.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 11:49

WorldSBK 2021, 5ος αγώνας, Assen (Ολλανδία)

Ο νόμος του Jonathan Rea όρισε τριπλό θρίαμβο και νέα ιστορικά ρεκόρ για τον Άγγλο πρωταθλητή.

Πριν από 20 μέρες, στις αρχές του Ιούλη, ο αγώνας του Donington Park και η (νέα) εντυπωσιακή εμφάνιση του Toprak Razgatlioglu (Yamaha) έφερε τον νεαρό Τούρκο μια ανάσα από τον Jonathan Rea (Kawasaki) στην κορυφή της κατάταξης.

Ο αγώνας στον Καθεδρικό Ναό της Ταχύτητας, δηλαδή στο Assen, είχε έτσι ένα επιπλέον ενδιαφέρον και, όπως αποδείχθηκε τελικά, αποτέλεσε την απόλυτη απάντηση του πρωταθλητή.

WorldSBK – 1ος αγώνας

Με τον Rea να ξεκινά για μια φορά ακόμη από την pole position, ο αγώνας δεν πρόλαβε να συμπληρώσει παρά μια χούφτα γύρους πριν ένα ατύχημα του Jonas Folger (BMW) οδηγήσει σε κόκκινες σημαίες και τον Γερμανό αναβάτη για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Στην επανεκκίνηση ο Rea βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα με τον Razgatlioglu στο κατόπι του για μια μονομαχία με εναλλαγές θέσεων. Οι Michael Rinaldi (Ducati) και Alvaro Bautista (Honda) προσπάθησαν να ακολουθήσουν τους πρωτοπόρους αλλά αμφότεροι κατέληξαν στην αμμοπαγίδα και εκτός μάχης, ωστόσο ο Scott Redding (Ducati) που ερχόταν από πιο πίσω είχε τον απαραίτητο ρυθμό.

Λίγο αργότερα θα περνούσε τον Razgatlioglu, ωστόσο αντί να πλησιάσει τον Rea αναγκάστηκε να αμυνθεί της θέσης του λυσσαλέα στον Τούρκο, σε μια πολύ στενή μάχη που δεν άλλαξε την κατανομή των θέσεων του βάθρου, αλλά έδωσε μια ανάσα στον Rea που πήρε τελικά τη νίκη.

Αυτή ήταν η 13η για τον Rea στο Assen, γράφοντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, γινόμενος ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στην ίδια πίστα από καταβολής WorldSBK.

WorldSBK – Superpole Race

Ο Rinaldi προσπάθησε να κλέψει τη νίκη φεύγοντας ταχύτατα από την εκκίνηση, όμως ο έμπειρος Rea τον έπιασε γρήγορα, πέρασε και έχτισε μια ασφαλή διαφορά κατακτώντας τη δεύτερη νίκη του στον Ολλανδικό αγώνα.

Πίσω του ένα γκρουπ πέντε αναβατών πάλεψε για τις δύο θέσεις του βάθρου που απέμεναν διαθέσιμες, με τον Rinaldi να καταφέρνει τη δεύτερη θέση μπροστά από τον Razgatlioglu. Θα πρέπει ωστόσο να τονίσουμε πως στην καρό σημαία ο Τούρκος ήταν δεύτερος, ωστόσο τιμωρήθηκε με ποινή μιας θέσης λόγω υπέρβασης των ορίων πίστας στη διάρκεια του αγώνα, όπως και ο τέταρτος τερματίσαντας, Andrea Locatelli (Yamaha).

WorldSBK – 2ος αγώνας

Ο Rea έκανε μια σπάνια κακή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας και στην πρώτη στροφή βρισκόταν μόλις 8ος, την ώρα που το νεαρός πρωταθλητής WorldSSP και rookie της μεγάλης κατηγορίας, Locatelli, έκανε τον αγώνα της ζωής του διευρύνοντας διαρκώς την πρωτοπορία του στον αγώνα.

Η πρώτη στροφή του αγώνα στιγματίστηκε από ένα λάθος του Garrett Gerloff (Yamaha) που προσπάθησε με υπεραισιοδοξία να πάρει την εσωτερική του Razgatlioglu, τον έριξε εκτός μάχης και λίγο αργότερα τιμωρήθηκε με ποινή ride through (από τα πιτς), έτσι και ο δικός του αγώνας έληξε άδοξα όταν έπεσε στην προσπάθειά του να φτάσει σε βαθμολογούμενη θέση από 18ος που ήταν όταν εξέτισε την ποινή.

Στο μεταξύ, σταδιακά ο Rea άρχισε να μαζεύει τους προπορευόμενους αναβάτες και να πλησιάζει τον πρώτο, ενώ πίσω του ακολουθούσαν οι Ducati των Rinaldi και Redding με εξίσου δυνατό ρυθμό.

Στην πορεία ο Rinaldi έμεινε από λάστιχα και άρχισε να οπισθοχωρεί ταχέως, ενώ μπροστά ο Rea ολοκλήρωσε το Ολλανδικό του έπος περνώντας αρχοντικά τον Locatelli για να πάρει την τρίτη του φετινή και 15η συνολικά νίκη στο Assen.

Ο Redding στο κλείσιμο του αγώνα πέρασε δεύτερος, αφήνοντας τον Locatelli τρίτο, αν και ο νεαρός Ιταλός πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία σα να ήταν νίκη.

Με την ολοκλήρωση του Ολλανδικού αγώνα ο Rea (243 βαθμοί) απολαμβάνει ξανά ένα υγιές προβάδισμα 37 βαθμών στην κατάταξη από τον Razgatlioglu (206 β.), ενώ ο Redding ακολουθεί με 162 βαθμούς.

WorldSSP

Ο Dominique Aegerter (Yamaha) ήταν ανίκητος στο Assen, επιδεικνύοντας την ταχύτητά του με κάθε ευκαιρία, από την pole position ως και τις δύο άνετες νίκες του στα ισάριθμα σκέλη.

Στο πρώτο ο Ελβετός άφησε τους πάντες 3 δευτερόλεπτα πίσω του, καθώς οι Steven Odendaal (Yamaha) και Phillip Oettl (Kawasaki) συμπλήρωσαν το βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας ο Aegerter αποδείχθηκε ακόμη πιο κυριαρχικός, κατακτώντας τη νίκη με απόσταση σχόν 8 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, Oettl, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Randy Krummenacher (Yamaha) στην πρώτη του επίσκεψη στο βάθρο μετά την επιστροφή του στο πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Aegerter και το πρώτο βάθρο της κατηγορίας με δύο Ελβετούς αναβάτες (μαζί με τον Krummenacher).

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι νίκες του Aegerter πανηγυρίστηκαν δεόντως, καθώς είναι αναβάτης της Ολλανδικής ομάδας Ten Kate Racing στον αγώνα της πατρίδας της.

Στην βαθμολογία ο Aegerter προφανώς και οδηγεί τις εξελίξεις με 169 βαθμούς, 44 περισσότερους από τον δεύτερο Odendaal (125 β.) και 61 από τον τρίτο Oettl (106 β.).

WorldSSP 300

Στο πρώτο σκέλος της μικρής κατηγορίας το θέαμα είχε δυναμικές μάχες ως και το τέλος, αλλά και θύματα των διενέξεων αυτών, όπως η Ana Carrasco (Kawasaki) που έπεσε με ένα άσχημο highside, μα ευτυχώς γλίτωσε τον τραυματισμό.

Οι μοτοσυκλέτες της Kawasaki συνέχισαν να κυριαρχούν απόλυτα, με τον Adrian Huertas να παίρνει τη νίκη μπροστά από τους Koen Meuffels και Jeffrey Buis, ενώ λίγο πριν Tom Booth-Amos έπεφτε στην τελευταία στροφή παλεύοντας για το βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα ο Booth-Amos έμεινε όρθιος για να πάρει αυτός την καρό σημαία μπροστά από τους Huge de Cancellis και Samuel di Sora, όλοι με Kawasaki.

Στην κατάταξη ο Huertas οδηγεί με 108 βαθμούς, ακολουθεί ο Booth-Amos με 90 και τρίτος είναι ο di Sora με 64.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2021

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το τριήμερο 6-8 Αυγούστου στην πίστα του Brno στην Τσεχία.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon