.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 10:56

WorldSBK 2021, 12ος αγώνας, San Juan (Αργεντινή)

Νέος θρίαμβος Razgatlioglu τον φέρνει μια ανάσα από τον τίτλο!

Βρέθηκε ο άνθρωπος που θα νικήσει τον Jonathan Rea (Kawasaki); Έτσι φαίνεται, καθώς ο νεαρός Τούρκος Toprak Razgatlioglu (Yamaha) συνέχισε τις εντυπωσιακές, κυριαρχικές του εμφανίσεις και στην αργεντίνικη πίστα San Juan Villicum, επικρατώντας του πρωταθλητή στους δύο από τους τρεις αγώνες του διημέρου και μεγαλώνοντας την πρωτοπορία του στη βαθμολογία με έναν μόλις μεγάλο τελικό να απομένει.

Σε όλες τις χρονομετρημένες δοκιμές που είχαν προηγηθεί ο Razgatlioglu έδειχνε ανίκητος και αυτό άλλαξε μόνο στην τελική διαδικασία της Superpole, όπου ο Scott Redding (Ducati) έγραψε τον ταχύτερο χρόνο ρίχνοντας κάτι λιγότερο από 2 δέκατα του δευτερολέπτου στον Razgatlioglu. Ανέδειξε επίσης τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Rea, ο οποίος είχε πτώση στις ελεύθερες δοκιμές, ενώ στην κρίσιμη δοκιμασία κατάφερε μόλις τον πέμπτο χρόνο, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργά από τον πρώτο.

Στο πρώτο σκέλος της WorldSBK το Σάββατο, οι Razgatlioglu και Rea έφυγαν μπροστά μαζί, την ώρα που ο Redding έκανε ένα τραγικό λάθος και έπεσε από μπροστινό (lowside) μόλις στην πρώτη στροφή του αγώνα. Κατάφερε μεν να ξαναμπεί και να τερματίσει ένατος, αλλά όπως και ο ίδιος είπε, “πάνε οι ελπίδες μου για πρωτάθλημα”.

Στην κορυφή οι δύο πρωταγωνιστές δεν είχαν κανέναν άλλο ικανό να τους ακολουθήσει, αλλά καθώς ο αγώνας εξελισσόταν γινόταν εμφανές πως ο Razgatlioglu θα μπορούσε να χάσει μόνο από τον εαυτό του. Τερμάτισε πρώτος με μια άνεση 5 δευτερολέπτων από τον Rea που φάνηκε ανήμπορος να πιάσει τον ρυθμό του αντιπάλου του.

Τρίτος στο εναρκτήριο αγωνιστικό σκέλος τερμάτισε ο Michael Ruben Rinaldi (Ducati).

Στη Superpole Race το πρωί της Κυριακής, στον αγώνα των 10 γύρων και 12 βαθμών, οι Razgatlioglu, Redding και Rea ξεχώρισαν από την αρχή με αυτή τη σειρά. Ο Redding προσπάθησε πολύ να κυνηγήσει τον Τούρκο, ωστόσο αυτό τον οδήγησε σε ένα μικρό λάθος που δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί ο Rea.

Στη συνέχεια ο Redding επέστρεψε στην καταδίωξη του Razgatlioglu και, με τον Rea ουσιαστικά εκτός ακτίνας βολής, μετέτρεψαν του κλείσιμο του αγώνα σε μια πολύ δραματική μάχη, η οποία κρίθηκε υπέρ του αναβάτη της Yamaha για μόλις 46 χιλιοστά του δευτερολέπτου στο πέσιμο της καρό σημαίας.

Στον αγώνα αυτόν τραυματίστηκε από πτώση ο Alex Lowes (Kawasaki), αποκομίζοντας ένα ράγισμα στον καρπό που του στέρησε τη συμμετοχή από τον τελευταίο αγώνα της ημέρας.

Καθώς πια η βαθμολογική υπεροχή του Razgatlioglu μεγάλωνε σταθερά, απέμενε μόνο το δεύτερο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας για να ολοκληρωθεί ο αργεντίνικος αγώνας.

Εκεί, το μεσημέρι της Κυριακής (17/10) οι ίδιοι τρεις αναβάτες ξεχώρισαν από την αρχή, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο με την προηγηθείσα Superpole Race. Redding και Razgatlioglu μάχονταν λυσσαλέα για την πρωτιά, ενώ ο Rea ακολουθούσε από κοντά.

Όταν ο Redding κατάφερε τελικά να περάσει πρώτος στον 10ο γύρο, ο Rea πίεσε τον Razgatlioglu και άρχισε μια νέα μονομαχία που βόλεψε ιδιαίτερα τον αναβάτη της Ducati που άρχισε να ανοίγει διαφορά στην κορυφή.

Στον τερματισμό θα ήταν ο Rea αυτός που θα έφτανε δεύτερος, παίρνοντας μια μικρή νίκη από τον αντίπαλό του, ωστόσο με απειροελάχιστη βαθμολογική αντανάκλαση.

Ο Razgatlioglu έφυγε από την Αργεντινή με άθροισμα 53 βαθμών, την ώρα που ο Rea έπαιρνε 47 και αυτό μεταφράζεται σε ενίσχυση της θέσης του Τούρκου στη βαθμολογία.

Πλέον ο Razgatlioglu οδηγεί με 531 βαθμούς το πρωτάθλημα, ενώ ο Rea έμεινε 30 βαθμούς πιο πίσω, στους 501. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο ένας αγώνας που απομένει στο πρωτάθλημα αποκτά πολύ δραματικό χαρακτήρα, αν και για τον Rea οι 62 διαθέσιμοι βαθμοί πολύ δύσκολα θα είναι αρκετοί αν ο Razgatlioglu τερματίσει σε όλα τα αγωνιστικά σκέλη.

Τρίτος στο πρωτάθλημα παραμένει ο Redding με 465 βαθμούς, πλέον και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Αξίζει ωστόσο να προσέξουμε πως ο τέταρτος της κατάταξης, Rinaldi, μετρά μόλις 278 βαθμούς, δηλαδή απέχει ένα γιγάντιο χάσμα από τους τρεις πρώτους ως απόδειξη του πόσο πιο δυνατοί ήταν οι τρεις πρωταγωνιστές του WorldSBK φέτος ως προς όλους τους υπόλοιπους.

WorldSSP

Η κατηγορία των Supersport έχει έναν νέο πρωταθλητή από την Κυριακή 17/10. Ο Ελβετός Dominique Aegerter (Yamaha), μετά από μια πολύ μεγάλη καριέρα που τον έφερε για χρόνια στις μικρές κατηγορίες των MotoGP, βρήκε την Ιθάκη του στη μεσαία κλάση των Superbikes.

Αυτή μάλιστα ήταν η rookie χρονιά του Aegerter στο WorldSSP, κατακτώντας τον τίτλο και γράφοντας ιστορία, καθώς είναι η πρώτη φορά στην κατηγορία που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα πάει σε νεοφερμένο αναβάτη – πέρυσι ήταν ο Randy Krummenacher, ξανά με Yamaha.

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Aegerter είχε ουσιαστικά έναν βασικό ανταγωνιστή, τον Νοτιο-Αφρικάνο Steven Odendaal (Yamaha).

Στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας ο Odendaal τερμάτισε 4ος και ο Aegerter ακριβώς πίσω του, έτσι προσωρινά είχαμε μια μικρή μείωση της βαθμολογικής διαφοράς, ωστόσο στον δεύτερο αγώνα ο Νοτιοαφρικάνος είχε μια πτώση νωρίς που τον άφησε στις πίσω θέσεις του αγώνα. Στη δε προσπάθειά του να επιστρέψει μπροστά και τη μάχη τίτλου έπεσε ξανά και εγκατέλειψε.

Έτσι ο Aegerter τερμάτισε τέταρτος και πανηγύρισε δικαίως τρελά το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί η κυριαρχία της Yamaha στην κατηγορία αυτή, με τους αναβάτες της να καταλαμβάνουν τις 4 πρώτες θέσεις και συνολικά 7 YZF-6 στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

Η κατηγορία SSP300 δεν έτρεξε στην Αργεντινή, καθώς η σεζόν είχε ολοκληρωθεί στο Portimao στις 3 Οκτωβρίου, με την ανάδειξη του Adrian Huertas (Kawasaki) ως πρωταθλητή.


Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες WorldSBK 2021

Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας είναι προγραμματισμένος  από 17 ως 19 Νοεμβρίου 2021 στην πίστα Mandalika της Ινδονησίας, όπου και θα κριθούν όλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 11:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon