.
Κατηγορία Rally Dakar
Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 15:57

Dakar 2023 – 6η Ειδική – Διπλός θρίαμβος Husqvarna

Με πρώτο τον Luciano Benavides και δεύτερο τον πρωτοπόρο του ράλι, Skyler Howes, η εργοστασιακή ομάδα της Husqvarna απόλαυσε ιδιαίτερα τη δράση της Παρασκευής 6/1.

Παίρνοντας εκκίνηση από την ιστορική Ha’il με κατεύθυνση προς την πρωτεύουσα Riyadh, η έκτη μέρα του ράλι συνέχισε να εξελίσσεται υπό την επήρεια της βροχής, η οποία δεν επηρέασε μεν άμεσα τον αγώνα, ωστόσο είχε αλλάξει το έδαφος που σε πολλά σημεία έκρυβε παγίδες.

Αυτός που ξεχώρισε τη μέρα αυτή ήταν ο Luciano Benavides (Husqvarna), ο οποίος κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του ειδική του Dakar, ενώ πίσω του σε απόσταση μικρότερη του λεπτού τερμάτισε ο ομόσταυλός του, Skyler Howes, ο οποίος οδηγεί και την γενική κατάταξη του ράλι.

howes1
Skyler Howes (Husqvarna)

Η μέρα ήταν πολύ δύσκολη για τον Mason Klein (KTM) που τερμάτισε μόλις 12ος, ενώ αντίστροφα καλή ήταν για τον Toby Price (KTM) που συνέχισε χωρίς να διακρίνεται με νίκες, αλλά ο σταθερός του ρυθμός και παρουσία μέσα στην εξάδα τον ανεβάζει σιγά-σιγά στην κατάταξη.

Τερματίζοντας τρίτος την Παρασκευή στην 6η ειδική διαδρομή, ο Αυστραλός ανέβηκε κι άλλο στην κατάταξη και έφτασε στη δεύτερη θέση, περίπου 3.5 λεπτά πίσω από τον Howes, αλλά και άλλα τόσα μπροστά από τον ομόσταυλό του, Kevin Benavides (KTM).

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon