.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 09:54

WorldSBK 2021 13ος Αγώνας – Ο Rea κέρδισε, ο Razgatlioglu στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής!

Ο Jonathan Rea έκανε το καθήκον του και κέρδισε και τους δύο αγώνες που έγιναν στην Ινδονησία, όμως ο Toprak Razgatlioglu πήρε τον τίτλο χάρη στη 2η θέση του στον πρώτο αγώνα.

Η αγωνία για τη στέψη του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή στα WorldSBK δεν κράτησε πολύ. Αν εξαιρέσει κανείς την αναβολή του πρώτου αγώνα το Σάββατο, λόγω καταρρακτώδους βροχής.

Η βροχή που επέστρεψε λίγο πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα, την Κυριακή πια κι αφού είχε ακυρωθεί ο Superpole Race, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη.

Τελικά η βροχή σταμάτησε και ο αγώνας ξεκίνησε με τον Jonathan Rea να κάνει μια τρομερή εκκίνηση και να παίρνει την πρώτη θέση, την ώρα που ο Τούρκος από την pole position έκανε άσχημο ξεκίνημα.

Γρήγορα όμως ο Razgatlioglu άρχισε να πλησιάζει τον Rea και με 18 γύρους να απομένουν για το τέλος, η πρώτη θέση άρχισε να αλλάζει χέρια.

Εκείνη τη στιγμή όμως ήταν ένας rookie που κέρδιζε το χειροκρότημα όλων: ο Axel Bassani!

Ο στόχος του ήταν ξεκάθαρα η πρώτη θέση και προηγουμένως είχε δείξει εξαιρετική ευχέρεια στις συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.

Αφού πέρασε τον Rea, κέρδισε και τον Razgatlioglu για να περάσει πρώτος και να κερδίσει πολύτιμη εμπειρία στα ηνία ενός αγώνα WorldSBK.

Σύντομα όμως ο Rea και μετά ο Τούρκος ξεπέρασαν τον νεαρό και τον άφησαν και πάλι στην 3η θέση. Έτσι όπως είχαν τα πράγματα ο Toprak Razgatlioglu θα ήταν πρωταθλητής, όμως τίποτα ακόμα δεν είχε τελειώσει και θα είχαμε δράματα στη συνέχεια.

WorldSBK-Indonesia-Race1-opl1.jpg

Ο ήλιος είχε βγει και άρχισε να στεγνώνει ακόμα περισσότερο την πίστα, ωθώντας τους πιλότους να κατεβάζουν τους χρόνους τους. Αυτό δεν ευνόησε τον Bassani που στο μισό-μισό ήταν εξαιρετικός, αλλά πλέον άρχισε να χάνει έδαφος για να τερματίσει τελικά 5ος.

Μπροστά ο Rea άρχισε να μεγαλώνει τη διαφορά του από τον Razgatlioglu, όμως ο Τούρκος ήθελε να πανηγυρίσει τον τίτλο από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Έτσι πλησίαζε τον αντίπαλό του και στην 9η στροφή του έκανε μια πολύ επιθετική κίνηση, που όμως δεν έμεινε αναπάντητη από τον Ιρλανδό κι έτσι είχαμε τη χαρά να δούμε σπουδαίες μάχες ανάμεσά τους!

Φυσικό επακόλουθο των μαχών ήταν οι χρόνοι των δύο πρώτων να ανέβουν και να δώσουν την ευκαιρία στον Scott Redding να τους πλησιάσει και μάλιστα να περάσει στη δεύτερη θέση.

Αυτό έγινε εξαιτίας ενός λάθους του Razgatlioglu, ο οποίος όμως και πάλι άρχισε να πιέζει και να οδηγεί στο όριο τη μοτοσυκλέτα του με μοναδικό στόχο στο μυαλό του τη νίκη!

Ο Redding, στη δεύτερη θέση, έδινε μάχες με τον Rea που και αυτός ήταν τρομερά αποφασισμένος για τη νίκη κι έτσι ο Τούρκος κάλυψε σχετικά εύκολα τη διαφορά.

Όλος ο αγώνας τελικά κρίθηκε στους δύο τελευταίους γύρους, με τον Toprak κυριολεκτικά να τα δίνει όλα και να κόβει στο μισό τη διαφορά που είχε χτίσει ο Rea.

Ωστόσο δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη, με τον Rea να τερματίζει περίπου εφτά δέκατα μπροστά του και τον Redding – που έκανε ένα λάθος στους τελευταίους γύρους – να είναι τρίτος με δύο δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο.

WorldSBK-Indonesia-Race2-kdw1.jpg

Καθυστερήσεις ωρών και βρόχινο αγώνα είχαμε για το φινάλε της φετινής σεζόν των WorldSBK στην Ινδονησία.

Ο Jonathan Rea μπορεί να είχε χάσει τον τίτλο πια, αλλά οπωσδήποτε δεν έχει χάσει την ταχύτητά του και κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, αφήνοντας ελάχιστα πίσω του τον Scott Redding.

Οι μάχες των δύο ήταν σκληρές και ειδικά ο Rea ήταν πάρα πολύ επιθετικός, οδηγώντας όπως δεν τον έχουμε δει άλλη φορά.

Στο φινάλε έκανε μια σούπερ επιθετική προσπέραση στον Redding, φλερτάροντας με πτώση κι ενώ είχαν απομείνει 5 στροφές!

Στο τελευταίο εσάκι της πίστας ο αφηνιασμένος Redding προσπάθησε να ανταποδώσει την κίνηση στον Rea, αλλά μπήκε με πολλά και άνοιξε τη γραμμή του με αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση.

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Michael Van der Mark με την BMW του, όσο για τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή του 2021, τον Toprak Razgatlioglu, αυτός ολοκλήρωσε μόνος και χωρίς πίεση στην 4η θέση.

WorldSBK-Indonesia-Race1-RESULTSopl1.jpg

WorldSBK-Indonesia-Race2-RESULTSopl1.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 14:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon