.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 14:52

WorldSBK 2022, 2ος αγώνας, Assen (Ολλανδία)

Φουντώνει από νωρίς η μάχη του πρωταθλήματος μεταξύ των Toprak Razgatlioglu και Jonathan Rea, με μπαλαντέρ τον Alvaro Bautista.

Όλοι προεξοφλούσαν τη φετινή σεζόν ως μια μονομαχία μεταξύ του κυρίαρχου Rea (Kawasaki) και του νέου πρωταθλητή 2021 Razgatlioglu (Yamaha), αλλά η μετακίνηση-επιστροφή του Bautista στη Ducati έχει ως τώρα αναδείξει έναν τρίτο, απειλητικότατο παράγοντα στην εξίσωση.

Με τον Razgatlioglu στην pole position, η μάχη άναψε από νωρίς στο Α σκέλος του WorldSBK καθώς οι δύο πρωταγωνιστές έμπλεξαν σε μια μονομαχία από την οποία φάνηκε να βγαίνει κερδισμένος ο Rea.

Για 16 γύρους όλα έδειχναν πως το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί στο νήμα, αλλά κάπου εκεί μπλέχτηκε στη μάχη ο Bautista που είχε ξεκινήσει από την 5η θέση και πλέον πίεζε τον Τούρκο για τη δεύτερη θέση. Κατάφερε να τον περάσει στον 16ο γύρο και από κει και πέρα προσπάθησε να πιάσει και τον Rea, που είχε ανοίξει μια μικρή διαφορά εκμεταλλευόμενος τη μάχη που δινόταν πίσω του.

Εν τέλει ο Ισπανός δεν κατάφερε να πιάσει τον Άγγλο και τερμάτισε δεύτερος πίσω του, με τρίτο τον Razgatlioglu.

Στη σύντομη Superpole Race το πρωί της Κυριακής ο Bautista οδηγούσε για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ώσπου στον τελευταίο γύρο δέχτηκε την επίθεση του Rea και αναγκάστηκε να μείνει δεύτερος στον τερματισμό.

Λίγο αργότερα ωστόσο ο Ισπανός τιμωρήθηκε με ποινή χρόνου για υπέρβαση των ορίων πίστας στον τελευταίο γύρο, έτσι υποβιβάστηκε μια θέση, με τον Razgatlioglu να επωφελείται.

Το Β σκέλος της μεγάλη κατηγορίας έφερε και το απόλυτο δράμα, καθώς για μια ακόμη φορά ο αγώνας ξεκίνησε με τους δύο τελευταίους πρωταθλητές να παλεύουν λυσσαλέα για την πρώτη θέση.

Η μονομαχία τους κορυφώθηκε στον 6ο γύρο, όταν στα φρένα της πρώτης στροφής της πίστας ο Razgatlioglu βρέθηκε λίγο πιο ανοικτά από την αγωνιστική γραμμή, ο Rea χώθηκε και όταν ο αντίπαλός του έκλεισε τη γραμμή του για να στρίψει έπεσε πάνω στον Άγγλο και αμφότεροι εγκατέλειψαν την μάχη από την αμμοπαγίδα.

Ο πρώτος που εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση ήταν ο rookie Iker Lecuona (Honda) – προερχόμενος από MotoGP – αλλά δεν τη χάρηκε και πολύ την πρωτιά γιατί λίγες στροφές αργότερα τον πέρασε ο Bautista, ενώ στον 18ο γύρο τον πέρασε και ο Andrea Locatelli (Yamaha).

Παρόλα αυτά ο Lecuona ήταν πανευτυχής στο πρώτο του βάθρο (και της Honda) για φέτος, όπως ήταν φυσικά και ο Bautista που πλέον είχε βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας!

Ο Ισπανός της Ducati μετρά 109 βαθμούς, με δεύτερο τον Rea στους 91 και τρίτο τον Razgatlioglu στους 64.

Αμφιβάλλει κανείς πως θα πάμε για αγωνιώδη σεζόν με τρεις πρωταγωνιστές; Να προσθέσουμε επίσης πως οι δύο αρνητικοί πρωταγωνιστές του δεύτερου σκέλους ακόμη αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη του συμβάντος, γεγονός που ρίχνει λίγο παραπάνω λάδι στη φωτιά της μάχης για τον τίτλο του WorldSBK 2022.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου στην Πορτογαλία και την ιστορική πίστα στο Estoril.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon