.
Κατηγορία World Rally Championship
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 10:41

Π.Π. Rally 2010, Rally Pharaons

 

Πρωταθλητής ο Coma στον δρόμο για το Dakar

 


του: Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: ktmimages.com/P. Batini


Με μεγάλο νικητή τον Ισπανό Marc Coma ολοκληρώθηκε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally, ο καλύτερος δηλαδή προάγγελος για τον μεγάλο αγώνα, το Dakar, που εκκινεί στις 2 Ιανουαρίου του 2011 από την Αργεντινή. Ξεκινώντας από το Κάιρο, οι συμμετέχοντες στον φετινό αγώνα οδηγήθηκαν στο El Alamein, από την πλευρά της Μεσογείου, και διασχίζοντας μαγευτικά τοπία ερήμου, που όμως για άλλη μια χρονιά τους έθεσαν αντιμέτωπους με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Ο πραγματικός αγώνας άρχισε να κρίνεται μετά το Δεύτερο Σκέλος και το δύσκολο πέρασμα 366 χιλιομέτρων από το El Rammak μέχρι το bivouac του Bir Karawein. Με την ζέστη να γίνεται αφόρητη, και τον Coma ακόμη τρίτο στην Γενική Κατάταξη, η επίθεση του Ισπανού έπρεπε να γίνει αργά και προσεκτικά. Βασικότερος στόχος του, πέρα από τη νίκη, ήταν να διατηρηθεί σε ασφαλή βαθμολογικά νούμερα μπροστά από τον Πολωνό Jakub Przygonski, τον μοναδικό που θα μπορούσε να του στερήσει το πρωτάθλημα. Κερδίζοντας τα τέσσερα από τα συνολικά έξι σκέλη του αγώνα στους χαώδεις Αιγυπτιακούς αμμόλοφους, ο Coma άφησε σχεδόν οχτώ λεπτά πίσω σε συνολικό χρόνο τον δεύτερο, Χιλιανό Francisco Lopez με Aprilia, και εξασφάλισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για το 2010.

Ο αριθμός τέσσερα φαίνεται μάλιστα να αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον Ισπανό Coma, καθώς ήταν η τέταρτη συμμετοχή του στον αγώνα, κέρδισε τέσσερα σκέλη και πλέον υπερηφανεύεται για τα τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα Rally που έχει στο palmares του. Η νίκη αυτή του έδωσε την ευκαιρία να εξυμνήσει τις τέσσερις αντίστοιχες επιτυχίες του μεγάλου Fabrizio Meoni σε αυτό τον αγώνα.
Άλλη μια σημαντική επιτυχία για την ομάδα της KTM, ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος Open Production, από τον Γερμανό Tim Trenker, που οδηγούσε μια βελτιωμένη KTM 690 Rally παραγωγής. Σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, εκτός από τις επίσημες ομάδες των KTM, BMW, Aprilia και Yamaha (μέσω της Yamaha France) στο ερχόμενο Dakar πρόκειται να λάβει μέρος και μια νέα ομάδα, αυτή της Husaberg, κάτι που πρόκειται να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για τον ιστορικό αγώνα. Αλλά, για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να μείνετε συντονισμένοι.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1. Μ. Coma    KTM 690 Rally
2. F. Lopez    Aprilia RXV 4.5 Rally
3. H. Rodriguez    Yamaha WR450F Rally
4. J. Przygonski    KTM 690 Rally
5. J. Czachor    KTM 690 Rally
6. T. Trenker    KTM 690 Rally

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Balkan Off Road Marathon 2010 Π.Π. Rally 2010, Rallye OilLybia Maroc »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon