.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 10:26

WorldSBK 2022, 7ος αγώνας, Magny-Cours (Γαλλία)

Οι τρεις πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος μέτρησαν από μια πτώση έκαστος, ενώ η νέα σύγκρουση Rea-Bautista έχει ανεβάσει εκ νέου τους τόνους.

Στους πρώτους έξι αγώνες της χρονιάς το σκηνικό μοιάζει πια γνώριμο: υπάρχουν τρεις αναβάτες που έχουν ξεχωρίσει μακράν από τους υπόλοιπους στη διεκδίκηση του τίτλου, μα μεταξύ τους τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.

Οι κ.κ. Alvaro Bautista (Ducati), Toprak Razgatlioglu (Yamaha) και Jonathan Rea (Kawasaki) μονοπωλούν φέτος τα βάθρα και κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο μας χαρίζουν αγωνία και δυνατό θέαμα. Ο μεν Bautista οδηγεί το πρωτάθλημα, ωστόσο η τρελή πορεία του Razgatlioglu στους τελευταίους αγώνες τον έχει φέρει στη δεύτερη θέση της κατάταξης και δείχνει πιο απειλητικός για τον πρωτοπόρο απ’ ότι ο Rea.

Στον πρώτο αγώνα των Superbikes στη Γαλλία, ωστόσο, όλα δούλεψαν υπέρ του Bautista, ο οποίος δε χρειάστηκε να κάνει και πολλά, καθώς οι δύο αντίπαλοί του έπεσαν μόνοι τους από νωρίς.

Στον δεύτερο γύρο ο Rea είχε μια πτώση από την οποία ξανασηκώθηκε, πήγε στα πιτς και ξαναμπήκε στην πίστα μα δεν κατάφερε να μαζέψει ούτε έναν βαθμό, τερματίζοντας 24ος και τελευταίος. Ο δε Τούρκος πρωταθλητής του 2021 έπεσε έναν γύρο αργότερα μετά από ένα λάθος στα φρένα, επέστρεψε στην πίστα και τερμάτισε 11ος.

Έτσι ο Bautista πήρε μια εύκολη νίκη, μπροστά από τον πολύ ανεβασμένο εσχάτως Scott Redding (BMW) και τον εντυπωσιακό Axel Bassani (Ducati) που είχε δείξει σε όλες τις δοκιμές πως έχει καυτό ρυθμό αγώνα.

Στη Superpole Race της Κυριακής, ο Razgatlioglu πήρε μια σπουδαία νίκη παρότι η εκκίνησή του ήταν κακή, καθώς χρειάστηκε έξι γύρους για να περάσει και τους τρεις αναβάτες μπροστά του, αφήνοντας τους Bautista και Rea να βγάλουν τα μάτια τους σε μια θεαματική μονομαχία για την κατανομή των άλλων δύο θέσεων του βάθρου.

Στο τέλος ήταν ο Bautista αυτός που επικράτησε για σχεδόν 1.5 δέκατο δευτερολέπτου από τον αντίπαλό του.

Το δεύτερο αγωνιστικό σκέλος το απόγευμα της Κυριακής άνοιξε με τους τρεις συνήθεις υπόπτους και τους Bassani και Michael Rinaldi (Ducati) ως συνοδεία να οδηγούν τη δράση, η οποία φούντωσε από νωρίς, όταν μια αρκετά θρασεία απόπειρα προσπέρασης του Rea στον Bautista έστειλε τον δεύτερο στην αμμοπαγίδα και εκτός μάχης.

Ο Άγγλος τιμωρήθηκε με ποινή long lap για το παράπτωμά του, την οποία και εξέτισε με αποτέλεσμα να χάσει το τρενάκι του βάθρου, όπου ο Rinaldi είχε αναλάβει να οδηγήσει παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Bassani. Στη συνέχεια ακολούθησαν αντεγκλήσεις από τους δύο αναβάτες, καθώς ο Bautista κατακρίνει την επιθετική κίνηση του Άγγλου και θεωρεί πως η ποινή του ενός long lap ήταν χαδάκι, ενώ ο Rea επιμένει πως ήταν ένα λάθος, δίχως πρόθεση. Το βίντεο του συμβάντος πάντως δείχνει μια περίεργη αντίδραση του Rea, ο οποίος στιγμαία φαίνεται να αμολάει τα φρένα του (ενώ προσπαθεί να χωθεί από την εσωτερική ακριβώς στα φρένα της στροφής) και εκείνη τη στιγμή χτυπά και στέλνει εκτός τον Bautista, και σίγουρα δείχνει κάπως άδικο ο Άγγλος να παίρνει τους 11 βαθμούς της πέμπτης θέσης, ενώ ο Ισπανός δίχως να φταίει να εισπράττει ένα μηδενικό από το σκέλος αυτό.

Όσον αφορά στον αγώνα, στο τέλος μίλησε ο Razgatlioglu, καθώς στα τελευταία στάδια πέρασε πρώτος και έμεινε εκεί για τη δεύτερη νίκη της ημέρας, μπροστά από τους Rinaldi και Bassani, ενώ ακολουθούσαν από απόσταση ασφαλείας οι δύο Kawasaki των Alex Lowes και Rea.

Έτσι, από τα συνολικά αποτελέσματα του Magny-Cours είναι σαφές πως ο πιο κερδισμένος όλων ήταν ο Razgatlioglu, μαζεύοντας τους περισσότερους βαθμούς, ενώ τη χειρότερη επίδοση εκ των τριών είχε ο Rea.

Ο Bautista εξακολουθεί να οδηγεί στην κατάταξη με 332 βαθμούς, αλλά πλέον τον καταδιώκει ο Razgatlioglu (302 β.) που έχει προσπεράσει τον Rea (285 β.) στη δεύτερη θέση και με τη φόρμα που έχει τους τελευταίους μήνες δείχνει πολύ απειλητικός. Πιο πίσω μεσολαβεί ένα χάος ως τους 167 βαθμούς του Rinaldi στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 23-25 Σεπτεμβρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon