.
Κατηγορία World Rally Championship
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 09:30

Π.Π. Rally 2010, Rallye OilLybia Maroc

 

Σφαγή στη Μαροκινή άμμο

 



του: Ανδρέα Γκλαβά
Φωτό: npolive.com

Μετά από έξι εξαντλητικά σκέλη στους ατέλειωτους αμμόλοφους του Μαρόκο, ο Cyril Desrpes χάρισε στο ολοκαίνουριο KTM 450 Rallye τη νίκη στο φετινό Rallye OilLybia Maroc. Ήταν ένας αγώνας που τα ‘χε όλα, τραυματισμούς, ποινές, εγκαταλείψεις και αρκετή αγωνία. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται στα τελευταία στάδια προετοιμασίας τους για τον μεγάλο ετήσιο αγώνα του Dakar και το Rallye του Μαρόκο αποτέλεσε το τελευταίο μεγάλο τεστ.
Άτυχος στάθηκε ο Γάλλος David Fretigne, που στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την ομάδα της BMW πάνω στη νέα G450RR, είχε μια πτώση στο τρίτο σκέλος του αγώνα, που τον έστειλε εσπευσμένα για εξετάσεις στην πατρίδα του. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό, όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν κάποια ραγίσματα που επίσης υπέστη στα πλευρά θα του επιτρέψουν να ελπίζει στην συμμετοχή του στο Dakar.
Η τρίτη μέρα του αγώνα, όμως, στάθηκε επεισοδιακή και για τον μέχρι τότε πρωτοπόρο της Γενικής Κατάταξης, Marc Coma, που έχασε ένα checkpoint και ως επακόλουθο δέχθηκε ποινή τριάντα λεπτών, κάτι που του στέρησε το δικαίωμα να ελπίζει στη νίκη. “Είμαι πολύ απογοητευμένος για την ποινή που δέχθηκα. Έχασα ένα checkpoint για μόλις δέκα μέτρα, αλλά οι κανόνες είναι κανόνες”, θα δήλωνε ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής μετά το τέλος της μέρας.
Εκείνος που έχει κάθε λόγο να χαίρεται, είναι ο Cyril Despres, που μετά τα μαντάτα της ποινής του Coma, έβαλε το κεφάλι κάτω και οδηγώντας με εγκράτεια και μεγάλη προσοχή, πήρε τη νίκη και πια αναμένει το Dakar με ανεβασμένη την ψυχολογία του. Εκτός από την εμφάνιση των προτότυπων 450 της KTM, τα οποία αποτελούν ένα μείγμα των προηγούμενων αγωνιστικών 690 Rallye, με αρκετά μέρη από τα αγωνιστικά MX 450 παραγωγής, τα μάτια των θεατών τράβηξαν και τα ολοκαίνουρια Yamaha της ομάδας Yamaha France, που μάλιστα στα χέρια των Rodrigues και Viladoms κατέκτησαν και δύο θέσεις στην τελική εξάδα της γενικής κατάταξης (2η και 5η). Πρόκειται για μοτοσυκλέτες βασισμένες στο νέο Yamaha YZ 450F με τον ψεκασμό και την ιδιόμορφη – αντίστροφη τοποθέτηση του συστήματος εξαγωγής και του συστήματος τροφοδοσίας στον υπό γωνία προς τα πίσω τοποθετημένο κύλινδρο. Μένουν κάτι παραπάνω από δύο μήνες για να τα δούμε να αγωνίζονται στις τεράστιες ειδικές της Αργεντινής και της Χιλής, στο Dakar του 2011.

{arttinytable}

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 

Αναβάτης                   Μοτ/τα                       Κατηγορία     Χρόνος

1. C. Despres           KTM                        450 SP          18:17:25

2. H. Rodrigues        Yamaha                  450 SP          18:22:55

3. M. Coma             KTM                       450 SP          18:26:47

4. J. Przygonski        KTM                       +450 SP        18:52:19

5. J. Viladoms          Yamaha                  450 SP          18:54:11

6. F. Verhoeven       BMW                      450 SP          19:18:55

{/arttinytable}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Π.Π. Rally 2010, Rally Pharaons Π.Π. Rally 2011, 1ος αγώνας, Abu Dhabi »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon