.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 15:31

Test - BMW S 1000 R 2018

Ερωτεύσιμο streetfighter

Του Κώστα Γκαζή

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Η BMW ανανέωσε την S 1000 R για το 2017, με πρώτο μέλημα τις Euro 4 προδιαγραφές, ενώ στο... ψαχούλεμα, βγήκαν και διάφορες βελτιώσεις. Οι βελτιώσεις αυτές πέρασαν και στο μοντέλο του 2018, δίχως άλλες αλλαγές, πέραν των χρωματικών. Σήμερα, το streetfighter μοντέλο της BMW συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πιο απολαυστικές αλλά και ικανές προτάσεις της κατηγορίας, σταθμός στην ιστορία των γυμνών μοτοσυκλετών δύναμης.

Οι αλλαγές από το προηγούμενο μοντέλο

s1000r 2014 2018

Ας δούμε εν τάχει τα σημεία στα οποία βελτιώνεται το S 1000 R του 2017:

  • Κάλυψη των προδιαγραφών Euro 4
  • Αύξηση ονομαστικής ιπποδύναμης στους 165 hp / 11.000 rpm (προηγουμένως 160 hp)
  • Μείωση συνολικού βάρους κατά 2 κιλά, στα 205 κιλά
  • Αύξηση της δυνατότητας μεταφοράς φορτίου κατά 2 κιλά
  • Το τελικό τιτανίου HP είναι πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό!
  • Νέες βάσεις τιμονιού για μείωση κραδασμών και αύξηση άνεσης αναβάτη
  • Αναθεωρημένο πλαίσιο, με ελαφρύτερο υποπλαίσιο
  • Το ABS Pro είναι νέο στοιχείο της πλατφόρμας "Riding Modes Pro" που διατίθεται στον έξτρα εξοπλισμό
  • Το HP Shift Assistant Pro διατίθεται στον έξτρα εξοπλισμό, για shifting τόσο σε ανεβάσματα όσο και σε κατεβάσματα
  • Σφυρήλατες ζάντες HP, ελαφρύτερες κατά 2,4 κιλά, στον έξτρα εξοπλισμό
  • Σημαντικά μικρότερα πλαινά τμήματα φέρινγκ
  • Καρίνα
  • Μικρότερα, LED φλας
  • Όργανα με πιο ευανάγνωστες ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης και νέας ένδειξης για θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • Νέα χρώματα Racing Red non-metallic/Blackstorm metallic, Catalano Grey non-metallic και BMW Motorsport (Lupine Blue metallic/Lightwhite non-metallic/Racing Red non-metallic)
  • Κόκκινο σιρίτι στις ζάντες στον έξτρα εξοπλισμό
  • Ελαστικά Bridgestone Battlax S20 αντί για Pirelli Diablo Rosso Corsa

Αλλάζεις ομάδα που κερδίζει;

bmw s1000r 2018 bikeitgr 1

Όσον αφορά στην εμφάνιση, το νέο S 1000 R (που εμφανίστηκε στα τέλη του 2016 ως μοντέλο 2017) είναι σχεδόν ολόιδιο με το S 1000 R του 2014, το μοντέλο δηλαδή που αντικαθιστά. Οπτικά διαφέρει -ελάχιστα- στα πλαϊνά τμήματα του φέρινγκ, τα οποία είναι μικρότερα, ενώ στο νέο μοντέλο έχουμε και μια μικρή καρίνα στο κάτω μέρος. Σαφώς μικρότερα είναι τα νέα LED φλας, ενώ πόντους ποιότητας χαρίζει το νέο τελικό τιτανίου της Akrapovic που βρίσκεται πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό.

Σημειώστε πως το χρώμα του μοντέλου δοκιμής μας είναι από το 2017, ενώ για το 2018 η μοτοσυκλέτα διατίθεται σε 3 χρωματισμούς, μαύρο, μαύρο-κόκκινο και λευκό-μπλε-κόκκινο, στα αγωνιστικά HP χρώματα της BMW.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 51

Από τη μία θα μπορούσαμε να γκρινιάξουμε, όταν μια μοτοσυκλέτα παραμένει ίδια τα τελευταία 4 χρόνια, από την άλλη, αν αυτή συνεχίζει να πουλάει, αν η γραμμή, η τεχνολογία και οι επιδόσεις της, της επιτρέπουν να παραμείνει στην κορυφή, καμία εταιρεία δεν θα την άλλαζε ελαφρά τη καρδία. Η ανανέωση είναι επιδερμική μεν, όμως το S 1000 R συνεχίζει να δείχνει επίκαιρο και σύγχρονο σε design, και να είναι αποτελεσματικό και χαρισματικό ακόμα και το 2018.

WalkAround επισκόπηση

bmw s1000r 2018 bikeitgr 22

Στο μάτι συνεχίζει να χτυπάει άμεσα ο μοναδικός προβολέας με τα διαφορετικά φώτα, που δίνει ύφος που δεν αντιγράφεται εύκολα. Όμορφος και καθαρός από καλώδια και λοιπές… ατασθαλίες ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας, ποιοτικά τα περιφερειακά. 

bmw s1000r 2018 bikeitgr 21

Εντυπωσιάζουν τόσο το στιβαρό και πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι των 46mm (πλήρως ρυθμιζόμενο και το αμορτισέρ πίσω), όσο και οι ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo στα φρένα. Οι παρατηρητικοί θα σκύψουν και θα ανακαλύψουν το σταμπιλιζατέρ, αλλά και το shifter που βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 32

Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα βρείτε και τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Dynamic Damping Control, σύστημα με το οποίο ήταν εξοπλισμένη η μοτοσυκλέτα δοκιμής. Με το DDS, οι ρυθμίσεις των αποσβέσεων αλλάζουν ανάλογα με το Riding Mode. Επιπλέον, αλλάζουν δυναμικά ανάλογα και με τις οδικές συνθήκες, αναγνωρίζοντας συνθήκες όπως το φρενάρισμα, η επιτάχυνση, οι στροφές, το οδόστρωμα με ανωμαλίες, κ.α.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 17

Το τελικό τιτανίου και αθρακονημάτων της Akrapovic είναι πραγματικό έργο τέχνης, ενώ το σχήμα της απόληξης του θα το χαζέψουν πολλοί.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 31

Τα όργανα αποτελούνται από ένα στροφόμετρο αναλογικών ενδείξεων σε λευκό φόντο (με ρυθμιζόμενη ένταση φωτισμού), και από μια ψηφιακή οθόνη με πληθώρα πληροφοριών. Ταχύμετρο, ένδειξη καυσίμου, θερμοκρασία κινητήρα, ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, ολικός και δυο μερικοί χιλιομετρητές, ρολόι, ένδειξη Riding Mode (“Rain”, “Road”, “Dynamic” και “User”), υπολειπόμενη αυτονομία, μέση κατανάλωση, μέση ταχύτητα, χρονόμετρο για χρήση πίστας, κ.α. Στις λυχνίες θα βρείτε και ρυθμιζόμενο (σε ένταση και τρόπο λειτουργίας, να ανάβει δηλαδή συνεχώς ή να αναβοσβήνει) shift light. 

Νέα είναι η κλίση των οργάνων, για να είναι περισσότερο ορατές οι ενδείξεις τους στον αναβάτη. Αυτό τουλάχιστον προσπάθησε να κάνει η BMW, όμως εμείς διαπιστώσαμε μέτρια ορατότητα ενώ και το design τους έχει αρχίσει να παλιώνει.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 30

Η μίζα είναι συμβατική και όχι ενός πατήματος όπως τα πιο σύγχρονα μοντέλα, δηλαδή πρέπει να κρατάς πατημένο το κουμπί για να μπει μπροστά ο κινητήρας, όχι ότι θα κουραστείτε δηλαδή, αλλά μας έχουν κακομάθει οι νέες τεχνολογίες.

Το Traction Control μπορεί να απενεργοποιηθεί πανεύκολα με ένα κουμπί, ενώ αν πατήσεις ξανά το ίδιο κουμπί απενεργοποιείται και το ABS και είστε έτοιμο για παιχνίδι –απολαύστε υπεύθυνα!

Αξιόλογα περιφερειακά

bmw s1000r 2018 bikeitgr 27

Η σέλα είναι άνετη, και δεν θα προβληματίσει τόσο σε καθημερινή όσο και σε sport χρήση. Υπόψη πως μιλάμε για τον αναβάτη, καθώς ο συνεπιβάτης θα σας ακολουθήσει για σύντομες διαδρομές.

Το μπροστινό φρένο πέρα από την κτηνώδη δύναμη και την πολύ καλή πληροφόρηση που παρέχει, έχει φοβερό δάγκωμα και ίσως χρειαστεί συνήθεια από τους λιγότερο έμπειρους, όμως είναι τόσο γραμμικό που επιτρέπει να το μάθεις σταδιακά, και όσο συνηθίζεις τόσο να το πιέζεις και περισσότερο. Συνολικά τα φρένα είναι καταπληκτικά, παρέχοντας μεγάλα ποσά ασφάλειας σε όλες τις συνθήκες.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 24

Το κιβώτιο της μοτοσυκλέτας δοκιμής μας διέθετε το προαιρετικό HP Shift Assistant Pro, με shifter και blipper, για να ανεβάζεις και να κατεβάζεις ταχύτητες δίχως τη χρήση του συμπλέκτη, όμως shifter & blipper είναι αρκετά σφιχτά και θέλουν αποφασιστικές κινήσεις από το πόδι του αναβάτη. Επιπλέον η ρύθμιση του συστήματος είναι αρκετά «αυστηρή» και για λόγους ασφάλειας δεν αφήνει τον αναβάτη να αλλάξει όπου και όποτε θέλει σχέση.

Μόλις όμως περάσεις την πρώτη περίοδο εκμάθησης του, το HP Shift Assistant Pro αποδεικνύεται υποδειγματικό, με τις αλλαγές να γίνονται αστραπιαία και αψεγάδιαστα. 

Το τελικό της Akrapovic παράγει ονειρεμένο ήχο, χωρίς ο τελευταίος να είναι απαγορευτικά ή ενοχλητικά δυνατός. Το μπάσο του όμως είναι ανυπέρβλητο, και γεμίζει τον χώρο -οποιονδήποτε χώρο- με κραδασμούς και χροιά απόλυτης δύναμης! Και όταν εν κινήσει κλείσεις το γκάζι, το τελικό θα σε ανταμείψει με μικρά σκασίματα, που χαρίζουν επιπλέον ηχητική απόλαυση και κάνουν τους πάντες να παραμερίζουν.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 25

Κατά την δοκιμή του προηγούμενου S 1000 R είχαμε παρατηρήσει πως τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Pirelli (Diablo Rosso Corsa) δεν ήταν η καλύτερη επιλογή, ειδικά για την Ελλάδα, όμως ευτυχώς στο νέο μοντέλο η BMW προτίμησε τα Bridgestone Battlax S20, που είναι πραγματικά για φίλημα! Εκπληκτική πληροφόρηση, κράτημα σε όλα τα οδοστρώματα, και απίθανες κλίσεις σε καλή άσφαλτο. Αυτά, μάλιστα! Εξαιρετική επιλογή για τον sport χαρακτήρα του S 1000 R.

Το σταμπιλιζατέρ τώρα είναι καλοδεχούμενο για χρήση πίστας ή σε ανοιχτές διαδρομές, όμως δυστυχώς δεν ρυθμίζεται και αποδεικνύεται λίγο πιο σφιχτό από το ιδανικό στην πόλη.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 1

Ωραίο σε όψη, φαρδύ και σωστό σε πλάτος και λαβές τιμόνι, που σε τοποθετεί σε σκυφτή θέση. Καλοί οι καθρέπτες, καλή και η κόρνα που στη μοτοσυκλέτα της δοκιμής μας για κάποιο περίεργο λόγο είχε… lag, με τον ήχο να έρχεται με απειροελάχιστη καθυστέρηση από το πάτημα του κουμπιού.

Το Traction Control θα δουλέψει υπερωρίες στην κακή ελληνική άσφαλτο, ενώ διακριτικό δεν το λες, καθώς κόβει αρκετά έντονα τη δύναμη του κινητήρα. Το συγκεκριμένο δεν φτάνει τα επίπεδα των παλιών κακών Traction Control, παράλληλα όμως δεν μπορείς να το τοποθετήσεις ανάμεσα στα κορυφαία ανάλογα συστήματα μοτοσυκλετών του 2018.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 19

Αντίθετα με το Traction Control, το ABS είναι πολύ καλό, ενώ αποδεικνύεται λίγο πιο ευαίσθητο στον πίσω τροχό, κάτι όμως συνηθισμένο. Παρόλα αυτά, είναι λίγο εκνευριστικό το γεγονός πως η BMW έχει παγιώσει την πρακτική της παροχής έξτρα εξοπλισμού με το κατάλληλο αντίτιμο, πρακτική που συνεχίζεται και στα ηλεκτρονικά.

Έτσι πέρα από τα θερμαινόμενα γκριπ, το Shifter, το Cruise Control και διάφορα άλλα έξτρα, στον έξτρα εξοπλισμό ανήκουν και οι χάρτες Dynamic & Dynamic Pro, αλλά και το Cornering ABS που η BMW ονομάζει ABS Pro, οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις DDC, και αρκετές ακόμα λεπτομέρειες.

Έτσι οι αναβάτες που θέλουν ΟΛΗ την υπάρχουσα τεχνολογία της BMW για τη μοτοσυκλέτα τους, θα πρέπει να την πληρώσουν έξτρα, είτε κομμάτι-κομμάτι, είτε με κάποιο από τα προεπιλεγμένα «πακέτα» των Βαυαρών -Sports & Dynamic.

One track mind

bmw s1000r 2018 bikeitgr 12

Το S 1000 R αγαπάει τις στροφές, όχι όμως τόσο την αστική μετακίνηση. Μιλάμε μεν για μια γυμνή μοτοσυκλέτα, όμως σε αρκετούς τομείς αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στη μοτοσυκλέτα βάσης της, που είναι το Superbike S 1000 RR, δημιουργώντας πολεμικό χαρακτήρα που κόβει χρηστικούς πόντους.

Το τιμόνι κόβει ελάχιστα, ο συμπλέκτης είναι από τους πιο σκληρούς συμπλέκτες που μπορεί κανείς να βρει σε μοτοσυκλέτα παραγωγής σήμερα, ο τετρακύλινδρος κινητήρας (που έχει 2 ψυγεία, ένα νερού κι ένα λαδιού) εκλύει τεράστια ποσά θερμότητας, η στάση οδήγησης είναι sport (βλ. σκυφτή) ρίχνοντας το βάρος στους καρπούς, υπάρχει μια σχετική δυσκολία εύρεσης νεκράς στο κιβώτιο, και ο συμπλέκτης έχει μια μικρή ασάφεια στο ξεκίνημα από στάση. Τέλος, αν συνηθίζεται να χρησιμοποιείτε συχνά τον συμπλέκτη στην οδήγηση (σε σούζα, πατινάρισμα, κ.α.) εκείνος αρχίζει να μυρίζει και να ανησυχεί τον αναβάτη.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 16

Δεν είναι πως δεν μπορείς να ζήσεις στην πόλη με το S 1000 R, όμως η συμβίωση μαζί του απαιτεί αναβάτη που να είναι έτοιμος για αρκετές παραχωρήσεις σε σχέση με μια χρηστική μοτοσυκλέτα πόλης.

Από την άλλη, όταν βγεις στην αναζήτηση sport διαδρομών, ή όταν λάβεις μέρος σε κάποιο track day, το S 1000 R μεταμορφώνεται, φορώντας τη μάσκα του «θεριστή» S 1000 RR, οδηγώντας σε ενθουσιώδεις καταστάσεις που κάνουν όλους τους συμβιβασμούς στην πόλη να μοιάζουν αστείο τίμημα.

Η συνεργασία πλαισίου, αναρτήσεων, ελαστικών και φρένων είναι συγκλονιστικά καλή, με το S 1000 R να στρίβει «βεντούζα» σε οποιαδήποτε διαδρομή, να πλαγιολισθαίνει απολαυστικά και ελεγχόμενα στις εξόδους, και να σουζάρει με πρώτη-δευτέρα-τρίτη χαρίζοντας ευδαιμονία στον αναβάτη του, και εμπειρίες που θα θυμάται για πάντα.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 39

Ευελιξία στις αλλαγές κατεύθυνσης, σταθερότητα στα πολλά, προβλέψιμες αντιδράσεις υπό πίεση, και συμπεριφορά συνόλου, μελετημένη και δουλεμένη από το γερμανικό R&D, μεταμορφώνουν τη μοτοσυκλέτα σε μια από τις πλέον εμβληματικές streetfighter όλων των εποχών! Έχει πλάκα το γεγονός πως η BMW την αποκαλεί… Roadster, μάλλον για λόγους πολιτικής ορθότητας, καθώς οι Βαυαροί δεν θα μπορούσαν να μιλήσουν εύκολα για «πολεμιστές των δρόμων».

Πέρα από το… αρκουδόγκαζο, με τους 150 ίππους στον τροχό, εντυπωσιακή είναι η γραμμική απόκριση, και καταπληκτικός ο έλεγχος και στις πιο δύσκολες καταστάσεις -«χούφτωμα» γκαζιού υπό κλίση, σούζα, κλπ.. Πολύ, πάρα πολύ γκάζι, αλλά γκάζι που περνάει στον δρόμο, και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις / αξιοποιήσεις.

Η απόδοση του κινητήρα έχει μια τρύπα χαμηλά, τρύπα που φαίνεται και στη δυναμομέτρηση, μετά όμως λες και θέλει να σε αποζημιώσει, αρπάζει, μουγκρίζει, ουρλιάζει και εκτοξεύεται, με τον αναβάτη να σφίγγει γόνατα στο ρεζερβουάρ, προσπαθώντας να μη γίνει αλεξίπτωτο στα πολλά.

bmw s1000r 2018 bikeitgr 1

Φυσικά δεν κατάφερα να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα σαν… άνθρωπος, καθώς κατά τη διάρκεια του τεστ είχα μεταμορφωθεί σε ένα υβρίδιο Ινδιάνου στο μονοπάτι του πολέμου με το τόμαχοκ στο χέρι, και δικαστή Dredd, δικάζοντας και καταδικάζοντας οτιδήποτε προσπαθούσε να κοντράρει το S 1000 R. 

Πήγαμε για φωτογράφηση, δεν είχα βάλει επιγονατίδες, και με το καλημέρα παραλίγο να ξύσω γόνατο στο δρόμο, καίγοντας το παντελόνι. Απίθανο, ουδέτερο κράτημα, που σε εκπλήσσει ευχάριστα σε κάθε περίσταση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, δεν μου ακούστηκε άσχημα η κατανάλωση των 7,1 lt / 100 χλμ. που είδα στο τέλος της δοκιμής -το αντίθετο!

Μπράαπ!

bmw s1000r 2018 bikeitgr 47

Η βασική έκδοση του S 1000 R (με εξαιρετικό εξοπλισμό) κοστίζει 15.150 ευρώ, ενώ φορτώνοντας την έξτρα, λαχταριστά, αξεσουάρ η τιμή θα ανέβει αρκετά πιο πάνω. Όπως και να έχει, ο γερμανικός δυναμίτης είναι μια πραγματικά ερωτεύσιμη μοτοσυκλέτα. Ξεσηκωτική, απολαυστική, συγκλονιστική, αξιομνημόνευτη. Παρόλη την επιδερμική ανανέωση του 2017, παραμένει ένα από τα benchmarks της κατηγορίας, μια γυμνή μοτοσυκλέτα για αναβάτες με πάθος και όρεξη για κορυφαίες επιδόσεις και αξέχαστες οδηγικές εμπειρίες. Οδηγήστε ένα S 1000 R και την ώρα που οι αδένες σας θα παράγουν άπλετα αδρεναλίνη και ντοπαμίνη, θα μας θυμηθείτε.

Βίντεο δυναμομέτρησης

Η μοτοσυκλέτα δοκιμής μας "έβγαλε" 149,52 hp στον τροχό, στο δυναμόμετρο του PowerHouse Engineering, τιμή ελαφρώς μικρότερη από εκείνη που είχαμε μετρήσει στο προηγούμενο μοντέλο (154,92 hp), παρόλο μάλιστα που το νέο μοντέλο φόραγε τελικό της Akrapovic. Στην καμπύλη είναι εμφανές επίσης πως στις χαμηλομεσαίες στροφές υπάρχει τρύπα. 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μοντέλο S 1000R
Αντιπρόσωπος BMW MOTORRAD
Τιμή Από 15.150
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος 4Τ, 4Κ, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Κυβισμός (κ.εκ.) 999
Διάμετρος x Διαδρομή (χιλ) 80 x 49,7
Συμπίεση (:1)  12
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός με δύο χάρτες στο βασικό εξοπλισμό (Road, Rain)
Σύστημα εξαγωγής  4 σε  1
Λίπανση  Υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος, μονόδρομος
Μετάδοση  6 σχέσεων
Πρωτεύουσα μετάδοση Γρανάζια  / 1.652
1η σχέση 2.647
2η σχέση 2.091
3η σχέση 1.727
4η σχέση 1.500
5η σχέση 1.360
6η σχέση 1.261
Τελική μετάδοση Γρανάζια - αλυσίδα / 2.647
Πλαίσιο
Τύπος   Αλουμινένιο δύο δοκών 
Κάστερ (°)  24,6
Ίχνος (mm)  98,5
Μεταξόνιο (mm) 1.439
Ύψος σέλας (mm) 814
Μήκος (mm) 2057
Πλάτος (mm) 845
Ύψος (mm) 1810
Βάρος (kg)   205 γεμάτη
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  17l
Αναρτήσεις
Μπροστά (mm) Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 46mm, ρυθμίσεις: Απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, διαδρομή τροχού 120mm, προφόρτιση ελατηρίων, DDC (προαιρετικά)
Πίσω (mm) Μονό αμορτισέρ μοχλισμού, διαδρομή τροχού 120mm. Ρυθμίσεις: Απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, διαδρομή τροχού 120mm, προφόρτιση ελατηρίου, DDC (προαιρετικά)
Ελαστικά
Μπροστά Bridgestone Battlax S20 120/70-17
Πίσω  Bridgestone Battlax S20 190/55-17
Φρένα
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm με ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και Race ABS - part integral
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220mm με δαγκάνα 2 εμβόλων και Race ABS - part integral
Εξοπλισμός
Ψηφιακό ταχύμετρο, αναλογικό στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη θερμοκρασίας, σχέσεων, καυσίμου, ψεκασμού, φώτα, νεκρά, υπολογιστής trip computer, 3 θέσεις χαρτογράφησης, 3 θέσεις traction control με ένδειξη λειτουργίας, δύο mode οργάνων, BMW Motorrad ASC SA: BMW Motorrad DTC
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (hp/σαλ)  165/11000 
Ροπή εργοστασίου (Kgm/σαλ)  11,6/9.250

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Φωτογραφίες στατικές

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 15:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST - BMW G 310 R 2017 TEST - BMW R 1250 R 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon