.
Κατηγορία Φρένα
Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 11:14

Brembo RCS Corsa Corta - Νέα CNC τρόμπα φρένου και συμπλέκτη

Νέα CNC Τρόμπα RCS Corsa Corta από συμπαγές billet αλουμίνιο, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα MotoGP και SBK, με νέα σχεδίαση ώστε να είναι ελαφρύτερη και ακόμη πιο κοντά στις αγωνιστικές εκδόσεις GP.

Το σκληρό φινίρισμα σε γκρι τιτανίου, εξασφαλίζει εξαιρετική αντοχή στη φθορά και εξαιρετικά χαμηλή τριβή μεταξύ των κινούμενων μερών.

Το πλευστό έμβολο είναι το ίδιο εξάρτημα που χρησιμοποιείται στο MotoGP, όπως και οι σύνδεσμοι εξαέρωσης και του κυκλώματος υγρού φρένων. Αυτά έχουν κλίση πάνω από 30° για να διευκολύνουν την εξαέρωση.

Ο ρυθμιστής επιτρέπει στους αναβάτες να αλλάζουν το «σημείο ενεργοποίησης του φρεναρίσματος» μεταξύ τριών διαφορετικών ρυθμίσεων απόκρισης. Στη ρύθμιση Normal, το σημείο ενεργοποίησης ξεκινά πιο προοδευτικά, καθιστώντας το κατάλληλο για οδήγηση στην πόλη ή φρενάρισμα σε κακές συνθήκες πρόσφυσης.

Στη ρύθμιση Sport, το σημείο ενεργοποίησης είναι μικρότερο για να παράγει μια πιο δυναμική απόκριση κατάλληλη για πιο σπορ οδήγηση. Στη ρύθμιση Race, η θέση του έκκεντρου μηχανισμού συντομεύει ακόμη περισσότερο το σημείο ενεργοποίησης για να παρέχει την ίδια άμεση απόκριση των κυλίνδρων που χρησιμοποιούνται στο MotoGP, επιτρέποντας στον αναβάτη να φρενάρει ακαριαία πιο κοντά στην είσοδο της στροφής. Η ιδανική ρύθμιση για πίστα!

Η αλλαγή από τη μία ρύθμιση στην άλλη είναι εξαιρετικά απλή και ο αναβάτης μπορεί να διαμορφώσει την απόκριση πέδησης και την αίσθηση της μοτοσυκλέτας άμεσα και προβλέψιμα.

Η νέα Brembo 19RCS CORSA CORTA RR διαθέτει επίσης το σύστημα RCS (Ratio Click System) που παρουσιάστηκε πριν από 15 χρόνια στην ακτινική τρόμπα Brembo 19RCS. Αυτό επιτρέπει στον αναβάτη να προσαρμόζει την απόσταση μεταξύ της μανέτας και του σημείου επαφής του πιστονιού κατά 2 χιλιοστά, αλλάζοντας την κατανομή της δύναμης πέδησης χωρίς να αλλοιώνει την απόδοση του συστήματος όσον αφορά την καθαρή ισχύ.

Αυτά τα δύο συστήματα ρύθμισης επιτρέπουν στον αναβάτη να έχει πλήρη αίσθηση της μοτοσυκλέτας και να προσαρμόζει την απόδοση πέδησης στο στυλ οδήγησης, τη μοτοσυκλέτα, τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του δρόμου, έχοντας 3 διαφορετικές τρόμπες σε 1 και ανεβάζοντας έτσι την απόδοση ολόκληρου του συστήματος πέδησης σε άλλο επίπεδο. Στην πραγματικότητα, η δυνατότητα επιλογής δύο ρυθμίσεων από τη μανέτα μέχρι το πιστόνι (18 και 20 mm) και τριών ρυθμίσεων ενεργοποίησης (R, S και N) προσφέρει συνολικά “έξι” διαφορετικές ρυθμίσεις.

Η ακτινική τρόμπα Brembo έχει φέρει επανάσταση στα συστήματα πέδησης τις τελευταίες δεκαετίες και τώρα κάθε αναβάτης μπορεί να βελτιώσει δραστικά την απόδοση πέδησης μιας μοτοσυκλέτας μεσαίου ή μεγάλου κυβισμού και να επωφεληθεί από τα πολλά πλεονεκτήματα της πολυετούς εμπειρίας της Brembo στα συστήματα πέδησης απλώς αντικαθιστώντας τον αρχικό εξοπλισμό με την ακτινική τρόμπα Brembo.

Διαθέσιμη: Σεπτέμβριος 2023

Τιμή με ΦΠΑ: 885 €

Δείτε περισσότερα για RCS CorsaCorta RR Φρένου εδώ
Δείτε περισσότερα για RCS CorsaCorta RR Συμπλέκτη εδώ

Αντιπρόσωπος Brembo στην Ελλάδα: eXTra products

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 11:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon