Κατηγορία EDITORIAL
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 12:23

Editorial - Από το μηδέν, στο ένα

 

      ....σε 8.760…ώρες!

 

 

Συνήθως έτσι γίνεται. Για να πας από το 0 στο 1, κάτι παρεμβάλλεται, δεν διακτινίζεσαι και μπορεί τελικά να μην είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Όπως ένα γκολ για παράδειγμα, που συμβαίνει σε μια στιγμή, αλλά μέχρι να συμβεί, έχουν παρεμβληθεί ώρες τρεξίματος, άγχους, αλλαγών στρατηγικής, χρόνια μελέτης και προετοιμασίας. Όταν μπει όμως, θα είναι ένα γκολ. Ολόκληρο, δεν έχει υποδιαιρέσεις. Ούτε μισό, ούτε ένα τρίτο, ούτε μηδέν κόμμα ένα, όπως το Ducati του Rossi, που αλλάζει κάθε μέρα. GP 11, GP 11.1, κόμμα κάτι, κόμμα όσο θέλουν, μέχρι να φτάσει στο GP 12.

Ένας χρόνος

Ένας χρόνος Bikeit. Ένας χρόνος που για εμάς περιέχει πολλές υποδιαιρέσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε δώδεκα μήνες, ακούγονται πιο βατοί, περνάνε πιο άνετα, είναι πιο εφικτοί σαν στόχος. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει. Αλλά δεν αρκούν. Ούτε και οι  τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες αρκούν για να χωρέσουν όλα αυτά που ζήσαμε και που παρεμβλήθηκαν μέχρι να φτάσουμε από το μηδέν στο ένα. 8.760 ώρες. Τώρα μάλιστα, νομίζω πως για το Bikeit, αυτό είναι ένα νούμερο που μπορούμε να συζητήσουμε.

Τι έγινε λοιπόν όλες αυτές τις ώρες και πως φτάσαμε ως εδώ;
Κατ’ αρχήν προηγήθηκαν πάνω από 5.760 ώρες (ήτοι οκτώ μήνες) ενδελεχούς έρευνας, σχεδιασμός από λευκό χαρτί, προσωπικές ιδέες και απόψεις και η εμπειρία 17 ετών δημοσιογραφίας στα περιοδικά μοτοσυκλέτας, για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό μοτοσυκλέτας, εύχρηστο για όλους, λειτουργικό, όμορφο και σύγχρονο που να ανανεώνεται συνεχώς. “Καθημερινό Περιοδικό Μοτοσυκλέτας” γράφει κάτω από το logo που φιλοτέχνησε ο Θανάσης ο Βασιλείου, φίλος και γραφίστας, συνάδελφος από τα παλιά. Φυσικά δεν έλειψαν και τα εμπόδια. Σημαντικές καθυστερήσεις από φίλους που είχαν δηλώσει ότι θα αποτελέσουν ένα κεφάλαιο του Bikeit, και αφού τρέναραν όλο το project, στο τέλος δεν σήκωναν ούτε τα τηλέφωνα. Προβλήματα στο στήσιμο και στο design, ψεύτικες δικαιολογίες που δεν άφησαν το Bikeit να γεννηθεί νωρίτερα.

Upload button

Τελικά, το κουμπί του “upload” πατήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2010, κόντρα σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις των καιρών και της εποχής, μα με πολλή όρεξη για δουλειά, γράψιμο και ενημέρωση υψηλού επιπέδου, όπως το είχαμε σκεφτεί. Η δικαίωση δεν άργησε να έρθει και το Bikeit εκτινάχθηκε γρήγορα ψηλά στις προτιμήσεις των αναγνωστών του, προσφέροντας απλόχερα τις σημαντικότερες πληροφορίες γύρω από τα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα, πολλές φορές πριν ακόμη συμβούν. Αγώνες ελληνικοί και παγκόσμιοι, τεστ μοτοσυκλετών, από scooter μέχρι motocross, video test σε HD, ρεπορτάζ, νέα από τον κόσμο, από την αγορά, ταξιδιωτικά, profile, αφιερώματα σε αγώνες, πρόσωπα, εταιρίες, μοτοσυκλέτες. Τα πάντα. Τα πάντα!

Φυσικά ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος και τα εμπόδια όλες αυτές τις 8.760 ώρες της λειτουργίας του Bikeit, ουκ ολίγα. Από κομπλεξικούς εκπροσώπους εταιριών που βρεθήκανε ουρανοκατέβατοι και κοιτάξανε πρώτα την προσωπική τους κυριάρχηση, κι όχι της εταιρίας που εκπροσωπούν. Aπό “αντίπαλους” που αντί να βελτιώσουν τη δουλειά τους, επέλεξαν... άλλους τρόπους και από “δουλευταράδες” που τους έχει πέσει βαρύ το πάπλωμα τα τελευταία χρόνια και δεν μπορούν να το σηκώσουν. Μέχρι και προβληματικούς servers και υποτονικούς administrators, απ’ όλα είχαμε.

Συνεχής ανοδική πορεία

Όμως είχαμε και 8.760 ώρες συνεχούς ανοδικής πορείας. Κι αυτό χάρη στους ανθρώπους που πίστεψαν στο Bikeit, που το ξεχώρισαν  και το επέλεξαν για την ενημέρωσή τους και στους οποίους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και φυσικά, χάρη στους συνεργάτες μας. Τον Δημήτρη Κατσούλα και τον Κωνσταντίνο Μητσάκη με τα απαράμιλλα ταξιδιωτικά τους κείμενα. Τον Βασίλη Κωστάκο με τις εκπληκτικές του φωτογραφίες. Τον Χρήστο Σώκο με την έγκαιρη και έγκυρη κάλυψη όλων των κυριότερων αγώνων. Τον Νίκο Ζουρνατζή με τις αποστολές του στο εξωτερικό και τις αποκλειστικές του ανταποκρίσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε εκείνους λοιπόν, αλλά  και σε άλλους, που κατά καιρούς, άμεσα ή έμμεσα έχουν βοηθήσει το Bikeit να ανέβει ψηλά. Και τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εταιρείες που στήριξαν και στηρίζουν το Bikeit από τη γέννησή του, με το «καλημέρα σας» που λένε, χωρίς να ξέρουν που θα φτάσει.

0-1    σε 8.760 ώρες, και αναπολώντας τις όμορφες στιγμές, γιατί είμαστε άνθρωποι που αφήνουν την αρνητική ενέργεια στην άκρη, στοχεύουμε απευθείας στην επόμενη χρονιά, στην συμπλήρωση του “2”. Με νέες ιδέες, καινούργια πράγματα που στήνονται τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, για τη δική σας, ακόμη  καλύτερη πληροφόρηση. Τα λέμε ξανά σε λιγότερο… από 8.352 ώρες!

Τάκης Μανιάτης

BikeIt.gr Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 13:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Enduro festival - Backstage Γίνε κι εσύ πρωταθλητής, μπορείς! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube