.
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 16:30

Eleveit – Ιταλική υπόδηση, νέα άφιξη στη Moto Market

Μια νέα ιταλική εταιρεία κάνει τα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα, αντιπροσωπευόμενη από τη Moto Market.

H Eleveit είναι μια νέα εταιρεία που γεννήθηκε όπως από έμπειρα στελέχη και τεχνίτες με εμπειρία άνω των 30 ετών στην ιταλική βιομηχανία μοτοσυκλετιστικού τεχνικού εξοπλισμού. Με έδρα στο Τρεβίζο, πολύ κοντά στη Βενετία στη βορειοανατολική Ιταλία, η Eleveit συνοδεύει το όνομά της με την περιγραφή Motoboots, γεγονός που μας αποκαλύπτει και το βασικό της πεδίο δράσης.

Η Eleveit έχτισε γρήγορα το όνομά της παρουσιάζοντας μια γεμάτη γκάμα από μπότες για εκτός δρόμου χρήση, η οποία επεκτάθηκε με παπούτσια και μποτάκια για καθημερινή άνεση και προστασία, καθώς και μπότες ασφάλτινης λογικής που φτάνει ως την αγωνιστική χρήση στην πίστα.

2022 FIM EnduroGP World Championship - Coimbra Souselas (POR), 1-3 July

Επένδυσε δε άμεσα στους αγώνες, είτε ως χορηγός σε αγώνες εθνικών και παγκοσμίων πρωταθλημάτων, ενώ σπονσοράρει και αρκετούς αθλητές, με τους κορυφαίους εξ αυτών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro και ονόματα όπως ο Loic Larrieu της Fantic.

Η συνέχεια για την Eleveit προβλέπει νέα προϊόντα, όπως ρουχισμό enduro, mx και adventure με τζάκετ, μπλούζες, παντελόνια και γάντια, ωστόσο στην Ελλάδα προς το παρόν η άφιξή της έχει γίνει με τις σειρές υπόδησης που αποτελούν και τη βασική της δραστηριότητα.

Στις μπότες και μποτάκια της η Eleveit ενσωματώνει αρκετές τεχνολογικές λύσεις που ανεβάζουν επίπεδο την ποιότητά τους, τόσο σε άνεση και προστασία, όσο και σε πρακτικότητα.

1015 SP 01 black close up 2018 hd 02

Στις μπότες το σύστημα εσωτερικής προστασίας, Internal Protection System (IPT), χρησιμοποιεί έναν σκελετό από πολυουρεθάνη με προσεκτικά επιλεγμένα σημεία που είναι σχετικά εύκαμπτος και άλλα που διατηρεί την ακαμψία του, και ο οποίος φροντίζει να περιορίζει τις στρεπτικές τάσεις στην αστράγαλο, τόσο στον διαμήκη όσο και στον εγκάρσιο άξονα.

Η πρακτική καινοτομία στη σειρά μποτών off-road εκφράζεται με τη χρήση της Modularity Flex Tongue, δηλαδή ένα ένθετο πλαστικό κομμάτι ως γλώσσα της μπότας που μπορεί να αλλαχτεί μια άλλο διαφορετικής σκληρότητας, ώστε η μπότα να έχει διαφορετικό βαθμό ακαμψίας, ανάλογα αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για βόλτα ή σκληρή εκτός δρόμου οδήγηση και φυσικά να ικανοποιεί τα προσωπικά γούστα του ιδιοκτήτη της.

modularity flex tongue

Η προστασία του ποδιού εξασφαλίζεται με μελετημένα προστατευτικά ένθετα που φροντίζουν ώστε η κίνηση του αστραγάλου να περιορίζεται εντός ορίων που δεν απειλούν την υγεία του και στους δύο οριζόντιους άξονες - Controlled Lateral Flexion και Controlled Forward Flexion - αλλά και δίχως να περιορίζουν τη φυσική κίνηση του ποδιού.

Η Eleveit χρησιμοποιεί αλουμινένιες αγκράφες για το μικρομετρικό της μπότας, μια λύση που εξασφαλίζει ασφαλές δέσιμο και μακροζωία.

1055W DIVERGE WP dark olive close up 2021 hd 02

Στα δε μποτάκια δρόμου που προορίζονται για καθημερινή χρήση, η φιλοξενία του ποδιού γαρνίρεται με άνεση χάρη σε τεχνολογίες που επιλέχθηκαν για να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, όπως το υλικό από υδατοαπωθητική μικροΐνα στο πάνω μέρος των παπουτσιών, υψηλής ποιότητα δέρματα (σε όσα μοντέλα κατασκευάζονται από αυτό το υλικό) και μεμβράνη E-Dry για συνδυασμό απόλυτης προστασίας από τη βροχή με σωστή διαπνοή για να μην ιδρώνει το πόδι.

Αντιπρόσωπος της Eleveit στην Ελλάδα είναι η Moto Market, στο ηλεκτρικό κατάστημα της οποίας θα βρείτε όλη τη γκάμα υπόδησης της νέας ιταλικής εταιρείας: motomarket-shop.gr/eleveit.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 16:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon