.
Κατηγορία World Rally Championship
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 21:13

Balkan Off Road Marathon 2010

 

 

1800χλμ,  γερά νεύρα και  κούραση


Η έκδοση του 2010 εκτός απο περισσότερα χιλιόμετρα είχε και περισσότερες συμμετοχές κυρίως απο τις χώρες της Κ.Ευρώπης, με τους Γερμανούς της ORC και τα ISUZU απο την Ιταλία στα αυτοκίνητα και τον Ugo Filoza στις μοτοσυκλέτες να είναι το επίκεντρο της προσοχής για Ελληνες και Βούλγαρους ενώ ο μεγάλος απών του αγώνα Ivo Varbanov άφησε ένα μεγάλο κενό στην κατηγορία Expert που ίσως είχε άλλη έκβαση.makan_800x600

Τα γερά νεύρα, η σωστή προετοιμασία και κάποια λάθη της διοργάνωσης ήταν αυτά που έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα που  έφερε ανθρώπους και μηχανές στα όρια, με το τερραίν στην Βουλγαρία να αποδεικνύεται ‘’θανάσιμο’’ για τα 4χ4 και τα Ελληνικά ωράρια να  αποδεικνύονται εξαντλητικά τόσο για τους αναβάτες όσο και για τα πληρώματα των αυτοκινήτων. Η γυναικεία παρουσία έντονη με τις Κυριακοπούλου Τίμη να εκπροσωπεί επάξια τα Ελληνικά χρώματα στις μοτοσυκλέτες, τις Todorova & Topalska απο την Βουλγαρία στα Quad ενώ στα αυτοκίνητα το γυναικείο πλήρωμα των Daniela Blaess & Alexandra Baur με το πανέμορφο GWagen τους.

Πρόλογος

Ο πρόλογος, αν και 13χλμ, άρχισε να δείχνει τα δόντια στους αγωνιζόμενους κυρίως στα  αυτοκίνητα, με τις πρώτες ζημιές να κάνουν την εμφανισή τους και τα Ελληνικά πληρώματα της ομάδας Camping Gas - Fedima στην κατηγορία Expert,  με τους Δημητριάδη-Κάλφα, Κουτσουμπό-Λαμπρινό και Μαρδά-Φυτά αλλά και τις μοτοσυκλέτες να ξεκινούν με το μειονέκτημα της έλλειψης τεχνικής υποστήριξης αφού οι εταιρείες που θα παρείχαν service στην Ελληνική ομάδα δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Στην κατηγορία  Adventure το μοναδικό Ελληνικό πλήρωμα του Χρυσού Οδηγού – Tetrakinisi Mag – Star.gr με τους Γιαννακούλη-Ορφανό, έκανε ένα αθόρυβο ξεκίνημα που δεν προμήνυε την εξέλιξη μέχρι το τέλος. Η νίκη στον πρόλογο πέρασε στα χέρια των CAMPORESE – TERRANOVA με το Isuzu DMAX, ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο του αγώνα, ακολουθούμενοι απο τους CANGI – CAVIANTO και τους Kolev – Kolev.

Στις μοτοσυκλέτες, η νίκη έμοιαζε να είναι προκαθορισμένη με τον Ιταλό Filoza να έρχεται απευθείας απο rally Raid στην Ρουμανία, ταλαιπωρημένος μετά απο 4 συνεχείς αγώνες αλλά απίστευτα φορμαρισμένος και με όρεξη. Ομως ο Ιταλός αναβάτης απείχε απο τον πρόλογο αφήνοντας τους Johaness Lukas, TOSENOVSKY & SKODA να κερδίσουν τις πρώτες θέσεις στην κατατακτήρια ειδική με τον Γιώργο Κορολή να τερματίζει πρώτος Ελληνας.

Στα Quad οι TODOROVA, TOSENOVSKI & VACHKOV κέριδαν αντίστοιχα τις πρώτες θέσεις με τον Γιώργο Αναγνωσταρά να παίρνει την πρώτη θέση ανάμεσα στους πρώτους Ελληνες ενώ στην κατηγορία GPS ο αδιαφιλονίκητος νικητής Χρήστος Σταμπολτζής ακολουθούμενος απο τον Ισαακ Αραμπατζάκη και τον Νίκο Κάγκα έδειξαν απο την αρχή ότι η κατηγορία ήταν Ελληνική υπόθεση.

1η Ημέρα Φιλλιπούπολη - Φιλλιπούπολη

300χλμ στα  Βουλγαρικά δάση περίμεναν τους  αγωνιζόμενους την Δευτέρα 6/9, ίσως τα δυσκολότερα χλμ του αγώνα, που αποδείχτηκαν μοιραία για τα περισσότερα αυτοκίνητα του αγώνα εκτός απο τα Βουλγαρικά. Τα Isuzu των Ιταλών, τα Ελληνικά αυτοκίνητα αλλά και τα Mercedes της ORC ταλαιπώρησαν τις αναρτήσεις τους, σε ένα τερραίν που κατεστραμένο απο τις βροχές του Ιουλίου έκανε την ημέρα να δείχνει ανυπόφορη για τους περισσότερους. Δύσκολη πλοήγηση σε off road κομμάτια, πολλά χιλιόμετρα σε σημεία χωρίς δρόμους και οι δεκάδες τεχνητές λίμνες ήταν τα χαρακτηριστικά σημεία της ημέρας που υποδέχτηκε τους αγωνιζόμενους με βροχή στο μεγαλύτερο μέρος της.

Στα αυτοκίνητα οι Lagadov – Nilkolov, Gigov – Makulev & Kolev- Kolev πιο προσαρμοσμένοι στα εδάφη της περιοχής κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις της ημέρας με τους Κουτσουμπό – Λαμπρινό, Δημητριάδη – Κάλφα & Γιαννακούλη – Ορφανό να κερδίζουν τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους Ελληνες και τους Μαρδά-Φυτά να εγκαταλείπουν απο πρόβλημα στην ανάρτηση μαζί με τα 2 Isuzu των Ιταλών και ακόμα 7 πληρώματα.

Στις μοτοσυκλέτες ο Ιταλός UGO FILOSA ξεκίνησε την ημέρα του με τα 13χλμ του προλόγου απο λάθος του αναβάτη και του κριτή στην εκκίνηση αλλά παρά το άγχος του, κατάφερε να καλύψει την διαφορά αμέσως για το υπόλοιπο της ημέρας κάνοντας μάλιστα περίπου 30 λεπτά λιγότερα απο τον δεύτερο Dimitar Boevksi που έδειχνε καλύτερος απο ποτέ και 45 λεπτά απο τον Αυστριακό Johannes Lukas με το θηριώδες KTM950. Πρώτος Ελληνας ο Γιώργος Κορολής.

Στα Quad η ήρεμη δύναμη Petar Cenkov έκανε τον τρίτο χρόνο στην άτυπη γενική με διαφορά μόλις 2 λεπτά απο τον Mladen Vachkov που ακολουθούσε κατα πόδας, αφήνοντας στην τρίτη θέση την ταχύτατη Zornitsa Todorova και πρώτο Ελληνα τον Κυριάκο Λαλίδη.

Στην κατηγορία  GPS ο Χρήστος Σταμπολτζής έκανε τον 2ο καλύτερο χρόνο στο σύνολο της ημέρας και έδειξε ποιός είναι ο νικητής του αγώνα μπροστά απο τους Dimitrov, Stoyanov & Αραμπατζάκη.

Η ημέρα  σημαδεύτηκε απο το ατύχημα του  Δημήτρη Αλατσατιάνου, μόλις στο 16ο χλμ της ημέρας που του κόστισε ένα σπασμένο χέρι και του στέρησε τον αγώνα μόλις στην αρχή του. Το ήθος του και η αγωνιστική του παιδεία δεν τον άφησαν να το βάλει κάτω και ο Δημήτρης ακολούθησε τον αγώνα μέχρι το τέλος του, εμψυχώνοντας τους συναθλητές του και βοηθώντας την οργάνωση όταν μπορούσε.

Αποτελέσματα 1ης ημέρας


Μοτο

1. 115 UGO FILOSA
2. 100 DIMITAR BOEVSKI
3. 208 PETAR CENKOV
4. 209 MLADEN VACHKOV
5. 108 JOHANNES LUKAS
...10. 105 GEORGE KOROLIS

GPS

1. 400 CHRIS STAMBOLDZIS
2. 403 EMIL DIMITROV
3. 404 VIKTOR STOYANOV
4. 401 ISAAK ARABADZAKIS
5. 402 NIKOS KAGAS

Αυτοκίνητα

1. 301 YOSIF LAGADOV - PLAMEN NIKOLOV
2. 308 HRISTO GIGOV - HRISTO MAKULEV
3. 315 NIKOLAI KOLEV - DIMITAR KOLEV
4. 305 ROSEN RAYCHEV - NELI RAYCHEVA
5. 300 TRAYAN TRAYANOV - IVAN MARINOV
...8. 312 FOTIS KOUTSOUMBOS - GRIGORIS LAMBRINOS

2η Ημέρα Φιλλιπούπολη – Goce Delcev

 

250 χλμ αγώνα  σε γρηγορότερα εδάφη αλλά  με τους κινδύνους να παραμονεύουν  σε υψηλές ταχύτητες περίμεναν  τους αγωνιζόμενους που ξεκίνησαν  για τα σύνορα με την Ελλάδα. Το τοπίο μαγικό με την φύση στα καλύτερα της αλλά πολλά σημεία της διαδρομής ήθελαν προσοχή κυρίως απο τα αυτοκίνητα. Και πάλι τα Βουλγαρικά αυτοκίνητα αποδείχτηκαν καλύτερα προετοιμασμένα για τα εδάφη της περιοχής ενώ στις μοτοσυκλέτες και τα Quad η υπόθεση εξελίχθηκε σε «Βουλγάρικο εμφύλιο» με τον Jan Mares να καταφέρνει να μπεί στην πεντάδα γενικής. Στις μοτοσυκλέτες η 2η ειδική κινδύνευσε να ακυρωθεί λόγω λάθους στην χρονομέτρηση, πρόβλημα που λύθηκε με την σύμφωνη γνώμη των αναβατών. Στα GPS η υπόθεση ήταν μονόλογος του Χρήστου Σταμπολτζή κάτι που διατηρήθηκε και μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αποτελέσματα 2ης ημέρας

 

Μοτο

1. 101 PLAMEN IOTSOV
2. 200 STOYAN KOZAROV
3. 112 JAN MARES
4. 208 PETAR CENKOV
5. 209 MLADEN VACHKOV

GPS

1. 400 CHRIS STAMBOLDZIS
2. 407 EDI BAGDASARYAN
3. 401 ISAAK ARABADZAKIS

Αυτοκίνητα

1. 308 HRISTO GIGOV - HRISTO MAKULEV
2. 305 ROSEN RAYCHEV - NELI RAYCHEVA
3. 315 NIKOLAI KOLEV - DIMITAR KOLEV
4. 300 TRAYAN TRAYANOV - IVAN MARINOV
5. 321 STANISLAV GEORGIEV - VALENTIN VALKOV
...8. 312 FOTIS KOUTSOUMBOS  - GRIGORIS LAMBRINOS
...12. 309 STAVROS IMITRIADIS - PANAGIOTIS KALFAS
13. 313 DIMITRIS YANAKULIS - IORGOS ORFANOS
...19. 311 NIKOS MARDAS - GEORGE FITAS

3η Ημέρα Goce Delcev - Έδεσσα

 

Ο αγώνας ξεκίνησε νωρίς για όλους με στόχο τα 500χλμ της ημέρας μέχρι την  Εδεσσα και το μεγαλύτερο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα μέσα στην Ελλάδα με τα πάντα να αλλάζουν σε ότι αφορά  στις διαδρομές. Μεγάλες απλές με λιγότερη άσφαλτο και 2 ειδικές συνολικού  μήκους 200χλμ σε τελείως διαφορετικό  τεραίν με την σκόνη να κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα και κάποια λάθη στις μετρήσεις του RoadBook να κάνουν την πλοήγηση πιο απαιτητική και δύσκολη ενώ το άγχος του χρόνου μεγαλύτερο αφού την 2η ειδική κάποιοι την έχασαν λόγω ωραρίων. Η ημέρα μεγάλη αλλά οδηγούσε στο Rest Day, ημέρα ανάπαυσης για τους αγωνιζόμενους αλλά η πιο δύσκολη ημέρα για μηχανικούς και υποστηρικτικό προσωπικό αφού θα ακολουθούσε ακόμα μια μεγάλη μέρα 450χλμ. Μεγάλος άτυχος της ημέρας ο Ελληνας Χατζημιχάλης Κων/νος που έχασε μέσα στην 2η απλή του αγώνα την βίδα του άξονα της μοτοσυκλέτας του, κάτι που του κόστισε πολλές ώρες πρίν την 2η ειδική του σκέλους βγάζοντας εκτός χρόνου και τον Γιώργο Κορολή που παρέμεινε να βοηθήσει. Επίσης άτυχοι οι Δημητριάδης-Κάλφας & Μαρδάς-Φυτάς που δεν ολοκλήρωσαν την ημέρα με βλάβες στην μετάδοση των Jimny τους, οι δεύτεροι μόλις 20χλμ πρίν τον τερματισμό της 2ης ειδικής. Το σκέλος άρχισε να θυμίζει περισσότερο Rally Raid απο τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα οι Camporese-Terranova και το Isuzu τους να περάσουν μπροστά στην κατάταξη της ημέρας, εκμεταλλευόμενοι τις διαδρομές που ταίριαζαν καλύτερα στο αυτοκινητό τους, ακολουθούμενοι μόλις 4 λετπα πίσω, απο τους TRAYANOV- MARINOV γνωστούς και απο τους Ελληνικούς αγώνες. Στις μοτοσυκλέτες ο Ugo Filoza, ξέφυγε μπροστά ακολουθούμενος απο τους Jan Mares & Johannes Lukas που μάλιστα χαρακτήρισε τις ειδικές του σκέλους απο τις καλύτερες της αγωνιστικής του πορείας.

Στα Quad ο πολύ ταλαντούχος Βούλγαρος Stoyan Kozarov έκανε την διαφορά έχοντας πίσω του την Zornica Todorova με διαφορά μόλις 8 λεπτών και τον Γερμανό Torsten Altman. Στην κατηγορία GPS οι Σταμπολτζής, Αραμπατζάκης, Κάγκας έκλεισαν την τριάδα του αγώνα κλειδώνοντας στην ουσία και το βάθρο.

Αποτελέσματα 3ης Ημέρας

Μοτο

1. 115 UGO FILOSA
2. 200 STOYAN KOZAROV
3. 210 ZORNITSA TODOROVA
4. 112 JAN MARES
5. 207 TORSTEN ALTMANN

GPS

1. 400 CHRIS STAMBOLDZIS
2. 401 ISAAK ARABADZAKIS
3. 402 NIKOS KAGAS

Aυτοκίνητα

1. 306 ROBERTO CAMPORESE - ALESSANDRO TERRANOVA
2. 300 TRAYAN TRAYANOV - IVAN MARINOV
3. 315 NIKOLAI KOLEV - DIMITAR KOLEV
4. 321 STANISLAV GEORGIEV - VALENTIN VALKOV
5. 305 ROSEN RAYCHEV - NELI RAYCHEVA

4η  Ημέρα Φλώρινα – Ιωάννινα

 

Μετά απο  ολοήμερη ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων αλλά και επισκευές στα  οχήματα στην Φλώρινα, ο αγώνας ξεκίνησε νωρίς για ακόμα 450χλμ που θα οδηγούσαν στα Ιωάννινα. Ποικίλο  τεραίν και 2 μεγάλες απλές περίμεναν  τους αγωνιζόμενους με τον πρώτο  να ξεκινά στις 6 και ειδικά για το σκέλος τα Quad να ανοίγουν την διαδρομή με το πρώτο φώς της ημέρας. Μεγάλη ημέρα και τα support που έπρεπε να φροντίσουν για 2 ανεφοδιασμούς τα πληρώματα αφού δεν υπήρχαν βενζινάδικα κατα την διάρκεια του αγώνα. Η 1η ειδική του Γράμμου χαρακτηρίστηκε ώς η καλύτερη του αγώνα με την παρουσία της αστυνομίας να είναι η εντονότερη που έχει υπάρξει σε αγώνα του είδους. Η διαδρομή οδηγούσε στα Ιωάννινα περνώντας απο 4 διαφορετικούς Νομούς, διασχίζοντας ίσως τα ομορφότερα βουνά της περιοχής, διέσχισε όλο τον Γράμμο και μετά απο 130χλμ απλής έφτασε στην Βωβούσα για την μικρότερη αλλά ομορφότερη ειδική του αγώνα μέχρι το φαράγγι του Βίκου.

Για ακόμα  μια μέρα οι Ιταλοί Camporese – Terranova χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με το τεραίν να τους βοηθάει πήραν το σκέλος στα αυτοκίνητα με τους Kolev – Kolev & Trayanov – Marinov κυριολεκτικά μια ανάσα πίσω τους. Τα 3 Ελληνικά πληρώματα της Camping Gas – Fedima άν και ταλαιπωρημένα απο την απουσία τεχνικής υποστήριξης έδειξαν τις δυνατοτητές τους ανεβαίνοντας στην 10η- 11η & 12η θέση αντίστοιχα σε ένα σκέλος που απαιτούσε ιπποδύναμη και απέναντι σε θηρία με 2πλάσιο κυβισμό. Οι Γιαννακούλης – Ορφανός συνέχισαν τον αγώνα τακτικής που απέδωσε τα μέγιστα στην τελική κατάταξη.

Στις μοτοσυκλέτες ο Filosa έκοψε τον ρυθμό του με την άνεση της διαφοράς που είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, επέτρεψε στον συμπαθέστατο και πολύ γρήγορο Βούλγαρο Plamen Iotsov να κερδίσει το σκέλος με διαφορά 10 λεπτών, ενώ στην τριάδα ανέβηκε ο Boevksi μόλις 4 λεπτά πίσω απο τον Ιταλό. Πρώτος Ελληνας για ακόμα ένα σκέλος ο Γιώργος Κορολής. Για ακόμα μια φορά ο Kozarov πήρε την πρώτη θέση στα Quad με τους Cenkov & Altman να ακολουθούν ενώ στην κατηγορία GPS μια ποινή ταχύτητας έριξε τον Χρήστο Σταμπολτζή στην 3η θέση χωρίς όμως να του στερήσει την διαφορά στην γενική της κατηγορίας του.  

Αποτελέσματα 4ης ημέρας

Μοτο

1. 200 STOYAN KOZAROV
2. 208 PETAR CENKOV
3. 101 PLAMEN IOTSOV
4. 115 UGO FILOSA
5. 207 TORSTEN ALTMANN
8. 105 GEORGE KOROLIS

GPS

1. 401 ISAAK ARABADZAKIS
2. 402 NIKOS KAGAS
3. 400 CHRIS STAMBOLDZIS

Αυτοκίνητα

1. 306 ROBERTO CAMPORESE - ALESSANDRO TERRANOVA
2. 315 NIKOLAI KOLEV - DIMITAR KOLEV
3. 300 TRAYAN TRAYANOV - IVAN MARINOV
4. 321 STANISLAV GEORGIEV - VALENTIN VALKOV
5. 303 ROLF BLAESS  - SIMON GARNHAM
...10. 309 STAVROS DIMITRIADIS - PANAGIOTIS KALFAS
11. 312 FOTIS KOUTSOUMBOS - GRIGORIS LAMBRINOS
12. 311 NIKOS MARDAS - GEORGE FITAS

5η Ημέρα Ιωάννινα – Ιωάννινα

 

Τα λιγότερα αγωνιστικά χλμ του σκέλους και κάτω απο συνεχόμενη βροχή ήταν τα χαρακτηριστικά της ημέρας που οδήγησαν την διοργάνωση στην ακύρωση του σκέλους για τις μοτοσυκλέτες και τα Quad με τον φόβο καταιγίδας και έντονης ομίχλης στην ειδική. Οι φόβοι επαληθεύτηκαν αφού το τοπίο στα Τζουμέρκα δεν θύμιζε σε τίποτα το καλοκαιρινό σκηνικό των προηγούμενων ημερών.

Η έντονη ομίχλη και το πετρώδες τεράιν έκαναν την  ειδική πιο δύσκολη ακόμα και  για τα αυτοκίνητα που αναγκάστηκαν να οδηγήσουν με ορατότητα που  σε ορισμένα σημεία δεν ξεπερνούσε τα 10 μέτρα, κάνοντας την πλοήγηση απαιτητική. Σκληρό τεραίν και δύσκολες συνθήκες που έφεραν τα πάνω κάτω στα αυτοκίνητα αφού οι άτυχοι Camporese – Terranova κατέστρεψαν την ανάρτηση του Isuzu δίνοντας χώρο στους Trayanov – Marinov, Gigov – Makulev & Georgiev – Valkov να ανέβουν στην τριάδα του σκέλους. Τα Ελληνικά πληρώματα άντεξαν το δύσκολο τεραίν της ειδικής και οι Κουτσουμπός – Λαμπρινός  ανέβηκαν στην 5η θέση με τους Δημητριάδη – Κάλφα στην 7η θέση και τους Γιαννακούλη – Ορφανό και Μαρδά – Φυτά στην 15η και 16η θέση αντίστοιχα.

Αποτελέσματα 5ης Ημέρας

1. 300 TRAYAN TRAYANOV - IVAN MARINOV
2. 308 HRISTO GIGOV - HRISTO MAKULEV
3. 321 STANISLAV GEORGIEV - VALENTIN VALKOV
4. 315 NIKOLAI KOLEV - DIMITAR KOLEV
5. 312 FOTIS KOUTSOUMBOS - GRIGORIS LAMBRINOS
...7. 309 STAVROS DIMITRIADIS - PANAGIOTIS KALFAS
....15. 313 DIMITRIS YANAKULIS - IORGOS ORFANOS
...16. 311 NIKOS MARDAS - GEORGE FITAS

Γενική  Κατάταξη

Μοτο

Ο Ugo Filosa απο την Ιταλία ήταν απο την 1η ημέρα ο αδιαφιλονίκητος νικητής, έκανε αγώνα τακτικής σε όλα τα σκέλη και κράτησε τα πυροτεχνήματα μόνο για τις ειδικές που του ταίριαζαν. 1ος Γενικής και 1ος στην κλάση του (>450cc) στον 4ο συνεχόμενο αγώνα του απο τις αρχές Αυγούστου. Πίσω του ο Plamen Iotsov  απο την Βουλγαρία, αθόρυβα και διακριτικά πήρε την 2η θέση της Γενικής και την 1η θέση στην κλάση του (<450cc). Στην 3η θέση της Γενικής o θηριώδης Αυστριακός Johannes Lukas που κατέλαβε και την 2η θέση στην κλάση του (>450cc) ακολουθούμενος απο τον Τσέχο Jan Mares που κατέλαβε την 4η θέση Γενικής και την 3η θέση στην κλάση (>450cc). Την πεντάδα έκλεισε ο συμπατριώτης του Robert Visek που κατέλαβε και την 2η θέση στην κλάση του (<450cc).

Quad

Στα Quad o έμπειρος Petar Cenkov έκανε προσεκτικό αγώνα χωρίς εντυπωσιασμούς με εξαιρετική πλοήγηση ακόμα και στα δύσκολα καταφέρνοντας έτσι να κερδίσει την κατηγορία μπροστά απο την ταχύτατη αλλά άπειρη Zornica Todorova αφήνοντας 3ο τον Stoyan Kozarov που βρέθηκε πίσω απο ποινές ταχύτητας. Πίσω τους οι Altman & Vachkov με τον δεύτερο να χάνει την δεύτερη ειδική της Παρασκευής απο βλάβη.

GPS

Στην κατηγορία  GPS το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο με τους Ελληνες να μην αφήνουν περιθώρια στον ανταγωνισμό και έναν Χρήστο Σταμπολτζή, που άν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία αγωνιζόμενος, απέδειξε ότι διαθέτει την ταχύτητα της νιότης του.

Αυτοκίνητα

Βουλγάρικη υπόθεση ο αγώνας στην κατηγορία Expert, με το πλεονέκτημα να έρχεται απο τα σκέλη της Βουλγαρίας που δεν επέτρεψαν στα υπόλοιπα αυτοκίνητα να τους ανταγωνιστούν. Οι Kolev – Kolev, Trayanov – Marinov & Raychev – Raycheva κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις του βάθρου αφήνοντας τους υπόλοιπους με διαφορά περρισότερη της 1 ώρας να μάχονται για τις επόμενες θέσεις.  Στην κατηγορία Adventure όμως η νικη πέρασε σε Ελληνικά χέρια με τους Γιαννακούλη – Ορφανό να κερδίζουν αθόρυβα, με στρατηγική και χωρίς πυροτεχνήματα και τις 5 ημέρες του αγώνα. 

Ελληνικά  Πληρώματα

Μοτο

Με άνισο ξεκίνημα χωρίς τεχνική υποστήριξη οι Ελληνες αγωνιζόμενοι δώσανε την  μάχη.

Χωρίς να εντυπωσιάσει πουθενά, με σταθερό ρυθμό ο  Μιχάλης Μιχαλακόπουλος έφτασε στον τερματισμό πρώτος απο τους Ελληνες στην 14η θέση Γενικής και 5ος στην κλαση του (>450cc), με την μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα του αγώνα.

Μία θέση πίσω του η Τίμη Κυριακοπούλου που απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι μπορεί και έχει τις δυνατότητες να φτάνει στον τερματισμό παρ’όλες τις δυσκολίες συμμετέχοντας στην πιο δύσκολη για γυναίκες κατηγορία. Στην 15η θέση Γενικής και 4η στην κλάση της (<450cc), η Τίμη κέρδισε τον σεβασμό όλων για ακόμη μια χρονιά αφήνοντας πίσω της πολλούς εκπροσώπους του ισχυρού φύλου.

3ος Ελληνας ο Γιώργος Κορολής που στην ουσία «έχασε» τον αγώνα την 3η μέρα για να βοηθήσει τον Κώστα Χατζημιχάλη που βρέθηκε μόλις μια θέση πίσω του.

Quad

Με την  απουσία του Δημήτρη Αλατσατιάνου απο την Ελληνική ομάδα να κυριαρχεί, ο Αγαμέμνωνας Πατράς ανέβηκε στην 1η θέση των Ελλήνων και στην 18η θέση Γενικής με τον Κυριάκο Λαλίδη να βρίσκεται πίσω του 3 θέσεις, και τον Κώστα Γκανή να ακολουθεί παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε σε όλο τον αγώνα.

GPS

Ελληνική  υπόθεση ο αγώνας, ελληνικό το βάθρο  με τους Σταμπολτζή, Αραμπατζάκη και Κάγκα να μην δίνουν τα περιθώρια στους υπόλοιπους της κατηγορίας που χαρακτηρίστηκε απο τις πολλές εγκαταλείψεις

Αυτοκίνητα

Σε άνιση  μάχη μπήκαν τα Ελληνικά πληρώματα  απο την πρώτη μέρα αφού έπρεπε να οδηγούν και να επισκευάζουν τα οχηματά τους καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα.

Πρώτοι Ελληνες  στην κατηγορία Expert οι Κουτσουμπός – Λαμπρινός που παρά την κούραση ανέβηκαν στην 11η θέση της Γενικής, 2οι οι Δημητριάδης – Κάλφας στην 12η θέση Γενικής και 3οι οι Μαρδάς – Φυτάς που άν αντιμετώπισαν τα λιγότερα προβλήματα στην πλοήγηση οι μηχανικές βλάβες δεν τους επέτρεψαν να πετύχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Ομολογουμένως, απο τις πλέον οργανωμένες παρουσίες σε διεθνή αγώνα, η ομάδα της Camping Gas – Fedima, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της.

Στην κατηγορία  Adventure το GWagen του Χρυσού Οδηγού – Star.gr – Tetrakinisi Mag με τους Γιαννακούλη – Ορφανό έκανε την έκπληξη και ανάμεσα σε καλύτερα προετοιμασμένα αυτοκίνητα πήρε την πρωτιά της κατηγορίας. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε με διαφορά 5 ωρών απο τον δεύτερο.

Χορηγοί και υποστηρικτές

 

O αγώνας έγινε με την υποστήριξη:

Antimonion www.antimonion.gr

Monster Energy www.politanos.gr

Pop Up Press http://www.popuppress.gr

Ελληνική  Αστυνομία www.astynomia.gr 

Λέσχη 4χ4 Κόνιτσας, Λέσχη 4χ4 Γρεβενών, Λέσχη 4χ4 Αρτας, ΜΟΚΑΣ Λέσχη Μοτοσυκλέτας, Λέσχη Μοτοσυκλέτας Μουριών.

Ηπειρος Διαδρομές http://www.epirodiadromes.gr

Με  τις ευγενικές  χορηγίες:

Makan – Touratech Hellas www.makan.gr

Autostore http://www.autostore.com.gr/

Χορηγοί Επικοινωνίας

Star.gr www.star.gr,  Skai Τηλεόραση www.skai.gr,  Woop.gr www.woop.gr, www.enduro.gr, www.offroadteam.gr

Και υπο την αιγίδα των Δήμων:

Εδεσσας www.edessa.gr

Φλωρίνας http://www.cityoflorina.gr/

Ιωαννιτών www.ioannina.gr

Ευχαριστούμε  θερμά τους:

Ελληνική Αστυνομία καθώς και 
Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών
Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς
Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς
Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων
Αστυνομικά  Τμήματα

Δροσάτου
Ποροϊών
Καστοριάς
Πυρσόγιαννης
Επταχωρίου
Κήπων
Τους Αντιδημάρχους  Κους Δήμτση – Εδεσσα, Μιχαηλίδη – Φλώρινα και Μπουραντά – Ιωάννινα.

Τους Κους Μαδεμτζή & Ανδρέου και το  Pop Up Press για την διαχείριση της επικοινωνίας, Δημήτρη Ζυγούρη, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, Δημήτρη Αθανασουλόπουλο, Τάκη Ιωνά, Μητρία Νίκο για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Αποτελέσματα γενικής κατάταξης

Loading...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 12:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Π.Π. Rally 2010, Rally Pharaons »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon