.
Κατηγορία Ελαστικά
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011 10:39

MICHELIN Desert Race

 


Διπλή νίκη!

 


Μια διπλή νίκη για το νέο MICHELIN Desert Race

Η πρώτη εμφάνιση του νέου ελαστικού της ΜICHELIN Desert Race στο ράλι Dakar 2011 κατέληξε σε θρίαμβο.

Στην Αργεντινή ο Ισπανός οδηγός Marc Coma με το MRW Rally KTM πέτυχε διπλή νίκη με το MICHELIN Desert race μετά από 9,500 χλμ από τα οποία τα 5,000 χλμ πραγματοποιήθηκαν στις πιο δύσκολες διαδρομές της Αργεντινής και της Χιλής. Ο Γάλλος Cyril Despres (Ομάδα Red Bull KTM) ήρθε δεύτερος.

Από τις βραχώδεις διαδρομές των Άνδεων μέχρι την έρημο Ατακάμα, η ευελιξία του MICHELIN Desert Race έδωσε την δυνατότητα στον Ισπανό να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες κατά την διάρκεια του αγώνα και να επιτύχει την τρίτη νίκη του στο Dakar. Για την Michelin αυτή ήταν η 28η επιτυχία της σ’αυτόν τον αγώνα από το 1982.

Το νέο MICHELIN Desert Race είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας που έχει αποκτήσει η εταιρεία μετά από τρεις δεκαετίες ράλι cross-country. Σχεδιάστηκε ειδικά για την τελευταία γενιά εργοστασιακών πρωτοτύπων 450cc και από το Μάρτιο του 2010 ξεκίνησε η ανάπτυξή του στα χέρια των μηχανικών του Κέντρου Τεχνολογίας στο Clermont-Ferrand.

Το MICHELIN Desert Race έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί μαζί με το σύστημα 'Bib-mousse' run-flat που παρουσιάστηκε από την Michelin στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το MICHELIN Desert Race δεν προορίζεται αυτή την στιγμή προς πώληση αλλά είναι μια έρευνα και εξέλιξη του αγωνιστικού τμήματος της MICHELIN. Οι οδηγοί επαίνεσαν την πρόσφυσή του και την ευκολία που παρέχει την οδήγηση, το βελτιωμένο πλάγιο κράτημα και την ανθεκτικότητά του κατά την διάρκεια του αγώνα.

Το πιο απαιτητικό cross-country ράλι του κόσμου είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αναδείξουν τα ελαστικά τις δυνατότητές τους. Οι ακραίες συνθήκες που επικρατούν στο Dakar επιτρέπουν σε νέες τεχνολογίες να αναπτυχθούν και να τεθούν προς όφελος όσων αγοράζουν ελαστικά Michelin.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 12:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Michelin Pilot Road 3 & Pilot Pure »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon