.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 11:20

WorldSBK 2021, 3ος αγώνας, Misano (Ιταλία) - Ιταλικός θρίαμβος

Ο Michael Ruben Rinaldi πετούσε με την Ducati Panigale V4 R στον αγώνα της πατρίδας του, παίρνοντας δύο νίκες και μια δεύτερη θέση!

Ο τρίτος γύρος του MOTUL FIM Superbike World Championship επισκέφτηκε το Misano World Circuit “Marco Simoncelli” για τον αγώνα Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna, έχοντας ως οδηγό στην κατάταξη τον ένα και μοναδικό Jonathan Rea (Kawasaki) και τον εντυπωσιακό Toprak Razgatlioglou (Yamaha) να τον κυνηγά στη δεύτερη θέση.

WorldSBK – Αγώνας 1ος

Η κάθε άλλο παρά διαφαινόμενο έκπληξη δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να εκδηλωθεί. Λίγο μετά την εκκίνηση, ο Rinaldi εκτοξεύτηκε από την τέταρτη θέση, πέρασε Rea, Razgatlioglou και Scott Redding (Ducati) για να αναλάβει να οδηγήσει από νωρίς τον αγώνα.

Στη συνέχεια ο πρωταθλητής πίεσε ασφυκτικά τον Rinaldi για αρκετούς γύρους, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον περάσει και αυτό το κυνήγι είχε ως αποτέλεσμα ο Rea κάποια στιγμή να χάει το μπροστινό του και να μας χαρίσει ένα μαγικό σώσιμο αφού σύρθηκε για κάμποσα μέτρα πριν ξανασηκώσει τη μοτοσυκλέτα του μαγικά, λίγο πριν βγει στα χορτάρια.

Αυτή η στιγμή έδωσε την ευκαιρία στον Rinaldi να ανασάνει, ενώ ο Razgtatlioglou πήρε τη δεύτερη θέση από τον Rea, χωρίς ωστόσο να μπορέσει κι αυτός να πιάσει τον πρώτο.

Έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Rinaldi να πανηγυρίζει μια μεγάλη Ιταλική νίκη στο Misano, με τον Razgatlioglou δεύτερο και τον Rea χαρούμενο που κατάφερε να φύγει από μια σχεδόν βέβαιη πτώση με τους 16 βαθμούς – ειδικά εφόσον ο Redding τερμάτιζε πίσω του τέταρτος.

WorldSBK – Superpole Race

Ο σύντομος αγώνας των 10 γύρων το πρωί της Κυριακής (13/6) ξεκίνησε με παρόμοι τρόπο με το πρώτο σκέλος της προηγούμενης μέρας.

Οι ίδιοι τέσσερεις πρωταγωνιστές – που σύντομα έγιναν τρεις καθώς ο Redding αδυνατούσε να κρατήσει ρυθμό βάθρου και σταδιακά τους έχανε – πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα με πρώτο τον Razgatlioglou.

Ο Rea για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα έδειχνε πως δεν μπορούσε να οδηγήσει στο 100%, έτσι οι προσπάθειές του να ανέβει ψηλότερα από την τρίτη θέση ήταν ατελέσφορες, την ώρα που ο Rinaldi τον άφηνε πίσω για να κυνηγήσει τον Τούρκο αναβάτη της Yamaha.

Η μονομαχία τους ήταν θεαματική και διήρκεσε ως τον έκτο γύρο, όταν ο Ιταλός πέρασε πρώτος και έμεινε εκεί στους υπόλοιπους τέσσερεις γύρους για να γιορτάσει τη δεύτερη σερί επικράτησή του.

Η πρώτη πεντάδα μάλιστα ήταν πανομοιότυπη με αυτή του πρώτου αγώνα, καθώς τέταρτος τερμάτισε ξανά ο Redding, μπροστά από τη δεύτερη εργοστασιακή Kawasaki του Alex Lowes.

WorldSBK – Αγώνας 2ος

Στην εκκίνηση ζήσαμε το ίδιο έργο για τρίτη φορά, καθώς οι Rea, Razgatlioglou και Rinaldi καπάρωσαν το βάθρο από νωρίς και μόνο η κατανομή των τριών θέσεών του έμενε να οριστικοποιηθεί.

Εδώ ο πρωταθλητής προσπάθησε πολύ να ξεφύγει από νωρίς, ωστόσο ο Rinaldi ήταν μονίμως στο κατόπι του και, μετά από 1-2 ανταλλαγές στην πρωτοπορεία, ανέλαβε να οδηγήσει αυτός τον αγώνα.

Ο Rea για μια φορά ακόμη έδειχνε να παλεύει λίγο με τη ZX-10RR του, γεγονός που γρήγορα εκμεταλλεύτηκε ο Razgatlioglou που τον πέρασε και γρήγορα έφτασε στη ρόδα του Ιταλού με απανωτούς ταχύτερους γύρους.

Ο Τούρκος πέρασε πρώτος στον 14ο γύρο και στη συνέχεια αντιστάθηκε επιτυχώς στον Rinaldi που έκανε ό,τι μπορούσε και δεν μπορούσε για να κάνει το μαγικό χατ-τρικ, μα στο τέλος αναγκάστηκε να υποκλιθεί στον απίστευτο ρυθμό του Razgatlioglou.

Ο αναβάτης της Yamaha πήρε την πρώτη του φετινή νίκη μπροστά από τον Rinaldi – που παρόλα αυτά ήταν παραπάνω από πανευτυχής – και τον Rea που κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες που θα μπορούσε να έχει ένας αγώνας στον οποίο η μοτοσυκλέτα του δεν συνεργαζόταν όπως αυτός θα ήθελε.

Ο Redding τερμάτισε για τρίτη σερί φορά τέταρτος και ανήμπορος να πιάσει τους μπροστινούς του, σημειώνοντας τον πρώτο αγώνα στη σύντομη καριέρα του στο WorldSBK που δεν ανέβηκε ούτε σε ένα βάθρο.

Στη βαθμολογία ο Rea εξακολουθεί να οδηγεί τη μάχη με 149 βαθμούς, όχι όμως και εκ του ασφαλούς, μιας και ο Razgatlioglou τον καταδιώκει 20 βαθμούς πιο πίσω, ενώ ο τρίτος Redding έχει απομακρυνθεί στους 104.

WorldSSP

Η Yamaha κυριάρχησε απόλυτα στο Misano καθώς και στα δύο σκέλη της κατηγορίας των 600 cc οι πρώτες πέντε μοτοσυκλέτες ήταν YZF-R6.

Στο πρώτο σκέλος ήταν ο Dominique Aegerter που χρησιμοποίησε την τεράστια εμπειρία του για να κυριαρχήσει από την αρχή ως το τέλος, με δεύτερο τον Luca Bernardi και τρίτο τον Steven Odendaal.

Αυτή νίκη ήταν η 100ή της Yamaha στην κατηγορία, ένα σπουδαίο ορόσημο που αποτελεί μετάλλιο τιμής για το R6.

Στο δεύτερο σκέλος ωστόσο ο αγώνας ήταν πιο αμφίρροπος και όλα έδειχναν πως θα κέρδιζε ο Odendaal, όταν δέχτηκε ποινή Long Lap για υπέρβαση των ορίων της πίστας και, καθώς δεν προλάβαινε να εκτίσει την ποινή, τιμωρήθηκε με 3 δευτερόλεπτα. Η ποινή αυτή τον έριξε στην πέμπτη θέση.

Η νίκη πήγε ξανά στον Aegerter, με δεύτερο πάλι τον Bernardi και τρίτο τον Jules Cluzel.

Στην κατάταξη ο Aegerter οδηγεί το πρωτάθλημα με 119 βαθμούς, με δεύτερο τον Odendaal (102) και τρίτο τον Bernardi (82).

WorldSSP300

Ό,τι κάνει η Yamaha στο Supersport 600 κάνει και η Kawasaki στο Supersport 300, όπου τα Ninja 400 απλά κυριαρχούν.

Το πρώτο σκέλος της μικρής κατηγορίας είχε άφθονο δράμα ως το τέλος, με τον Adrian Huertas (Kawasaki) να παίρνει μια πολύ δύσκολη νίκη, σε ένα βάθρο που η πρώτη θέση χωρίστηκε από την τρίτη από μόλις 0.230 δευτερόλεπτα!

Δεύτερος τερμάτισε ο Tom Booth-Amos και τρίτος ο Hugo de Cancellis, αμφότεροι φυσικά με Kawasaki, όπως και ο τέταρτος, Yuta Okaya.

Στο δεύτερο σκέλος η εικόνα ήταν διαφορετική και το αποτέλεσμα σηματοδότησε τη μεγάλη επιστροφή της προπέρσινης πρωταθλήτριας, Ana Carrasco (Kawasaki), που πήρε την πρώτη της νίκη μετά τον τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη που την είχε βγάλει για καιρό εκτός μάχης.

Η Carrasco χρειάστηκε να δώσει μια πολύ δυνατή μάχη με τον Meikon Kawakami (Yamaha), κερδίζοντάς τον για μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου στην καρό σημαία, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Samuel De Sora (Kawasaki).

Στην βαθμολογία προηγείται ο Huertas με 72 βαθμούς, ακολουθεί ο Booth-Amos με 65 και τρίτη αναρριχήθηκε η Carrasco με 42.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2021

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει τοι τριήμερο 2 με 4 Ιουλίου 2021 στην Αγγλία και την πίστα Donington Park.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 11:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon