.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 11:30

WorldSBK 2021, 1ος αγώνας, Aragon

Το νέο ασύλληπτο ρεκόρ του Jonathan Rea.

Επιστροφή στη δράση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL FIM Superbike, με τον εναρκτήριο αγώνα να φιλοξενείται στην Ισπανική Αραγονία και τη γνωστή μας πια πίστα MotorLand Aragon.

Το αγωνιστικό τριήμερο έφτασε με προβλέψεις για άστατο καιρό, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν καθώς η βροχη έπαιξε τον ρόλο της κυρίως στα δρώμενα της Κυριακής (23/5).

WorldSBK – Race 1

Κάτω από μια υπέροχη λιακάδα, ο πρωταθλητής Jonathan Rea (Kawasaki) μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν παίρνοντας μια κυριαρχικότατη νίκη, δίχως να αφήσει κανένα περιθώριο σε κάποιον να αμφισβητήσει την ταυτότητα αυτού που θα καταλάβει το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο μόνος που προσπάθησε να τον ακολουθήσει νωρίς στον αγώνα ήταν ο ομόσταυλός του, Alex Lowes, ωστόσο ο Rea ήταν απλά ακαταμάχητος, ενόσω ο θεωρητικός αντίπαλός του για τον φετινό τίτλο, Scott Redding (Ducati) είχε έναν μέτριο αγώνα γεμάτο προβλήματα.

Ο Άγγλος πάλευε αρκετή ώρα στη μέση της κατάταξης και μόνο στο τέλος έφτασε κοντά στο βάθρο, μα δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Στο μεταξύ, η μεγάλη μάχη δόθηκε μεταξύ Lowes και Toprak Razgtatlioglu (Yamaha) για την κατανομή των άλλων δύο θέσεων στο βάθρο, με τον Άγγλο να επικρατεί του Τούρκου μετά από συναρπαστική μάχη.

Η νίκη αυτή του Rea ήταν η 100ή στο WorldSBK, γεγονός που του χαρίζει ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ: έγινε ο πρώτος και μοναδικός αναβάτης ως τώρα που συμπληρώνει 100 νίκες τρέχοντας σε μία μόνο κατηγορία παγκοσμίου πρωταθλήματος FIM!

WorldSBK – Superpole Race

Ο καιρός επέστρεψε στα τερτίπια της Παρασκευής, με σποραδικές βροχές να ανακατεύουν την τράπουλα, έτσι η σύντομη κούρσα των 10 γύρων το πρωί της Κυριακής έγινε με την πίστα στη διαδικασία στεγνώματος από βροχόπτωση που είχε προηγηθεί.

Το αποτέλεσμα έριξε μια δύσκολη εξίσωση στους αναβάτες όσον αφορά στην επιλογή ελαστικών, ωστόσο φαίνεται πως η Kawasaki βρήκε τη σωστή λύση.

Με τη φόρα των 100 νικών του ο Rea πήρε και την Superpole Race, επικρατώντας του ομόσταυλού του, Lowes, για το δεύτερο συνεχόμενο 1-2 στην Αραγονία.

Αυτή τη φορά το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Garrett Gerloff (Yamaha), ο οποίος κράτησε πίσω του τον μαινόμενο Chaz Davies (Ducati) που είχε έναν εξαιρετικό αγώνα, την ώρα που ο Redding πλήρωσε άλλη μια λάθος επιλογή ελαστικών, υποχωρώντας από τη μάχη του βάθρου στην 8η θέση όταν έπεσε η καρό σημαία.

WorldSBK – Race 2

Στον χρόνο που μεσολάβησε από τη Superpole Race ως το δεύτερο πλήρες σκέλος της μεγάλης κατηγορίας, μια ακόμη σύντομη βροχή σήμαινε πως στη μεσημεριανή εκκίνηση η πίστα ήταν ξανά βρεγμένη σε διαδικασία στεγνώματος.

Η πλειοψηφία επέλεξε ενδιάμεσα λάστιχα (με αυλακώσεις για το νερό), ωστόσο τρεις αναβάτες προτίμησαν να ρισκάρουμε με σλικ, θεωρώντας πως η στεγνή γραμμή θα τους δώσει πλεονέκτημα αργότερα. Μεταξύ αυτών και ο Redding.

Στον αγώνα φυσικά τα πιο βρόχινα λάστιχα κυριάρχησαν στην αρχή, με τον Rea να πέφτει θύμα ενός συμβάντος με τον Gerloff, ο οποίος επιχείρησε μια μάλλον απίθανη προσπέραση στον πρωτοπόρο, έπεσε και παραλίγο να ρίξει και τον πρωταθλητή, που βγήκε στα χώματα μα έμεινε όρθιος και έχασε μόνο θέσεις.

Καθώς η βροχή δεν επέστρεφε και η πίστα στέγνωνε ολοένα και περισσότερο, το ρίσκο του Redding απέδωσε καρπούς και, εκεί που φαινόταν εκτός μάχης, σταδιακά έφτασε και πέρασε τους πάντες για να οδηγήσει ως τη νίκη που τόσο πολύ είχε ανάγκη μετά το σαρωτικό ξεκίνημα του Rea.

Πίσω του δόθηκε μια μάχη όπου ξεχώρισε ο Rea στη δεύτερη θέση και ο Lowes στην τρίτη. Το μαγικό σαββατοκύριακο της Kawasaki δεν θα χαλούσε έτσι εύκολα.

Κάπως έτσι η πρώιμη κατάταξη του WorldSBK έχει τον Rea πρώτο και καλύτερο με 57 βαθμούς, τον Lowes δεύτερο με 45 και τον Redding τρίτο με 40.

WorldSSP

Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας των 600 κυβικών, το Σάββατο 22/5, θα μείνει για πάντα στη μνήμη του Steven Odendaal (Yamaha), καθώς πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην κατηγορία, πάνω στο νήμα, μετά από αγχώδη μάχη με τον Dominique Aegerter (Yamaha).

Τρίτος τερμάτισε ο Philipp Oettl (Kawasaki), ωστόσο ο αγώνας στιγματίστηκε από τη σύγκρουση των Jules Cluzel (Yamaha) και Niki Tuuli (MV Agusta) με υπαιτιότητα του δευτέρου, σε ένα συμβάν που έβγαλε και τους δύο εκτός μάχης, με τον Tuuli στο νοσοκομείο με διάσειση.

Στο δεύτερο σκέλος της Κυριακής (23/5) η υγρή πίστα δημιούργησε απρόβλεπτες συνθήκες, ωστόσο ο Odendall συνέχισε με τη χτεσινή του φόρα, παίρνοντας συνεχόμενη τη δεύτερη νίκη του στην κλάση.

Αυτή τη φορά τον ακολούθησε δεύτερος ο Raffele De Rosa (Kawasaki), ενώ ο Cluzel επέστρεψε με μια πολύ δυναμική εμφάνιση που τον έφερε από την ουρά της εκκίνησης στην τρίτη θέση του αγώνα.

Στην βαθμολογία ο Odendall οδηγεί με 51 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Aegerter με 31, ενώ ακολουθεί ο De Rosa με 27.

WorldSSP300

Στον πρώτο αγώνα των 300 κυβικών νικητής αναδείχθηκε ο Adrian Huertas (Kawasaki), επικρατώντας για 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου του Tom Booth-Amos (Kawasaki), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Yuta Okaya (Kawasaki).

Στον δεύτερο αγώνα ο Booth-Amos απάντησε παίρνοντας αυτός τη νίκη σε έναν ακόμη συναρπαστικό αγώνα με ελάχιστες διαφορές να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Unnai Orrande (Yamaha) και τρίτος ο Huertas.

Στην κατάταξη ο Booth-Amos προηγείται με 45 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Huertas με 41 και τρίτος ο Orrande με 33.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Estoril της Πορτογαλίας το τριήμερο 28-30 Μαΐου 2021.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon