.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 15:14

TrialGP 2018, 7ος αγώνας, Αγγλία – Τίτλος Νο. 12 για τον Toni Bou

Κλείδωσε και ο τίτλος Γυναικών για την Emma Bristow

Αν υπάρχει ένας απόλυτος κυρίαρχος στη σύγχρονη εποχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Trial Toni Bou. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda κερδίζει τα πάντα εδώ και κάμποσα χρόνια και το 2018 δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Παρότι ξεκίνησε το χρονιά με τραυματισμό, πολύ γρήγορα επέστρεψε σε φόρμα και πλέον μπορεί να πανηγυρίζει για τον 12o συνεχόμενο τίτλο του – με άλλους τόσους, επίσης συνεχόμενους, στο Indoor Trial!

Στον Αγγλικό αγώνα στο Silsden, στα ορεινά του Yorkshire, o Bou δεν είχε στρωμένη τη δουλειά από την αρχή, καθώς ήταν ο 20χρονος Ισπανός Miguel Gelabert (Sherco) που προηγήθηκε αρχικά.

Οι Bou και Adam Raga (TRRS) κυνηγούσαν τον νεαρό συμπατριώτη τους και η πίεση αποδείχθηκε ασήκωτη για τον Gelabert στα τελευταία τέσσερα τμήματα του αγώνα, όπου μάζεψε περισσότερους βαθμούς ποινής απ’ όσους είχε συνολικά ως τότε.

Ο Bou τελικώς κατέκτησε άλλη μια νίκη, η οποία του έδωσε και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, με έναν ακόμη αγώνα στο πρόγραμμα να περισσεύει. Βέβαια, ο αγώνας αυτός θα είναι καθοριστικός για τη μάχη της δεύτερης θέσης της κατάταξης, όπου ερίζουν οι δύο αναβάτες της Gas Gas, Jeroni Fajardo και Jaime Busto, παρέα με τον Raga σε απόσταση ελάχιστων βαθμών μεταξύ τους.

Παράλληλα, επί Αγγλικού εδάφους η 27χρονη Emma Bristow (Sherco) πανηγύρισε τον πέμπτο της τίτλο μπροστά σε ένα κοινό συμπατριωτών της, δικαιώνοντας τον τίτλο της ως Βασίλισσα του Trial.

Αναλυτικά αποτελέσματα από το Trial GP της Αγγλίας εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 16:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon