.
Κατηγορία Rally Dakar
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 16:23

Dakar 2023 – 12η Ειδική – O Toby Price στην κορυφή

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης Marathon ειδικής το ράλι του 2023 έχει γίνει μια πολύ σφικτή μάχη για τρεις υποψήφιους νικητές.

Η δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη θάλασσα από αμμόλοφους που είναι το Empty Quarter σηματοδότησε τη δεύτερη Marathon ειδική διαδρομή, με μήκος 184 χιλιόμετρα. Με το τέλος αυτής της μέρας έχει αρχίσει πια να σχηματίζεται η εικόνα των βασικών διεκδικητών του φετινού Dakar Rally.

Ο μεγάλος νικητής της 12ης ειδικής πάντως δεν έχει και πολλές βλέψεις για να κατακτήσει στο τέλος τη νίκη του ράλι, αν και αυτή είναι η δεύτερη ειδική που κερδίζει φέτος. Ο λόγος για τον Χιλιανό εργοστασιακό αναβάτη της Honda, Jose Ignacio Cornejo (κεντρική φωτό), ο οποίος πρώτευσε κρατώντας δεύτερο πίσω του τον Αυστραλό Daniel Sanders της εργοστασιακής GASGAS, σε απόσταση 49 δευτερολέπτων.

sanders
Daniel Sanders (GASGAS)

Και ο Sanders ωστόσο δεν έχει πολλή τύχη στην κατάκτηση της συνολικής νίκης, κάτι που δε μπορούμε να πούμε για τον αναβάτη που τερμάτισε τρίτος. Ο Toby Price (ΚΤΜ) έχει γευτεί δύο φορές την πρωτιά του Dakar και φέτος οδηγεί με σύνεση και προσοχή, φροντίζοντας να βελτιώνει αθόρυβα τη θέση του στην κατάταξη. Αυτό ακριβώς έκανε και σήμερα, καθώς με την τρίτη του θέση στην ειδική ανέβηκε πρώτος στην προσωρινή κατάταξη.

Κάπως έτσι αρχίζει να διαφαίνεται ποια θα είναι η ομάδα που θα διεκδικήσει τον τελικό θρίαμβο μετά από άλλες δύο μέρες αγώνα που απομένουν.

price
Toby Price (KTM)

Ο Price είναι σαφώς ένας εξ αυτών, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna, Skyler Howes, που έχει οδηγήσει το ράλι στη μεγαλύτερη διάρκειά του και τώρα βλέπει τον Αυστραλό αντίπαλό του από απόσταση μόλις 28 δευτερολέπτων, έχοντας τερματίσει ο ίδιος στην 6η θέση στη σημερινή μάχη.

Δύο λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πιο πίσω του βρίσκεται στην τρίτη θέση ο Kevin Benavides, ομόσταυλος του Price στην ΚΤΜ και επίσης νικητής του Dakar στο παρελθόν.

kbenavides
Kevin Benavides (KTM)

Αυτοί οι τρεις φαίνεται πως, εκτός απροόπτου, θα παίξουν ως το τέλος για τη νίκη, καθώς η τέταρτη θέση και ο Pablo Quintanillia (Honda) απέχει σχεδόν 15 λεπτά από τον πρώτο, οδηγώντας ένα γκρουπ αναβατών που βλέπουν την κορυφή από απόσταση έως 23 λεπτά. Αυτοί, κατά σειρά μετά τον Quintanilla είναι οι: Adrien Van Beveren (Honda), Luciano Benavides (Husqvarna), Sanders και ο σημερινός νικητής, Cornejo.

Μετά, ο επόμενος αναβάτης, Matthias Walkner (KTM) απέχει πάνω από 44 λεπτά από την κορυφή και ρεαλιστικά δεν έχει βλέψεις για βάθρο, ενώ 10 λεπτά πιο πίσω ο Mason Klein, ο rookie της δορυφορικής KTM που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες φέτος στο ντεμπούτο του στην κατηγορία Prestige, κλείνει τη δεκάδα σε απόσταση σχεδόν 55 λεπτών από τον πρώτο.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 16:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon