.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 18:37

Test - Kawasaki Z650 2017

 

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

 

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

H Kawasaki πήρε ως βάση το ER-6n, το ξανασχεδίασε, το εκσυγχρόνισε, του άλλαξε πλαίσιο και το προίκισε με μοχλικό στο πίσω αμορτισέρ, το έβαλε σε εξαντλητική δίαιτα (-17 κιλά) το έφερε στην Euro 4 εποχή και το βάφτισε Ζ650. Κι αν μέχρι σήμερα νομίζατε πως ο καλύτερος, ο φιλικότερος και πιο γλυκός σύντροφος του ανθρώπου είναι ο σκύλος, σκεφτείτε το ξανά.

Μην απατάστε! Το νέο Z650 δεν είναι απλά ένα ER-6n με ανασχεδιασμένο κοστούμι αλλά μια ξανασχεδιασμένη εκ βάθρων μοτοσυκλέτα. Αυτό φαίνεται από το ολοκαίνουριο πλαίσιο χωροδικτύωμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι αλλά και το νέο ψαλίδι-μπανάνα που κατασκευάζεται από το ίδιο μέταλλο.

Με βάρος 15 και 4,8 κιλά αντίστοιχα συνεισφέρουν στο κατά ΠΟΛΥ μειωμένο βάρος του νέου Z650 σε σχέση με το ER-6n, το οποίο ανέρχεται στα 187,1 ΓΕΜΑΤΑ κιλά, στην έκδοση με το ABS! Σε σύγκριση με τα... 204 κιλά που ζύγιζε το ER-6n, το Ζ650 είναι έτσι ελαφρύτερο ούτε λίγο ούτε πολύ κατά 16,9 κιλά! Εξωπραγματικό ε;

Σε σχέση με το ER-6n μπορεί να έχει χάσει κάποια αλογάκια ψηλά, αλλά σε χαμηλές και μεσαίες στροφές το Ζ650 είναι Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΟ! Μιλάμε για κινητήρα-λάστιχο, που... κάνει παπάδες παντού, ανεξαρτήτως ταχύτητας και φορτίου -πραγματικά από τις κορυφαίες μοτοσυκλέτες σε θέμα ελαστικότητας και φιλικότητας! Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ποιότητα, εμφάνιση, εργονομία

kawasaki z650 action

Ποιοτικά το Z650 είναι πραγματικά πολύ καλό. Ποιότητα πλαστικών και μεταλλικών μερών, άψογη και συμπαγής συναρμογή, απουσία τριγμών, ποιοτική βαφή, λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει και κάνουν το βλέμμα να κολλάει πάνω του. Σε πείθει με το καλημέρα, και με το παραπάνω.

Ως μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για καθημερινή μετακίνηση, το νέο Z650 έχει προσεχθεί ιδιαίτερα στην άνεση που προσφέρει. Πέρα από την όρθια θέση οδήγησης, για παράδειγμα, οι άνθρωποι της Kawasaki, σχεδίασαν ένα νέου τύπου κάλυμμα για τον ανεμιστήρα του ψυγείου, το οποίο κατευθύνει τον καυτό αέρα προς τα κάτω, αποτρέποντας τον από το να φτάσει στον αναβάτη! Μεγάλη προσοχή έχει δείξει και η Kawasaki στη μείωση των κραδασμών από τον εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα. Έτσι, πέρα από τον αντικραδασμικό άξονα, ελαστικά παρεμβύσματα έχει το τιμόνι, αλλά και τα μαρσπιέ, για ελαχιστοποίηση των κραδασμών σε χέρια, πόδια και καθρέπτες (άνεση, άνεση και επίσης... άνεση).

kawasaki z650 action 23

Σε εμφάνιση, θέλει να θυμίζει τον μεγάλο Ζ αδελφό -λέγε με 900. Η μάσκα μπροστά θυμίζει μεν τα μεγάλα τετρακύλινδρα αδέλφια της Kawasaki, αλλά εμένα μου θύμιζε και λίγο Suzuki GSR... απ' τα παλιά -είμαι και παλιός, τι να κάνω, έρχονται θύμησες. Από μπροστά, δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικό σε εμφάνιση... θα λέγαμε, φιλικό-επιθετικό, παίζει και στα 2 ταμπλό. Από τη μία θέλει να δείχνει έτοιμο για δράση, από την άλλη δεν θέλει και να τρομάξει τον αναβάτη. Πάνω από τον προβολέα βρίσκεται η βάση των οργάνων, δημιουργώντας μια προστατευτική επιφάνεια για τον αναβάτη, προστατεύοντας των με υποτυπώδη τρόπο από τον αέρα, αν σκύψει λίγο.

Οι Euro 4 προδιαγραφές φαίνονται στον εξωτερικό παρατηρητή από τα πλαινά ανακλαστικά που διαθέτει η μοτοσυκλέτα, ενώ μεγάλα είναι και τα φλας. Στο ρεζερβουάρ τα λογότυπα της Kawasaki έχουν περαστεί με βερνίκι, ενώ στα πλαϊνά προστατευτικά του ψυγείου τα Ζ δεν διαθέτουν την ίδια προστασία, ενώ στην ουρά αναγράφεται ο κυβισμός του μοντέλου -650. Όμορφα είναι τα ελαστικά προστατευτικά του παξιμαδιού του πίσω άξονα, ενώ...

kawasaki z650 detail 10

...πρωτότυπη και όμορφη είναι η τάπα του ρεζερβουάρ, που διαθέτει κάποιες ιδιαίτερες προεξοχές -με κρυφές βίδες που ΔΕΝ φαίνονται εξωτερικά- τάπα που το Z μοιράζεται με αρκετά ακόμα μοντέλα 2017 της Kawasaki. Έξυπνη λεπτομέρεια το κόψιμο στα πλαστικά για να μπορεί να βλέπει εύκολα ο αναβάτης τη στάθμη του ψυκτικού.

kawasaki z650 action 25

Με χαμηλή σέλα ύψους 790 mm (χαμηλότερη από τα 815 mm του ER), το Ζ650 είναι μια ιδιαίτερα προσιτή μοτοσυκλέτα για ένα μεγάλο εύρος αναβατών. Οι σέλες είναι σχεδιασμένες σε sport ύφος, ενώ ειδικά του συνεπιβάτη είναι αρκετά άβολη, όπως οι σέλες που θα βρίσκαμε σε κάποια Supersport μοτοσυκλέτα -ικανοποιείται η αισθητική μας (ανασηκωμένη sport ουρά, που φωνάζει “επίθεση”), αλλά όχι ο... πισινός του συνεπιβάτη. Επιπλέον η σέλα του δεύτερου ατόμου είναι στενή και υπολείπεται σε αφρώδες -καλή μόνο για αστικές αποστάσεις- ενώ το Ζ δεν έχει ούτε χειρολαβές. Σημειώστε πως ο υποτυπώδης αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα του συνεπιβάτη ανοίγει με κλειδαριά που βρίσκεται κάτω από την ουρά.

kawasaki z650 action 17

Η στάση που τοποθετείται ο αναβάτης είναι αρκετά όρθια, με ελαφριά κλίση προς τα εμπρός -περίεργο είναι το τιμόνι, που θέλει να συνδυάσει αρετές fatbar και κλιπόν, αλλά οι γωνίες του είναι σχετικά περίεργες, και δεν είμαστε σίγουροι αν καταφέρνει τελικά να ισορροπήσει με επιτυχία ανάμεσα στους 2 τύπους που θέλει να ταιριάξει.

kawasaki z650 detail 16

Θα προτιμούσα ένα πιο ίσιο τιμόνι, με πιο σωστές λαβές. Ωραία λεπτομέρεια το ότι και οι 2 μανέτες ρυθμίζονται εύκολα σε 5 θέσεις με τη γνωστή ποιοτική ροδέλα που βρίσκουμε συνήθως σε ακριβότερες μοτοσυκλέτες -ή αν βρούμε στην κατηγορία του Ζ650 τότε θα πρόκειται μόνο για τη μία μανέτα.

Οι καθρέπτες έχουν καλό οπτικό πεδίο, η κόρνα είναι δυνατή, ενώ οι διακόπτες είναι παλαιάς κοπής, και λιτοί -έχουμε και σινιάλο αλλά και αλάρμ. Ο κεντρικός διακόπτης είναι και αυτός “κλασικής” σχεδίασης, ευτυχώς όμως δεν διαθέτει θέση parking -κι έτσι δεν κινδυνεύετε να μείνετε από μπαταρία αν τον ξεχάσετε σε εκείνη τη θέση.

Όργανα... διαστημικά.

kawasaki z650 detail 9

Τα όργανα αποτελούνται από μια ψηφιακή οθόνη με μαύρο φόντο και δυσδιάκριτες κρεμ ενδείξεις, ενώ για το στροφόμετρο έχουμε μια περίεργη μίξη αναλογικών και ψηφιακών ενδείξεων. Οι αριθμοί είναι τυπωμένοι περιμετρικά στο όργανο, αλλά διαθέτουν φωτεινές ενδείξεις για κάθε χιλιάδα, ενώ η βελόνα του στροφόμετρου είναι ψηφιακή! Μάλιστα όταν πρέπει να αλλάξεις -μάλλον- η ψηφιακή βελόνα... τρελαίνεται, θυμίζοντας περισσότερο... βεντάλια, καθώς αντί για μία τώρα βλέπετε... πολλές βελόνες οι οποίες αναβοσβήνουν σαν τρελές! Ψυχεδέλεια λέμε. Ευτυχώς, για εμάς τους αναχρονιστικούς γκρινιάρηδες, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης των στροφών που θα εμφανίζεται το εφέ, ενώ αν δεν το αντέχουμε με τίποτα, η Kawasaki μας επιτρέπει και να το απενεργοποιήσουμε! Τέλεια. Μία ακόμη ιδιαίτερη λεπτομέρεια που ξεχωρίζει στα όργανα (και δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα αν μας άρεσε ή όχι) είναι το “ντύσιμο” κατά το ήμισυ (στο κάτω μέρος τους, εκεί που βρίσκονται οι λυχνίες), με ένα υλικό που θυμίζει ανθρακόνημα σε χοντρή πλέξη. Για να αλλάξεις τώρα ενδείξεις στα όργανα, πρέπει να το κάνεις μέσω δυο κουμπιών που βρίσκονται πάνω τους, οπότε αναγκαστικά αφήνεις το γκριπ.

kawasaki z650 detail 8

Στις ενδείξεις έχουμε στροφόμετρο και ταχύμετρο, ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, ένδειξη στάθμης καυσίμου και θερμοκρασίας, δυο μερικούς και έναν ολικό χιλιομετρητή, μέση (18,4 χιλιόμετρα ανά λίτρο κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας) και στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου, ένδειξη υπολειπόμενης χιλιομετρικής απόστασης μέχρι να αδειάσει το ρεζερβουάρ, ρολόι και ένδειξη οικονομικής (eco) οδήγησης. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής το Ζ650 μπήκε στη ρεζέρβα ενώ η ένδειξη RANGE έγραφε... 90 χιλιόμετρα, οπότε η μοτοσυκλέτα σας προειδοποιεί ΝΩΡΙΣ να αρχίσετε να σκέφτεστε τον ανεφοδιασμό.

Κινητήρας α-πο-λαυ-στι-κός!

kawasaki z650 detail 4

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός εν σειρά δικύλινδρος που γνωρίζουμε από τα ER-6 και Versys, ο οποίος ωστόσο έχει δεχθεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις για να ταιριάζει με τον χαρακτήρα του νέου μοντέλου και να περνά φυσικά τις προδιαγραφές Euro 4. Φέρει αντικραδασμικό άξονα, τέσσερις βαλβίδες για κάθε κύλινδρο, δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και η χωρητικότητα του ανέρχεται στα 649 κ.εκ.

Η απόδοσή του έχει βελτιστοποιηθεί για το μεσαίο φάσμα λειτουργίας (3.000-6.000 σ.α.λ.) και πιστέψτε μας... αυτό δεν είναι τσιτάτο του marketing! Η αυξημένη ροπή στις χαμηλότερες στροφές ενισχύει τη χρηστικότητα της μοτοσυκλέτας στις καθημερινές μετακινήσεις, ευνοώντας ταυτόχρονα και τη sport οδήγηση, ενώ παρέχει άφθονη δύναμη στις εξόδους των στροφών.

kawasaki z650 detail 26

Συμβάλλει επίσης στη οικονομία καυσίμου, με την Kawasaki να αναφέρει επίσημη μέση κατανάλωση (εργαστηριακές μετρήσεις) στα 4,2 lt / 100 km. Εμείς κατά τη διάρκεια της δοκιμής σε πραγματικές συνθήκες είδαμε κατανάλωση 5,4 lt / 100 km -πάντα με σβέλτη οδήγηση. Το ρεζερβουάρ έχασε ένα λίτρο σε σχέση με το ER, και από τα 16 έπεσε στα 15, ενώ και οι εγχυτήρες του ψεκασμού είναι μικρότερης διαμέτρου στα 36 mm αντί των 38 του ER.

Το κιβώτιο είναι φυσικά έξι σχέσεων ενώ ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος και έχει και λειτουργία υποβοήθησης της μανέτας - Slip & Assist.

Νέο πλαίσιο, βελτιωμένες αναρτήσεις, ικανά φρένα

kawasaki z650 15

Όσον αφορά σε πλαίσιο και αναρτήσεις, το Ζ650 φέρει ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα το οποίο είναι μισοκρυμμένο (κρίμα!) κάτω από τα πλαστικά, όμορφο ψαλίδι “μπανάνα” και συμβατικό πιρούνι με διάμετρο καλαμιών 41 χλστ.

Συμβατική είναι και η στήριξη στις δισκόπλακες των 300mm μπροστά, οι δαγκάνες είναι 2 και όχι 4 εμβόλων, ενώ και οι 3 δίσκοι είναι τύπου “μαργαρίτα”. Η εικόνα συμπληρώνεται από την μονάδα ABS, 9.1Μ της Bosch.

Η εξάτμιση βγαίνει χαμηλά κάτω από τον κινητήρα, ενώ ο κινητήρας της γυμνής μοτοσυκλέτας είναι όμορφος στην όψη, και καθαρός από καλώδια / ντίζες, κλπ.

kawasaki z650 detail 18

Όμορφο το πίσω LED φωτιστικό σώμα που σχηματίζει το γράμμα Ζ.

kawasaki z650 action 16

Όταν ανέβεις πάνω στη μοτοσυκλέτα προσέχεις τις compact διαστάσεις της, το μικρό σχετικά βάρος, την χαμηλή σέλα (αναβάτης με ύψος 1.70 πατάει όλο το πέλμα του ενός ποδιού κάτω), αλλά και τις ιδιαίτερα μαλακές και ενδοτικές αναρτήσεις. Το στατικό sag είναι μεγάλο -η μοτοσυκλέτα “κάθεται” όταν ανέβει ο αναβάτης- ενώ το πιρούνι βυθίζεται αρκετά έντονα στο φρενάρισμα. Για αστική και σβέλτη χρήση είναι μια χαρά, ενώ οι όποιες sport αδυναμίες του θα φανούν μόνο όταν ο αναβάτης πιέσει οριακά τα πράγματα. Προσέξτε! Δεν μιλάμε για ανεξέλεγκτες καταστάσεις -το αντίθετο! Μάλιστα με σεβαστό βάρος αναβάτη-συνεπιβάτη που έφτανε τα 160 κιλά η μοτοσυκλέτα μπορεί να ήταν μαλακή και να είχε καθίσει αρκετά, όμως ήταν απόλυτα ελεγχόμενη, σε βαθμό που να προκαλεί έκπληξη. Εννέα στα δέκα θα τους δίναμε, για τον χρηστικό-sport χαρακτήρα του Z650. Άλλωστε η μοτοσυκλέτα δεν φτιάχτηκε με γνώμονα τα... track days! Τελική δεν είδαμε, αλλά ακόμα και σε καμπές με 180 χλμ/ώρα το Ζ ήταν βράχος.

kawasaki z650 detail 28

Μεγάλη -και ιδιαίτερα θετική- είναι η αλλαγή στο πίσω αμορτισέρ που δεν είναι πλέον τοποθετημένο στα πλάγια ενώ απέκτησε μοχλικό, γεγονός που μεταφράζεται σε πολύ καλύτερη συμπεριφορά πάνω στις ανωμαλίες του οδοστρώματος!

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Dunlop Sportmax, και είναι πολύ καλά στην καλή άσφαλτο, αλλά σχετικά σκληρά στην γλιστερή. Ελέγξαμε τις πιέσεις, αλλά παρόλα αυτά το πίσω θα γλιστρήσει πολύ εύκολα με το γκάζι, σε βαθμό που κάνει το Ζ ιδανικό δίτροχο για να εξασκηθείτε στις πλαγιολισθήσεις ισχύος!

kawasaki z650 detail 6

Παρόλο τώρα που τα φρένα μπροστά διαθέτουν συμβατικές δαγκάνες, είναι πολύ δυνατά, έχουν και δάγκωμα, προσφέροντας και καλή πληροφόρηση. Καλή αν και όχι κορυφαία είναι η λειτουργία του ABS.

Ο απόλυτος καθημερινός σύντροφος

kawasaki z650 action 19

Αν το ER-6n ήταν η κάμπια, τότε το Ζ650 είναι η πεταλούδα. Μεταμορφωμένο προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς, αναδεικνύεται με ευκολία στον απόλυτο καθημερινό σύντροφο! Το μικρότερο βάρος και ο ακόμα πιο ροπάτος και ελαστικός δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας μεταφράζονται σε τεράστια ευκολία σε καθημερινές συνθήκες, σε πόλη, μποτιλιάρισμα, επαρχιακό, αλλά και αυτοκινητόδρομο -με λίγα λόγια... παντού.

Είτε έχει να μεταφέρει ένα, είτε δύο άτομα, το Ζ650 επιταχύνει σβέλτα και ζωηρά, ξεφεύγοντας εύκολα από τους άλλους χρήστες του δρόμου, δίχως καν να προσπαθήσεις. Στην κίνηση μπορείς να κινείσαι με μία, δύο ή τρεις ταχύτητες πάνω, και όποτε θελήσεις να ανοίξεις το γκάζι και το Ζ θα σε ξελασπώσει ΠΑΝΤΑ!

kawasaki z650 action 2

Μερικές φορές δυσκολεύεσαι να πιστέψεις το πόσο θετικά τραβάει το δικύλινδρο αυτό μοτέρ στην έκδοση του αυτή. Άλλο να σου λένε για 60,34 ίππους -που μετρήσαμε στον τροχό, κι άλλο να αντιλαμβάνεσαι από πρώτο χέρι τη συμπεριφορά αυτού του μοτέρ!

Το Ζ650 δεν έχει ούτε Traction Control ούτε χάρτες, αλλά... ποια μοτοσυκλέτα της μεσαίες κατηγορίας έχει σήμερα; Ελάχιστες.

Το βεντιλατέρ θα ανάψει εύκολα στις ζεστές μέρες του ελληνικού καλοκαιριού, όμως η Kawasaki έχει κάνει έξυπνη δουλειά στην κατεύθυνση του αέρα, ο οποίος δεν καίει πια τον αναβάτη.

kawasaki z650 action 21

Οι αναρτήσεις είναι μεν μαλακές, δίχως να χάνουν ποτέ όμως τον έλεγχο, ακόμα και φορτωμένες. Άριστα και τα φρένα, με δάγκωμα, δύναμη, και αίσθηση, με φύλακα-άγγελο το ABS.

Ένας ακόμα τομέας που το Ζ650 παίρνει 10 στα 10 είναι η ευελιξία, και ο τρόπος με τον οποίο ελίσσεται στο μποτιλιάρισμα, και σε στριμωγμένες συνθήκες. Το τιμόνι κόβει πολύ, η μοτοσυκλέτα αλλάζει ακαριαία κατεύθυνση, και πριν προλάβουν καν να σε αντιληφθούν οι άλλοι τους έχεις προσπεράσει και έχεις φύγει μακριά.  

Το κιβώτιο θετικό, δίχως νεκρές, με πολύ μαλακό συμπλέκτη που δεν κουράζει, και με μειωμένες διαδρομές στο λεβιέ ταχυτήτων, σε σχέση με τα παλαιότερα ER. Μικρή ένσταση στο "κλανγκ" που ακούγεται όταν βάλεις από νεκρά 1η, χαρακτηριστικό που έχει μείνει αναλλοίωτο από τα πρώτα ER. 

kawasaki z650 action 7

Οι κάγκουρες θα κάνουν σούζες με 1η και με 2α, ενώ ο κινητήρας και το ζύγισμα του Ζ650 μπορούν να μεταμορφώσουν τη μοτοσυκλέτα σε άξιο δάσκαλο ακροβατικών.

kawasaki z650 action 22

Το ABS δεν απενεργοποιείται, κι έτσι αν θέλετε να παίξετε με drift, ένα burnout απενεργοποιεί προσωρινά το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος και σας αφήνει ελεύθερο το πεδίο -μέχρι να κλείσετε τον διακόπτη και να θέσετε έτσι ξανά το ABS σε λειτουργία την επόμενη φορά που θα τον ανοίξετε.

kawasaki z650 action 27

H σέλα άνετη, μιλώντας όμως για τον αναβάτη. Ο συνεπιβάτης θα σας συντροφεύσει για αστικές διαδρομές, στο ταξίδι... δύσκολα τα πράγματα.

Αν του άλλαζα κάτι, προσωπικά θα το εφοδίαζα με ένα ζευγάρι πιο μαλακά ελαστικά, για την κακή ελληνική άσφαλτο. Όλα τα άλλα είναι όπως πρέπει.

Ο καλύτερος φίλος

kawasaki z650 action 11

Πιο όμορφο, πιο σύγχρονο, ΠΟΛΥ πιο ελαφρύ από τον πρόγονο ER-6n, πιο φιλικό, πιο ροπάτο, με νέο πλαίσιο, ψαλίδι και εμφάνιση, χαμηλότερη σέλα και νέο όνομα, επιτέλους πίσω αμορτισέρ με μοχλικό

kawasaki z650 3

και φυσικά με μια εκτεταμένη σειρά επίσημων αξεσουάρ, το Ζ650 δείχνει μια πραγματικά αξιόλογη πρόταση στα μεσαία Urban μοντέλα.

kawasaki z650 2

Το νέο Z650 θα είναι διαθέσιμο σε λευκό, πράσινο, μαύρο και στο χρώμα του τιτανίου (Metallic Raw Titanium), και θα ακολουθείται από μία μεγάλη γκάμα αξεσουάρ.

Στα 7.290 ευρώ, η τιμή του κρίνεται απόλυτα ανταγωνιστική, έως και δελεαστική για αυτά που προσφέρει.

Γουφ!

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Φωτογραφίες studio

Δυναμομέτρηση

Η δυναμομέτρηση έγινε στο POWER HOUSE ENGINEERING.

powerhousegr

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Kawasaki Z650 2017

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κινητήρας

4T, 4Κ, Y/Ψ, 16β

Κυβισμός (κ.εκ.)

649

Διάμετρος x Διαδρομή (mm)

83x60

Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)

67/8.000

Ροπή (kgm/σ.α.λ.)

6,7/6.500

Τροφοδοσία

Ψεκασμός 36mm, διπλές πεταλούδες

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (λίτρα)

15

Κατανάλωση (λίτρα/100 χλμ.)

 5,4

Βάρος, γεμάτο (κιλά)

187

   

Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα

 

Τύπος

Ατσάλινο χωροδικτύωμα

Αναρτήσεις Ε

Συμβατικό πιρούνι 41 mm

Διαδρομή (mm)

125

Αναρτήσεις Π

Μονό αμορτισέρ με μοχλικό, ΠΕ

Διαδρομή (mm)

130

Φρένα Ε (mm)

2Δ, 300 mm, 2πίστονες δαγκάνες, ABS

Φρένα Π (mm)

Δίσκος, 220 mm, μονοπίστονη δαγκάνα, ABS

   

Τροχοί-ελαστικά

 

Ελαστικό Ε

Dunlop Sportmax 120/70-17”

Ελαστικό Π

Dunlop Sportmax 160/60-17”

   

Διαστάσεις

 

Μήκος (mm)

2.055

Πλάτος -καθρέπτες (mm)

775

Μεταξόνιο (mm)

1.410

Ύψος σέλας (mm)

790

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 22:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST – Kawasaki Z800 2016 TEST – Kawasaki Z900 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon