.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 11:07

WorldSBK 11ος Γύρος Portimao 2021 – Τρεις υπέροχοι αλλά και δραματικοί αγώνες!

Τυχεροί ήταν όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους τρεις αγώνες των WorldSBK στην Πορτογαλία. Οι πρωταγωνιστές της σεζόν είχαν πτώσεις αλλά και από μία νίκη, ο Van der Mark πήρε την 1η του νίκη με την BMW και το πρωτάθλημα συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον σε Αργεντινή και Ινδονησία!

wsbk-portimao-2021-ghtw2.jpg

Σκληρός 1ος Αγώνας και νίκη του Toprak Razgatlioglu

Ο πρώτος αγώνας στην Πορτογαλία δεν θα ξεχαστεί εύκολα, αφού είδαμε δράματα, δυνατές μάχες και τους δύο διεκδικητές του τίτλου να είναι πάρα πολύ επιθετικοί από το ξεκίνημα.

Ειδικά κάποιες κινήσεις του Toprak Razgatlioglu θα συζητηθούν, ενώ και ο Jonathan Rea τα έδωσε όλα, μέχρι που ξεπέρασε το όριο και ήρθε μια πτώση με 210χλμ/ώρα στην τελευταία στροφή.

Από πίσω τους παρακολουθούσε ο Scott Redding, ο οποίος κάποια στιγμή βρήκε ευκαιρία και πέρασε στην πρώτη θέση, ενώ μετά την πτώση του Rea έμεινε αυτός να πιέζει τον Τούρκο οδηγό.

Όμως ο Razgatlioglu ήταν εξαιρετικός στα φρένα της 1ης στροφής και με 10 γύρους να απομένουν για το τέλος, ο Τούρκος πέρασε μπροστά και γρήγορα έκανε μια διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον αντίπαλό του.

Όμως ο Redding πίεσε στο όριο και πλησίασε και πάλι τον Razgatlioglu, ο οποίος όμως ήταν εξαιρετικά επιθετικός απέναντι στον Βρετανό, αναγκάζοντας στο τέλος του αγώνα τον Redding να επαναλάβει δηλώσεις που έκανε και στο παρελθόν περί της επιθετικής οδήγησης του Τούρκου.

Πίσω από τους Razgatlioglu και Redding, την τελευταία θέση του βάθρου πήρε ένας πανευτυχής Loris Baz, που κέρδισε τους Rinaldi, Haslam και Gerloff που ήταν κοντά του.

wsbk-portimao-2021-Race1Results.jpg

 

wsbk-portimao-2021-ghtw3.jpg

 

Superpole Race: Πρώτη νίκη με BMW για τον Michael van der Mark

Εντυπωσιακός στο βρεγμένο ο Michael van der Mark, πήρε μια νίκη με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους στο Portimao.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Toprak Razgatlioglu να ξεφεύγει, αλλά σύντομα ο Τούρκος έδειξε ότι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες.

Αντίθετα ο Van der Mark έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι οι συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης δεν αποτελούν πρόβλημα για τον ίδιο.

Από τη στιγμή που ζέστανε τα ελαστικά του και μέχρι το τέλος, ήταν πραγματικά άπιαστος, αφού μάλιστα ήταν έως και 8 δέκατα πιο γρήγορος στο γύρο από τον δεύτερο Scott Redding!!

Έτσι πήρε μια εύκολη νίκη με διαφορά στα 5.3’’ από τον Βρετανό, ενώ την παράσταση έκλεψε και πάλι ο Loris Baz, ο οποίος στη θέση του Chaz Davies πήρε ένα ακόμα βάθρο (3ος).

wsbk-portimao-2021-SPRaceResults.jpg

 

wsbk-portimao-2021-ghtw4.jpg

Θρίλερ για γερά νεύρα ο 2ος Αγώνας, με νικητή τον Rea

Δραματικός ήταν και ο δεύτερος αγώνας κανονικής διάρκειας στο Portimao, με τους δυο διεκδικητές του τίτλου να ξεκινούν από την 6η θέση (Razgatlioglu) και από την 12η θέση (Rea).

Αυτό δεν τους εμπόδισε στο να βρεθούν σύντομα μπροστά, μάλιστα ο Jonathan Rea ήταν τρομερός στο ξεκίνημα, αφού σε διάστημα ενάμιση γύρου πέρασε και τον Τούρκο για να πάρει την πρώτη θέση!

Βέβαια ο Razgatlioglu ήταν έτοιμος και πάλι για μερικές δυνατές προσπεράσεις, αυτή τη φορά όμως προετοιμασμένοι ήταν και οι αντίπαλοί του.

Μετά τον αγώνα του Σαββάτου τόσο ο Rea, όσο και ο Redding έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνουν πιο επιθετικοί για να αντιμετωπίσουν τον Τούρκο.

Και αυτό έκαναν την Κυριακή, αποσυντονίζοντάς τον έως ένα βαθμό, αφού έβλεπες τον Toprak να κάνει λάθη και να ανοίγει τη γραμμή του στην αγαπημένη του πρώτη στροφή.

Παρ’ όλα αυτά ο Τούρκος τα έδινε όλα και έμενε κοντά στους Rea και Redding, μέχρι που στην τελευταία στροφή καταστράφηκε το φτερό της μοτοσυκλέτας του (!) κάτι που τον οδήγησε σε πτώση.

Έτσι ο Rea μπόρεσε να αναπνεύσει λίγο και βρίσκοντας δυνατό ρυθμό να τερματίσει 5,4’’ μπροστά από τον Redding, κατακτώντας τους 25 βαθμούς και μειώνοντας τη διαφορά του από τον Razgatlioglu στους 24β.

Στο τελευταία σκαλί του βάθρου ανέβηκε και πάλι ο καταπληκτικός Loris Baz, μετά από σκληρές μάχες με τον Alvaro Bautista ο οποίος όμως στο τέλος είχε μια πτώση.

wsbk-portimao-2021-Race2Results.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 11:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon