.
Κατηγορία Husaberg
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 12:46

Test – Husaberg FE 450 2013

 

 

Βελούδινο enduro

 

 


Του Τάκη Μανιάτη
Συνεργάστηκε ο Βασίλης Μπούδρος

Με την νέα μορφή των μοτοσυκλετών enduro που διαθέτει η Husaberg, όχι μόνο καταφέρνει να σταθεί με τα ίδια και καλύτερα όπλα στον συναγωνισμό, αλλά και να γίνει κοινά, αποδεκτή. Και η νέα FE 450, τα προαναφερθέντα, τα κάνει στον υπερθετικό.

Η στροφή


Μετά την εξαγορά της από την KTM, το 1995, την εξέλιξη των παλιών κινητήρων που έδωσαν πνοή στα πρώτα σύγχρονα τετράχρονα της KTM, το 2000, την επαναστατική σχεδίαση του ανεστραμμένου κατά 70 μοίρες μονοκύλινδρου, λίγα χρόνια πριν, ήρθε η νέα τάση για την Husaberg: Μείωση του κόστους από την μαμά εταιρία, κοινή χρήση πλαισίων και κινητήρων με τις μοτοσυκλέτες της KTM, αλλά και χρήση κορυφαίων περιφερειακών για το “κερασάκι” που θα έκανε την διαφορά στην τούρτα. Το αποτέλεσμα; Pure Enduro, όπως λέει και το νέο μότο της Σουηδικής, υπό Αυστριακό έλεγχο, εταιρίας, γεγονός που έγινε αμέσως αντιληπτό από τον κάθε αναβάτη. Είτε αυτός χαζεύει την FE 450 στις φωτογραφίες, είτε την αγγίζει πεντακάθαρη σε μία έκθεση ή λασπωμένη στο βουνό.

Είναι δύσκολο να ξεγλιστρήσει το μάτι σου από τα μπλε στεφάνια DID που έχουν οι τροχοί, και τις μαύρες ακτίνες με τα ασημένια καψούλια, στις μαύρες ανοδιωμένες πλάκες του μπροστινού συστήματος, και φυσικά, στο ανεστραμμένο πιρούνι της WP με τον κωδικό 4CS. Το νέο μπροστινό σύστημα της WP λέγεται 4 Chamber System, είναι close catridge, μιας και διαθέτει ξεχωριστά διαμερίσματα για τα ελατήρια, τις βαλβίδες συμπίεσης και επαναφοράς, έτσι ώστε να έχει πιο ξεκούραστη και ποιοτικότερη λειτουργία. Μοιράζεται τις ευκολίες που προσφέρει ουσιαστικά ένα μπροστινό σύστημα close catridge με αυτές ενός open catridge, σε συνδυασμό με την άνεση ρύθμισης ακόμη και κατά την οδήγηση. Διαβάστε το αναλυτικό τεχνικό άρθρο .

Για όσους όμως είναι πιο παρατηρητικοί, οι μαύρες πλάκες συγκράτησης του μπροστινού συστήματος στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχουν αλλαχθεί με τις μπλε που διατίθενται στα αξεσουάρ της Husaberg και διαθέτουν διαφορετικό offset, - επιλογή του Βασίλη Μπούδρου, που χρησιμοποιεί την μοτοσυκλέτα του και για τους αγώνες rally όπου συμμετέχει. Επιλογή του ιδίου είναι και η τοποθέτηση του after market γραναζιού stealth στο ίδιο χρώμα, των ergal καπακιών σε φίλτρα λαδιού, τάπες μοτέρ, καπάκια τρόμπας φρένου, ποδόφρενο, αλλά και της ρυθμιζόμενης μανέτας συμπλέκτη – του φρένου απλά δεν πρόλαβε να την αλλάξει!-, όπως και των αλουμινένιων προστατευτικών των ψυγείων. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα γλυτώσεις τον πειρασμό που σου επιβάλλει να φορτώσεις αξεσουάρ το όμορφο αυτό Husaberg, δίχως βέβαια να απαιτεί κάτι τέτοιο, μιας και το νέο FE 450, είναι έτοιμο από το εργοστάσιο για περιπέτειες.

Οι διαφορές


Η στροφή της εταιρίας έφερε στους μπλε χρωματισμούς μία μοτοσυκλέτα που ήδη γνωρίζαμε. Την KTM 450 EXC. Ή καλύτερα, για να ακριβολογούμε, την ακριβή της έκδοση, την KTM EXC 450 Six Days. Η Husaberg, προκειμένου να προσφέρει μία Pure enduro μοτοσυκλέτα στους ιδιώτες, ενσωμάτωσε στην γκάμα της την κορυφαία έκδοση της κατηγορίας που βγάζει η KTM. Και κάπου εδώ θα μπορούσε να τελειώνει το άρθρο, μιας και τα περισσότερα πράγματα πάνω στις δύο αυτές μοτοσυκλέτες είναι ίδια. Η μπλε Husaberg φοράει το καλό μπροστινό σύστημα που χρησιμοποιεί και η ακριβή KTM, τις καλές πλάκες του μπροστινού, το βεντιλατέρ ως standard και διαφοροποιείται σε άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, το Husaberg, εκτός από μαύρο πλαίσιο και μπλε πλαστικά περιφερειακά, διαθέτει και υποπλαίσιο κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά. Το τελευταίο, προσφέρει ωραίες χειρολαβές για μετακίνηση στις οποίες χωράει εύκολα το χέρι με το γάντι. Από το ίδιο συνθετικό υλικό είναι κατασκευασμένο και το φιλτροκούτι με τα παρελκόμενα του, σωλήνες κλπ.

Στο Husaberg, το αμορτισέρ της WP διαθέτει μεν τον πλαστικό κοχλία για προφόρτιση του ελατηρίου με το χέρι, έχει όμως μακρύτερο στέλεχος κατά 7 χιλιοστά, αλλά και 5 χιλιοστά πιο κεντρική τοποθέτηση στο ψαλίδι. Ίδια παραμένει η εξάτμιση μεταξύ τους, ενώ στο Husaberg, δεν υπάρχει μανιβέλα, αλλά ούτε και τα παρελκόμενά της εσωτερικά. Η μπλε εταιρία επέλεξε να μειώσει έτσι το βάρος, και να διαθέσει την μανιβέλα ως έξτρα για όσους το επιθυμούν. Εκτός αυτών, το διάφανο ρεζερβουάρ χωράει 9,5 λίτρα αντί για 9 λίτρα του Six Days και έχει διαφορετική σχεδίαση. Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, ακόμη και το βάρος, παραμένουν ίδια μεταξύ των δύο μοντέλων και ο αναβάτης έχει να επιλέξει ουσιαστικά ανάμεσα στην KTM 450 EXC Six Days και την ίδια μοτοσυκλέτα σε Husaberg, η οποία έχει δεχθεί επιπρόσθετα τις παραπάνω αλλαγές.
Και πως είναι πλέον οδηγικά μία Husaberg που έχει χάσει το DNA της… Husaberg, αλλά και του κινητήρα των 70 μοιρών και έχει δεχθεί… έγχυση νέου χαρακτήρα στο επίσης ανανεωμένο της σήμα, που αναγράφεται πλέον ως HGB;

Ήμερος λύκος


Η νέα Husaberg έχει διαστάσεις που θυμίζουν…. KTM αν μη τι άλλο, με το ρεζερβουάρ να είναι πιο φαρδύ στο μπροστινό σημείο λόγω σχεδίασης, σε σχέση με τις πορτοκαλί αδελφές. Η θέση οδήγησης είναι επίπεδη, σε αφήνει να τοποθετηθείς μπροστά όσο θες, ενώ κάθεσαι “πάνω” από την μοτοσυκλέτα. Τα μαρσπιέ είναι και αυτά ελαφρώς μπροστά τοποθετημένα και στην πρώτη βόλτα νιώθεις τα πόδια σου μπροστά και ψηλά. Όταν βρεθείς όρθιος στη σέλα, τοποθετείσαι άνετα φορτίζοντας το μπροστινό σύστημα, και σκύβεις ελαφρώς για να πιάσεις εύκολα το χαμηλά τοποθετημένο τιμόνι της Renthal. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεις πλήρως τις αντιδράσεις του FE 450 που είναι αργές και νωχελικές. Ας πούμε, ποτέ δεν θα σε προδώσει στην προσπάθεια να περάσεις γρήγορα από νεροφαγώματα, είτε αν αυτά είναι διαγώνια και πέσει μέσα ο τροχός, είτε εγκάρσια.

Στην χειρότερη περίπτωση θα νιώσεις το πίσω μέρος να γλιστράει προς την κατεύθυνση που φεύγει το νεροφάγωμα, και το γκάζι του να σε επαναφέρει στην ευθεία. Στο “στοπ” του τιμονιού, δύσκολα θα φτάσεις από υπερστροφή. Οι αργές αντιδράσεις στην περιοχή του λαιμού, σου δείχνουν ότι στο πίσω μέρος έχεις “αρκετή” μοτοσυκλέτα που “ ακολουθεί” το μπροστινό σύστημα σε ότι κάνει, με σιγουριά. Σαν να έχεις σταμπιλιζατέρ τιμονιού, το FE 450 παραμένει βράχος στα γρήγορα κομμάτια, δείχνοντας πως το πλαίσιό του είναι ισχυρό. Η ακαμψία αλλά και οι αργές αντιδράσεις στην αλλαγή κατεύθυνσης λόγω ύψους και όχι τόσο βάρους, μιας και στα 112 κιλά είναι ελαφρύ – αν και θα ορκιζόμασταν τουλάχιστον οπτικά ότι είναι παραπάνω, σου δίνουν την δυνατότητα να ανεβάσεις ρυθμό με εμπιστοσύνη. Παίζουν ρόλο και οι αναρτήσεις φυσικά εδώ αφού κάθε κλικ ή ρύθμιση στο στατικό sag επηρεάζει την κινητική κατάσταση της μοτοσυκλέτας.

Αλλαγές στις αναρτήσεις


Στις προσωπικές ρυθμίσεις του κάθε αναβάτη συγκαταλέγονται και αυτές των αναρτήσεων και ο Βασίλης είχε αλλάξει τα ελατήρια των αναρτήσεων αμέσως μόλις πήρε στα χέρια του την νέα μοτοσυκλέτα, έτσι ώστε να ταιριάξει με τα κιλά του, αλλά και το στυλ οδήγησης και το είδος των αγώνων στο οποίο θα την χρησιμοποιεί. Τα σκληρότερα ελατήρια τόσο στο πίσω μέρος, όσο και στο μπροστινό, έδωσαν διαφορετική αίσθηση στον αναβάτη, μιας και το ύψος που κάθεται με το βάρος του αναβάτη η μοτοσυκλέτα μειώνεται λιγότερο σε σχέση με μία παραγωγής.

Αυτό βοηθάει και στις αλλαγές κατεύθυνσης αφού η λιγότερη συμπίεση εκμηδενίζει όποιο περιττό βύθισμα κι έτσι η αντίδραση γίνεται αστραπιαία. Όμως, ψάχναμε να βρούμε γιατί μεταφέρει τράνταγμα στα χέρια, και κουράζει γρήγορα. Χρησιμοποιώντας τους ρυθμιστές του μπροστινού συστήματος, μέσα σε λίγα μέτρα οδήγησης είχα ρυθμίσει στην τελείως μαλακή θέση της συμπίεσης το αριστερό καλάμι, και αρκετά πιο γρήγορη την επαναφορά, στο δεξί. Το μπροστινό λειτουργούσε πολύ καλύτερα αφού προλάβαινε να “διαβάσει” τα σαμάρια, αλλά για τα προσωπικά μου γούστα, θα ήθελε σίγουρα βγάλσιμο ο αποστάτης που είχε τοποθετηθεί εσωτερικά στο μπροστινό, πιθανότατα και ένα ζεύγος μαλακότερα ελατήρια – ενδιάμεσα από αυτά που φοράει από το εργοστάσιο και αυτά που έχουν τοποθετηθεί.

Οι αντίστοιχες ρυθμίσεις στο αμορτισέρ, με περισσότερο στατικό sag και γρηγορότερη απόσβεση επαναφοράς, απέδωσαν και το FE έγινε αμέσως πιο ενδοτικό και φιλικό. Απορροφούσε ευκολότερα τις ανωμαλίες χωρίς να χρειάζεται τόση δύναμη στα χέρια όπως πριν, και απέκτησε ροή στα σφιχτά μονοπάτια, στο πέρασμα από πέτρες και γλιστερά εδάφη. Ο χαρακτήρας του άρχισε να ξεδιπλώνεται καθώς περνούσαν τα χιλιόμετρα και έδειξε απευθείας αυτό που γνωρίζαμε για όλες τις μοτοσυκλέτες της εταιρίας απ’ όπου προήλθε: Φιλικότητα και εμπιστοσύνη. Και οι αναρτήσεις, ενδοτικές, διατηρούσαν τους τροχούς στο έδαφος, με άνεση και προοδευτικότητα.

Ήρεμη επίθεση


Με τις αναρτήσεις στις ρυθμίσεις που με βόλευε, ο ρυθμός που μου επέβαλλε το FE 450 ήταν σβέλτος. Όχι πολύ γρήγορος, ούτε πολύ αργός, σταθερά γρήγορος με ροή, χωρίς ξεσπάσματα και απότομες αντιδράσεις. Ο ήρεμος κινητήρας του λειτουργούσε σχεδόν ηλεκτρικά και ανέβαζε στροφές όποτε του ζητούσα, χαλαρά. Όχι απότομα, όχι ακαριαία, με τον ψεκασμό να λειτουργεί πολύ ομαλά, από τις πολύ χαμηλές στροφές, χωρίς μπερδέματα. Το κοντό 6άρι κιβώτιο συνέβαλλε στην ομαλή μετάδοση της δύναμης στο έδαφος και μου έδινε την δυνατότητα να κινούμαι σε αργές διαδρομές ακόμη και με 3η σχέση. Νιώθεις ότι η 1η είναι άχρηστη, και δεν μπορείς να καταλάβεις που θα χρειαστεί, αλλά σε γενικές γραμμές, ο κινητήρας δεν ζορίζεται καθόλου με αυτές τις σχέσεις.

Πάντως θα χρειαστεί να επιλέξεις σωστή σχέση στο κιβώτιο για να επιταχύνεις γρήγορα και να νιώσεις δυναμικά πάνω στο FE 450, αν και η επιθετική οδήγηση δεν προσφέρει τόση αδρεναλίνη όση σε άλλες μοτοσυκλέτες. Ουσιαστικά, μπορεί να ανοίγεις τέρμα το γκάζι, η μοτοσυκλέτα να επιταχύνει δυνατά χωρίς να το καταλαβαίνεις, και οι αντιδράσεις του συνόλου να είναι ομαλές και ποτέ δεν θα σε τρομάζουν ώστε να νιώσεις κίνδυνο. Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί μπορείς να εκμεταλλεύεσαι την ηλεκτρική λειτουργία του κινητήρα και του συνόλου γενικότερα, και να οδηγάς για πολύ ώρα ξεκούραστος, κινούμενος αρκετά σβέλτα, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Πιέζοντας την μοτοσυκλέτα δεν θα νιώσεις κουνήματα και αναταράξεις τόσο του μπροστινού, αλλά ούτε του πίσω μέρους. Όλα γίνονται εύκολα, οι αναρτήσεις δουλεύουν ενδοτικά και απορροφούν τις ανωμαλίες και κάπου εδώ καταλαβαίνεις ποια είναι η διαφορά του πλαστικού υποπλαισίου με τα αλουμινένια, μιας και δεν μεταφέρεται ίχνος κραδασμού ή μετατόπισης του πίσω μέρους.

Ψιλά γράμματα, που κάνουν όμως την διαφορά. Και όσο την πιέζεις, τόσο θα ανεβάσεις άφοβα ρυθμό και θα κυνηγήσεις τα όριά σου, απολαμβάνοντας σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Και που θα δυσκολευτείς με την FE 450; Στα πολύ κλειστά μονοπάτια, όπου το μεγάλο μέγεθος αλλά και το ύψος του Husaberg θα απαιτήσει έναν δυνατό αναβάτη για να το στρίψει γρήγορα. Και που θα το απολαύσεις; Σε διαδρομές με συνεχόμενη ροή, γρήγορες ευθείες και ανοιχτές παρατεταμένες, ανεξάρτητα με το έδαφος και την ποιότητα του

Αποδέκτης ο πελάτης


Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να μην μου ταίριαζαν και τα ρύθμισα, αλλά είναι και κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου: Οι νέες πλάκες του μπροστινού συστήματος που τοποθετήθηκαν, επιδρούν αρνητικά στο στρίψιμο στις κλειστές στροφές, και νιώθεις να χάνεις το μπροστινό σύστημα. Στο enduro δεν είναι απαραίτητες, γιατί ανοίγουν το ίχνος του μπροστινού τροχού που “πατάει” πιο έξω από εκεί που επιλέγεις να στρίψεις. Για τους αγώνες rally που το χρειάζεται ο Βασίλης όμως, η σταθερότητα στα τριψήφια νούμερα χιλιομέτρων επιβάλλεται και οι πλάκες κάνουν τη δουλειά τους.

Ας σταθούμε όμως σε κάτι ακόμη σημαντικότερο που καταφέρνει να πετυχαίνει από την αρχή η νέα Husaberg FE 450: Να γίνει αποδεκτή. Είναι αλήθεια ότι οι παλαιότερες γενιές παρουσίαζαν μικροπροβλήματα, ότι η γενιά με τους κινητήρες 70 μοιρών ήταν μοναδική, βελτιωμένη, κορυφαία. Όλες τους όμως προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο ότι εκτός από “factory” και καλές οδηγικά ήταν και ανταγωνιστικές σε όλους τους τομείς, ακόμη και στον εμπορικό. Κι ενώ είχαν απήχηση και φανατικούς, είχαν και αντίστοιχο περιορισμό στην μεταπώληση. Η νέα έκδοση, εκτός ότι είναι κορυφαία οδηγικά, είναι βολική και εύχρηστη από μεγάλο εύρος αναβατών, έχει ζηλευτό εξοπλισμό, αλλά και λειτουργικά είναι μοναδική.

Έχει ταυτόχρονα και το σημαντικό πλεονέκτημα να γίνεται αμέσως αποδεκτή. Γιατί γνωρίζοντας ότι η αδελφή της, KTM 450 EXC, έχει δοκιμαστεί, έχει εξελιχθεί, έχει πρωταγωνιστήσει και κερδίσει στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι αξιόπιστη και με εμπορικότητα, την βλέπεις με άλλο μάτι. Όλα τα παραπάνω, η Husaberg τα προσφέρει πλέον σε μπλε χρώμα, και με σημαντική διαφορά τιμής 640euro φθηνότερα από το αντίστοιχο KTM (λιανικές τιμές: Husaberg FE 450 - 10.150euro, KTM  450 EXC Six Days - 10790euro,  /  αγωνιστικές τιμές: Husaberg - 9642euro - KTM - 9.990euro), δίνοντας μία Pure Enduro στην αγορά, με οπτικές διαφορές, ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό, αλλά και διαφορετική αντιπροσώπευση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Husaberg
Μοντέλο FE 450
Αντιπρόσωπος Extra Products Τασούλης
Τιμή 10.150euro
Εγγύηση 3 μήνες
Κινητήρας
Τύπος Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, 1 ΕΕΚ
Κυβισμός (κ.εκ.) 449,3
Συμπίεση (:1) 11,8
Διάμετρος x Διαδρομή (χιλ x χιλ) 95x63.4mm
Τροφοδοσία Ψεκασμός της Keihin με σώμα διαμέτρου 42mm
Σύστημα εξαγωγής Μία σε μία
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος
Κιβώτιο ταχυτήτων 6
Τελική μετάδοση Γρανάζια / αλυσίδα
Πλαίσιο
Τύπος Ατσάλινο, μονής δοκού, ανοιχτό κάτω από τον κινητήρα, αφαιρούμενο υποπλαίσιο κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά
Κάστερ(°) 26,5º
Ίχνος (χιλ) Δ.Α.
Μήκος (χιλ) Δ.Α.
Πλάτος (χιλ) Δ.Α.
Ύψος (χιλ) Δ.Α.
Μεταξόνιο (χιλ) 1482
Ύψος σέλας (χιλ) 970
Απόσταση εδάφους(χιλ) 345
Βάρος (κ) 112
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (λτ) 9.5
Αναρτήσεις
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της WP 48mm, πλήρως ρυθμιζόμενο, 4CS, close catridge, διαδρομή τροχού 300mm
Πίσω Αμορτισέρ WP PDS πλήρως ρυθμιζόμενο, διαδρομή τροχού 335mm
Ελαστικά
Μπροστά Michelin Enduro Competition 90/90-21’’
Πίσω Michelin Enduro Competition 140/80-18’’
Φρένα
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 260mm με τρόμπα και δαγκάνα δύο εμβόλων της Brembo 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220mm με τρόμπα και δαγκάνα ενός εμβόλου της Brembo

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 18:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test – Husaberg TE 250 2013
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon