.
Κατηγορία MotoGP
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 13:45

MotoGP 2015, 12ος αγώνας, Silverstone

 

Θεός Valentino Rossi!

 

 


Του Τάκη Μανιάτη

Ένας μεγαλειώδης Valentino Rossi, οδήγησε με απίστευτη σταθερότητα και ταχύτητα, και έφυγε από το Silverstone με την νίκη, το ρεκόρ παραμονής στο βάθρο και διαφορά 12 βαθμών από τον Lorenzo στο πρωτάθλημα!

Πανικός και αλλαγές!


Με τον Rossi να έχει κάνει ταχύτερο γύρο κατά 0,6’’ στα ελεύθερα δοκιμαστικά το πρωί, που έγιναν με την πίστα βρεγμένη, όλα έδειχναν ότι αν ο αγώνας ήταν βρεγμένος, ο Rossi θα είχε τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη. Ο αγώνας όμως κηρίχθηκε στεγνός στην αρχή, και οι αναβάτες στήθηκαν στην εκκίνηση με τις μοτοσυκλέτες με τα slick ελαστικά.

Το ψιλόβροχο που έπεσε πριν ακόμη ξεκινήσουν οι αναβάτες για τον γύρο προθέρμανσης, έδωσε την δυνατότητα στην οργάνωση να τον αλλάξει σε βρόχινο, και τους αναβάτες, να τρέχουν στα πιτς για να αλλάξουν μοτοσυκλέτες, πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας! Δημιουργήθηκε συνωστισμός μέσα στα πιτς, με τους αναβάτες να παλεύουν για μία θέση στην πρόχειρη εκκίνηση που στήθηκε εκεί μέσα, αφού κανένας αναβάτης δεν βρισκόταν πια στο κανονικό σημείο εκκίνησης!

Δίκαια η οργάνωση λοιπόν έβγαλε κόκκινη σημαία και έδωσε νέα ώρα εκκίνησης, με τον αγώνα πλέον να είναι χαρακτηρισμένος ως βρόχινος, και τους αναβάτες να ετοιμάζονται από την αρχή. Στην κανονική εκκίνηση λοιπόν, ο Jorge Lorenzo έστριψε πρώτος με τον Marquez να ακολουθεί, τον Pal Espargaro να χώνεται πίσω τους και τον Rossi να βρίσκεται και αυτός στην μάχη. Μάχη που ξεκίνησε νωρίς τόσο στις μπροστινές θέσεις, όσο και στις πίσω, με τον Marquez να κυνηγάει τον Lorenzo και τον Rossi να περνάει νωρίς στην 3η θέση. Πριν ακόμη συμπληρωθούν οι δύο γύροι, ο Lorenzo δέχεται την επίθεση του Rossi και περνάει μπροστά ενώ και ο Marquez ανεβαίνει στην 2η θέση και οι δυο τους ανοίγουν το ρυθμό.

 Αλλαγές θέσεων

Ο Lorenzo δείχνει ανίκανος να οδηγήσει πολύ δυνατά στο βρεγμένο και τον πλησιάζει ο Pol Espargaro που εκείνη την ώρα έχει μείνει πίσω του. Ο Jack Miller επιτίθεται και ανεβαίνει θέσεις αλλά στην προσπάθεια να περάσει τον Cal Crutswlow, τον εμβολίζει και πέφτουν και οι δύο. Εκείνη τη στιγμή, ο Crutchlow βρισκόταν πίσω από τον Lorenzo και είχε πίσω του τους Brandley Smith και Dani Pedrosa. Με τους δύο αναβάτες της LCR Honda να έχουν βγει εκτός, ο Crutchlow βγαίνει στα πιτς, παίρνει την δεύτερη μοτοσυκλέτα και συνεχίζει, για να βγει εκτός πίστας αμέσως μετά, και να εγκαταλείψει αργότερα. Μπροστά, ο Rossi κρατάει σταθερά την διαφορά και ο Lorenzo είναι 3ος.

Ο Danilo Petrucci επιτίθεται και περνάει τον Pedrosa και αμέσως μετά επιτίθεται και στον Lorenzo και δείχνει ικανός να τον περάσει. Πίσω τους, ο Dovizioso μόλις έχει περάσει τον Pedrosa και οι δύο Ducati, Petrucci και Dovizioso έχουν κολλήσει πάνω στον Lorenzo και τον πιέζουν, με τον Pedrosa να ακολουθεί από μικρή απόσταση. Ο Petrucci περνάει τον Lorenzo και ο Dovizioso κάνει το ίδιο στην αμέσως επόμενη στροφή, ενώ ο Pedrosa τώρα είναι αυτός που παραφυλάει να περάσει τον Lorenzo, κάτι που καταφέρνει αμέσως μετά, 12 γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

 Εκτός ο Marquez!

Ο Rossi συνεχίζει να προηγείται με τον Marquez να βρίσκεται πλέον στα 0,6’’ και οι δυο τους να βρίσκονται αρκετά μακριά από τους υπόλοιπους αναβάτες. Petrucci, Dovizioso και Pedrosa ανοίγουν την διαφορά από τον Lorenzo, ενώ πιο πίσω, οι Smith και Espargaro έχουν την δική τους μάχη, με τον Pol Espargaro να περνάει τελικά στην 6η θέση. Ο Marquez συνεχίζει την επίθεση μειώνοντας την διαφορά από τον Rossi.
Με την βροχή να παραμένει σταθερή, ο Marquez κολλάει πίσω από τον Rossi ο οποίος επιτίθεται και προσπαθεί να τον περάσει. Αυτό που ενδιαφέρει βέβαια τον Rossi είναι να φύγει από το Silverstone με την μεγαλύτερη διαφορά στην βαθμολογία, και αυτό τον ενημερώνουν οι μηχανικοί του.

Του βγάζουν πινακίδα με ειδοποίηση ότι από την 2η θέση, θα έχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον Lorenzo που βρίσκεται στην 6η. Με 9 γύρους να απομένουν, ο Dovizioso επιτίθεται στον Petrucci τον οποίο και περνάει, ενώ στην πρώτη δεξιά στροφή της πίστας, ο Marquez χάνει το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και πέφτει από highsiding! Πλέον ο Rossi βρίσκεται 1ος και με διαφορά 6’’ από τον 2ο, Dovizioso, και όλα δείχνουν πιο άνετα για τον Rossi. Κόβει ρυθμό και η διαφορά αμέσως φτάνει στα 4,9’’ με τις μάχες μεταξύ Dovizioso, Petrucci, Pedrosa και Lorenzo να αυξάνονται πίσω του! Ο Lorenzo περνάει στην 4η θέση ενώ ο Petrucci επιτίθεται δυνατά στον Dovizioso σε κάθε ευκαιρία.

 Κυνήγι για το βάθρο

Ο Petrucci περνάει αμέσως μπροστά και ο Dovizioso κολλάει πάλι δίπλα του, αλλά χάνει την γραμμή του και δίνει την ευκαιρία στον Lorenzo να τον πλησιάσει. Ο Pol Espargaro έχει μία πτώση και χάνει την ευκαιρία να τερματίσει στην 6η θέση, ενώ και ο Stefan Brandl έχει πτώση, και μένει και αυτός εκτός αγώνα. Ο Petrucci έχει μειώσει την διαφορά από τον Rossi στα 2,4’’ και δείχνει ικανός ακόμη και για την νίκη. Κολλητά του βρίσκεται και ο Dovizioso και όλα δείχνουν ότι στους 5 γύρους που απομένουν, μπορεί να γίνουν τρομερές ανατροπές. Μπαίνοντας στους 4 γύρους πριν το τέλος, η διαφορά τους έχει φτάσει στα 1,6’’ και ο Petrucci φαίνεται να ρισκάρει τα πάντα για την νίκη, ενώ ο Rossi, δεν μπορεί να ρισκάρει, και πιθανότατα θα προτιμήσει να τον αφήσει να περάσει μπροστά. O Petrucci έχει ξεφύγει 0’8’’ από τον Dovizioso στο κυνήγι του Rossi, ο οποίος όμως δείχνει ικανός να διαχειριστεί την διαφορά τους, που παραμένει τώρα στα 1,6’’.

Μένουν δύο γύροι και η διαφορά του Rossi με τον Petrucci πηγαίνει στα 1,785’’ και ο Rossi αυξάνει τη διαφορά αμέσως μετά, στα 1,938’’ διατηρώντας την 1η θέση. Στον ίδιο γύρο, ο Rossi αυξάνει την διαφορά στα 2,6’’ δευτερόλεπτα, δείχνοντας ότι μόνο μία πτώση μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στον αγώνα.

 Θεός Rossi!

Μπαίνουμε στον τελευταίο γύρο, και 19 χρόνια μετά την πρώτη του νίκη στο Brno (18 Αυγούστου 1996) στα 125, ο Valentino Rossi παίρνει ξανά μία νίκη, ξεπερνώντας το ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων παραμονής στο βάθρο – 16!, και βάζει ξανά στόχο για τον 10ο τίτλο! Ο καλύτερος αναβάτης όλων των εποχών επιβεβαιώνει τους λόγους και παίρνει πανάξια μία μεγαλειώδη νίκη!

Ο Petrucci τερματίζει για πρώτη φορά στο βάθρο στην 2η θέση, με τον Dovizioso να συμπληρώνει την τριάδα. Ακολουθεί ο Lorenzo με τον Pedrosa, οι Scott Redding, Brandley Smith, Andrea Iannone, Aleix Espargaro, Alvaro Bautista.
Η διαφορά του Rossi με τον Lorenzo πλέον βρίσκεται στους 12 βαθμούς, με τον Rossi να είναι ο μεγάλος κερδισμένος του Silverstone και να φεύγει ξανά με την 1η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, με 236 βαθμούς έναντι 224, και έξι αγώνες να απομένουν.

 Φωτογραφίες

 Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP 46'15.617
2 Danilo PETRUCCI Octo Pramac Racing 3.010
3 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 4.117
4 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP 5.726
5 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 11.132
6 Scott REDDING EG 0,0 Marc VDS 25.467
7 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 26.717
8 Andrea IANNONE Ducati Team 29.393
9 Aleix ESPARGARO Team SUZUKI ECSTAR 38.815
10 Alvaro BAUTISTA Aprilia Racing Team Gresini 41.712
11 Maverick VIÑALES Team SUZUKI ECSTAR 44.776
12 Nicky HAYDEN Aspar MotoGP Team 52.489
13 Hector BARBERA Avintia Racing +1'11.211
14 Mike DI MEGLIO Avintia Racing +1'15.292
15 Alex DE ANGELIS E-Motion IodaRacing Team +1'17.863
16 Loris BAZ Forward Racing +1'19.310
17 Eugene LAVERTY Aspar MotoGP Team +1'19.735
18 Claudio CORTI Forward Racing +1'58.086
19 Karel ABRAHAM AB Motoracing 1 Lap
Not Classified
  Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 6 Laps
  Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 8 Laps
  Stefan BRADL Aprilia Racing Team Gresini 8 Laps
  Cal CRUTCHLOW LCR Honda 16 Laps
  Jack MILLER LCR Honda 18 Laps
Not Finished 1st Lap
  Yonny HERNANDEZ Octo Pramac Racing 0 Lap

 Βαθμολογία

Pos. Rider Bike Points
1 Valentino ROSSI Yamaha 236
2 Jorge LORENZO Yamaha 224
3 Marc MARQUEZ Honda 159
4 Andrea IANNONE Ducati 150
5 Andrea DOVIZIOSO Ducati 120
6 Bradley SMITH Yamaha 115
7 Dani PEDROSA Honda 102
8 Danilo PETRUCCI Ducati 83
9 Pol ESPARGARO Yamaha 81
10 Cal CRUTCHLOW Honda 74
11 Maverick VIÑALES Suzuki 67
12 Aleix ESPARGARO Suzuki 60
13 Scott REDDING Honda 47
14 Yonny HERNANDEZ Ducati 41
15 Hector BARBERA Ducati 23
16 Alvaro BAUTISTA Aprilia 22
17 Loris BAZ Yamaha Forward 15
18 Nicky HAYDEN Honda 12
19 Jack MILLER Honda 12
20 Stefan BRADL Aprilia 11
21 Michele PIRRO Ducati 8
22 Eugene LAVERTY Honda 7
23 Hiroshi AOYAMA Honda 5
24 Mike DI MEGLIO Ducati 4
25 Alex DE ANGELIS ART 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 00:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2015, 11ος αγώνας, Brno MotoGP, 13ος αγώνας, Misano »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon