.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 15:55

WorldSBK 2019, 8ος αγώνας, DoningtonPark

Η πρώτη τριπλή νίκη του Jonathan Rea έφερε την απόλυτη ανατροπή στο πρωτάθλημα, καθώς ο Βρετανός της Kawasaki πέρασε πρώτος στη βαθμολογία και μάλιστα με διαφορά!

Η Αγγλία υποδέχτηκε τον αγώνα του WorldSBK με μια παραδοσιακή καλοκαιρινή βροχή, καθώς το ενδιαφέρον για την ανατροπή που κυοφορείτο εδώ και λίγο καιρό στο πρωτάθλημα ήρθε να δέσει με μια πίστα που ήταν άγνωστη στον Alvaro Bautista (Ducati) – και επιπλέον ήταν και ο εντός έδρας αγώνας του Rea.

Το δράμα φάνηκε από τη διαδικασία της Superpole, όπου ο Tom Sykes χάρισε στη BMW την πρώτη της φετινή pole και μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, ρίχνοντας ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο στον δεύτερο, Rea! Αλλά το δράμα δεν τέλειωνε εκεί, καθώς την ίδια ώρα ο Bautista έμενε πέμπτος, 1.9 δευτερόλεπτα από την κορυφή και 0.9 από τον Rea. Κάτι δεν πήγαινε εμφανώς καλά με τις Ducati στο Donington Park.

58917 R08 Action

WorldSBK – 1ος αγώνας

Ο Rea έφυγε πρώτος από την αρχή, παίρνοντας την πρωτοπορία από τον Sykes, την ώρα που ο Bautista πάλευε να ξεφύγει από την πέμπτη θέση και να πλησιάσει τους πρώτους, ενώ έπρεπε και να αμυνθεί στις επιθέσεις του Alex Lowes (Yamaha).

58189 R08 Action

Με δέκα γύρους να απομένουν, ο Rea είχε φτιάξει διαφορά από τον Sykes, ο Leon Haslam (Kawasaki) είχε ανέβει τρίτος και ο Bautista έπεφτε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα! Ούτε παραγγελία να το είχε κάνει ο Rea…

Τελικά ο πρώτος αγώνας του Σαββάτου 6/7 έληξε με αυτή τη σειρά στο βάθρο και ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην τέταρτη θέση για τον Loris Baz που επέστρεψε φορτσάτος στο WorldSBK με τη Yamaha.

WorldSBK - Superpole Race

Η Κυριακή (7/7) ξημέρωσε με λιακάδα και οι αναβάτες του WorldSBK στήθηκαν για τη σύντομη κούρσα των 10 γύρων.

Ο αγώνας σύντομα εξελίχθηκε σε μια μάχη τεσσάρων αναβατών – Rea, Sykes, Haslam και Torpak Razgatlioglu (Kawasaki) – αλλά η διάρκειά του μειώθηκε στους έξι γύρους όταν ένα συμβάν έβγαλε τις κόκκινες σημαίες.

01603 R8 Action

Συγκεκριμένα, η BMW του Peter Hickman (που έτρεξε εδώ στη θέση του τραυματία Markus Reiterberger) έσπασε και σκόρπισε λάδια στην πίστα, με συνέπεια να πέσουν οι επερχόμενοι Leandro Mercado, Alessandro Delbianco, Sandro Cortese και Ryuichi Kiyonari.

Ενώ ο αγώνας είχε ήδη διακοπεί, ο Sykes έπεσε κι αυτός στα λάδια και, παρότι θα ήταν κανονικά δεύτερος, δεν επέστρεψε στα πιτς εντός 5 λεπτών ως όφειλε και θεωρήθηκε πως εγκατέλειψε, χάνοντας ένα ακόμη βάθρο.

Ο δε Bautista δεν είχε καταφέρει τίποτε περισσότερο από την πέμπτη θέση, κερδίζοντας μια εξαιτίας της ατυχίας του Sykes.

WorldSBK – 2ος αγώνας

Ο δεύτερος αγώνας της μεγάλης κατηγορίας είχε πλέον έναν νέο πρωτοπόρο στη βαθμολογία, τον Rea, έναν Bautista που ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή διακαώς, έναν ανεβασμένο Ragzatlioglu στην πίστα που είχε πάρει το πρώτο βάθρο της καριέρας του στο WorldSBK, αλλά και μια σειρά Άγγλων που επιθυμούσαν σφόδρα να διακριθούν μπροστά στο κοινό τους.

Κάπως έτσι ο αγώνας ξεκίνησε ως μια μονομαχία του Rea με τον Razgatlioglu, ενώ στην τρίτη θέση βρισκόταν ο Haslam, με τον Bautista να τον πλησιάζει.

Οι δύο πρώτοι άρχισαν να ξεφεύγουν από τους υπόλοιπους και να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους, ενώ ο Haslam είχε σαφές πρόβλημα με τον αναβάτη της Ducati πίσω του.

60257 R08 Action

Εν τέλει ο Rea κατάφερε να πάρει την τρίτη νίκη στο Donington, ο Razgatlioglu θα είναι σίγουρα ικανοποιημένος με το πέμπτο του φετινό βάθρο (και μπροστά από το εργοστασιακό Kawasaki του Haslam), ενώ ο Bautista κατάφερε απλώς να μετριάσει την Αγγλική του αποτυχία με μια μοναδική επίσκεψη στο βάθρο.

Αυτό που έχει σημασία, ωστόσο, είναι πως ο Rea στη Jerez υπολειπόταν του Bautista κατά 61 βαθμούς και τώρα βρίσκεται 24 μπροστά στη βαθμολογία! Μιλάμε δηλαδή για την κάλυψη μιας διαφοράς 85 βαθμών σε οκτώ αγωνιστικά σκέλη, δηλαδή κάτι λιγότερο από τρεις πλήρεις αγώνες. Απίστευτη ανατροπή!

WorldSSP

Το πρωτάθλημα των Supersport 600 κυριαρχείται από τη Yamaha, καθώς δύο αναβάτες με R6 μονοπωλούν τα τεκταινόμενα: Randy Krummenacher και Federico Caricasulo έχουν πάρει τις έξι από τις οκτώ νίκες ως τώρα και μέχρι το Donington Park δεν είχαν λείψει από κανένα βάθρο.

Μετά τον Αγγλικό αγώνα, ας προσθέσουμε στους πρωταγωνιστές και άλλον έναν αναβάτη με Yamaha, τον Jules Cluzel που πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη και πλησίασε τους δύο πρώτους, φέρνοντας μια επιπλέον δόση ενδιαφέροντος στη μάχη του τίτλου.

Αυτό έγινε ακόμη πιο πιπεράτο από τη στιγμή που ο Krummenacher έμεινε για πρώτη φορά φέτος εκτός βάθρου με την τέταρτη θέση που πήρε.

Cluzel R8 Action

Ο Cluzel πάλεψε σκληρά για τη νίκη και χρειάστηκε να κρατήσει τη θέση του ενώ δεχόταν τις επιθέσεις του Caricasulo, κάτι που κατάφερε με επιτυχία ως την καρό σημαία.

Η τρίτη θέση του αγώνα πήγε στον Lucas Mahia με Kawasaki.

Μετά το Donington Park, ο Krummenacher διατηρείται πρώτος με 173 βαθμούς, ακολουθεί ο Caricasulo με 158 και τρίτος ανέβηκε ο Cluzel με 132. Από εκεί και μετά μεσολαβεί ένα μεγάλο κενό ως τους 82 βαθμούς του Mahias.

WorldSSP 300

Η κατηγορία των μικρών Supersport έχει έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή φέτος. Ονομάζεται Manuel Gonzalez και τρέχει με την Kawasaki, μα στο Donington Park είχε μια πτώση στις κατατακτήριες δοκιμές που τον άφησε εκτός αγώνα με βγαλμένο ώμο.

Αυτό άνοιξε ξαφνικά την πόρτα σε όλους όσους θα ήθελαν να πλησιάσουν τον ασυναγώνιστο φέτος Ισπανό, ωστόσο οι θεοί των αγώνων είχαν άλλη άποψη.

Η μάχη των SSP 300 στο Donington Park είχε πολλές πτώσεις, κυρίως πρωταγωνιστικών αναβατών, με αποτέλεσμα τόσο η Ana Carrasco (2η στην κατάταξη), όσο και Scott Deroue (3ος) να μην πάρουν βαθμούς στην Αγγλία και ο Gonzalez να μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος με τη διαφορά του ανέπαφη.

55585 R08 Ambience

Ο νικητής του αγώνα ήταν αναπάντεχα ο Kevin Sabatucci (Yamaha), με δεύτερο τον Andy Verdoia (Yamaha) και τρίτο τον Nick Kalinin (Kawasaki).

Στην πράξη ο Verdoia ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του Donington, αφού έπιασε στους 65 βαθμούς την Carrasco και τον Deroue, αφήνοντας τον Gonzalez να απολαμβάνει τους 108 βαθμούς του στην μοναξιά της κορυφής.

Για τον δε Sabatucci, αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας που βαθμολογείται και τον εκτόξευσε από το πουθενά στην 10η θέση της βαθμολογίας, αλλά δεν έχει καμιά επίπτωση στη μάχη της κορυφής. Όπως ακριβώς ισχύει και για τον Kalinin, τον Ουκρανό που με το βάθρο αυτό ανέβηκε 11ος στη βαθμολογία.

Τώρα απομένουν τρεις αγώνες για την κατηγορία και θεωρητικά ο Gonzalez θα έχει στο Portimao μια ευκαιρία να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο. Έχει στα χέρια του μια διαφορά 43 βαθμών, οπότε αν μετά τον Πορτογαλικό αγώνα έχει 51 βαθμούς απόσταση από τον/την δεύτερο/η, τότε θα είναι πρωταθλητής βρέξει-χιονίσει.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WorldSBK 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon