.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 14:21

TrialGP 2018, 8ος αγώνας, Ιταλία

Ολοκλήρωση με θρίαμβο για τον Bou

Όγδοος και τελευταίος αγώνας της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TrialGP, δηλαδή για το outdoor trial.

Το Metzler Offroad Park στην Pietramurata Di Dro των Ιταλικών Άλπεων προσέφερε ένα εντυπωσιακής θέας σκηνικό για το κλείσιμο της σεζόν, στην οποία ο Toni Bou (Montessa) είχε ήδη εξασφαλίσει τον 12ο τίτλο του από τον προηγούμενο αγώνα στην Αγγλία, ωστόσο οι υπόλοιπες κατηγορίες έμεναν ανοικτές – πλην των ηλεκτρικών της Trial-E.

Παρά την άνεση που του έδινε η εξασφάλιση του τίτλου, ο Bou δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και το γιόρτασε κλείνοντας τη χρονιά με μια ακόμη νίκη.

TrialGP18 r8 0985 ps 1330 800 600 100 wm right bottom 100 TrialGPpng

Αν και ξεκίνησε μάλλον υπέρ του δέοντος χαλαρός μαζεύοντας 16 βαθμούς στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο επέστρεψε στη γνωστή του δαιμονιώδη φόρμα και με μόλις δύο επιπλέον βαθμούς ποινής δεν άφησε κανένα περιθώριο σε άλλον αναβάτη για τη νίκη.

Ολοκλήρωσε το Ιταλικό TrialGP πρώτος με 21 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον δεύτερο Adam Raga (TRRS) και 16 από τον τρίτο Jeroni Fajardo (Gas Gas).

Στην κατηγορία Trial2, ο Matteo Grattarola (Honda) πανηγύρισε τον τίτλο μπροστά στους συμπατριώτες του, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα εναντίον του βασικού του αντιπάλου, του Άγγλου Toby Martyn (Montesa). Οι δυο τους ισοβάθμησαν στη γενική κατάταξη και, έχοντας τον ίδιο αριθμό νικών, ο Ιταλός γιόρτασε τη νίκη χάρη στις περισσότερες δεύτερες θέσεις που πήρε φέτος.

Τέλος, στην κατηγορία Trial125 ο τίτλος πήγε στον Άγγλο Billy Green (Beta).

TrialGP18 r8 1390 ps 1341 800 600 100 wm right bottom 100 TrialGPpng

Δείτε εδώ αποτελέσματα και βαθμολογία TrialGP

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 14:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon