.
Κατηγορία Rally Dakar
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 17:17

Dakar 2023 – 9η Ειδική – Νίκη Luciano Benavides, πιάνει κορυφή ο Toby Price

Εξαιρετική η 9η μέρα για την εργοστασιακή Husqvarna, αλλά και για τον Toby Price της ΚΤΜ που αθόρυβα έφτασε μια ανάσα από την κορυφή.

Μετά την ημέρα ξεκούρασης, Δευτέρα 9/1, οι αναβάτες επέστρεψαν στη δράση για το δεύτερο μισό του Dakar Rally 2023 με μια ειδική διαδρομή 358 χιλιομέτρων (συν άλλα 328 liaison) που ταξίδεψε από την πρωτεύουσα Riyadh στη Haradh, μια ημιέρημη περιοχή κοντά στις πετρελαιοπηγές και τα διυλιστήρια της Ghawar που εκμεταλλεύεται η Saudi Aramco.

Ο μεγάλος νικητής της ημέρας ήταν ο Luciano Benavides της Husqvarna Factory Racing, καταφέροντας να φτάσει στον τερματισμό με διαφορά περίπου ενός λεπτού από τον Toby Price της Red Bull KTM Factory Racing.

price
Toby Price (KTM)

Το σημαντικότερο ωστόσο για τον Αυστραλό νικητή του Dakar ήταν πως κράτησε πίσω του τον Skyler Howes, ομόσταυλο του Benavides και πρωτοπόρο της κατάταξης, μειώνοντας έτσι τη διαφορά από την κορυφή.

Ο Price έχει κάνει έναν πολύ αθόρυβο αγώνα, χωρίς εντυπωσιακές νίκες, είναι ωστόσο πάντα κοντά στους πρωτοπόρους κάθε ημέρας και χρησιμοποιώντας την άφθονη εμπειρία του έχει καταφέρει να φτάσει μια ανάσα από την πρωτιά.

klein
Mason Klein (KTM)

Στο μεταξύ η μέρα ήταν κακή για τον Mason Klein, ο οποίος τερμάτισε μόλις 22ος και έχασε λίγο έδαφος στην κατάταξη, ενώ την ίδια μέρα έλαμψε ο ομόσταυλός του στη BAS World KTM Racing Team, Tosha Schareina, που τερμάτισε τέταρτος. O Klein είχε μια πτώση περίπου στο 300ό χιλιόμετρο της ειδικής, από την οποία έχασε το road book και τη μάσκα του κράνους του, ενώ στη συνέχεια ήταν υποχρεωμένος να ακολουθεί άλλους αναβάτες καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να πλοηγηθεί μόνος του. Τη στιγμή που έπεσε ήταν δεύτερος και ακολουθούσε από πολύ κοντά τον Luciano Benavides, τον μετέπειτα νικητή της ημέρας.

Στην κατάταξη μετά και την 9η ημέρα συνεχίζει να προηγείται ο Howes, μα πλέον η διαφορά του από τον δεύτερο Price έχει ελαχιστοποιηθεί στα 3 δευτερόλεπτα – αμελητέος χρόνος για ένα τέτοιο πολυήμερο ράλι. Στην τρίτη θέση της κατάταξης με 5 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα απόσταση από τον πρώτο βρίσκεται ο Kevin Benavides (Red Bull KTM Factory Racing).

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 11:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon