.
Κατηγορία Rally Dakar
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 10:20

Dakar 2023 – 14η Ειδική – Θρίαμβος Kevin Bevanides με τη μικρότερη διαφορά στην ιστορία

Νικητής του Dakar για δεύτερη φορά αναδείχθηκε ο αναβάτης της ΚΤΜ, Kevin Benavides, μετά από επική τελευταία μέρα.

Μπαίνοντας στην τελευταία μέρα του ράλι για τη 14η ειδική διαδρομή μήκους 136 χιλιομέτρων από την Al-Hofuf στον τερματισμό της Damman, ο Toby Price (KTM) οδηγούσε με ελάχιστη διαφορά από τους Skyler Howes (Husqvarna) και Kevin Benavides (KTM), με το φετινό στέμμα να αποτελεί ουσιαστικά αντικείμενο της μάχης αυτών των τριών και μόνο.

Το θρίλερ ξετυλίχθηκε από την πρώτη στιγμή, καθώς οι διαφορές δευτερολέπτων συνήθως δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία όταν έχεις απέναντί σου μια μάχη εκατοντάδων χιλιομέτρων. Μόνο που ο φετινός αγώνας δεν ήταν συνηθισμένος.

Στο τέλος ο νικητής αναδείχθηκε για μόλις 43 δευτερόλεπτα, δηλαδή τη μικρότερη διαφορά που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία του Dakar Rally.

winners2023

Ο Kevin Benavides έλανψε εκεί που έπρεπε, κερδίζοντας τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του φετινού ράλι και έτσι κατάφερε να υπερκαλύψει τη μικρή πρωτοπορία του Price, ο οποίος έγινε ο πρώτος αναβάτης που έχασε τη νίκη παρότι προηγείτο στην κατάταξη ως την προτελευταία ειδική.

Στην τρίτη θέση της ημέρας τερμάτισε ο Pablo Quintanilla, για να αναδειχθεί τέταρτος στην τελική κατάταξη και πρώτος μεταξύ των Honda, μια θέση πάνω από τον ομόσταυλό του Adrien Van Beveren.

Έτσι, η τελική κατάταξη του Dakar Rally 2023 είδε τον Kevin Benavides να παίρνει τη δεύτερη νίκη του μετά το 2021 – όταν ήταν αναβάτης της Honda – και να ισοφαρίζει το κατόρθωμα του δεύτερου, Price, ο οποίος είχε κερδίσει το 2016 και το 2019. Ο Howes τερμάτισε τρίτος στο σύνολο και συνέβαλλε σε ένα τελικό βάθρο αμιγώς στελεχωμένο από αναβάτες που σχετίζονται με την ΚΤΜ: δύο εργοστασιακούς της Red Bull KTM Factory Racing και ο Αμερικανός της Husqvarna Factory Racing.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και τελική κατάταξη Dakar Rally 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 10:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon