.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 11:47

WorldSBK 2022, 1ος αγώνας, Aragon (Ισπανία)

Αν η αρχή της σεζόν αποτελεί βάσιμη ένδειξη, τότε οδεύουμε για μια καυτή χρονιά με τουλάχιστον τρεις διεκδικητές του στέμματος για το 2022.

Ο απρόσμενος τίτλος του Toprak Razgatlioglu (Yamaha) το 2021 εις βάρος του κυρίαρχου Jonathan Rea (Kawasaki), αλλά και η επιστροφή του Alvaro Bautista στη Ducati σηματοδότησαν ένα πρωτάθλημα για το 2022 που υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις.

Το γεγονός πως στον εναρκτήριο αγώνα ο Razgatlioglu πήρε την pole position με τους άλλους δύο αναβάτες να γεμίζουν την πρώτη σειρά εκκίνησης έφτιαξε το απολύτως ταιριαστό κλίμα και η δράση δεν απογοήτευσε.

Το πρώτο αίμα βγήκε στον αγώνα του Σαββάτου, το πρώτο σκέλος από τα τρία της μεγάλης κατηγορίας, όπου οι τρεις πρωταγωνιστές έδωσαν επικές μάχες μεταξύ τους, στα τελικά στάδια του αγώνα δε μετατράπηκε σε μια μονομαχία Rea-Bautista από την οποία νικητής βγήκε ο Άγγλος, μπροστά από τον Ισπανό και με τον Τούρκο πρωταθλητή να ακολουθεί σε μικρή απόσταση στο πρώτο βάθρο της χρονιάς.

Στη σύντομη Superpole Race που ακολούθησε το πρωί της Κυριακής (10/4) το μοτίβο δεν άλλαξε, καθώς η νίκη έγινε αντικείμενο διαμάχης των ίδιων τριών αναβατών. Στην ουσία βέβαια υπήρχε ένας μεγάλος πρωταγωνιστής και αυτός ήταν ο Bautista, καθώς έφυγε πρώτος, έστριψε πρώτος και έμεινε εκεί για να τερματίσει και πρώτος.

Πίσω του ωστόσο γινόταν ένας μικρός χαμός με τους Razgatlioglu και Rea, αλλά και μπαλαντέρ τον Michael Ruben Rinaldi (Ducati) ο οποίος προσπάθησε να ανέβει στο βάθρο, για να υποκύψει στο τέλος μετά από μια πολύ θεαματική και αγχώδη μάχη με τον Τούρκο, τερματίζοντας τέταρτος πίσω από τους Rea και Razgatlioglu κατά σειρά.

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του πρώτου αυτού αγώνα δόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, προσφέροντας έναν αγώνα που θύμισε αρκετά τη Superpole Race. Οι ίδιοι τέσσερεις πρωταγωνιστές ξεχώρισαν από την αρχή, με τον Bautista να αναλαμβάνει τα ηνία της μάχης από τον τρίτο γύρο και να μένει εκεί ως το τέλος, παρά την όποια πίεση δέχτηκε κατά διαστήματα.

Πίσω του οι Rea, Razgatlioglu και Rinaldi έδωσαν μια ακόμη αμφίρροπη μα και εξόχως θεαματική παράσταση, από την οποία ο Rea κατάφερε να βγει κερδισμένος στη δεύτερη θέση του αγώνα, ενώ ο Razgatlioglu για μιαν ακόμη φορά έκλεισε το βάθρο αφήνοντας τον Rinaldi εκτός νυμφώνος.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ίδιοι τρεις αναβάτες γεμίζουν και τα τρία βάθρα ενός αγώνα WorldSBK, δίνοντάς μας μια πρόγευση του τι περιμένουμε να δούμε φέτος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Bautista επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης 1022 μέρες μετά την τελευταία φορά – τότε ήταν πάλι με τη Ducati, στην πρώτη χρονιά της Panigale V4R, και πριν ο Ισπανός φύγει για μια διετία με τη Honda – ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως ο Rea κατάφερε να κρατήσει τον Razgatlioglu σταθερά πίσω του σε όλα τα αγωνιστικά σκέλη.

Στη βαθμολογία προφανώς ο Bautista προηγείται με 57 βαθμούς, ακολουθεί ο Rea με 54 και μετά ο Razgatlioglu με 39 και ο Rinaldi με 32.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 22-24 Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό της Ταχύτητας, στο Assen της Ολλανδίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon