.
Κατηγορία Rally Dakar
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 16:24

Dakar 2023 – 11η Ειδική – Τριπλή υπογραφή Mattighofen

Τρεις εργοστασιακοί αναβάτες από τις όλες τις εταιρείες που εντάσσονται στον ίδιο όμιλο με την ΚΤΜ πρωταγωνίστησαν στην πρώτη Marathon ειδική.

Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο του φετινού Dakar Rally, με την πρώτη Marathon ειδική διαδρομή στην έρημο του Empty Quarter στο νοτιοανατολικό άκρο της Σαουδικής Αραβίας. Η εκκίνηση δόθηκε από τη Haradh και ο τερματισμός έφερε τους αναβάτες για διανυκτέρευση στη Shaybah, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα του Ομάν.

Η συνολική απόσταση των 427 χιλιομέτρων της ημέρας περιλάμβανε την ειδική διαδρομή 274 εξαιρετικά απαιτητικών χιλιομέτρων σε μια θάλασσα από αμμόλοφους όσο φτάνει το μάτι. Δύσκολη στην πλοήγηση και απίστευτα επιβαρυντική για τη φυσική κατάσταση των αναβατών, η πρώτη από τις δύο Marathon ειδικές ανέδειξε τις ικανότητες των έμπειρων αναβατών και κυρίως αυτών που φροντίσει να εξοικονομήσουν δυνάμεις για τη σημερινή (12/1) και την αυριανή μέρα, που περιλαμβάνει τη δεύτερη μαραθώνια ειδική που θα γυρίσει τους αγωνιζόμενους πίσω στη Shaybah για τις τελευταίες δύο μέρες του ράλι.

sanders
Daniel Sanders (GASGAS)

Μεγάλος νικητής στην πρώτη μαραθώνια μάχη στην άμμο αναδείχθηκε ο Luciano Benavides της Husqvarna Factory Racing, ενώ πίσω του εμφανίστηκε ένας αναβάτης που αγνοείτο από τις πρώτες θέσεις εδώ και μέρες, ο Daniel Sanders της Red Bull GASGAS Factory Racing, σε χρονική απόσταση 1 λεπτού και 38 δευτερολέπτων.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Toby Price της Red Bull KTM Factory Racing, 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον δεύτερο, ολοκληρώνοντας μια μέρα που σίγουρα σκόρπισε χαρές στο Mattighofen της Αυστρίας.

price
Toby Price (KTM)

Ιδιαίτερα καθώς ο έτερος εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna, Skyler Howes, πήρε την τέταρτη θέση και έτσι διατηρήθηκε στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης.

Ίσως το πιο θετικό αποτέλεσμα της 11ης ημέρας πάντως να ήταν το γεγονός πως ουδείς εγκατέλειψε από την κατηγορία των μοτοσυκλετών, όσοι ξεκίνησαν τόσοι τερμάτισαν.

howes
Skyler Howes (Husqvarna)

Στην προσωρινή γενική κατάταξη του ράλι ο Howes διατηρεί την πρωτιά, με τον Price ξανά στον σβέρκο του, σε απόσταση μόλις 28 δευτερολέπτων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ομόσταυλος του Price στην εργοστασιακή ΚΤΜ, Kevin Benavides, που την προηγούμενη μέρα είχε περάσει πρώτος μετά τη νίκη του στη 10η ειδική, εδώ όμως τερμάτισε μόλις 10ος, 6 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα πιο αργά από τον νικητή αδελφό του.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar Rally 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 12:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon