.
Κατηγορία Rally Dakar
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 18:02

Dakar 2023 – 10η Ειδική – Ανατροπή στην κορυφή

Δεύτερη νίκη για τον Ross Branch, καθώς ο Kevin Benavides προσπέρασε τον Skyler Howes στην πρωτιά της γενικής κατάταξης.

Το κλείσιμο της προηγούμενης ημέρας στέρησε από το φετινό ράλι έναν ακόμη πρωτοκλασάτο αναβάτη, καθώς ο Joan Barreda Bort – νικητής της 4ης ημέρας – εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού για να γίνει ο δεύτερος αναβάτης της Honda που αποχωρεί μετά τον Ricky Brabec.

Μετά από διαδρομές δίπλα στη θάλασσα και στα ορεινά της κεντρικής Σαουδικής Αραβίας, η 10η μέρα του αγώνα, από το Haradh στη Shaybah, προέβλεπε μια μακρά διαδρομή liaison μήκους περίπου 500 χιλιομέτρων πριν το ράλι πατήσει για πρώτη φορά στην περίφημη Empty Quarter (Άδειο Τεταρτημόριο), μια αχανή έκταση που φυτρώνουν μόνο αμμόλοφοι.

7f476

Σε αυτό το απαιτητικό τερέν θα συνεχίσουν οι επόμενες τέσσερεις μέρες του Dakar Rally 2023, με μια καυτή Marathon ειδική να καραδοκεί για αύριο, Πέμπτη 12/1.

Ενόψει της αμμώδους κόλασης που έπεται στις επόμενες μέρες και στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ξεχωρίσουν οι πρωταγωνιστές καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία του ράλι, αρκετοί έμπειροι αναβάτες επέλεξαν να μην πιέσουν σήμερα και να κρατήσουν δυνάμεις για τα δύσκολα που αρχίζουν με τη 12η ειδική.

price
Toby Price (KTM)

Μεταξύ αυτών ο ως τώρα πρωτοπόρος Skyler Howes (Husqvarna) και ο Toby Price (KTM), οι οποίοι οδήγησαν συνειδητά συντηρητικά και έκλεισαν την ημέρα αρκετά πίσω, στις θέσεις 15 και 16 αντιστοίχως.

Αυτό άφησε ανοικτό τον δρόμο για τη νίκη της ημέρας σε αρκετούς άλλους, με τον Ross Branch να χαρίζει στη Hero τη δεύτερη προσωπική του νίκη φέτος και τρίτη για το ινδικό εργοστάσιο στη σύντομη πορεία του στο Dakar.

kbenavides
Kevin Benavides (KTM)

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ο Adrien Van Beveren (Honda), ενώ τρίτος αναδείχθηκε o Michael Docherty. Ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης της HT Rally Raid Husqvarna Racing κάνει το ντεμπούτο του στο Dakar με το δορυφορική ομάδα της Husqvarna και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ράλι με τη συνεπή του προσπάθεια.

Στην κατάταξη τώρα, ο Kevin Benavides (ΚΤΜ) με την τέταρτη θέση της ημέρας προσπέρασε τον Howes για περίπου ενάμιση λεπτό, ενώ ο Price υποχώρησε κι αυτός τρίτος, 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar Rally 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 12:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon