.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 10:39

WorldSBK Magny Cours 2021 – Το μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Razgatlioglu και Rea συνεχίζεται!

Με μια διαφορά 7β. υπέρ του έφυγε από το Magny-Cours ο Toprak Razgatlioglu, ο οποίος έχασε το 3 στα 3 στην Γαλλία από ένα λάθος του στον Superpole Race της Κυριακής.

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι στο πρωτάθλημα των WorldSBK, Toprak Razgatlioglu και Jonathan Rea, έφτασαν στη Γαλλία ισόβαθμοι στο πρωτάθλημα.

Το πάνω χέρι όμως το είχε ο Τούρκος, ο οποίος είχε πέντε νίκες σε αγώνες κανονικής διάρκειας έναντι τεσσάρων του Ιρλανδού.

Περίπου για μισό αγώνα άντεξε ο Rea πίσω από τον Razgatlioglu, με τον Τούρκο να βρίσκεται σε μια από τις αγαπημένες του πίστες, όπου το μεγάλο πλεονέκτημά του στα φρένα έκανε τη διαφορά.

Στα μισά του αγώνα ο Jonathan Rea ήταν μόλις εφτά δέκατα πίσω από τον αντίπαλό του, αλλά μέχρι να φτάσουμε στα 2/3 η διαφορά αυτή είχε ξεπεράσει τα δύο δευτερόλεπτα.

Ο Razgatlioglu είχε κάνει ήδη νέο ρεκόρ γύρου σε διάρκεια αγώνα και συνέχιζε με το δυνατό του ρυθμό για να τερματίσει τελικά 4.5’’ σχεδόν μπροστά από τον Rea.

wsbk-magny-cours-rea-razgatlioglu-oiu2.jpg

Ο Ιρλανδός συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση ενώ στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Andrea Locatelli που πήρε αυτή τη θέση μετά από λάθος του Alex Lowes.

Ο τελευταίος κατάφερε να πάρει ό,τι έχασε το Σάββατο στον αγώνα Superpole της Κυριακής, τερματίζοντας τρίτος πίσω από τους δυο μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα ο Razgatlioglu ήταν αυτός που τερμάτισε μπροστά από τον Rea, σε μια αμφίρροπη μάχη των δύο μέχρι τέλους.

Ωστόσο μετά από επίσημη ένσταση της Kawasaki, ο Toprak Razgatlioglu έχασε τη νίκη και πήρε τη δεύτερη θέση, επειδή στον τελευταίο γύρο είχε βγει εκτός ορίων πίστας.

wsbk-magny-cours-rea-razgatlioglu-oiu3.jpg

Ο τελευταίος αγώνας του Σαββατοκύριακου στη Γαλλία αποζημίωσε με σπουδαίες μάχες τους περίπου 15.000 θεατές που βρέθηκαν στην πίστα.

Από την πρώτη στιγμή οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας του πρωταθλήματος κατάφεραν να ξεχωρίσουν και σε διάστημα εφτά γύρων οι Rea, Razgatlioglu και Scott Redding είχαν μια διαφορά τριών δευτερολέπτων από τους Locatelli, Chaz Davies και Michael Van der Mark που πάλευαν για την 4η θέση.

Δυο γύρους αργότερα και είχε γίνει φανερό ότι ο Redding δεν θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τους δυο μπροστά που του έκαναν μια διαφορά που συνεχώς μεγάλωνε.

Καθώς μπαίναμε στους τελευταίος πέντε γύρους ο Jonathan Rea άντεχε και πίεζε τον Razgatlioglu, ωστόσο κάπου εκεί του τελείωσαν οι δυνάμεις και τα λάστιχα.

Ο Τούρκος άρχιζε να μεγαλώνει τη διαφορά του και τερμάτισε σχεδόν τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον Rea, ενώ ο Scott Redding πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 5.5’’ πίσω από τον Ιρλανδό.

wsbk-magny-cours-rea-razgatlioglu-oiu4.jpg

wsbk-magny-cours-rea-razgatlioglu-oiu5.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 10:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon