.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 11:10

WorldSBK 2019. 7ος αγώνας, Misano (Ιταλία)

Οι μικτές καιρικές συνθήκες επηρέασαν την αγωνιστική δράση στην πίστα Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, αλλά αυτό που μένει είναι πως ο Jonathan Rea επικράτησε του Alvaro Bautista ανεξαρτήτως καιρού και, έκλεισε τη διαφορά τους σημαντικά.

Μεγάλος άτυχος του Misano ήταν ο Michael Van Der Mark (Yamaha), που υπέστη μια τρομακτική πτώση στο τέλος των δοκιμών της Παρασκευής, από την οποία έφυγε τραυματίας και σπασμένο καρπό.

Οι δε μικρότερες κατηγορίες μας χάρισαν υπέροχους αγώνες, με αγωνία, δράμα ως το τέλος και σε αυτές ξεχωρίζουμε την επιστροφή της πρωταθλήτριας, Ana Carrasco, στις νίκες.

WorldSBK – 1ος αγώνας

Τα σημάδια για τον Rea (Kawasaki) ήταν εκεί από το Σάββατο, όταν επικράτησε στη Superpole, με τον Bautista (Ducati) να μένει τέταρτος, σχεδόν 5.5 δέκατα από τον ρυθμό του πρώτου.

Με την εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο Rea βρέθηκε δεύτερος, αλλά παράλληλα έπεφταν οι πρώτες σταγόνες βροχής στο Misano και μερικούς γύρους αργότερα βγήκαν οι κόκκινες σημαίες.

58763 R07 Action

Στην επανεκκίνηση ο πρωταθλητής έφυγε πρώτος, αφήνοντας δεύτερο τον Alex Lowes (Yamaha), ο οποίος δεν έμεινε πολύ πίσω και αργότερα ξαναπέρασε μπροστά και μάλιστα άρχισε να ανοίγει μια μικρή διαφορά από τον Rea. Εκεί που φαινόταν πως η νίκη θα πήγαινε στον Άγγλο της Yamaha, όμως, αυτός έπεσε 10 γύρους προ τους τέλους και έτσι άφησε τον Rea με τη νίκη στα χέρια.

Αυτή ήταν η 74η νίκη του σε 149 βάθρα, με συγκομιδή άνω των 4,000 βαθμών στην καριέρα του στο WorldSBK και το καλύτερο είναι πως ήρθε ανήμερα στην επέτειο της πρώτης του νίκης στο Παγκόσμιο!

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Tom Sykes στο πρώτο φετινό βάθρο για τη BMW και σαφώς το καλύτερό της αποτέλεσμα από τη στιγμή που επέστρεψε δυναμικά στο πρωτάθλημα φέτος.

Τρίτος τερμάτισε ο Bautista, περιορίζοντας τη ζημιά από τη νίκη του βασικού του αντιπάλου.

WorldSBK – Superpole Race

Όσο κι αν προσπάθησε η βροχή να μπερδέψει τα πράγματα το Σάββατο, τη δεύτερη μέρα του αγώνα τη συνόδευσε μια ωραιότατη καλοκαιρινή λιακάδα που έκανε τα δεδομένα λίγο πιο προβλέψιμα.

Η σύντομη κούρσα των 10 γύρων ξεκίνησε με μια μονομαχία Rea-Bautista, η οποία όμως κράτησε μόνο για δύο γύρους, καθώς τότε ο Ισπανός πέρασε τον Άγγλο στην ευθεία και δεν ξανακοίταξε πίσω του.

75197 R7 Action

Όλα έδειχναν πως οι δύο πρώτοι της κατάταξης θα τερμάτιζαν έτσι και στον σύντομο αγώνα, ωστόσο ο πρωταθλητής είχε μια απρόκλητη πτώση δύο γύρους πριν το τέλος, από την οποία ευτυχώς ξαναμπήκε στον αγώνα στην πέμπτη θέση!

Το γεγονός αυτό ωστόσο άφησε τον Bautista άνετα πρώτο, δεύτερο τον Lowes και τρίτο τον Leon Haslam (Kawasaki).

WorldSBK – 2ος αγώνας

Ξεκινώντας από την pole του δεύτερου σκέλους, ο Bautista έφυγε πρώτος από την αρχή και έδειχνε πως θα μας χάριζε άλλη μια γνώριμη παράσταση για έναν ρόλο. Μόνο που ο μονόλογος που είχε στο μυαλό του δεν έμελλε να πραγματοποιηθεί, καθώς στην αρχή του δεύτερου γύρου έχασε από δικό του λάθος το μπροστινό - “από υπερβολική αυτοπεποίθηση,” εξήγησε μετά ο ίδιος – και έμεινε εκτός μάχης για τη νίκη.

Εκεί λοιπόν άνοιξε το παιχνίδι και όλοι περιμέναμε τον Rea να επωφεληθεί, ωστόσο ήταν μια άλλη Kawasaki, αυτή του νεαρού Τούρκου Toprak Razgatlioglu, που βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα.

62106 R07 Action

Αυτός και ο Rea άρχισαν να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους, αφήνοντας μια δεύτερη μάχη στο κατόπι τους, αυτή για την τρίτη θέση.

Το ξεκαθάρισμα για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου περίμενε ως το τέλος για να βγάλει αποτέλεσμα, καθώς οι δύο Kawasaki μάχονταν ανηλεώς και προσέφεραν άφθονο θέαμα, με τον Rea να περνά πρώτος 4 γύρους προ του τέλους.

Μόνο που ο Razgatlioglu δεν είχε σκοπό να βολευτεί με τη δεύτερη θέση (όσο εντυπωσιακή κι αν είναι για έναν άγνωστο rookie) και έμεινε στη ρόδα του πρωταθλητή πιέζοντας όσο μπορούσε – μάλιστα παραλίγο να τον πάρει μαζί του για βαρελάκια στην αμμοπαγίδα σε μια στιγμή που έφτασε υπερβολικά κοντά στην πίσω του ρόδα.

Στο τέλος πάντως ο Rea δεν άφησε τη νίκη να του ξεφύγει με έναν αμυντικό τελευταίο γύρο για σεμινάριο, με τον Τούρκο δεύτερο και τον Haslam να ολοκληρώνει ένα καταπράσινο μπλοκ στο βάθρο.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως ο Bautista πήρε μόνο δύο βαθμούς από το δεύτερο αυτό σκέλος, γεγονός που επέτρεψε στον Rea να κλείσει τη διαφορά στους 16 βαθμούς και να δώσει άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

WorldSSP

Φέτος το πρωτάθλημα των 600 κυβικών είναι υπόθεση δύο Yamaha R6 και συγκεκριμένα των δύο αναβατών της Bardahl Evan Bros WorldSSP Team, Randy Krummenacher και Federico Caricasulo. Οι δυο τους έχουν κερδίσει τους έξι από τους επτά αγώνες ως τώρα (τέσσερεις ο πρώτος και δύο ο δεύτερος) και δικαίως έχουν καπαρώσει τις ισάριθμες πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Στο Misano ο αγώνας εξελίχθηκε ξανά σε μια μεταξύ τους μονομαχία, η οποία εξελίχθηκε σε μάχη μέχρις εσχάτων στον τελευταίο γύρο. Οι δύο ομόσταυλοι πάλευαν για τη νίκη λυσσαλέα ήδη από τον δεύτερο γύρο του αγώνα και στους τελευταίους τρεις άρχισα να μυρίζει αίμα.

07871 R7 Action

Ο δε τελευταίος γύρος ξεκίνησε με μια πολύ ρισκαδόρικη απόπειρα προσπέρασης στην πρώτη στροφή από τον Caricasulo που παραλίγο να τους βγάλει αμφότερους εκτός μάχης, μια εξίσου θρασεία προσπέραση στη στροφή 8 και ακολούθησε μια αναλόγως άκομψη απάντηση από τον Krummenacher στην 14. Αμέσως μετά ο Caricasulo προσπάθησε να απαντήσει και οι δύο τους ήρθαν σε επαφή πλάι με πλάι, αλλά ευτυχώς δεν έπεσαν, με τον Ελβετό να παίρνει τελικά τη νίκη κλείνοντας ιδανικά την εσωτερική στην τελευταία στροφή 16.

Αφού έμειναν όρθιοι, πανηγύρισαν άλλη μια σαρωτική νίκη για την ομάδα τους, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Lucas Mahias (Kawasaki) που τους είχε φτάσει στα 1.6 δέκατα, αλλά δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί περισσότερο τη μονομαχία των δύο Yamaha.

Στη βαθμολογία ο Krummenacher εύλογα προηγείται του Caricasulo κατά 22 βαθμούς, με μια ακόμη Yamaha, αυτή του Jules Cluzel, να ακολουθεί σε σχετικά κοντινή απόσταση στη βαθμολογία. Πίσω από τον Γάλλο, το χάος.

WorldSSP 300

Οι αγώνες της μικρής κατηγορίας αποκτούν ολοένα και πιο δραματικό χαρακτήρα, καθώς το θέαμα και οι μάχες δε λείπουν σχεδόν ποτέ.

Στο Misano ο αγώνας είχε άφθονο δράμα, με δέκα αναβάτες να πέφτουν, οι περισσότεροι εξ αυτών σε δύο συγκεκριμένες στροφές.

61631 R07 Action

Είχε και θέαμα, καθώς οι μάχες για τις θέσεις του βάθρου έγιναν μήλο της Έριδος για αρκετούς αναβάτες. Πάνω απ’ όλους ωστόσο βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος η πρωταθλήτρια Ana Carrasco (Kawasaki)!

Πίσω της δόθηκε μια τρελή μάχη, από την οποία κερδισμένος στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Manuel Gonzalez (Kawasaki), με τρίτο τον Andy Verdoia (Yamaha). Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η απόσταση από τον δεύτερο και τον τέταρτο (Galang Hendra Pratama με Yamaha) ήταν μικρότερη των 2.5 δεκάτων του δευτερολέπτου!

Στην κατάταξη συνεχίζει να προηγείται ο Gonzalez με 108 βαθμούς, ενώ πλέον η Carrasco έπιασε τον Scott Deroue (Kawasaki) στη δεύτερη θέση, αλλά θα έχει πολλή δουλειά για να ξαναπάρει τον τίτλο της κατηγορίας, καθώς το κακό της ξεκίνημα στη σεζόν την έχει σε απόσταση 43 βαθμών από την κορυφή.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία WorldSBK 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 11:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon