.
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 09:09

MotoGP – Οι αναβάτες «συνδικαλίζονται» για τους αγώνες Sprint

Οι αναβάτες του MotoGP αντιδρούν και «θα ξεσπάσει χάος» αν δεν τους καταβληθούν μπόνους για τους αγώνες Sprint, δήλωσε πρόσφατα ο μάνατζερ του Enea Bastianini.

Το ημερολόγιο MotoGP του 2023 θα περιλαμβάνει έναν αγώνα Sprint σε κάθε γύρο, αλλά οι αναβάτες ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να πληρωθούν επιπλέον για αυτούς. Οι αγώνες Sprint θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα του Σαββάτου και θα είναι μισής απόστασης καθώς και μισών βαθμών. Εδώ όμως ξεκινούν οι αντιρρήσεις.

«Μετά από τρεις αγώνες, οι αναβάτες θα τρελαθούν», είπε ο Carlo Pernat, ο οποίος εκπροσωπεί τον Enea Bastianini. «Προς το παρόν δεν υπάρχει μπόνους αγώνα στα συμβόλαια και αν δεν μας τα δώσουν, δεν νομίζω ότι θα αγωνιζόμαστε. Έχουμε ήδη συμφωνήσει με τον Albert Valera (το μάνατζερ του Aleix Espargaro και το μάνατζερ του Jorge Martin) και με τον Giovanni Balestra (μάνατζερ του Maverick Vinales). Είναι μισοί πόντοι, θέλουμε μισό μπόνους. Με τους χορηγούς που έχουμε, ήδη συμπεριλάβαμε στο συμβόλαιο τα μπόνους για τους αγώνες Sprint.»

«Είναι ένας αγώνας μεταξύ της Dorna, των ομάδων και των αναβατών, Ζήτησα χρήματα από τη Ducati και μου είπαν «πήγαινε στη Dorna», η Dorna απάντησε «πήγαινε στην ομάδα, είναι δική τους δουλειά. Οι οδηγοί θα κάνουν τους δύο πρώτους αγώνες γιατί είναι υποχρεωμένοι, αν δεν δώσουν μπόνους τότε θα ξεσπάσει χάος. Αυτή είναι μια επιβολή που δεν μπορείς να κάνεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα προβλήματα της υπόθεσης: «Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία (ο Bastianini) γιατί είναι κάποιος που είναι δυνατός στους τελευταίους πέντε γύρους και εδώ είναι οκτώ. Στους πρώτους γύρους αγωνίζεται περισσότερο, πρέπει να ξανασυγκεντρωθεί. Θα υπάρξει πρόβλημα με τους αναβάτες».

Κάπου εδώ ας κάνουμε και μια επεξήγηση-υπενθύμηση των αγώνων Sprint. Οι αναβάτες θα συμμετέχουν και στους 21 γύρους κάθε Σάββατο απόγευμα, με τους εν λόγω «μίνι αγώνες» να μην αντικαταστήσουν τις προκριματικές περιόδους Q1 και Q2. Οι αγώνες sprint είναι οι μισοί ως προς τη συνηθισμένη απόσταση, με τους μισούς βαθμούς να απονέμονται. Τέλος, δεν θα υπολογίζονται ως «νίκες αγώνων» στα βιβλία ιστορίας του MotoGP.

Η προσπάθεια της Dorna για να αυξήσει τις «πωλήσεις» του προϊόντος της ενδέχεται να γυρίσει μπούμερανγκ, με τους αναβάτες να έχουν τα δίκια τους, ενώ ταυτόχρονα γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ διοργάνωσης και ομάδων. Δε μένει παρά να δούμε την εξέλιξη της ιστορίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 07:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon