.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 11:58

WorldSBK – Στην κόψη του ξυραφιού! Στον 1 βαθμό η διαφορά Razgatlioglu-Rea μετά το Γύρο της Βαρκελώνης!

Με μία νίκη (Rea) και δύο βάθρα (Razgatlioglu) έφυγαν από τη Βαρκελώνη οι δύο διεκδικητές του τίτλου στα WorldSBK, μεταφέροντας τη μάχη τους αυτό το Σ/Κ στην πίστα της Jerez.

Ο Γύρος των WorldSBK στη Βαρκελώνη είχαν τη «σφραγίδα» της Ducati, που πήρε τη νίκη στους δύο κανονικής διάρκειας αγώνες και την έχασε μόνο στον Superpole Race.

Στον πρώτο αγώνα ο Scott Redding ήταν αυτός που πήρε μια καταπληκτική νίκη, σχεδόν απίστευτη, ειδικά μετά τα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο.

Ο Βρετανός έχασε πολλές θέσεις, αλλά κατάφερε να ανακάμψει και να πάρει τη νίκη σε έναν συναρπαστικό αγώνα!

Η Yamaha είχε ειδικά χρώματα στις μοτοσυκλέτες της, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος της στη Βαρκελώνη.

Ο Toprak Razgatlioglu ξεκίνησε δυνατά και ίσως να ήταν αυτός που θα πανηγύριζε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αν δεν αναγκαζόταν να εγκαταλείψει από μηχανικό πρόβλημα!

wsbk-catalunya-rea-razgatlioglu-Race1-rtw2.jpg

Νωρίτερα ο Garret Gerloff, ο ομοσταυλός του, είχε μια πτώση στο γύρο παρατήρησης πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Rea, που έβλεπε τον αντίπαλό του να φεύγει μπροστά, πίστεψε ότι όλα είχαν τελειώσει, όμως το πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του Τούρκου του έδωσε τελικά την πρώτη θέση στη βαθμολογία!

Μάλιστα ο Ιρλανδός δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, αφού εκεί βρέθηκαν μόνο μοτοσυκλέτες της Ducati! Ο Redding, με τον απίστευτο Axel Bassani να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Rinaldi την τρίτη!

Ο Superpole Race ήταν υπόθεση των δύο διεκδικητών του Τίτλου, καθώς από την αρχή του αγώνα ο Rea με τον Razgatlioglu άλλαζαν συνεχώς την πρώτη θέση.

Με τις μάχες τους αυτές, σε έναν αγώνα που είχε διάρκεια πέντε μόλις γύρους, ο Alvari Bautista βρήκε την ευκαιρία να τους πλησιάσει και μάλιστα σε ένα σημείο πέρασε και τον Razgatlioglu!

wsbk-catalunya-rea-razgatlioglu-SPRace-rtw3.jpg

Ο Τούρκος όμως ξαναπήρε τη δεύτερη θέση και κυνήγησε τον Rea, όμως ένα λάθος του στον τελευταίο γύρο τον άφησε δεύτερο. Ο Bautista πήρε την 3η θέση και το πρώτο του βάθρο εδώ και σχεδόν 1 χρόνο!

Στον δεύτερο αγώνα κανονικής διάρκειας, η δύναμη της Ducati στις ευθείες είχε τον πρώτο λόγο και βοήθησε τον Michael Ruben Rinaldi να πάρει μια μεγάλη νίκη.

Ο Ιταλός, που δικαιώνει την ομάδα που επέλεξε να τον κρατήσει στο γκαράζ και το 2022, έδωσε μάχες με τον Rea-Razgatlioglu, προτού τους περάσει τελικά στον 16ο γύρο και τους κάνει και μια διαφορά στο μισό περίπου δευτερόλεπτο.

Όμως η μάχη δεν είχε κριθεί ακόμα. Στους εννέα γύρους πριν το τέλος, ο Locatelli (ομόσταυλος του Razgatlioglu) έδωσε σκληρές μάχες με τον Rea, θέλοντας να βοηθήσει τον Τούρκο.

Μαζί τους βρέθηκαν και οι Alvaro Bautista-Scott Redding. Ο Rea αντιμετώπιζε δυσκολίες σε όλο τον αγώνα, που διογκώθηκαν προς το τέλος, όταν ένα άνοιγμα της γραμμής τον έκανε να χάσει χρόνο κι έμεινε στην 6η θέση.

Μπροστά ο Toprak Razgatlioglu πήρε το προβάδισμα από τον Rinaldi, αλλά είχε χρησιμοποιήσει όλο το λάστιχο κι έτσι στο τέλος ο Ιταλός – που είχε κάνει καλύτερη διαχείριση – πήρε τη νίκη.

Τρίτος ήταν ο Scott Redding που επίσης ήταν δυνατός στο τέλος κι αν είχε έναν ακόμη γύρο ο αγώνας, ήταν πολύ πιθανό να χάριζε στην Ducati το 1-2!

wsbk-catalunya-rea-razgatlioglu-Race2-rtw4.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 12:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon