.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 22:10

MotoGP 2015, 7ος αγώνας, Καταλούνια

   Μονόλογος Lorenzo!


Του Τάκη Μανιάτη

Ένας μοναχικός Lorenzo, έβαλε το κεφάλι κάτω από την αρχή του αγώνα, και δεν άφησε κανέναν να τον φτάσει για να τον απειλήσει. Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη είναι γεγονός, και το πρωτάθλημα παίρνει άλλη τροπή!

Ανατροπή!

Όσοι πίστευαν ότι δεν θα υπήρχαν ανατροπές στον 7ο αγώνα της χρονιάς, στην Καταλούνια, ήταν σίγουρο ότι θα έπεφταν έξω. Γιατί με τα δύο Suzuki να έχουν κατακτήσει την Pole Position και την 2η θέση στα δοκιμαστικά, τον Lorenzo να στρίβει πρώτος στην δεξιά με τον Marquez κολλητά πίσω του, και τον Dovizioso να ακολουθεί, σίγουρα θα άλλαξαν γνώμη αμέσως. Ο αγώνας αυτός, χαρακτηρίστηκε από πτώσεις. Πτώσεις από λάθη, όπως το άνοιγμα της γραμμής του Crutchlow που επέτρεψε στον Espargaro να τοποθετηθεί δεξιά του, να ακουμπήσουν, και τελικά ο Άγγλος να καταλήξει στα χαλίκια κι από εκεί στα πιτς. Πτώσεις από υπερβολικό άγχος, όπως αυτή του Marc Marquez που ενώ βρισκόταν στην ουρά του Lorenzo, το παράκανε στο φρενάρισμα και πέρασε ξυστά από τον Lorenzo, καταλήγοντας τελικά στα χαλίκια, και χάνοντας κάθε ελπίδα για τον φετινό τίτλο.
Πτώσεις όπως αυτή του Dovizioso, ο οποίος βρισκόμενος στην 3η θέση, έπεσε και έδωσε στον Valentino Rossi την ευκαιρία να περάσει μπροστά, μιας και μέχρι τότε, όντας πιο αργός, του μείωνε τον ρυθμό, και δεν άφηνε και καμιά ''τρύπα'' ανοιχτή για να περάσει.
Σίγουρα, η μάχη του Rossi για να φτάσει μέχρι εκεί, μάχη που έγινε νωρίς, του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Lorenzo, και να παλέψει για την πρώτη θέση. Έδειχνε αρχικά ότι θα τον έπιανε, αφού το γυρολόγιο του ήταν κοντά στο μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορο. Ο Lorenzo όμως έβαλε ξανά το κεφάλι κάτω, και διατήρησε σταθερή την διαφορά του στο 1,2'', έως και το τέλος του αγώνα.
Η νίκη τελικά ήρθε για μία ακόμη φορά - τέταρτη συνεχόμενη για τον Lorenzo, δίνοντας του την ευκαιρία να βρεθεί ένα μόλις βαθμό πίσω από τον Rossi στην βαθμολογία του πρωταθλήματος - που έχει ακόμη δρόμο μπροστά.

Έσπασε τα ρεκόρ

O Lorenzo, παράλληλα κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Mike Hailwood με 37 νίκες στην μεγάλη κατηγορία, αλλά και να σπάσει το ρεκόρ του Casey Stoner με περισσότερους γύρους συνεχόμενης πρωτοπορίας σε αγώνα, φτάνοντας στους 103, από 83.
Ο αγώνας ωστόσο θα μπορούσε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον, αν ο Rossi είχε ξεκινήσει από καλύτερη θέση, κάτι που δείχνει ότι πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις του στα δοκιμαστικά.
Τα βλέμματα βέβαια, τράβηξε τόσο ο Pedrosa που ανέκτησε δυνάμεις και έφτασε στην ΄3η θέση, του Iannone στην 4η, και φυσικά, των Vinales και Redding, που έφτασαν μέχρι το σημείο να αλλάξουν διαδρομή κόβοντας στην μέση το S, στην μάχη για την 5η θέση!

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP 42'53.208
2 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP +0.885
3 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 19.455
4 Andrea IANNONE Ducati Team 24.925
5 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 27.782
6 Maverick VIÑALES Team SUZUKI ECSTAR 29.559
7 Scott REDDING EG 0,0 Marc VDS 36.424
8 Stefan BRADL Athinà Forward Racing 42.103
9 Danilo PETRUCCI Octo Pramac Racing 49.350
10 Alvaro BAUTISTA Aprilia Racing Team Gresini 52.569
11 Jack MILLER CWM LCR Honda 53.666
12 Eugene LAVERTY Aspar MotoGP Team 55.765
13 Loris BAZ Athinà Forward Racing 55.832
14 Mike DI MEGLIO Avintia Racing +1'09.037
15 Alex DE ANGELIS E-Motion IodaRacing Team +1'25.263
16 Hector BARBERA Avintia Racing 1 Lap
Not Classified
  Aleix ESPARGARO Team SUZUKI ECSTAR 5 Laps
  Nicky HAYDEN Aspar MotoGP Team 12 Laps
  Marco MELANDRI Aprilia Racing Team Gresini 19 Laps
  Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 19 Laps
  Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 21 Laps
  Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 22 Laps
  Cal CRUTCHLOW CWM LCR Honda 22 Laps
  Yonny HERNANDEZ Octo Pramac Racing 23 Laps

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 21:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2015, 6ος αγώνας, Mugello MotoGP 2015, 8ος αγώνας, Assen »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon