.
Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 14:19

Αφιέρωμα – Η Sunra στην Ελλάδα, αυτή είναι η γκάμα του 2022

Η ΠΕΡΚΟ έφερε στη χώρα μας τα ηλεκτρικά σκούτερ της κινεζικής Sunra, καθώς επιχειρούμε μια πρώτη γνωριμία με την εξειδικευμένη αυτή εταιρεία.

Η Sunra ιδρύθηκε το 1999 με αποκλειστικό στόχο τον σχεδιασμό, εξέλιξη, κατασκευή και διάθεση ηλεκτρικών οχημάτων. Σε μια εποχή που η έννοια “ηλεκτροκίνηση” ακόμη δεν υπήρχε ακόμη στο λεξιλόγιο των δυτικών αγορών, η ιδέα που ξεκίνησε σε ένα συνεργείο στο Πεκίνο προχώρησε με γρήγορα βήματα, παρουσιάζοντας τα πρώτα πρωτότυπα μοντέλα πριν αλλάξει η χιλιετία.

Δύο δεκαετίες αργότερα η Sunra ανήκει στους παγκόσμιους πρωτοπόρους της ηλεκτροκίνησης, διαθέτει πέντε εργοστάσια στην Κίνα, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου με πάνω από 2,000 σημεία εξυπηρέτησης για τους πελάτες της.

sunra factory

Τα ηλεκτρικά δίκυκλά της συνοδεύονται από όλες τις σύγχρονες πιστοποιήσεις – EEC, DOT, CE, EPA – που της επιτρέπουν πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές αγορές του κόσμου, και κάπως έτσι έρχονται και στην Ελλάδα μέσω μιας εταιρείας με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική αγορά, της ΠΕΡΚΟ.

Ας δούμε αναλυτικά τι μοντέλα διαθέτει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η Sunra.

Robo-S

sunra robo s 8

Το ισχυρότερο μοντέλο στη γκάμα της Sunra αποδίδει ισχύ 3 kW, δηλαδή 4 hp, και απίστευτη μέγιστη ροπή 23.5 kgm, για τελική ταχύτητα 80 km/h μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα της ίδιας της Sunra που τοποθετείται στο κέντρο του πίσω τροχού. Αυτά μεταφράζονται σε ένα σκούτερ προδιαγραφών Α1.

Τροφοδοτείται από δύο αποσπώμενες μπαταρίες λιθίου 72V / 20Ah που του χαρίζουν αυτονομία έως 98 χιλιόμετρα με χρόνο φόρτισης 4 ωρών, ενώ διαθέτει και υποστήριξη για ταχυφορτιστή.

Κυλά σε τροχούς 12 ιντσών και σταματά με δύο δισκόφρενα που αλληλοϋποστηρίζονται με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει τρία επίπεδα (modes) απόδοσης, Economy, Normal και Sport, όπισθεν, cruise control, LED φώτα, αποθηκευτικό χώρο 24 λίτρων κάτω από τη σέλα, καθώς και μια ευχάριστη καινοτομία στην εκκίνηση, όπου ο αναβάτης ενεργοποιεί το σκούτερ με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος.

Η αρχική λιανική τιμή του είναι €3,500 και καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών ή 20,000 χιλιομέτρων.

Miku Max

sunra miku 1

Με προδιαγραφές μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ), δηλαδή τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 45 km/h, το Miku Max ξεχωρίζει από το μοντέρνο, ασυνήθιστο σουλούπι του, με τους μικρούς τροχούς των 10 ιντσών.

Τροφοδοτείται από μια αποσπώμενη μπαταρία 60V / 20Ah, ενώ ο κινητήρας Bosch των 800 W (1.1 hp) χάρη σε αυτήν μπορεί να προσφέρει αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

Τα ηλεκτρονικά του ακολουθούν την ίδια λογική με το Robo-S, με επιλογές απόδοσης Economy, Normal και Sport, καθώς και cruise control τριών ταχυτήτων.

Η πρακτικότητα εξυπηρετείται με keyless εκκίνηση, αλλά και αποθηκευτικό χώρο 5.7 λίτρων κάτω από τη σέλα.

Η αρχική τιμή του είναι €2,300 και καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών ή 20,000 χιλιομέτρων.

Hawk

sunra hawk 1

To Hawk είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ με πιο συμβατική εμφάνιση, τροχούς 12 ιντσών και προδιαγραφές μοτοποδηλάτου (έως 450 km/h).

Φορά τον brushless κινητήρα της Sunra στον πίσω τροχό με μέγιστη ισχύ 2.4 hp (1.8 kW) και μέγιστη ροπή 7 kgm, με μια αποσπώμενη μπαταρία 72V / 20Ah και διαθέσιμο χώρο για μια προαιρετική δεύτερη που θα διπλασιάσει την αυτονομία των 78 ονομαστικών χιλιομέτρων.

Εξοπλίζεται με τρεις modes απόδοσης, cruise control τριών ταχυτήτων και εκκίνηση με μπουτόν, αλλά ειδικά στην περίπτωση του Hawk η συλλογή περιλαμβάνει ακόμη εργοστασιακό συναγερμό και ενσωματωμένο ηχοσύστημα με δύο ηχεία, συνδεσιμότητα Bluetooth και ραδιόφωνο!

Η αρχική τιμή του είναι €2,300 και καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών ή 20,000 χιλιομέτρων.

Crystal 2

sunra crystal 2 1

To Crystal είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ προδιαγραφών μοτοποδηλάτου (διπλώματα ΑΜ) με τελική ταχύτητα 45 km/h και τροχούς 12 ιντσών, ενώ αυτό που το διαφοροποιεί στη γκάμα της Sunra είναι η ρετρό σχεδίασή του.

Ο ηλεκτροκινητήρας της Sunra στον πίσω τροχό αποδίδει μέγιστη ισχύ 3 kW (4hp) και μέγιστη ροπή 6.5 kgm, τροφοδοτούμενος από μια αποσπώμενη μπαταρία 60 V / 20 Ah για αυτονομία έως 58 χιίόμετρα και με προαιρετική δυνατότητα προσθήκης δεύτερης ενεργειακής μονάδας.

Στον εξοπλισμό του συναντάμε δύο modes λειτουργίας, Eco και Fast, cruise control 2 ταχυτήτων, εργοστασιακό συναγερμό και αποθηκευτικούς χώρους στην ποδιά και κάτω από τη σέλα (θήκη εγγράφων).

Κοστίζει €1,900 και συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών ή 20,000 χιλιομέτρων.

Rainbow

sunra rainbow 2

Ένα ακόμη μοντέλο σε προδιαγραφές 50αριού με τελική ταχύτητα 45 km/h, το Rainbow είναι ένα ελαφρύ και λεπτό σκούτερ πόλης με τροχούς 12 ιντσών και μια γκάμα με διάφορα νεανικά χρώματα.

Ο κινητήρας της Sunra στον πίσω τροχό αποδίδει μέγιστη ισχύ 1 kW (1.3 hp) και διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία 60 V / 20 Ah, η οποία του χαρίζει αυτονομία έως 61 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Η ηλεκτρονική του υποστήριξη ενσωματώνει τρία επίπεδα απόδοσης, Economy, Normal και Sport, cruise control 3 ταχυτήτων, εργοστασιακό συναγερμό και σχάρα με βαλίτσα (top case).

Η τιμή του στην Ελλάδα ορίζεται στα €1,400 με εγγύηση 2 ετών ή 20,000 χιλιομέτρων.


Δείτε παρακάτω το επίσημο βίντεο της Sunra που μας παρουσιάζει το κορυφαίο της μοντέλο, Robo-S, έτσι όπως δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε παρουσιάσεις σκούτερ.

Ελληνική ιστοσελίδα Sunra

Τιμοκατάλογος λιανικής Sunra

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 14:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφιέρωμα – Όλα τα Α1 σκούτερ των SYM, Daytona και DYMOTO
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon