.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 13:26

WorldSBK 2022, 6ος αγώνας, Most (Τσεχία)

Η απάντηση του Bautista, η συνεχιζόμενη άνοδος του πρωταθλητή Razgatlioglu και τα προβλήματα του Rea.

Πριν από δύο εβδομάδες, στον αγώνα του Donington Park, η σαρωτικοί Jonathan Rea (Kawasaki) και Toprak Razgatlioglu (Yamaha) έβαλαν δύσκολα στον πρωτοπόρο Alvaro Bautista (Ducati), ο οποίος όχι μόνο έχασε αρκετούς βαθμούς από τους τερματισμούς του, αλλά είχε και μια πτώση στο πρώτο σκέλος που έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Με τους Rea και Razgatlioglu να κλείνουν επικίνδυνα την ψαλίδα από την κορυφή, ο επόμενος αγώνας στην πίστα Most της Τσεχίας απέκτησε μιαν άλλη άγρια ομορφιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος η απάντηση του Bautista ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν. Παρότι εκκινούσε μόλις τέταρτος, χρειάστηκε 11 γύρους για να φτάσει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Razgatlioglu και άλλον ένα για να καθαρίσει και με τον Rea, πριν ανοίξει μια διαφορά δύο δευτερολέπτων και πάρει μια σχετικά άνετη νίκη.

Κάπου εδώ όλο το γκαράζ της Ducati και, πάνω απ’ όλους ο Bautista, πρέπει να ένοιωσαν τεράστια ανακούφιση, έχοντας αρχίσει να βλέπουν τα φαντάσματα του 2019, όταν ο Ισπανός άρχισε τη rookie του σεζόν στο WorldSBK καλπάζοντας με την Ducati Panigale V4R, πριν χάσει τον ρυθμό του μετά τη μέση του πρωταθλήματος και τελικά και τον τίτλο από τον Rea.

Παράλληλα, αυτή η νίκη σηματοδότησε ένα απίστευτο ρεκόρ για τη Ducati, φτάνοντας στα 1,000 βάθρα στο WorldSBK.

Πίσω από τον νικητή είχαμε μια ακόμη μονομαχία των Razgatlioglu, από την οποία αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση ο Τούρκος πρωταθλητής, ενώ ο Rea τα βρήκε ακόμη πιο σκούρα στο τέλος όταν έχασε και την τρίτη θέση του βάθρου από τον επερχόμενο Scott Redding που έχει πλέον βρει άκρη με τη BMW του και έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός.

58153 JDR R06 Action

Η Superpole Race των 10 γύρων το πρωί της Κυριακής είχε ένα άλλο πρόσωπο, καθώς ήταν οι δύο προηγούμενοι πρωταθλητές, Razgatlioglu και Rea, που θα έδωσαν όλα για τη νίκη με δραματικό τόνο σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Τελικά ο Τούρκος κατάφερε να πάρει την πρωτιά, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Bautista, χωρίς ωστόσο να δείχνει ποτέ ιδιαίτερα απειλητικός στους δύο αναβάτες μπροστά του.

Στο τελευταίο αγωνιστικό σκέλος της κατηγορίας το μεσημέρι της Κυριακής, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα αγωνιώδες και συναρπαστικό θέαμα των τριών κορυφαίων αναβατών να αλλάζουν θέσεις διαρκώς στον αγώνα, κάτι που κράτησε τουλάχιστον για 15 γύρους.

Κάπου εκεί ο Razgatlioglu έδειξε αποφασισμένος να καθαρίσει με τους υπόλοιπους, έτσι πέρασε τον Bautista για τη δεύτερη θέση και άρχισε να μονομαχεί με τον Rea, περνώντας και αυτόν στον 20ό γύρο. Στη συνέχεια κράτησε έναν ρυθμό που οι άλλοι δε μπορούσαν να απαντήσουν και πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη, ενώ πίσω ο Bautista κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Rea, σε ένα επίσης πολύ σημαντικό αποτέλεσμα γι’ αυτόν.

60702 JDR R06 Action

Ο Bautista ενίσχυσε την πρωτοπορία του φτάνοντας στους 298 βαθμούς, 31 περισσότερους από τον Rea (267 β.), αλλά το πρόσωπο του καλοκαιριού είναι σίγουρα ο Razgatlioglu, που στους 260 βαθμούς θα πρέπει πλέον να ανησυχεί σοβαρά τους δύο προπορευόμενούς του.

Ο Τούρκος άρχισε άσχημα τη χρονιά και φάνηκε να χάνει επαφή από νωρίς με το πρωτάθλημα, ωστόσο στους τελευταίους δύο γύρους, δηλαδή σε έξι αγώνες, έχει πάρει πέντε νίκες και μια δεύτερη θέση, ενώ έχει βρεθεί εμφανώς ξανά στην ασυναγώνιστη φόρμα που του έδωσε πέρυσι τον τίτλο. Πλέον, από κει που στον αγγλικό αγώνα πριν 15 μέρες το θέμα συζήτησης ήταν πότε ο Rea θα προσπεράσει τον Bautista στην κατάταξη, τώρα είναι πότε ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης θα χάσει και τη δεύτερη θέση από τον Razgatlioglu.

Με δεδομένο πως είμαστε ακριβώς στη μέση του πρωταθλήματος, με έξι αγώνες πίσω μας και άλλους έξι μπροστά, όλα τα σενάρια είναι ορθάνοικτα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2022

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει 9-11 Σεπτεμβρίου στην πίστα Circuit de Nevers Magny-Cours στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon