.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 13:53

WorldSBK 2019, 9ος αγώνας, Laguna Seca (ΗΠΑ)

Αν ο Αγγλικός αγώνας του Donington Park ήταν το σημείο καμπής για την άνοδο του Jonathan Rea, η Laguna Seca αποδείχθηκε ταφόπλακα στα όποια όνειρα του Alvaro Bautista.

Για σχεδόν μισή σεζόν ο Alvaro Bautista και η Ducati Panigale V4R έκαναν πλάκα στον ανταγωνισμό, μέχρι που ο Ισπανός άρχισε να πέφτει και ο, μονίμως δεύτερος ως τότε, Jonathan Rea άρχισε να κερδίζει κατά συρροή με την Kawasaki του. Η απόλυτη ανατροπή στη βαθμολογία ολοκληρώθηκε μετά την τριπλή νίκη του Rea στο Donington Park, η οποία τον έφερε πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα και δη με σημαντική διαφορά.

Ο αγώνας της Laguna Seca προσέφερε μια ευκαιρία στον Bautista να ξαναβρεί τη φόρμα του και να μπει εκ νέου στη διεκδίκηση του τίτλου και αυτό φάνηκε να προοιωνίζεται μετά την κατακτήρια διαδικασία του Αμερικανικού αγώνα. Στην pole ο Rea και πίσω του οι δύο Ducati των Chaz Davies και Bautista άφηναν ελπίδες για έναν ανταγωνιστικό και αγωνιώδη αγώνα.

09247 DCP R9 Action
Jonathan Rea (Kawasaki)

WorldSBK – 1ος αγώνας

Ο Rea έφυγε όπως ξεκίνησε, πρώτος, με τις δύο Ducati στο κατόπι του και τους Toprak Razgatlioglu (Kawasaki) και Tom Sykes (BMW) λίγο πιο πίσω. Ήταν δεδομένο πως πηγαίναμε για μια σκληρή μάχη, μόνο που οι εμπλεκόμενοι δεν θα ήταν ακριβώς αυτοί που περιμέναμε.

Ο Bautista έγραψε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα κυνηγώντας τους δύο πρωτοπόρους, αλλά στον πέμπτο γύρο η καταστροφή τον κοίταξε κατάματα για μια φορά ακόμη, καθώς έχασε το μπροστινό του στη στροφή 5. Επανήλθε μεν στον αγώνα, αλλά τελευταίος και καταϊδρωμένος, πολύ μακριά από τη δράση και εν τέλει τερμάτισε 17ος και εκτός βαθμών.

Στο μεταξύ ο αγώνας είχε μάχες σε όλο το πεδίο, με τον Rea να καταφέρνει να κρατήσει πίσω του τους Davies και Razgatlioglu, οι οποίοι συμπλήρωσαν το βάθρο.

Ο μόνος που ακολούθησε από σχετικά κοντινή απόσταση ήταν ο Sykes στην τέταρτη θέση, ενώ πιο πίσω την εξάδα συμπλήρωσαν οι Alex Lowes (Yamaha) και Jordi Torres (Kawasaki).

53896 R09 Action
Toprak Razgatlioglu (Kawasaki)

WorldSBK – Superpole Race

Η σύντομη κούρσα των 10 γύρων και των 12 βαθμών ξεκίνησε με δραματικό στυλ, καθώς πρώτα ο Razgatlioglu έκανε ένα λάθος που συμπαρέσυρε στην πτώση και τον Bautista, ενώ στη συνέχεια ένα δεύτερο συμβάν μεταξύ των Alessandro Delbianco (Honda) και J.D. Beach (Yamaha) προκάλεσε κόκκινες σημαίες και επανεκκίνηση του αγώνα.

Σε αυτόν ο Rea ξανάφυγε πρώτος, προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν οι Davies, Razgatlioglu και Leon Haslam (Kawasaki), ωστόσο ο πρωταθλητής ήταν άπιαστος για μια φορά ακόμη.

Τερμάτισε πρώτος, την ώρα που ο Bautista δεν συμμετείχε στον αγώνα καθώς εξεταζόταν από γιατρούς για να βεβαιωθεί πως δεν είχε τραυματιστεί στην πτώση του.

Το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Davies και Sykes, ένα αμιγώς Αγγλικό τρίο στις πρώτες θέσεις για 50ή φορά στα χρονικά του WorldSBK.

52974 R09 Ambience
Από αριστερά: Chaz Davies (Ducati - Jonathan Rea (Kawasaki) - Tom Sykes (BMW)

WorldSBK – 2ος αγώνας

Στο δεύτερο σκέλος των Superbikes ο Rea έφυγε ξανά πρώτος, αλλά στην πρώτη μόλις στροφή ο Davies τον πέρασε και έμεινε μπροστά, ενώ πίσω τους οι απειλές είχαν γνώριμα επώνυμα: Ragzatlioglu και Sykes.

Ο Rea προσπάθησε να πιέσει και να προσπεράσει τον Άγγλο της Ducati, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς ο Davies διατήρησε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό.

Κάπως έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς πολλά δράματα στην κορυφή, με τον Davies να γιορτάζει την πρώτη του φετινή νίκη, τον Rea δεύτερο και τον εντυπωσιακό Τούρκο πιτσιρικά Razgatlioglu να συμπληρώνει το βάθρο σε ένα ονειρικό γι’ αυτόν τριήμερο στην Καλιφορνέζικη πίστα.

Όσο για τον Bautista, μπήκε μεν στον αγώνα, αλλά ο τραυματισμένος του ώμος αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα.

05738 DCP R9 Action
Chaz Davies (Ducati)

Το πέρασμα από τη Laguna Seca αποδείχθηκε καταστροφικό για τον Bautista, ο οποίος αργότερα παραδέχτηκε πως η προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου έχει γίνει μάλλον αδύνατη, αφού, και να κερδίσει όλους τους υπόλοιπους τέσσερεις αγώνες, αρκεί στον Rea να τερματίζει κοντά του για να πάρει τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο του.

Διά του λόγου το αληθές, ο Rea (433 βαθμοί) έφυγε από τις Η.Π.Α. με 81 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Bautista (352 β.) με τέσσερεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η τρίτη θέση της κατάταξης έχει πια περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς έχει τουλάχιστον τρεις-τέσσερεις μνηστήρες: Lowes (220), Michael Van Der Mark (215), Haslam (202) και Razgatlioglu (191).

Ως είθισται, στη Laguna Seca δεν έτρεξαν οι άλλες κατηγορίες WorldSSP και WorldSSP 300, καθώς τώρα το πρωτάθλημα πάει σε μια μακρά καλοκαιρινή διακοπή, ως τις 6 Σεπτεμβρίου που θα ξαναρχίσει η δράση για τον αγώνα της Πορτογαλίας στο Portimao.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WorldSBK 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 14:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon