.
Κατηγορία Rally Dakar
Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 13:32

Dakar 2023 – 7η Ειδική – Ακύρωση της ημέρας για μοτοσυκλέτες λόγω καιρού

Η πολύ δυνατή βροχόπτωση μετέτρεψε την 7η ειδική διαδρομή του αγώνα σε μια διαδικαστική liaison 500 χιλιομέτρων.

Όταν οι αμμόλοφοι άρχισαν να μοιάζουν με νησίδες μεταξύ λιμνών, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν την ημέρα για τους αναβάτες δικύκλων και τους οδηγούς ATV – δηλαδή των οχημάτων που δεν είχαν σκεπή πάνω από τους χειριστές τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει αγώνας που να επιδρά στην κατάταξη του ράλι, ενώ οι αναβάτες πήραν κανονικά εκκίνηση αποκλειστικά και μόνο για να καλύψουν μέσω δημόσιων δρόμων μιαν απόσταση 500 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Riyadh, όπου είχαν τερματίσει την προηγούμενη μέρα, ως το μπιβουάκ του Al Duwadimi.

Η εκκίνηση δόθηκε κανονικά μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, δηλαδή λίγο μετά τις 4 το πρωί, και με τη θερμοκρασία να δείχνει λίγο πάνω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά και ατελείωτη πυκνή υγρασία, αποζημιώνοντας τους μοτοσυκλετιστές με μια ελεύθερη μέρα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στη συντήρηση των μοτοσυκλετών τους, μιας και δεν είχαν περάσει από την κόλαση της ειδικής διαδρομής που κανονικά θα έτρεχαν.

Επιπλέον, τους παρείχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσουν τους οδηγούς αυτοκινήτων και φορτηγών να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με την πλοήγησή τους και να χάνονται διαρκώς στη διαδρομή, καθώς αυτή τη φορά δεν είχαν την πολυτέλεια να ακολουθούν τις ροδιές των μοτοσυκλετών που παραδοσιακά εκκινούν πρώτες κάθε μέρα του ράλι.

Έτσι μετά και την 7η μέρα του Dakar 2023 δεν είχαμε καμιά αλλαγή στην κατάταξη, η οποία παρέμεινε ως είχε μετά το κλείσιμο της 6ης μέρας, με τον Skyler Howes (Husqvarna) στην κορυφή, τον Toby Price (KTM) δεύτερο και τον Kevin Benavides (KTM) τρίτο.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 13:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon