.
Κατηγορία MotoGP
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 19:48

MotoGP 2015, 8ος αγώνας, Assen

 

Είναι Θεός ο Rossi!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Κρατώντας το γκάζι ανοιχτό, με 180χ.α.ω., ο Valentino Rossi πέρασε στην αρχή με σούζα, μετά σπινάροντας, από την αμμοπαγίδα στο τελευταίο S, κερδίζοντας έτσι τον αγώνα στον οποίο ο Marc Marquez, παραλίγο να πετάξει κάτω!

Αποφασισμένος Rossi


Ένας αποφασισμένος Valentino Rossi ξεκίνησε από την Pole Position για να στρίψει πρώτος στην δεξιά στροφή, και να ακολουθηθεί από τους Aleix Espargaro, τον Marc Marquez που πέρασε σύντομα 3ος, αφού δεν ξεκίνησε πολύ καλά, και τον Jorge Lorenzo.
Οι πτώσεις στον πρώτο γύρο του Hector Barbera και Jack Miller έδειξαν μόνο ότι ο ρυθμός όλων ήταν τρομακτικός. Μπροστά όμως, ο Rossi είχε βάλει το κεφάλι κάτω, και μόνο ο Marquez κατάφερε να κολλήσει στην ουρά του και να αρχίσει να τον πιέζει σοβαρά. Οι δυο τους, άνοιξαν ρυθμό και έγραφαν ρεκόρ πίστας συνεχώς, κι έτσι έφτασαν στο σημείο να αφήσουν πάνω από 5'' τον Lorenzo πίσω τους, στην 3η θέση. Λίγο πιο πίσω, ο Andrea Iannone ανέβαινε θέσεις και ξεχώρισε από το group, ενώ οι Pol Espargaro, Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow, Brandley Smith, Dani Pedrosa, είχαν τις δικές τους συγκλονιστικές μάχες, αλλάζοντας σχεδόν σε κάθε στροφή θέσεις.

Όμως, οι προσπάθειες τους επισκιάστηκαν από την μάχη του Rossi με τον Marquez για την πρώτη θέση, μάχες που οδήγησαν τον Marquez να έχει κολλήσει στην ουρά του Rossi, με διαφορά 0,2'', ψάχνοντας τρόπο να περάσει. Ένα μικρό λάθος του Rossi δίνει την δυνατότητα στον Marquez να περάσει μπροστά λίγους γύρους πριν το τέλος, αλλά ο Rossi κολλάει στην ουρά του, και δείχνει άνετος πλέον, σίγουρος ότι ελέγχει την κατάσταση. Δύο γύρους πριν το τέλος κάνει την επίθεση του και περνάει μπροστά, αλλάζοντας την γραμμή του, και ανοίγει μάλιστα την διαφορά στο 0,5''. Δείχνει ότι ο Marquez δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό, αλλά αρχίζει την επίθεση του αμολώντας ουσιαστικά τα φρένα - λες ότι σε κάθε στροφή θα του φύγει και θα τον εμβολίσει.

Χωμάτινος Rossi!


Μέχρι που φτάνουν στο τέλος: Ο Rossi ανοίγεται για να τοποθετηθεί στο τελευταίο S πριν τον τερματισμό, ο Marquez χώνεται από δεξιά απότομα, και καθώς ο Rossi ακολουθεί την γραμμή του, ακουμπούν! Ο Rossi σηκώνεται απότομα και ακολουθεί ευθεία πορεία όντας εμβολισμένος, ανοίγει το γκάζι και μπαίνει με σούζα στην αμμοπαγίδα, με 180χ.α.ω.! Το κρατάει ανοιχτό, και διασχίζει σπινάροντας την αμμοπαγίδα, και καθώς βγαίνει ξανά στην άσφαλτο, βλέπει τον Marquez να έχει μόλις συνέλθει από την προσπάθεια να μην πέσει από το λάθος του. Ο Rossi σηκώνει τον μπροστινό τροχό στον αέρα και παίρνει άλλη μία νίκη - την πρώτη από την Pole Position, από το 2009!
Ένας εκπληκτικός Valentino Rossi, δικαιολόγησε απόλυτα τους λόγους για τους οποίους είναι ο ''γιατρός'' των MotoGP, "δείχνοντας" στον Marquez τους 9 τίτλους του.
Και πλέον, αύξησε και την διαφορά του από τον Lorenzo, και προηγείται με 10 βαθμούς!
Rossi θεός λέμε!

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP 40'54.037
2 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 1.242
3 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP 14.576
4 Andrea IANNONE Ducati Team 19.109
5 Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 24.268
6 Cal CRUTCHLOW CWM LCR Honda 24.373
7 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 24.442
8 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 24.656
9 Aleix ESPARGARO Team SUZUKI ECSTAR 26.725
10 Maverick VIÑALES Team SUZUKI ECSTAR 27.238
11 Danilo PETRUCCI Octo Pramac Racing 29.038
12 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 29.418
13 Scott REDDING EG 0,0 Marc VDS 46.663
14 Yonny HERNANDEZ Octo Pramac Racing 49.305
15 Loris BAZ Athinà Forward Racing 52.396
16 Nicky HAYDEN Aspar MotoGP Team 56.005
17 Alvaro BAUTISTA Aprilia Racing Team Gresini 59.857
18 Mike DI MEGLIO Avintia Racing +1'14.513
19 Marco MELANDRI Aprilia Racing Team Gresini 1 Lap
Not Classified
  Alex DE ANGELIS E-Motion IodaRacing Team 3 Laps
  Eugene LAVERTY Aspar MotoGP Team 11 Laps
  Stefan BRADL Athinà Forward Racing 21 Laps
Not Finished 1st Lap
  Hector BARBERA Avintia Racing 0 Lap
  Jack MILLER CWM LCR Honda 0 Lap

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 21:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon