.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 10:54

WorldSBK 2021, 4ος αγώνας, Donington Park (Αγγλία)

Πλήρης ανατροπή με Razgatlioglu

Ο πρώτος Βρετανικός αγώνας WorldSBK μετά το Brexit διοργανώθηκε με μόνο τη μεγάλη κατηγορία να τρέχει επί Αγγλικού εδάφους.

Με τον καιρό να ξεδιπλώνει τα Βρετανικά του τερτίπια σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ο αγώνας του Donington Park μπορεί να ξεκίνησε ως μια ευκαιρία να λάμψουν εντός έδρας οι Άγγλοι αναβάτες, ωστόσο ήταν ένας Τούρκος αυτός που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας – και μαζί την πρωτιά στην κατάταξη.

WorldSBK – Race 1

Ο Jonathan Rea (Kawasaki) οδήγησε τον αγώνα ξεκινώντας από την pole position και αρχικά φάνηκε πως θα καθάριζε εύκολα το πρώτο αυτό σκέλος, μόνο που δεν υπολόγιζε στον Toprak Razgatlioglu (Yamaha). Ο νεαρός Τούρκος βρισκόταν στην 13η θέση στη σχάρα εκκίνησης, μα έκανε έναν εκτυφλωτικό πρώτο γύρο που τον έφερνε στην πρώτη θέση!

Στη συνέχεια ο Razgatlioglu πέρασε και τον Rea και, καθώς οι δυο τους απομακρύνονταν από όλους τους άλλους, ανάγκασε τον πρωταθλητή σε ένα λάθος που σιγούρεψε τη νίκη για τον νεαρό αναβάτη της Yamaha.

Αρκετά πίσω τους εξελίχθηκε μια ακόμη μάχη με φόντο το τρίτο σκαλί του βάθρου, στο οποίο τελικά ανέβηκε ο Alex Lowes (Kawasaki) μετά από σκληρή μάχη με τους δύο αναβάτες της BMW, Tom Sykes και Michael Van Der Mark.

WorldSBK – Superpole Race

Ο σύντομος αγώνας το πρωί της Κυριακής η απάντηση του πρωταθλητή ήταν, αν μη τι άλλο, αναμενόμενη. Ο Rea πήρε τη νίκη των 12 βαθμών, έχοντας ως σοβαρότερους αντιπάλους τους Sykes και Van Der Mark της BMW σε ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο για τη Γερμανική εταιρεία.

Στο τέλος το βάθρο συμπληρώθηκε από τους δύο αναβάτες της BMW, την ώρα που ο Razgatlioglu τα έβρισκε πιο δύσκολα και περιοριζόταν στην έκτη θέση – η οποία πάντως ήταν αρκετή για να του δώσει εκκίνηση από την δεύτερη σειρά στο επόμενο αγωνιστικό σκέλος του Donington.

WorldSBK – Race 2

Μετά τους πρώτους δύο αγώνες του τριημέρου, η διαφορά του Rea από τον Razgatlioglu είχε μειωθεί στους 23 βαθμούς και έτσι το δεύτερο σκέλος του αγώνα άρχιζε να μυρίζει μπαρούτι.

Ο πρωταθλητής βάλθηκε να φύγει από νωρίς, ωστόσο για μια φορά ακόμη ο Τούρκος της Yamaha έπιασε γρήγορα κορυφή και ακολούθησε η απαραίτητη μονομαχία των δύο πρωτοπόρων της κατάταξης.

Με διαρκή πίεση και από τις δύο πλευρές, η πρωτοπορεία άλλαξε χέρια μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών και προσέφερε αρκετό θέαμα ως τον 10ο γύρο. Εκεί έκανε το πρώτο λάθος ο Razgatlioglu και φάνηκε πως ο Rea θα εξασφάλιζε τη νίκη μα έναν γύρο αργότερα ο πρωταθλητής έπεσε και άφησε τη νίκη δωράκι στην αγκαλιά του αντιπάλου του.

Μάλιστα, για να κορυφωθεί η ανατροπή, ο Rea κατάφερε μεν να ξαναμπεί στη μάχη, αλλά τερμάτισε 20ός και εκτός βαθμών.

Πίσω από τον θριαμβευτή Razgatlioglu, το βάθρο συμπλήρωσε με μια εντυπωσιακή εμφάνιση ο Garrett Gerloff (Yamaha) – αναζωογονημένος από τον αγώνα MotoGP που έτρεξε στη θέση του τραυματισμένου Franco Morbidelli – ενώ τρίτος ακολούθησε ο σταθερά δυνατός στο Donington, Sykes.

Πλέον στη βαθμολογία ο Razgatlioglu ολοκλήρωσε την απόλυτη ανατροπή, παίρνοντας κεφάλι με 183 βαθμούς, μα φυσικά και δεν επιτρέπειται εφησυχασμός με τον Rea δύο βαθμούς πιο πίσω (181). Όσο για την τρίτη θέση, εκεί βρίσκεται ακόμη ο Scott Redding με 117 βαθμούς, αλλά δείχνει πια να χάνει επαφή μετά από έναν αγώνα-Βατερλώ για τη Ducati.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WorldSBK 2021

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 23-25 Ιουλίου 2021 στην Ολλανδία και τον Καθεδρικό Ναό της Ταχύτητας στο Assen.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon