.
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 19:07

MotoGP 2023 - Honda – Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!

Η Honda υποβάλλεται σε αναδιάρθρωση της ομάδας της με σημαντικές αλλαγές στα παρασκήνια του HRC.

Μετά τον τραυματισμό του Marquez, είναι φανερό πως η Honda έχει πάρει ένα τρομακτικό κατήφορο στο MotoGP, καθώς φάνηκε το τι συμβαίνει αν «κόβεις και ράβεις» τη μοτοσυκλέτα πάνω σε ένα και μόνο αναβάτη και ξαφνικά αυτός μένει εκτός. Εκτός απροόπτου, το 2023 θα τον βρει σε καλή φυσική κατάσταση για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, έχοντας μαζί του τον Joan Mir στην εργοστασιακή ομάδα. Εν τω μεταξύ, ο Alex Rins, ο οποίος ήταν επίσης στο παρελθόν στη Suzuki, θα ενταχθεί στην LCR Honda ως teammate του Takaaki Nakagami.

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στο motorsport.com, το HRC εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά για να ολοκληρώσει ένα ανταγωνιστικό RC213V και έχει υποβληθεί σε σημαντική τεχνική αναδιάρθρωση για να ορίσει την ομάδα μηχανικών και τεχνικών της για τη νέα σεζόν. Μία από τις βασικές κινήσεις επικεντρώνεται γύρω από τον Joan Mir. Ο Giacomo Guidotti, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής της ομάδας του Takaaki Nakagami, είναι έτοιμος να μεταβεί στην εργοστασιακή ομάδα για να βοηθήσει στην καθοδήγηση των πρώτων βημάτων του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2020.

Η προαγωγή του Guidotti στην Repsol Honda Team φέρνει επίσης αλλαγή για τον Nakagami. Σε αυτή την περίπτωση, την κενή θέση του Ιταλού δίπλα στον Ιάπωνα αναβάτη φαίνεται πως θα καλύψει ο πρώην αναβάτης Klaus Nöhles. Αφού δούλεψε τα τελευταία τρία χρόνια με την ομάδα δοκιμών της Honda, ο Γερμανός βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Nakagami, αφού το είχε κάνει στο παρελθόν στο φινάλε της σεζόν πέρυσι στη Valencia και στο τεστ μετά το GP.

hrc23b.jpg

Ο Ramon Aurin, μια πολύ γνωστή φιγούρα στη Honda και ένα γνώριμο πρόσωπο στα paddock μετά από συνεργασία με αναβάτες όπως ο Dani Pedrosa, ο Andrea Dovizioso, ο Jorge Lorenzo και ο Pol Espargaro, θα αναλάβει τώρα τον ρόλο του τεχνικού υπεύθυνου για την ομάδα δοκιμών. Σύμφωνα και πάλι με το motorsport.com, ο Aurin είχε οριστεί αρχικά να είναι ο επικεφαλής της ομάδας του Joan Mir, αλλά λόγω της μείωσης των ημερών δοκιμής και της σημασίας του ρόλου τους, η Honda ζήτησε από τον Aurin να ηγηθεί της ομάδας ανάπτυξης.

Ακόμα, η Repsol Honda Team θα δει και ένα γνώριμο πρόσωπο με τη μορφή του Santi Hernandez, ο οποίος θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Crew Chief του Marc Marquez. Η ομάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς στο γκρουπ του Alex Rins θα προστεθεί ο David Garcia, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Alex Marquez. Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας θα είναι ο Γάλλος, Christophe Bourguignon.

Tέλος, σύμφωνα πάντα με την προαναφερθείσα πηγή, πρόκειται να υπάρξουν πολλές άλλες κινήσεις εντός της αγωνιστικής ηγεσίας του HRC. Μετά από λίγα χρόνια μακριά από την πίστα, ο Shinichi Kokubu επιστρέφει στο ρόλο του RC213V Project Leader. Ο Tetsuhiro Kuwata παραμένει Γενικός Διευθυντής του HRC, ενώ ο Shinya Wakabayashi, Γενικός Διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας, εντάσσεται στην ανώτατη διευθυντική ομάδα, η οποία δεν θα περιλαμβάνει τον πρώην τεχνικό διευθυντή, Takeo Yokoyama, ο οποίος φεύγει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος για να αναλάβει θέση στα κεντρικά γραφεία του Τόκυο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Honda αδικεί την ιστορία της εδώ και δυο τουλάχιστον χρόνια, οπότε ας ελπίσουμε να πετύχει ο όποιος «ανασχηματισμός» γιατί στο τέλος χάνει το θέαμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 19:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon