.
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 13:55

Αφιέρωμα – Όλα τα Α1 σκούτερ των SYM, Daytona και DYMOTO

Αν ψάχνεις ένα σκούτερ προδιαγραφών Α1 για τις μεταφορικές του ανάγκες, ο στόλος της Γκοργκόλης Α.Ε. έχει σίγουρα κάτι που καλύπτει τις ανάγκες σου.

Αντιπροσωπεύοντας στην Ελλάδα τις SYM, Daytona, Daytona Best Electric, DYMOTO και Zontes, η Γκοργκόλης Α.Ε. δεν βρίσκεται καθόλου τυχαία στην κορυφή της εγχώριας αγοράς.

Ειδικά για την κατηγορία διπλωμάτων οδήγησης Α1 (έως 125 cc και 15 hp), οι διαθέσιμες επιλογές για τον υποψήφιο πελάτη είναι δεκάδες και προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο τιμών και ικανοτήτων για να βρει κανείς αυτό που πραγματικά χρειάζεται χωρίς να πρέπει να καταξοδευτεί.

Η γκάμα Α1 σκούτερ που διαθέτει στην Ελλάδα η Γκοργκόλης Α.Ε. μετρά άφθονες επιλογές για καθημερινή μετακίνηση είτε με παραδοσιακούς βενζινοκινητήρες ή με αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις, ενώ δεν λείπει και μια γεμάτη σειρά επαγγελματικών σκούτερ.

SYM Symphony ST 125 A/C CBS

sym.gr/model/symphony-st-125-ac-cbs

sym symphony st125

Το Symphony ST 125 έρχεται με νέο Euro 5 κινητήρα, μονοκύλινδρο αερόψυκτο και διβάλβιδο, με βελτιωμένη απόδοση 11.5 hp, μεγαλύτερη ροπή 10.3 Nm και μικρότερη κατανάλωση 2.5L/100km από προηγουμένως.

Για κορυφαίο κράτημα που θυμίζει μοτοσυκλέτα διαθέτει σύστημα A.L.E.H., ένα ειδικό σύστημα ανάρτησης του κινητήρα που αποσβένει το φαινόμενο της ανύψωσης του κινητήρα των scooters στις άμεσες επιταχύνσεις. Το A.L.E.H. προσφέρει σταθερότητα και ενιαίο “συμπαγές” κράτημα δίχως ταλαντώσεις.

Στα φώτα βρίσκουμε LED σώματα και DRL LED λαμπτήρες, ενώ νέος, όμορφος και ευανάγνωστος είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD, που συνδυάζει την πρακτικότητα με το design.

Ο ανεφοδιασμός καυσίμου γίνεται πλέον ευκολότερος καθώς η τάπα του ρεζερβουάρ μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της ποδιάς χωρίς να απαιτείται μετακίνηση των αναβατών για τον ανεφοδιασμό καυσίμου.

Το δοχείο καυσίμου μεταφέρθηκε χαμηλά κάτω από τα πόδια του αναβάτη, μετακινώντας το κέντρο βάρους χαμηλότερα, ενώ παραχωρεί επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Οι μεγάλοι τροχοί 16” εμπρός και 14’’ πίσω σε συνδυασμό με το τηλεσκοπικό πιρούνι 100mm και τα διπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ 78mm πίσω απορροφούν αποτελεσματικά τις ατέλειες του οδοστρώματος, ενώ με δύο δισκόφρενα, 260 mm και 220 mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα και σύστημα πέδησης CBS, το Symphony ST εξασφαλίζει μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης και μεγαλύτερη ασφάλεια.

SYM Symphony ST 125 L/C ABS

sym.gr/model/symphony-st1-25-lc

sym symphony st125 lc

Δίπλα στο αερόψυκτο Symphony ST 125, η SYM διαθέτει και μια έκδοση με υγρόψυκτο τετραβάλβιδο κινητήρα 125 cc, με λίγο μεγαλύτερη απόδοση: 12.6 hp και 11.5 Nm, ανακοινώνοντας την ίδια χαμηλή κατανάλωση 2.5L/100km.

Οι δύο εκδόσεις του Α1 Symphony μοιράζονται την ίδια ακριβώς σχεδίαση, έχουν κοινή βάση πλαισίου, αναρτήσεων και φρένων, αλλά το υγρόψυκτο μοντέλο υποστηρίζει το σύστημα πέδησής του με δικάναλο ABS, αντί του συνδυασμένου CBS στο αερόψυκτο.

SYM Fiddle 125 Top Box

sym.gr/model/fiddle-125-top-box-new

sym fiddle 125 top box

Το αειθαλές Fiddle προσέθεσε μια νέα σελίδα στη μακρόχρονη ιστορία του στην Ελλάδα με τη Euro 5 γενιά, η οποία βασίζεται σε έναν νέο μονοκύλινδρο, αερόψυκτο και διβάλβιδο κινητήρα απόδοσης 11.5 hp και εξαιρετικά χαμηλή ονομαστική κατανάλωση 2.2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα (μετρημένη κατά το πρότυπο WMTC3).

Η κλασική του ρετρό εμφάνιση γεμάτη γοητευτικές καμπύλες φυσικά διατηρείται, ενώ στον εξοπλισμό του συναντάμε το σύστημα A.L.E.H. της SYM που αποσβένει το φαινόμενο ανύψωσης του κινητήρα κατά την επιτάχυνση

Σταματά με δύο δισκόφρενα 260 και 220 mm (μπροστά-πίσω) με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, κυλά σε τροχούς 12 ιντσών, φωτίζει με σώματα LED παντού που διαθέτουν και φως ημέρας και προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων κάτω από τη σέλα.

SYM FNX 125

sym.gr/model/fnx-125

sym fnx 125

Πρόκειται για ένα σπορ και πρακτικό scooter με μικρούς τροχούς 12 ιντσών, που συνδυάζει το προχωρημένο design με δοκιμασμένες, απλές λύσεις, για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος.

Το άνοιγμα της σέλας ελέγχεται από ένα διακόπτη δίπλα στον κεντρικό διακόπτη, χωρίς να χρειάζεται να βγει το κλειδί, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα έχει αρκετό χώρο για ένα full face κράνος και μικροαντικείμενα.

Ο κινητήρας του FNX 125 είναι μεν αερόψυκτος, ταυτόχρονα όμως πληροί τις προδιαγραφές Euro 5, προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις με ισχύ 11.33 hp, ροπή 1 Kgm και κατανάλωση 2.4L/100km (WMTC 3).

Το FNX φέρει το γνωστό μας και από το best seller Symphony ST, σύστημα A.L.E.H., ένα έξυπνο σύστημα ανάρτησης του κινητήρα που αποσβένει το φαινόμενο της ανύψωσης του στις επιταχύνσεις, διατηρώντας παραδειγματική σταθερότητα και αποτινάζοντας το “κουσούρι” πολλών scooter που τα αισθάνεσαι “κομμένα στα δύο” σε σβέλτη οδήγηση. Κι όπως έχουμε δει και εμείς μέσα από τη δοκιμή του Symphony, το σύστημα δουλεύει απρόσμενα καλά!

Σημειώστε τέλος πως έχουμε και ανοιχτό αποθηκευτικό χώρο και αναδιπλούμενο γάντζο στο εσωτερικό της ποδιάς αλλά και θύρα ταχυφόρτισης USB QC 2.0.

SYM Jet-X 125 TCS

sym.gr/model/jet-x-125

SYM JET X TCS

Η SYM παρουσίασε μια νέα έκδοση του Jet-X 125 εξοπλισμένη με traction control (TCS), κάτι που σαφώς αναβαθμίζει την ασφάλεια στο απρόβλεπτης ποιότητας οδικό δίκτυο της Ελλάδας. Παράλληλα συνεχίζει να διατίθεται και στην απλούστερη μορφή του δίχως TCS, η τιμή της οποίας αναγράφεται πιο πάνω, εν αναμονή και της νέας έκδοσης.

Αμφότερα τα Jet-X (με TCS και χωρίς) διαθέτουν για τη νέα χρονιά σύστημα Keyless 2.0 για την εκκίνηση δίχως κλειδί, με emergency ignition mode, που επιτρέπει στον αναβάτη να εκκινήσει τον κινητήρα ακόμα κι αν η μπαταρία του πομπού πνέει τα λοίσθια.

Κατά τα άλλα δεν έχουμε αλλαγές, με το Jet-X να συνεχίζει να κινείται από τον ίδιο τετράχρονο, υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα των 124.6 κ.εκ., με απόδοση 12.5 hp στις 8.000 rpm.

Στις αναρτήσεις έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και 2 αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα έχουμε έναν δίσκο 260 mm μπροστά κι έναν ακόμα 220 mm πίσω. Η έκδοση χωρίς TCS έρχεται με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, ενώ η ακριβότερη και πολυτελέστερη TCS έχει δικάναλο ABS.

Οι τροχοί είναι 14 ιντσών, το ύψος σέλας 770 mm, ενώ το ρεζερβουάρ χωρά 7.5 λίτρα καυσίμου.

Στον εξοπλισμό των Jet-X βρίσκουμε μια LCD ψηφιακή οθόνη οργάνων, full LED φώτα με LED DRL φώτα, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για ένα full-face κράνος, και ντουλαπάκι μπροστά, εκεί που υπάρχει και θύρα φόρτισης USB QC 2.0 αλλά και χώρος για το smartphone σας.

SYM JET14

sym.gr/model/jet14-125-ac-e5

sym jet14 125

Η οικογένεια JET14 περιλαμβάνει εκδόσεις 50, 125 και 200, ενώ και στις τρεις ο κινητήρας τους είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος , διβάλβιδος, προδιαγραφών euro 5 με την τροφοδοσία να γίνεται με σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού (E.F.I) της Continental.

O αναβαθμισμένων επιδόσεων κινητήρας της SYM που χρησιμοποιείται στο JET14 125 αυξάνει κατά 10% την ιπποδύναμή του και κατά 12% τη μέγιστη ροπή, αποδίδοντας 11.5 ίππους στις 8,500 σ.α.λ. και 10.3 Nm ροπής στις 6,500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Παρά την αύξηση των επιδόσεων, η κατανάλωση ανά 100 km βάσει WMTC3 είναι μειωμένη κατά 4%, στα 2.4 λίτρα.

Βελτιωμένες επιδόσεις προσφέρει και η μεγαλύτερη έκδοση της σειράς, JET14 200. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει πλέον 12.4 ίππους στις 7,500 σ.α.λ. με τη ροπή του να βρίσκεται στα επίπεδα των 12.5 Nm στις 6,000 σ.α.λ.

Στον εξοπλισμό της σειράς JET14 ξεχωρίζει η χρήση φώτων ημέρας και πίσω φώτων τύπου LED, καθώς στις δύο μεγαλύτερες, 125 και 200, συναντάμε νέους διπλούς LED προβολείς και αιχμηρής σχεδίασης LED DRL που προσδίδουν ένα άγριο βλέμμα στο JET14.

Ο 18 λίτρων αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης ενός full-face κράνους, ενώ συναντάται και ένας κεντρικός διακόπτης ασφαλείας που δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσετε το scooter κατά τη στάθμευση.

Στο εσωτερικό της ποδιάς υπάρχει ένας επιπλέον κλειστός αποθηκευτικός χώρος με θύρα ταχυφόρτισης USB 2.0 για smartphone. Ο διαθέσιμος αναδιπλούμενος γάντζος επιτρέπει την εύκολη μεταφορά τσάντας, ενώ το μεγάλο επίπεδο δάπεδο εξασφαλίζει την πρακτική αποβίβαση/επιβίβαση στο scooter και την εύκολη μεταφορά αντικείμενων.

Στην άνεση των αναβατών συμβάλουν οι τροχοί των 14 ιντσών, οι όποιοι προσφέρουν την ιδανική τομή άνεσης και ευελιξίας. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 100mm εμπρός και διπλά ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση πίσω αμορτισέρ διαδρομής 75mm στην έκδοση JET14 200 και μονό ρυθμιζόμενο στις εκδόσεις 50 και 125.

Στο τομέα της πέδησης το JET14 125 εξοπλίζεται με μεγάλο ταμπούρο 130 mm πίσω και σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

SYM Symphony SR 125 CBS/ABS

CBS: sym.gr/model/symphony-sr-125
ABS: sym.gr/model/symphony-sr-125i-abs

sym symphony sr125

Το Symphony SR 125 αποτελεί ένα διαχρονικό best seller στην Ελλάδα για τη SYM, συνδυάζοντας την απλότητα και την προσιτή τιμή με μεγάλους τροχούς 16 ιντσών, και συνεχίζει στο 2022 με νέο αερόψυκτο μονοκύλινδρο και διβάλβιδο κινητήρα με απόδοση 11.5 hp και 10.3 Nm που ικανοποιεί τις προδιαγραφές Euro 5.

Προσφέρεται σε δύο εκδοχές, Symphony SR 125 CBS ή ABS, τα βασικά χαρακτηριστικά των οποίων είναι κοινά:

- Τροχοί 16”
- Πίσω και εμπρός δισκόφρενα τύπου μαργαρίτα με διπίστονη δαγκάνα
- Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα
- Ενσωματωμένο εμπρόσθιο ντουλαπάκι
- Επίπεδο πάτωμα
- Ενσωματωμένη σχάρα αποσκευών
- Μεγάλη άνετη σέλα
- Πτυσσόμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη
- Ψηφιακό καντράν
- LED πίσω φώτα
- Κεντρικό και πλαϊνό σταντ

Η μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων αφορά στο σύστημα πέδησης, όπου οι δύο δίσκοι των 260 (μπροστά) και 240 (πίσω) mm συνεπικουρούνται είτε από σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS ή από δικάναλο ABS με την υπογραφή της Bosch.

SYM Orbit III 125

sym.gr/model/orbit-iii-125

sym orbit iii 125

Η τρίτη γενιά Orbit 125 συνεχίζει στην εποχή των Euro 5 με τον αερόψυκτο διβάλβιδο μονοκύλινδρο κινητήρα που γνωρίζουμε και από άλλα μοντέλα της SYM, όπως το Fiddle, με απόδοση 11.5 hp στις 8,500 rpm.

Κυλά σε τροχούς 12 ιντσών και προτάσσει την ευχρηστία, πρακτικότητα και απλότητά του για να μαγνητίσει πελάτες που θα αναγνωρίσουν σε αυτό ένα σκούτερ πόλης που δεν ζητά πολλά για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του έχουν ως εξής:

- Σύστημα A.L.E.H.
- Ζάντες αλουμινίου 12’’
- Eμπρός (226mm) δισκόφρενo τύπου μαργαρίτα
- Επίπεδο πάτωμα
- Γάντζος για την ανάρτηση χειραποσκευών
- Ενσωματωμένη σχάρα αποσκευών
- Το άνοιγμα της σέλας ελέγχεται από τον κεντρικό διακόπτη, χωρίς να χρειάζεται να βγει το κλειδί.

SYM X’PRO 125

sym.gr/model/xpro-125

SYM XPro125

Tο νέο X’Pro 125 είναι ένα scooter σχεδιασμένο και κατασκευασμένο συγκεκριμένα για σκληρή επαγγελματική χρήση, με χώρους φόρτωσης εργοστασιακής κατασκευής χωρίς να προϋποθέτει μετατροπές.

Φέρει δύο επαγγελματικές σχάρες, η μπροστινή σχάρα βρίσκεται έξυπνα τοποθετημένη πάνω από το LED εμπρόσθιο φανάρι, ενώ έχει σχεδιαστεί με κλίση έτσι ώστε να συγκρατεί εύκολα το φορτίο που τοποθετείται εκεί. Στο πίσω μέρος του scooter συναντούμε μεγάλη εργοστασιακή σχάρα με μέγιστη μάζα φόρτωσης 30 κιλών.

Η τοποθέτηση της σχάρας εντός του μεταξονίου του X’Pro, βοηθάει στη σωστή κατανομή του βάρους και επιβεβαιώνει την ευκολία χειρισμού του scooter ακόμη και με πλήρες φορτίο.

Εκτός από τις σχάρες εμπρός και πίσω το X’Pro φέρει μεγάλο επίπεδο πάτωμα, με άγκιστρο ανάρτησης χειραποσκευών και αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με αρκετό χώρο ακόμη και για ένα Full Face κράνος.

Δεδομένου ότι πρόκειται για όχημα εργασίας, η SYM έχει επιμεληθεί για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά κατά την καθημερινή χρήση.

- Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες κατά την οδήγηση προβάλλονται σε ευκρινή LCD οθόνη.
- Η τάπα καυσίμου βρίσκεται στο εσωτερικό της ποδιάς για εύκολο και γρήγορο ανεφοδιασμό χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση του αναβάτη.
- Η σέλα χαμηλή, απέχει μόλις 785mm από το έδαφος. Είναι κατασκευασμένη από πλούσιο αφρώδες υλικό, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εργονομία της, έτσι ώστε να μην κουράζει τον αναβάτη κατά την πολύωρη οδήγηση.
- Η θύρα φόρτισης USB QC 2.0 κάτω από τη σέλα, προσφέρεται για γρήγορη φόρτιση συσκευών εν κινήσει ή για τη τοποθέτηση συσκευής GPS.
- Ο Αντικλεπτικός διακόπτης κάτω από τη σέλα προσφέρει τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ηλεκτρικού συστήματος του scooter κατά τη στάθμευση.
- Το χαμηλό βάρος (μόλις 128kg πλήρες υγρών) σε συνδυασμό με το κοντό μεταξόνιο 1320mm και τους τροχούς 12 ιντσών, καθιστούν το X’Pro ιδιαίτερα ευέλικτο και ευκίνητο στις μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού.

Το X’Pro κινείται από το νέο αερόψυκτο κινητήρα 125 cc τεχνολογίας Euro 5 της SYM, ο όποιος αποδίδει 11.5 ίππους και 10.3 Nm μέγιστη ροπή. Η τροφοδοσία του κινητήρα γίνεται μέσω συστήματος ηλεκτρονικού ψεκασμού EFI της Continental με τη μετάδοση να γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT. Η κατανάλωση του X’Pro είναι μόλις 2.3 L/100 km (WMTC 3) όπου σε συνδυασμό με το ντεπόζιτο χωρητικότητας 6.2 L δύναται να προσφέρει αυτονομία άνω των 260 χιλιομέτρων.

Σταματά με δύο δισκόφρενα, 226 mm εμπρός και 220 mm πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, όπου η αριστερή μανέτα ενεργεί και στα δύο φρένα. Το σύστημα αναρτήσεων αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά, διαδρομής 87 mm και διπλή ρυθμιζόμενη ως προς την προφόρτιση πίσω ανάρτηση και διαδρομή 80 mm.

SYM Symphony 125 Cargo

sym.gr/model/symphony-125i-cargo

sym symphony cargo 125

Η επαγγελματική εναλλακτική εκδοχή του δημοφιλούς Symphony έρχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια πλατφόρμα που χαρακτηρίζεται από τους μεγάλους τροχούς με διάμετρο ζάντας 16 ίντσες.

Κινείται από τον γνωστό αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα που συναντάμε σε αρκετά άλλα μοντέλα της SYM σε αυτήν την κλάση Α1 προδιαγραφών, με απόδοση 11.5 ίππων, ενώ σταματά χάρη σε δύο μεγάλα δισκόφρενα τύπου μαργαρίτα με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Ξεχωρίζει φυσικά από τη μεγάλη σχάρα, ενώ επιπλέον χώρος προσφέρεται στο επίπεδο πάτωμα και άλλα 6.5 λίτρα κάτω από τη σέλα. Τέλος, ένα ντουλαπάκι στην ποδιά προσφέρει μια παροχή φόρτισης 12 V στην υπηρεσία του αναβάτη.

Η SYM σχεδίασε το κεντρικό σταντ με τέτοια εργονομία ώστε να είναι εύκολη η χρήση του ακόμη και με πλήρες φορτίο, ενώ η τοποθέτηση της τάπας για το δοχείο καυσίμου κάτω από το μονόσελο του αναβάτη εξυπηρετεί επίσης στην πρακτικότητα, καθώς ο ανεφοδιασμός μπορεί να γίνει και με το Symphony Cargo πλήρως φορτωμένο.

DYMOTO Mista 125

gorgolis-evo.gr/model/mista-125

dymoto mista 125

Ένα νέο Adventure scooter σε δύο εκδόσεις, 125 και 150 cc, από την Evomoto του Ομίλου Γκοργκόλη θα βρίσκονται σύντομα κοντά μας. Το DYMOTO Mista συνδυάζει όμορφη και σύγχρονη εμφάνιση που παραπέμπει στην μοδάτη Adventure κατηγορία των scooter, υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και δυνατή τιμή, αναμένεται δε στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2022 σε τέσσερα χρώματα.

Εξοπλίζεται με νέο σύγχρονης τεχνολογίας τετραβάλβιδο υγρόψυκτο κινητήρα της Daytona με έξυπνη διάταξη ψυγείου, τοποθετημένο στο πλάι του κινητήρα, που καταργεί τις σωληνώσεις, ενώ η ονομαστική του απόδοση αποκαλύπτει μέγιστη ισχύ 14.6 ίππων και ροπή 12.5 Nm.

Το ρεζερβουάρ καυσίμου χωρά 9.3 λίτρα βενζίνης, η σέλα έχει ύψος 775 mm, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 149 κιλά.

Στα φώτα έχουμε full LED φωτιστικά σώματα, αλλά και DRL LED φωτισμό -δείτε και τα οπίσθια φώτα με σχήμα… ιπτάμενου φοίνικα.

Στο υψηλό επίπεδο εξοπλισμού του Mista 125/150 περιλαμβάνονται:

- Keyless Σύστημα & Συναγερμός
- Δυναμικά φλας με τις λυχνίες LED να ανάβουν διαδοχικά για να υποδείξουν την κατεύθυνση της στροφής
- Cornering Light: με την ενεργοποίηση του φλας ενεργοποιείται μία πρόσθετη δέσμη φωτός προς το εσωτερικό της στροφής
- Οθόνη LCD 7 ιντσών με τις ακόλουθες ενδείξεις: Ταχύμετρο | Στροφόμετρο | Ολικός Χιλιομετρητής | Δύο Μερικοί Χιλιομετρητές | Θερμοκρασία Περιβάλλοντος | Θερμοκρασία Ψυκτικού Υγρού Κινητήρα | Στάθμη Καυσίμου
- Ενσωματωμένο σύστημα συναγερμού με δυνατότητα ρύθμισης του βαθμού ευαισθησίας
- Ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε δύο θέσεις
- 23 λίτρα αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα
- Θύρα USB 5V 2A τοποθετημένη σε ιδανική θέση, για τη φόρτιση συσκευής GPS ή Smartphone
- 12V παροχή με κιτ αναπτήρα στο ντουλαπάκι
- Διακόπτης απενεργοποίησης του ηλεκτρικού κυκλώματος του οχήματος
- Διακόπτης απενεργοποίησης της ασφάλειας λειτουργίας του πλαϊνού σταντ.

Daytona Miro 125

daytonamotors.gr/model/miro-125

daytona miro 125

Και όμως, υπάρχουν ακόμα scooter για το κέντρο της πόλης με εξαιρετικά compact διαστάσεις και τροχούς 10 ιντσών, με τη Daytona να παρουσιάζει το “χωράω παντού και δεν καίω τίποτα” MIRO 125 για το 2022.

Το Daytona MIRO 125 κοστίζει όσο κι ένα οικονομικό παπί, και πέρα από το χαμηλό κόστος απόκτησης του προτάσσει ως δυνατά του όπλα τις μαζεμένες διαστάσεις του και την εξαιρετικά οικονομική λειτουργία του, με ανακοινώσιμη WMTC κατανάλωση στα 2.6 λίτρα / 100 χιλιόμετρα.

Στην καρδιά του MIRO βρίσκουμε έναν τετράχρονο και αερόψυκτο κινητήρα με 2 βαλβίδες και ψεκασμό Bosch, με απόδοση 8.08 hp / 8,000 rpm. Η εκκίνηση γίνεται τόσο με μίζα όσο και με μανιβέλα.

Στις αναρτήσεις το MIRO φέρει τηλεσκοπικό πιρούνι 33 mm με διαδρομή 90 mm και μονό πίσω αμορτισέρ με διαδρομή 87 mm, ενώ ο συνδυασμός δισκόφρενου μπροστά και ταμπούρου πίσω ενισχύεται με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Παρά τις μικρές του διαστάσεις, το MIRO θα εκπληρώσει όλες τις μεταφορικές σας απαιτήσεις, διαθέτοντας κλειστό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, 2 ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους στο εσωτερικό της ποδιάς και οι 2 πρακτικούς γάντζους για χειραποσκευές.

Daytona Cargo 125

daytonamotors.gr/model/cargo-125

daytona cargo 125

Σκούτερ προδιαγραφών Α1 σχεδιασμένο για επαγγελματική χρήση με οικονομικό κινητήρα και χώρους για φόρτωμα.

Το Cargo 125 βασίζεται σε έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο διβάλβιδο κινητήρα απόδοσης 8.5 ίππων με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το σημαντικότερο προσόν του ωστόσο είναι η ικανότητα φόρτωσης, καθώς η σέλα του συνεπιβάτη είναι ανακλινόμενη, φανερώνοντας μια ευρεία σχάρα για μεταφορά ογκωδών αντικειμένων.

Επιπλέον,, το φαρδύ και μακρύ ίσιο πάτωμα προσφέρει μια ακόμη εναλλακτική για φόρτωμα, ενώ η χαμηλή σέλα φροντίζει ώστε ο αναβάτης να έχει εύκολη πρόσβαση στο έδαφος, άρα και εύκολο έλεγχο του φορτωμένου σκούτερ.

Daytona Versus 125

gorgolis-evo.gr/model/versus-125

daytona versus 125

Η Γκοργκόλης ΑΕ, μέσω του νέου σχήματος Evomoto, φέρνει στην Ελλάδα το οικονομικότατο σκούτερ προδιαγραφών Α1, Versus 125.

Πρόκειται για ένα σκούτερ με μεγάλους τροχούς, 16 ίντσες μπροστά και 14 πίσω, κινούμενο από έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 7 ίππους στις 7,000 rpm για 116 κιλά βάρους.

Διαθέτει δισκόφρενα μπρος-πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) και ένα από τα μεγάλα του ατού είναι και η πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Daytona Versus 125 e

daytona-electric.gr/model/versus-125-e

daytona versus 125 e

Η Daytona Best Electric Daytona παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ στην Ελλάδα, το Versus 125 e. Το όνομά του μας αποκαλύπτει με το καλημέρα δύο σημαντικά στοιχεία για το ποιόν του: είναι βασισμένο στο “παραδοσιακό” Versus 125 του 2021 και παραμένει εντός των προδιαγραφών της κατηγορίας αδειών οδήγησης Α1.

Με τον κινητήρα του τοποθετημένο στον πίσω τροχό, η απόδοσή του φτάνει στη μέγιστη τιμή των 4.8 hp, ενώ η ροπή του κορυφώνεται στα 4.3 kgm, επιτρέποντας ανάβαση σε κλίση έως 15% με πλήρες φορτίο.

Η μέγιστη ταχύτητά του ορίζεται στα 75 km/h, ενώ η αυτονομία του θεωρητικά μπορεί να φτάσει ως τα 67 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Το Versus 125 e είναι εξοπλισμένο με δύο αποσπώμενες μπαταρίες 72 Volt / 21Ah και ζυγίζουν 11 κιλά η κάθε μία, ενώ η έξυπνη διάταξη τους αφήνει ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Ο φορτιστής 10Α μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μια μπαταρία 21Ah σε μόλις 2.5 ώρες και περίπου 5 ώρες και τις δύο.

Οι μεγάλοι τροχοί 16” μπροστά και 14” πίσω, συμβάλουν στη σταθερότητα κατά την οδήγηση και την απορρόφηση των ατελειών στους δρόμους.

Στον standard εξοπλισμό του Versus 125 e ξεχωρίζει η λειτουργία όπισθεν κίνησης (Reverse mode), ενώ περιλαμβάνεται κεντρικό και πλαϊνό σταντ, οθόνη LCD με αναλογικό ταχύμετρο και χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα για τοποθέτηση βαλίτσας.

Το Versus 125 e διαθέτει συνδυασμένο σύστημα πέδησης CBS με δισκόφρενα 210 mm και 190 mm αντίστοιχα, με διπίστονη δαγκάνα εμπρός και σωληνάκια υψηλής πίεσης.

Το ονομαστικό του βάρος ανακοινώνεται στα 93 κιλά χωρίς τις μπαταρίες, άρα 115 με τις μονάδες ενέργειάς του στη θέση τους.

Daytona Phos 125

daytona-electric.gr/model/phos-125

daytona phos125

Kαλαίσθητο e-scooter με sport design, δυνατό εξοπλισμό και ακόμα πιο δυνατή τιμή. Στα δυνατά του σημεία συμπεριλαμβάνονται τα κάτωθι:

- BOSCH κινητήρας συνεχούς ισχύος 3700W (5 hp), με μέγιστη ροπή 15 Kgm
- Κατανάλωση μόλις 4.4 kWh/100km
- Αποσπώμενη μπαταρία λιθίου με κελιά LG 60V-35Ah
- Ψαλίδι αλουμινίου και διπλή πίσω ανάρτηση αερίου-λαδιού
- LED προβολείς & Φώτα ημέρας
- LED οπίσθιο φωτιστικό σώμα
- Πίνακας Οργάνων LCD
- 3 επιλογές ταχύτητας Eco/Dynamic/Sport
- Δισκόφρενα 210 mm με διπίστονη δαγκάνα εμπρός και 170 mm πίσω
- Σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS
- Αποθηκευτικός χώρος
- Θύρα φόρτισης USB
- Γάντζος ανάρτησης χειραποσκευών
- Μεγάλη σέλα με άνετο αφρώδες υλικό και ενσωματωμένη σχάρα αποσκευών

To Phos 125 διατίθεται είτε με μια μπαταρία (35Ah) ή με δύο (70Ah), ώστε ο πελάτης να το αποκτήσει στις προδιαγραφές που χρειάζεται, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο.

Daytona e-Viball 125

daytona-electric.gr/model/e-viball-125

daytona e viball 125

Το e-Viball 125 διαθέτει τροχούς 14 ιντσών, ψαλίδι αλουμινίου, Full LED φωτισμό, Keyless σύστημα εκκίνησης, εντοπισμό parking οχήματος, πλήρως ψηφιακά όργανα, και Intelligent Center Control για τη διαχείριση της ενέργειας του.

Ο κινητήρας των 3,2 kW (4,3 Hp) και των 4,4 kgm σε ροπή, χαρίζει τελική ταχύτητα 75 χλμ/ώρα στο e-Vibal, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρες κλίσης 23% από στάση με πλήρες φορτίο και διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας!

Το e-Viball 125 διαθέτει αποσπώμενες μπαταρίες λιθίου 61,2 Volt στα 28.6Ah, που ζυγίζουν 12 κιλά η κάθε μία. Μπορείτε έτσι να τις μεταφέρετε στο σπίτι ή στο γραφείο για εύκολη φόρτιση.

Η έξυπνη διάταξη των μπαταριών αφήνει αρκετό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Η διάρκεια ζωής των μπαταριών του e-Viball 125 ξεπερνούν τους 1.000 κύκλους πλήρους φόρτισης, ενώ η αυτονομία του e-scooter φτάνει μέχρι και τα 108 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Daytona e-Viball 125 Business Bike

daytona-electric.gr/model/e-viball-125-business-bike

daytona e viball 125 business

H Daytona Best Electric παρουσιάζει το επαγγελματικό e-Viball Business, που έρχεται με μονόσελο και μεγάλη επαγγελματική σχάρα, με την αυτονομία στην έκδοση Pit Stop να φτάνει τα 162km.

Όπως και το αδελφάκι του με τη σέλα δύο ατόμων, το e-Viball Business διαθέτει τροχούς 14 ιντσών, ψαλίδι αλουμινίου, Full LED φωτισμό, Keyless σύστημα εκκίνησης, εντοπισμό parking οχήματος, πλήρως ψηφιακά όργανα, και Intelligent Center Control για τη διαχείριση της ενέργειας του.

Ο κινητήρας των3,2 kW (4,3 Hp) και των 4,4 kgm σε ροπή, χαρίζει τελική ταχύτητα 75 χλμ/ώρα στο e-Vibal, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρες κλίσης 23% από στάση με πλήρες φορτίο και διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας!
Το e-Viball 125 διαθέτει αποσπώμενες μπαταρίες λιθίου 61,2 Volt στα 28.6Ah, που ζυγίζουν 12 κιλά η κάθε μία. Μπορείτε έτσι να τις μεταφέρετε στο σπίτι ή στο γραφείο για εύκολη φόρτιση.

Η έξυπνη διάταξη των μπαταριών αφήνει αρκετό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Daytona F5

daytona-electric.gr/model/f5

daytona f5

To F5 έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς για τη ζήτηση σε ψηλόροδα scooters μειώνοντας σημαντικά το κόστος συντήρησης και τις επισκέψεις στα συνεργεία.

Ο κινητήρας 3.000 Watt του F5 είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό, αλλά στην αριστερή πλευρά του ψαλιδιού, και αποδίδει μέγιστη ισχύ 4.9 ίππων με μέγιστη ροπή 4.3 kgm, η οποία επιτρέπει ικανότητα ανάβασης σε κλίσεις έως 15% από στάση με πλήρες φορτίο.

Εξοπλίζεται με 2 μπαταρίες 72 Volt / 21Ah που ζυγίζουν 11 κιλά η κάθε μία, τοποθετημένες κάτω από τη σέλα με τέτοιον τρόπο ώστε να μένει διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος.

Ο φορτιστής 10Α του F5 μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μια μπαταρία 21Ah σε μόλις 2.5 ώρες και περίπου 5 ώρες και τις δύο. Η έλλειψη παροχής ρεύματος στην περιοχή όπου σταθμεύετε δεν πρόκειται να σας δημιουργήσει θέμα, αφού οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες για τη φόρτισή τους, όπου αυτό είναι εύκολο. Τέλος, οι μπαταρίες έχουν 6 συστήματα ασφαλούς λειτουργίας οι οποίες βεβαιώνουν την μακροζωία τους και την αξιοπιστία τους.

Οι μεγάλοι τροχοί 16” μπροστά και 14” πίσω, συμβάλουν στη σταθερότητα του F5 κατά την οδήγηση και την απορρόφηση των ατελειών στους δρόμους.

Το F5 διαθέτει επίσης επιλογή λειτουργίας όπισθεν (Reverse mode), με την ενεργοποίηση της οποίας ανάβουν παράλληλα και τα φώτα “alarm” για την ειδοποίηση των υπόλοιπων οχημάτων στο δρόμο.

Στον standard εξοπλισμό του F5 περιλαμβάνονται το κεντρικό και πλαϊνό σταντ, επιτρέποντας τη γρήγορη και αβίαστη στήριξη του scooter, οθόνη LCD με αναλογικό ταχύμετρο, χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα για τοποθέτηση βαλίτσας ενώ στο πίσω τμήμα, ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED, σε φανάρι και φλας.

Το F5 παρέχει υψηλά επίπεδα ασφάλειας με μεγάλα δισκόφρενα διαμέτρου 210 mm και 190 mm, με δαγκάνα διπλού εμβόλου και σωληνάκια υψηλής πίεσης μπροστά, καθώς και σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS για καλύτερη αίσθηση και ανταπόκριση.

Daytona F8 Deliroad

daytona-electric.gr/model/f8

daytona f8 deliroad

Το Daytona F8 Deliroad είναι η ηλεκτρική πρόταση της DAYTONA BEST ELECTRIC στα επαγγελματικά scooters. Ευέλικτο, πρακτικό, με άφθονους χώρους φόρτωσης, καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες μικρομεταφοράς, ενώ μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης και τις επισκέψεις στα συνεργεία.

Το μεγάλο επίπεδο πάτωμα και ο επιπλέον χώρος φόρτωσης στο πίσω μέρος - χάρη στην αναδιπλούμενη σέλα συνεπιβάτη - το τοποθετούν στις κορυφαίες επιλογές, όσον αφορά τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου όγκου.

Διαθέτει άφθονα χαρακτηριστικά που προσθέτουν πρακτικότητα και ασφάλεια, όπως χαμηλό ύψος σέλας που εξασφαλίζει ότι τα πόδια του οδηγού φτάνουν εύκολα στο έδαφος, εύκολη πρόσβαση εξωτερικής φόρτισης μπαταρίας και δυνατότητα απόσπασής της, ανοιχτός αποθηκευτικός χώρος για μικροπράγματα με θύρα φόρτισης USB, κεντρικό και πλαϊνό σταντ, αλλά και επιλογή Reverse mode (όπισθεν) για διευκόλυνση του χειρισμού και ελιγμούς.

Κυλά σε τροχούς 12 ιντσών και η ασφάλεια εξυπηρετείται με ενισχυμένα αμορτισέρ, ρυθμιζόμενα σε 4 θέσεις ως προς την προφόρτιση, για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη μεταφορά φορτίου μεγάλου βάρους, δισκόφρενα με CBS και σωληνάκια υψηλής πίεσης.

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο στοιχείο του F8 Deliroad είναι το ενσωματωμένο σύστημα εντοπισμού GPS που πληροφορεί για:

- τη θέση του οχήματος
- την κατάσταση της μπαταρία
- διάφορες ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη μέσω δημιουργίας ειδοποιήσεων (alarms) για το ιστορικό, διανυθέντων χιλιομέτρων και διαδρομών
- δίνει τη δυνατότητα σε περίπτωση κλοπής για απομακρυσμένη απενεργοποίηση του οχήματος.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 3000W αποδίδει 4.9 ίππους στιγμιαία απόδοση, 3.9 kgm μέγιστη ροπή, και προσφέρει δυνατότητα ανάβασης σε κλίσεις έως 15% από 0 km/h με πλήρες φορτίο.

Τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου 72 Volt / 42 Ah με χρόνο πλήρους φόρτισης 4.5 ώρες.

Daytona e-max VS1

daytona-electric.gr/model/emax-vs1-b2b-only

daytona emax vs1

Το e-max VS1 αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ VMOTO και DAYTONA, αποτελώντας ένα ιδανικό και εξειδικευμένο e-scooter για επαγγελματίες και μικρομεταφορές.

Οι μεγάλοι τροχοί, οι ειδικές σχάρες, οι μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες, προσφέρουν δύναμη, ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία, και αξιόλογες δυνατότητες φόρτωσης, που φτάνουν στα 100 kg ωφέλιμου φορτίου.

Ας δούμε εν τάχει τα δυνατά σημεία του e-max VS1:

- Κορυφαίοι χώροι φόρτωσης. Μεγάλη επαγγελματική σχάρα στη βασική έκδοση και επιπλέον πλαϊνές βάσεις για βαλίτσες και μεγάλο εμπρός καλάθι στην έκδοση Full Carrier
- Μεγάλοι τροχοί 16”-14”
- Μπαταρίες Λιθίου 90Ah (45ah x2) με διάρκεια ζωής 1.500 κύκλους πλήρους φόρτισης
- Πατενταρισμένο σύστημα ψαλιδιού που διαχωρίζει εύκολα τον τροχό από τον κινητήρα
- Κινητήρας μέγιστης απόδοσης 4700W (6,3 Hp)
- Full Led Φωτισμός
- Πλήρως Ψηφιακό Καντράν
- Ικανότητα κίνησης σε δρόμο με ανηφορική κλίσης έως και 26%
- Οδήγηση με Ασφάλεια

Διαθέτει σύστημα πέδησης CBS με μεγάλο δισκόφρενο διαμέτρου 240mm με δαγκάνα διπλού εμβόλου εμπρός και 180mm πίσω, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 75mm και πίσω ανάρτηση ρυθμιζόμενη ως προς την προφόρτιση διαδρομής 62mm.

Ιδανικό για επαγγελματική μακροχρόνια χρήση, το e-max VS1 διαθέτει πατενταρισμένο σύστημα ψαλιδιού, που επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη απόσπαση της ζάντας από τον κινητήρα

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 διαφορετικές λειτουργίες: economy / normal / sport, ενώ τo e-max VS1 διαθέτει και λειτουργία όπισθεν (R)!

Η έκδοση FULL CARRIER σας επιτρέπει να κατανείμετε τα δέματά σας και να κρατήσετε το κέντρο βάρους χαμηλά, καθώς διαθέτει:

- Πίσω σχάρα
- Πλαϊνές Βάσεις για Βαλίτσες
- Εμπρός Μεγάλο Καλάθι
- Θύρα Φόρτισης USB
- Ανοιχτό αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται στο εσωτερικό της ποδιάς
- Γάντζος ανάρτησης χειραποσκευών

Για την φόρτιση των αποσπώμενων μπαταριών, μπορείτε να φορτίσετε την κάθε μια πλήρως σε 3.5 ώρες ή να τις φορτίσετε ταυτόχρονα όταν οι μπαταρίες παραμείνουν πάνω στο όχημα. Οι μπαταρίες λιθίου έχουν χωρητικότητα 90Ah (60V / 45ah x2) με την αυτονομία του οχήματος να φτάνει στα 116 km.

Το e-max VS1 διαθέτει αυτόματο σύστημα “Power Saving Mode”, για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος όταν η στάθμη των μπαταριών βρεθεί σε χαμηλό επίπεδο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 14:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon