.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 14:58

WorldSBK 2020, 8ος αγώνας, Estoril (Πορτογαλία)

Έπιασε εξάσφαιρο ο Jonathan Rea!

Το μοιραίο απλώς καθυστέρησε έναν αγώνα, καθώς τελικά ο πρωταθλητής έραψε το έκτο του αστέρι και συνεχίζει να διαλύει ρεκόρ στο Παγκόσμιο Superbike.

Πριν περίπου δύο εβδομάδες στο Magny-Cours της Γαλλίας ο Jonathan Rea (Kawasaki) είχε την πρώτη του ευκαιρία να καθαρίσει και μαθηματικά με τον έκτο του τίτλο, ωστόσο τη στέψη ανέβαλαν οι δύο Ducati.

WorldSBK – 1ος αγώνας

Η pole position πήγε στον Toprak Ragzatlioglu (Yamaha), ενόσω ο Rea έμενε 15ος στη σχάρα εκκίνησης μετά από μια πτώση στη διαδικασία της Superpole.

Επί Πορτογαλικού εδάφους, ο πρωταθλητής δεν χρειάστηκε παρά μερικούς γύρους στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας για να φτάσει στο αναπόφευκτο. Η πράξη που το επιβεβαίωσε ήρθε από τον βασικό του αντίπαλο, Scott Redding, καθώς εγκατέλειψε τον αγώνα με μηχανικό πρόβλημα στη Ducati του, κι έτσι απλά ο Rea εξασφάλισε το πρωτάθλημα χωρίς να έχει καν ανάγκη βαθμών!

Η συνέχεια είδε τον πρωταθλητή να ανεβαίνει σταδιακά θέσεις, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει στους τελευταίους αγώνες, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο νεαρός Τούρκος.

Ο Ragzatlioglu οδήγησε τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος και πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή του νίκη μετά τον εναρκτήριο αγώνα στο Phillip Island.

Στο βάθρο τον ακολούθησαν οι Chaz Davies (Ducati) και Garrett Gerloff (Yamaha).

WorldSBK – Superpole Race

Ο σύντομος αγώνας των 10 γύρων το πρωί της Κυριακής έφερε ένα αρκετά απρόσμενο αποτέλεσμα, καθώς για μια φορά ακόμη ο Razgatlioglu έδειχνε ακαταμάχητος και πήρε τη νίκη οδηγώντας την κούρσα από τα πράσινα φώτα ως την καρό σημαία.

Το αναπάντεχο της υπόθεσης ήταν το ότι στο βάθρο τον ακολούθησαν άλλες δύο Yamaha, καθώς δεύτερος τερμάτισε ο Gerloff, ενώ η τρίτη θέση κλείστηκε από τον Michael Van Der Mark μετά από σκληρή μάχη με τον Davies.

Εδώ είχαμε και μια μονομαχία Rea-Redding, με τον πρωταθλητή να βγαίνει κερδισμένος στην 4η θέση.

WorldSBK – 2ος αγώνας

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς είχε ως πρωταγωνίστριες τις δύο εργοστασιακές Ducati, καθώς ο Davies αποχαιρέτησε μετά από επτά χρόνια συνεργασίας την ιταλική εταιρεία (που τον άφησε απρόσμενα ελεύθερο) με νίκη.

Δεύτερος ακολούθησε ο Redding και τρίτος ο εντυπωσιακός στην Πορτογαλία Razgatlioglu.

Ωστόσο αυτός ο αγώνας δεν ήταν απλά μια διαδικασία που προέβλεπε το πρόγραμμα, καθώς είχε ένα πολύ σοβαρό διαλύβευμα, τον τίτλο Κατασκευαστών.

Εδώ λοιπόν είχαμε σοβαρά δράματα, καθώς η μάχη Kawasaki-Ducati δεν είχε ξεκάθαρο φαβορί, ενώ το πράγμα άρχισε να κοκκινίζει επικίνδυνα με τις δύο Panigale V4 R στις δύο πρώτες θέσεις.

Ο Rea πάλευε με τον Razgatlioglu για μια θέση στο βάθρο, ωστόσο σε μια απόπειρα προσπέρασης έπεσε. Ευτυχώς για την Kawasaki, ξαναμπήκε στον αγώνα και τερμάτισε 14ος, δίνοντας στην Ιαπωνική εταιρεία αυτό που χρειαζόταν για να κατακτήσει και τη μάχη των Κατασκευαστών για έναν μόλις βαθμό!

WorldSSP

O rookie Andrea Locatelli (Yamaha) είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στην κατηγορία των 600 κυβικών, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τη Yamaha (Κατασκευαστές), έτσι ο τελευταίος αγώνας είχε έναν μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το πρώτο σκέλος των SSP άρχισε στραβά με μια κόκκινη σημαία όταν έπεσε ο Peter Sebestyen (Yamaha) και σκόρπισε χαλίκια στην πίστα, οπότε η διακοπή ήταν επιβεβλημένη για να καθαριστεί.

Στην επανεκκίνηση ο Locatelli συνέχισε ακάθεκτος προς τη 12η φετινή του νίκη, μπροστά από τους Phillip Oettl (Kawasaki) και Hannes Soomer (Kawasaki).

Ο δεύτερος αγώνας της κατηγορίας είχε άφθονο συναγωνισμό και διαρκείς ανακατατάξεις για ένα θεαματικό κλείσιμο στη σεζόν των Supersport.

Μεγάλος νικητής ο Lucas Mahia (Kawasaki), μπροστά από τον Locatelli και τον Raffaele de Rosa (MV Agusta).

WorldSSP300

Στη μικρή κατηγορία ο Jeffrey Buis (Kawasaki) ήρθε στο Estoril για να προστατεύσει μια διαφορά 28 βαθμών που διατηρούσε από τον προηγούμενο αγώνα από τον βασικό του αντίπαλο, Scott Deroue (Kawasaki).

Αναμενόμενα οι δυο τους μπλέχτηκαν σε ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς ουδείς ήθελε να ρισκάρει πολύ.

Όλα ωστόσο ξεκαθάρισαν στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας, καθώς ο Buis τερμάτισε 6ος και ο Deroue 8ος, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία του τίτλου. Ο Ολλανδός της Kawasaki είναι ο νέος πρωταθλητής WorldSSP300!

Στον αγώνα αυτή η τακτική προσοχή των πρωταγωνιστών επέτρεψε σε άλλους αναβάτες να διεκδικήσουν τη νίκη, έτσι ο Mika Perez (Kawasaki) βγήκε νικητής από μια σκληρή μάχη με τον Koen Meuffels (Kawasaki) στη δεύτερη θέση και τον Tom Booth-Amos (Kawasaki).

Στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας μεγάλος νικητής – 10ος διαφορετικός για τη φετινή σεζόν – αναδείχθηκε ο Koen Meuffels (Kawasaki) μπροστά από τον Samuel di Sora (Kawasaki) και τον Perez.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon