.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 12:25

Dakar 2023 – Θάνατος θεατή από φορτηγό

Ένα τραγικό ατύχημα κόστισε τη ζωή σε έναν 69χρονο Ιταλό θεατή του ράλι όταν χτυπήθηκε από το φορτηγό του πρωτοπόρου της κατηγορίας.

Το συμβάν συνέβη την Τρίτη 10/1 κατά τη διάρκεια της 9ης Ειδικής Διαδρομής, όταν το φορτηγό του Τσέχου Ales Loprais καβάλησε έναν αμμόλοφο και στην προσγείωση χτύπησε έναν θεατή που ήταν εκεί – κατά τις αναφορές στημένος για να βγάλει φωτογραφίες.

Ο άτυχος θεατής ήταν ο 69χρονος Ιταλός Livio Sassinotti, ο οποίος δυστυχώς λίγες ώρες μετά υπέκυψε.

Ο Τσέχος οδηγός, που προηγείτο στην κατάταξη των Φορτηγών, δεν αντελήφθη καν τι είχε συμβεί και ενημερώθηκε γι’ αυτό από τους υπευθύνους του αγώνα όταν έφτασε στον τερματισμό, ενώ στη συνέχεια σοκαρισμένος αποσύρθηκε από το ράλι και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών και την έρευνα για τη διαλεύκανση του ατυχήματος.

Το συμβάν έχει καταγραφεί σε βίντεο που διαμοιράζεται ευρέως στο Facebook και όπου φαίνεται πως ο άτυχος Ιταλός είχε καθίσει σε εντελώς λάθος σημείο στην πίσω πλευρά αμμόλοφου, απ’ όπου ούτε οι επερχόμενοι αγωνιζόμενοι μπορούσαν να τον δουν, μα ούτε και αυτός να προβλέψει την τροχιά των οχημάτων που έρχονταν, με αποτέλεσμα το φορτηγό να περάσει από πάνω του χωρίς κανείς να έχει χρόνο να αντιδράσει – και χωρίς καν να γίνει αντιληπτός από τους επιβαίνοντες, όπως δείχνει το σχετικό πλάνο μέσα από την καμπίνα.

Από σεβασμό στον αποθανόντα Ιταλό δε δημοσιεύουμε το βίντεο του ατυχήματος, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 12:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon