.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 10:26

WorldSBK 2022, 8ος αγώνας, Catalunya (Ισπανία)

Λαμπρός τριπλός Bautista σάρωσε τη Βαρκελώνη.

Στους προηγούμενους αγώνες ο Alvaro Bautista (Ducati) είχε σαφώς αρχίσει να αισθάνεται την πίεση δύο παγκόσμιων πρωταθλητών στον σβέρκο του. Οι Jonathan Rea (Kawasaki) και Toprak Razgatlioglu (Yamaha) είχαν μειώσει αρκετά την απόστασή τους από τον πρωτοπόρο στην κατάταξη και απειλούσαν με προσπέρασμα.

Στη Βαρκελώνη η πρώτη έκπληξη άκουσε στο όνομα Iker Lecuona, καθώς κατάφερε την πρώτη του Superpole με τη Honda Fireblade, ενισχύοντας την εικόνα ενός αναβάτη που διαρκώς ανεβαίνει σε αυτοπεποίθηση και ανταγωνιστικότητα.

Στον πρώτο αγώνα του τριημέρου, ωστόσο, το Σάββατο, ο Bautista ήταν αυτός που από νωρίς ανέλαβε να οδηγήσει και πλέον η μπάλα ήταν στα χέρια των άλλων: μπορούσε κανείς να ακολουθήσει;

Η απάντηση ήταν εμφατικά Όχι! Ο Ισπανός έκανε τον δικό του αγώνα και άφησε πίσω του τους Razglatlioglu και Rea να μάχονται μεταξύ τους, αλλά και με τους Garett Gerloff (Yamaha) και Michael Ruben Rinaldi (Ducati) για μια θέση στο βάθρο.

Ο Τούρκος πρωταθλητής 2021 φάνηκε να βγαίνει κερδισμένος από αυτήν και να προσπαθεί να κυνηγήσει τον Bautista, ωστόσο τα λάστιχα της R1 του άρχισαν να φθίνουν αισθητά μετά τη μέση του αγώνα και στο τέλος ο Razglatlioglu αναγκάστηκε να υποχωρήσει πέμπτος, αφήνοντας τη δεύτερη θέση στον Rea και την τρίτη στον Gerloff, για το πρώτο βάθρο του Αμερικανού της Yamaha στο κορυφαίο αυτό επίπεδο.

Στη σύντομη Superpole Race την Κυριακή ο Bautista επανέλαβε την κυριαρχική του εμφάνιση εξαφανιζόμενος από την αρχή, αφήνοντας το βάθρο στη μονομαχία των δύο Kawasaki των Rea και Alex Lowes, οι οποίοι τελικώς έφτασαν στην καρό σημαία και το βάθρο με αυτή τη σειρά. Ο Razgatlioglu για μια φορά ακόμη δεν είχε τον ρυθμό για να πιάσει τους πρωτοπόρους και αρκέστηκε στην τέταρτη θέση, τερματίζοντας πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Lowes.

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος της κατηγορίας το μεσημέρι της Κυριακής, η εικόνα αποδείχθηκε ξανά τόσο οικεία που έμοιαζε με επανάληψη: Bautista κερνά, Bautista πίνει. Ο αναβάτης της Ducati απλώς εξαφανίστηκε στον ορίζοντα βασιζόμενος στον εντυπωσιακό του ρυθμό που ουδείς μπορούσε να ακολουθήσει. Δίχως μάχες και αγωνίες, ο Ισπανός άνοιξε από νωρίς διαφορά και αυτή τη φορά είχε τη μεγάλη τύχη να έχει πίσω του δύο ακόμη Ducati, αυτές των Rinaldi και Axel Bassani, να κρατούν ακόμη πιο πίσω τους Razgatlioglu και Rea.

Καθώς ο αγώνας άρχιζε να μπαίνει στο τελευταίο του στάδιο, ο Bautista είχε χαθεί τουλάχιστον έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τους υπόλοιπους, ο Rinaldi είχε καθαρίσει φαινομενικά με τη δεύτερη θέση και ο Bassani δεχόταν αφόρητη πίεση από τους δύο έμπειρους πρωταθλητές πίσω του, οι οποίοι και τελικά τον πέρασαν όταν ο 23χρονος Ιταλός άρχισε να μένει από λάστιχα.

Ο Rinaldi ωστόσο δε θα ήταν τόσο εύκολος στόχος και στο τέλος κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση, προσφέροντας και πολύτιμη υπηρεσία στον ομόσταυλό του που οδηγεί το πρωτάθλημα.

Στην τρίτη θέση έφτασε ο Razgatlioglu, καθώς ο Rea είχε κάνει ένα λάθος στα φρένα καθώς πάλευε για το βάθρο, με αποτέλεσμα να πέσει στιγμιαία πέμπτος και τελικά να τερματίσει τέταρτος.

Ο τριπλός θρίαμβος του Bautista σήμανε μια μοναδική επίδοση, καθώς ουδείς άλλος αναβάτης WorldSBK έχει πάρει ποτέ το μέγιστο στην Catalunya, αλλά και μια σπουδαίας σημασίας αύξηση της διαφοράς του στην κατάταξη, όπου πλέον με 394 βαθμούς οδηγεί πιο άνετα, με 59 βαθμούς από τον δεύτερο Razgatlioglu (335 β.) και 67 από τον τρίτο Rea (327).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2022

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει 7-9 Οκτωβρίου στην Algarve International Circuit στο Portimão της Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon