερφό GSX-S1000 από τον οποίο έχει δανειστεί και τα περισσότερα στοιχεία στην εμφάνισή του.  Δύο είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στη σχεδίαση του GSX-S750. Το πρώτο είναι το ρεζερβουάρ με τα πλαϊνά πλαστικά να ενσωματώνονται τέλεια στη σχεδίασή του δημιουργώντας μία καμπύλη γραμμή που καταλήγει σε σημείο αιχμής. Το δεύτερο είναι το φανάρι του με τα μικρά φωτάκια θέσης να θυμίζουν ελαφρώς... εκτεθειμένους κυνόδοντες, ως σημάδι προειδοποίησης μάλλον προς οποιονδήποτε το αμφισβητήσει.

Ο μαύρος μπλε χρωματικός συνδυασμός του ταιριάζει πολύ, για όσους θέλουν μεγαλύτερες δόσεις κακίας υπάρχει και ένα κατάμαυρο, ενώ οι πιο κλασικοί θα προτιμήσουν τον έτερο διαθέσιμο συνδυασμό κόκκινο-μαύρο.

Το νέο “κοστούμι” έφερε μαζί του και μία ακόμη πιο υψηλή ποιότητα κατασκευής για την ιαπωνική μοτοσυκλέτα, σε επίπεδο βαφής και συναρμολόγησης που κάνει τη διαφορά και στη βαφή των μεταλλικών επιφανειών. Τα πάντα είναι προσεγμένα πάνω στο Suzuki, και τα σημεία που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, και αυτό σου δίνει ένα ισχυρό αίσθημα σιγουριάς για την αντοχή της μοτοσυκλέτας στο πέρασμα του χρόνου.

Συνολικά και με μια  μικρή επιφύλαξη, αφού δεν τα έχουμε μαζέψει όλα μαζί, το GSX-S μοιάζει να έχει μικρό προβάδισμα σε σχέση με όλες τις μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά  όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής.

Αθλητική φιλικότητα

Η σέλα σε καλωσορίζει με μια θέση που τείνει προς το σπορ-καθημερινό. Ο αναβάτης είναι ο κυρίαρχος της μοτοσυκλέτας, τα χειριστήρια βρίσκονται όλα εκεί που πρέπει και τα πόδια πέφτουν πάνω στα μαρσπιέ σχηματίζοντας μικρές αλλά όχι κουραστικές γωνίες. Ο νέος πίνακας πληροφοριών  (οθόνη υγρών κρυστάλλων), μπορεί να είναι σχετικά μικρός και να μην ξεχωρίζει για το design του, αλλά είναι πλήρης και οι βασικές πληροφορίες είναι ευδιάκριτες.

Το τιμόνι είναι σωστό σε πλάτος, πιο στενό από τις καρατιμόνες που επιλέγουν οι Ευρωπαίοι σε αντίστοιχες κατασκευές. Με σωστές γωνίες για τους καρπού; και σε σωστό ύψος για ελιγμούς αλλά και για γρήγορη οδήγηση. Βρίσκεται κοντά στην τιμονόπλακα και δεν αποκόπτει τον αναβάτη αίσθηση από το μπροστινό, ένας πολύ καλός συμβιβασμός μεταξύ χρηστικότητας, άνεσης και θέσης για σπορ οδήγηση.

Η θέση του συνεπιβάτη είναι η κλασική για σπορ γυμνή μοτοσυκλέτα. Για βόλτες μέσα στην πόλη είναι υπεραρκετή. Οι μικρόσωμοι συνεπιβάτες θα βολευτούν και σε βόλτες εκτός των τειχών της πόλης. Ωστόσο η έλλειψη χειρολαβών, για χάρη των καθαρών σχεδιαστικών γραμμών γίνεται εύκολα αντιληπτή από συνεπιβάτες μέσου ύψους που κρατιούνται αναγκαστικά από τον αναβάτη, κάτι που θα κουράσει και τους δύο. Τι να κάνουμε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα και κανείς δεν θα πάρει μια γυμνή σπορ μοτοσυκλέτα για να ταξιδέψει δικάβαλος και φορτωμένος, τουλάχιστον όχι με μη συνειδητοποιημένο συνεπιβάτη.

Η θέση οδήγησης βοηθά παράλληλα και με την μάχη με τον αέρα στην οποία βγαίνεις κερδισμένος -για street naked. Ως ταχύτητα ταξιδιού μπορεί άνετα να οριστούν τα 150 χλμ./ώρα. με την κούραση να έρχεται πολύ αργότερα από όσο θα περίμενες ίσως. Το ρεζερβουάρ ανοίγει αισθητά τα πόδια. Σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι. Στους μεγαλόσωμους δίνει ένα καλό σημείο στήριξης, μαζί με τα υπόλοιπα σημεία της μοτοσικλέτας. Έτσι σε αφήνει απλά να κρατάς το τιμόνι και όχι να κρατιέσαι από αυτό και αυτό βοηθά φυσικά τα μέγιστα και στη γρήγορη οδήγηση. Με ένα σετάκι “στοπ” στο ρεζερβουάρ τα πράγματα θα φτάσουν πολύ εύκολα στο ιδανικό.

Ηλεκτρονικές ευκολίες και περισσότερη ασφάλεια

Το Traction Control είναι ένα νέο στοιχείο ασφάλειας για το GSX-S750 που δεν υπήρχε στον προκάτοχό του. Το γυμνό της Suzuki φέρει επίσης ABS -που δεν απενεργοποιείται και δεν ήταν στάνταρ στο προηγούμενο μοντέλο- και δύο μικρές ευκολίες που κάνουν σημαντικά ευκολότερη την καθημερινότητα οποιοδήποτε αναβάτη.

Η πρώτη έχει να κάνει με τη μίζα με το “Easy Start” σύστημα, όπως ονομάζεται να απαιτεί από τον αναβάτη μόλις ένα πάτημα του κουμπιού. Έπειτα αναλαμβάνει αυτό να γυρνά τη μίζα η οποία απεμπλέκεται αυτόματα και άμεσα με το που πάρει μπρος ο κινητήρας.

Το δεύτερο και ακόμη πιο σημαντικό βοήθημα -ίσως θα πρέπει να το βάλουν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές- είναι το “Low RPM Assist”. Σταματημένοι, επιλέξτε ταχύτητα στο κιβώτιο και αφήστε προοδευτικά τον συμπλέκτη χωρίς να ανοίγετε το γκάζι. Η μοτοσυκλέτα θα ξεκινήσει ομαλότατα, ανεβάζοντας μόνης ελαφρώς της στροφές του κινητήρα χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας φόβος ξαφνικού σβησίματος.

Το εν λόγω εξαιρετικό σύστημα επιτρέπει και πιο ακριβή έλεγχο στις μανούβρες όταν ελίσσεστε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ελέγχετε μόνο το συμπλέκτη, χωρίς να ασχολείστε με καθόλου με το γκάζι. Μια λεπτομέρεια που θα εκτιμήσουν αναβάτες όλων των επιπέδων.

Euro 4 αλλά πιο ισχυρός!

Τελικά οι κινητήρες που κάποτε άνηκαν σε superbike και στην μετέπειτα πορεία τους χρησιμοποιήθηκαν σε μοτοσυκλέτες που δεν έχουν σχέση με αγώνες, αποδεικνύονται ιδανικοί για να  ανταπεξέλθουν στις όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων, σε σχέση με ένα μοτέρ που έχει σχεδιαστεί μόνο για χρήση στο δρόμο. Μακριά από τη μέγιστη απόδοσή τους, οι εν λόγω κινητήρες δεν πρόκειται να σπάσουν ποτέ και με την παράλληλη εξέλιξη της τεχνολογίας μπορούν να περνούν τις προδιαγραφές με σχετικά λίγες αλλαγές.

Έτσι έχει γίνει και με το μοτέρ που κινεί το GSX-S, το οποίο προέρχεται από παλιότερο GSX-R 750. Τον εν σειρά 4κύλινδρο τον γνωρίζουμε από το GSR750 και η ευχάριστη έκπληξη έρχεται από την απόδοσή του, η οποία είναι υψηλότερη σε σχέση με εκείνο, παρά τις Euro 4 προδιαγραφές, ανεβασμένη κατά σχεδόν 8 ίππους! Μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ανασχεδιασμένο πιο “ελεύθερο” φιλτροκούτι, νέα μπεκ 10 οπών (από 8), αναθεωρημένο σύστημα εξαγωγής (χωρίς ηλεκτρονική πεταλούδα πλέον), νέα χαρτογράφηση, αλλά και αλλαγές στους κυλίνδρους που μειώνουν το φαινόμενο της άντληση των αερίων και βελτιώνουν έτσι την ευστροφία αλλά και τις απώλειες ισχύος είναι οι κυριότερες αλλαγές.

Παράλληλα το γκάζι είναι πλέον ηλεκτρονικό και η απόκρισή μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα μέσω των επιλογών που δίνει το Traction Control, το οποίο μπορεί και να απενεργοποιηθεί.

Πιο απολαυστικός και πολιτισμένος

Στο δρόμο ο κινητήρας είναι βελούδινος στην λειτουργία του, με ελάχιστους κραδασμούς και αυτούς από την μέση της κλίμακας και πάνω και πολύ χαμηλή στάθμη μηχανικών θορύβων. Οι “δονήσεις”, μια λέξη που μάλλον περιγράφει καλύτερα αυτό που φτάνει τελικά στον αναβάτη, δεν ενοχλούν, απλά είναι εκεί για να σου θυμίζουν ότι το μοτέρ δεν είναι ηλεκτρικό... Η Suzuki έχει φροντίσει για αυτό καθώς δεν περνάνε περίεργοι κραδασμοί σε χέρια και μαρσπιέ, παρόλο που τα τελευταία δεν είναι ντυμένα με λάστιχο.

Η απόδοσή του κινητήρα είναι γραμμικότατη σε όλη την κλίμακα, με τα καλύτερα φυσικά να εκτυλίσσονται μετά τις πέντε χιλιάδες, όπου η ορμή που στέλνει την μοτοσυκλέτα μπροστά έρχεται πιο έντονα, πιο φυσικά και με μεγαλύτερο ενθουσιασμό για το ίδιο το μοτέρ αλλά και τον αναβάτη. Η ευστροφία είναι χαρακτηριστική για 4κύλινδρο “εφτάμισι” ενώ η απόκριση του γκαζιού, πέρα από ένα μικρό “κλωστηματάκι” από κλειστό σε ανοιχτό είναι απλά εξαιρετική και σε ευθεία αναλογία  με το τι ζητά ο δεξής καρπός. Κερασάκι στην τούρτα ο ήχος από το κουτί του φίλτρου που φτιάχνει τη διάθεση σε κάθε χούφτωμα του γκαζιού. Συνολικά η απόδοση είναι αρκετή για να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον και πιο έμπειρων αναβατών πόσο μάλλον εκείνων που έρχονται από δίπλωμα κατηγορίας Α2, ή από πιο καθημερινές μοτοσυκλέτες, χωρίς μάλιστα να τρομάζει τους τελευταίους.

Η κατανάλωση μπορεί να πέσει μέχρι και τα 5,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα αν είστε ευγενικοί με το γκάζι με την μέση τιμή να φτάνει τα 6,2-6,3 λίτρα. Αν βέβαια το γκάζι το ανοίγετε πολύ τότε αντίστοιχα αυξάνεται και η κατανάλωση και με τέτοιο ήχο, δύσκολα θα κρατηθείτε είναι η αλήθεια.

Προσεγμένο “Πακέτο”

Τα φρένα του GSXS-750 είναι ένα από τα πραγματικά ατού της μοτοσυκλέτας που ξεχωρίζουν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Οι τετραπίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες της Nissin (διπίστονες Tokico πριν συμβατικής τοποθέτησης) χρειάζονται μόλις ένα δάκτυλο στη μανέτα στις περισσότερες των περιπτώσεων και κόβουν την φόρα της μοτοσυκλέτας με ιδιαίτερη άνεση. Πολύ καλή είναι και η αίσθηση που αφήνει τον αναβάτη να καταλάβει ακριβώς πόσο φρενάρει αλλά και πόση πρόσφυση του απομένει ακόμη. είναι ρυθμισμένα για το δρόμο, δεν έχουν το αρχικό “αγωνιστικό” δάγκωμα που βλέπουμε σε πιο ακραίους συνδυασμούς και αυτό είναι ένα πολύτιμο δώρο για λιγότερο αλλά και περισσότερο έμπειρους αναβάτες.

Το ABS της Bosch λειτουργεί επίσης πολύ καλά και γρήγορα και θα ενεργοποιηθεί μόνο αν το θελήσει ο αναβάτης. Τόσο καλή είναι η αίσθηση των φρένων και στους γυαλισμένους δρόμους της Αθήνας.

Την απόδοση των φρένων βοηθούν με την ποιοτική τους λειτουργία και οι αναρτήσεις, ένας τομέας σημαντικά που παρουσιάζεται σημαντικά καλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο GSR750. Το ανεστραμμένο πιρούνι της KYB και το αμορτισέρ που προέρχεται από την ίδια εταιρία, δεν είναι πλήρως ρυθμιζόμενα, αφού ο αναβάτης μπορεί να επέμβει μόνο στην προφόρτιση των ελατηρίων. Η Suzuki όμως έριξε πολλή δουλειά για να βρει το ιδανικό set up, το οποίο, με έμφαση στο δρόμο και τις πραγματικές συνθήκες, δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στο ιδανικό.  Οι αναρτήσεις κράτουν τους τροχούς στο έδαφος και την ίδια στιγμή απορροφούν τις ανωμαλίες του οδοστρώματος προσφέροντας και άνεση. Τείνουν προς το μαλακό και για αυτό τον λόγο "κουμπώνουν" πολύ καλά με τους ελληνικούς δρόμους, δίνοντας στο GSX-S την απαραίτητη “προσαρμοστικότητα” σχεδόν σε κάθε είδους δρόμο.

Η εικόνα συμπληρώνεται από το ατσάλινο πλαίσιο δύο δοκών και τη γεωμετρία του. Το πλαίσιο δεν συγκινείται από τις δυνάμεις που το ασκούνται, από την άλλη όμως δεν δίνει και την άχαρη αίσθηση της υπερ-στιβαρότητας. Μην παρεξηγηθούμε εδώ, ελαστικότητες δεν υπάρχουν ακόμη και σε πολύ γρήγορο ρυθμό, αλλά η “φιλικότητα” του πλαισίου είναι φανερή παντού.  Σε συνδυασμό με τη λειτουργία του πιρουνιού δημιουργούν ένα υψηλό αίσθημα αυτοπεποίθησης στον αναβάτη που μπορεί να πιέσει πολύ χωρίς να φοβάται ότι θα γλιστρήσει χωρίς να το καταλάβει. Ποιοτικό παρουσιάζεται στη λειτουργία του και το αμορτισέρ με την εικόνα να συμπληρώνεται έτσι ιδανικά, αλλά η απουσία μονόδρομου συμπλέκτη θα το ταλαιπωρήσει ελαφρώς στα γρήγορα κατεβάσματα πριν από τη στροφή

Η ουσία είναι ότι και τα δύο δουλεύουν πολύ καλά και σου επιτρέπουν να πας γρήγορα ακόμη και όταν ο δρόμος δεν είναι στα καλύτερα του. Σε πολύ καλή άσφαλτο οι βαρύτεροι αναβάτες θα αλλάξουν λογικά την προφόρτιση.

Με έμφαση στo “στρίβειν”, το διασκεδαστικό

Σε γενικές γραμμές το GSX-S750 έχει φτιαχτεί για τρία πράγματα. Για να τραβά τα βλέμματα με την αιχμηρή του σχεδίαση, για να σε μεταφέρει με απίστευτη φιλικότητα στις καθημερινές σου μετακινήσεις και για να στρίβει. Αυτό το τελευταίο το κάνει καλύτερα από τα δύο προηγούμενα δίνοντας λύση και διέξοδο στις σπορ ανησυχίες του αναβάτη του. Δώσε στροφές στο GSX-S και πάρε του την ψυχή με λίγα λόγια, ακόμη και αν οι τελευταίες δεν έχουν και πρώτης ποιότητας άσφαλτο. Η μοτοσυκλέτα της Suzuki θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα υπακούσει πιστά τις εντολές του αναβάτη. Πλαγιάζει με μεγάλη ευκολία, κρατά τη γραμμή που έχεις χαράξει σα να είναι το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου, ενώ το ίδιο πρόθυμα θα ακολουθήσει και στις όποιες μικρορυθμίσεις τροχιάς του ζητήσεις. Σηκώνεται και ξαναπλαγιάζει, δέχεται φρένα μέσα στη στροφή χωρίς να έχει την τάση να ανοίγει την τροχιά του ή να σηκώνεται και γενικά κάνει ότι του ζητήσεις χωρίς πολλά-πολλά.

Το 4κύλινδρο γυμνό της Suzuki προσαρμόζεται στα θέλω στου και το μόνο που αφήνει σε σένα είναι να συγκεντρωθείς στις γραμμές σου, όπως πρέπει να κάνει άλλωστε κάθε μοτοσυκλέτα που θέλει να λέγεται σπορ και σέβεται τον εαυτό της. Ο επαρχιακός είναι φυσικά ο δρόμος της επιλογές του GSX-S750 το οποίο ωστόσο δεν θα προβληματιστεί ούτε στον αυτοκινητόδρομο. Όπως είπαμε η θέση οδήγησης σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τον αέρα και να μην νιώθεις έρμαιο, ακόμη και όταν το γκάζι φτάσει στο στοπ, ενώ η σταθερότητα και η ευθυβολία είναι υποδειγματικές για street naked με το Suzuki να καταπίνει τις καμπές με φυσικότητα. Με φυσικότητα θα κινηθείτε και στο κέντρο της πόλης. Το GSX-S είναι μαζεμένο, έχει ελαφριά αίσθηση, οι αναρτήσεις του σε κρατούν ξεκούραστο, έχει πολύ μαλακό συμπλέκτη και κιβώτιο, συμπεριφέρεται σαν ένα κομμάτι και το σύστημα υποβοήθησης κατά τις εκκινήσεις είναι όλα τα λεφτά, αφού όπως είπαμε, είναι χρησιμότατο και στις μανούβρες. Αυτά δεν θες και συ από μια γυμνή μοτοσυκλέτα επιδόσεων στην καθημερινότητά σου. Εμείς σίγουρα.

Αιώνια πιστό

Πριν από μερικά χρόνια τα γυμνά street στα 750 κ.εκ. ήταν πολλά. Οι κατασκευαστές, όμως, ελέω τόσο των προδιαγραφών ρύπων όσο και των προτιμήσεων των αναβατών, άρχισαν να σπρώχνουν τις γυμνές μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού προς τα πάνω με αποτέλεσμα τα 900 περίπου κ.εκ. να είναι τα νέα “750”.

H Suzuki, θέλοντας να κρατήσει διακριτά τα όρια μεταξύ των δύο GSX-S κράτησε το “μικρό” πιστό σε αυτόν ακριβώς τον κυβισμό, ίσως για να θυμίζει σε όλους και από πού κράτα η σκούφια αυτού του θρυλικού μοτέρ: από τους αγώνες, από τότε που τα 750 ήταν τα πολλά κυβικά, τα κυβικά της μεγάλης κατηγορίας κύρους στους αγώνες μοτοσυκλετών “παραγωγής”, πριν αρχίσει η πίεση των εργοστασίων που έστειλε τους κυβισμούς στην στρατόσφαιρα.

Το  GSX-S 750 είναι μια μοτοσυκλέτα που ουσιαστικά δεν έχει αρνητικά σημεία, με εξαίρεση την απουσία μονόδρομου συμπλέκτη. Είναι μια μοτοσυκλέτα σαφώς καλύτερη από εκείνη που αντικατέστησε αλλά και πιο ολοκληρωμένη από αυτό που υπονοεί η δυναμική της εμφάνιση αφού, για να γευθείς την απόδοση και την ποιότητά της σε έναν επαρχιακό δρόμο ή σε ένα track day, δεν θα σε ταλαιπωρήσει στην καθημερινότητά σου. Είναι φιλικότατη, ποιοτικότατη, ο κινητήρας αποδίδει υπέροχα για τον κυβισμό του, εντός και εκτός των τειχών, οι αναρτήσεις συνδυάζουν σχεδόν ιδανικά το κράτημα με την άνεση -για μοτοσυκλέτα δρόμου- και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα λειτουργούν άψογα προσθέτοντας πόντους ηρεμίας και χρηστικότητας. Για αυτούς που παραμένουν πιστοί στα “750” το μικρό 4κύλινδρο GSX-S φαντάζει ιδανικό. Ακόμη όμως και αν δεν δίνετε σημασία στα νούμερα το GSX-S αξίζει της προσοχής σας ως μία ολοκληρωμένη πρόταση στα γυμνά μεσαίου κυβισμού με τιμή που ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα της.

Φωτογραφίες Κίνησης

Φωτογραφίες Λεπτομεριών

Φωτογραφίες Λεπτομεριών-Στατικές

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κατασκευαστής Suzuki
Αντιπρόσωπος Σφακιανάκης
Μοντέλο GSX-S750 2017
Τιμή Αναμένεται
Εγγύηση 2 χρόνια
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος 4Τ, 4Κ, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4β/Κ, Euro 4
Κυβισμός (κ.εκ.) 749
Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ.) 72 x 46
Συμπίεση (:1) 12,3
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής 4 σε 1
Λίπανση υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
   
Σχέσεις ταχυτήτων  
2,785 (39/14)
2,052 (39/19)
1,681 (37/22)
1,450 (29/20)
1,304 (30/23)
1,181 (26/22)
Πρωτεύουσα σχέση 1,857 (78/42)
Τελική σχέση 2,529 (43/17)
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο δύο δοκών τύπου D
Κάστερ (°) 25,2
Ίχνος (χλστ.) 104
Μεταξόνιο (χλστ.) 1455
Ύψος σέλας (χλστ.) 820
Συνολικό ύψος (χλστ.) 1055
Μήκος (χλστ.) 2125
Απόσταση από έδαφος (χλστ.) 135
Πλάτος (χλστ.) 785
Βάρος (kg) 213
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (λτ) 16
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  
Μπροστά Τύπος / Διαδρομή (χλστ.) Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα KYB διαμέτρου 41mm / διαδρομή 120mm / ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίων
Πίσω Μονό αμορτισέρ KYB / Διαδρομή τροχού 135mm / Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου σε 7 θέσεις
Ελαστικά μπροστά 120/70-17
Πίσω 180/55-17
Φρένα μπροστά Δυο δίσκοι μαργαρίτες διαμέτρου 310mm με ακτινικές δαγκάνες δύο εμβόλων της Nissin
Φρένα πίσω Δίσκος με δαγκάνα ενός εμβόλου της Nissin
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  
  Ταχύμετρο, στροφόμετρο, ένδειξη σχέσης κιβωτίου, δείκτης στάθμης καυσίμου, ένδειξη επιπέδου Traction Control, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές,, ένδειξη θερμοκρασίας, ρολόι, μέση και στιγμιαία κατανάλωση, ένδειξη αυτονομίας, δείκτες φλας, νεκράς, μεγάλης σκάλας φώτων, ABS, προειδοποίησης θερμοκρασίας ψυκτικού, πίεσης λαδιού, βλάβης κινητήρα
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/rpm) 112,4 / 10.500
Ροπή εργοστασίου (Kgm/rpm) 8,26 / 9.000

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 20:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon